Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 21:37
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 12 ] 
 Výška vchodu do garáže 
Autor Správa
Čumil

Odpoveď s citáciou
Dobrý deň, prosím o radu - uvažujem o kúpe Land Cruisera 150. Jeho presná výška s lyžinami je 189 cm. Mám garáž, ktorej zárubňa má výšku 193,5 cm, za zárubňou je to už OK - je 4,5 cm postačujúcich pri takomto type vozidla, alebo má tendenciu rozkývať sa viac a ja musím vysekávať zárubňu? Ďakujem veľmi pekne za rady, zrejme ste niekto podobný problém s vyšším autom riešili...

Pon, 29.03.2010, 15:44
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
4 cm je dost malo ale ak mas vjazd do garaze v rovine pripadne mierne do kopca tak pomaly by nemal byt problem vojst, horsie to bude ak je vjazd mierne z kopca, to sa ti uz vojst nepodari..
Taktiez ak budes menit gumy a kupis vacsi rozmer ako mas teraz uz sa tam nedostanes takze ja osobne by som to urcite riesil novou zarubnou.

Pon, 29.03.2010, 16:00
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
a vjazd do garaze mas rovny alebo vchadzas zo sikma?

Pon, 29.03.2010, 16:00
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Asfalt pred garážou je takmer rovný (nepatrne stúpa smerom ku garáži), kovová podlahová časť zárubne je vyvýšená o cca 2 cm oproti asfaltu pred garážou, úroveň podlahy v garáži je už zarovnou s podlahovou časťou zárubne.

Pon, 29.03.2010, 16:19
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
lubomir ak ti mozem poradit tak sekaj len ak tam nemas nosny preklad (ak ho oslabis moze to potom praskat)
Otec mal podobny problem ked menil branu a riesil to zateplenou roletovou a namontoval ju zvnutra prekladu (bubon rolety je cca 35 cm nenapisal si aka je svetlost v garazi)
Povodna bola taka vyklapacia do hora s zavaziami po stranach s vyskou prejazdu cca 180 cm a ked sa vyburala aj s zarubnou teraz ma svetlu vysku 210 cm cely bubon je posunuty dnu a osadeny za prekladom ( nevyhoda, garaz je mensia o sirku prekladu) a nezabudni, ze roletova brana je vhodna do garazi ktore maju aj iny vchod. ( v pripade vypadku el. sa zasuva adapter a vytoci sa rucne a k branu otocis pri montazi bubnom von kazdy kto ma podobnu branu ti ju otvori zvonka a potichu to ti potom staci plachta)

Pon, 29.03.2010, 16:37
Profil WWW
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja mám túto garáž v klasickej mestskej garážovej zástavbe, zatiaľ sú tam výkoplné vráta so závažiami (presne ako popisujete), ja tam chcem dať sekcionálnu dovnútra na povalu výsuvnú bránu - mám tam priestor pod stropom cca 30 cm čo by malo na sekcionálnu stačiť, na rolovaciu je to asi málo. Akurát sa rozhodujem, či vyhodiť tú zárubnu alebo nie (je to práca a peniaze navyše), preklad tam nad zárubňou isto je, to by nemohlo držať len na tej zárubni, musím to lepšie pozrieť... Najradšej by som tam zárubňu nechal, isto by to bolo celé stabilnejšie, len sa bojím, aby som na tom LC nedoškúľal lyžiny.

Pon, 29.03.2010, 16:49
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ak chces sekciovu musis dat zarubnu von, ona ma vlastnu a inej konstrukcie akurat si dobre prepocitaj vysku. Ci po otvoreni nieco netrci dole (klucka. madlo a tak) a mam taky dojem, ze posledna sekcia zostava za hranu na rolni pri vrchu zarubne co moze znizit svetlost a bude ti vnutri zavadzat ci uz otvorena alebo len kolajnice.
( Otec ma na strope svetlo a takato brana ho pri otvoreni zakrila a bola tma, to bol dovod preco kupil roletu) Sekciova ma zas vyhodu pri otvarani bez el. je to jednoduchsie a aj zateplenie moze mat hrubsie.

Pon, 29.03.2010, 17:01
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
lubor píše:
roletova brana je vhodna do garazi ktore maju aj iny vchod. ( v pripade vypadku el. sa zasuva adapter a vytoci sa rucne a k branu otocis pri montazi bubnom von kazdy kto ma podobnu branu ti ju otvori zvonka a potichu to ti potom staci plachta)

nemáš pravdu, NHK (núdzové ovorenie) je obstarané zámkom, čiže bez klúča sa k tomu nedostaneš.

Hlavne pri rolovacej bráne netreba zabudnúť na bezpečnostné závesy proti nadvihnutiu (nie sú štandard v dodávke, iba na objednávku)

Pri sekčnej brány s nadpražím 250 mm (čo je štandard) je spodná sekcia pri otvorenej bráne schovaná na predkladom), za predpokladu že je použitý stropný pohon.
Výnimkov je znížené kovanie LHR (nadpražie 110 mm), kde pružiny sú vzadu, vtedy spodná sekcia umelo znižuje svetlú výšku (prejazd).

Pon, 29.03.2010, 17:20
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
4,5cm Ti stačí.Som v podobnej situácii,zdvihol som podvozok a tiež tám nemám väčšiu medzeru.A vojdem dnu bez problému.Je to vec psychiky :-D
Za predpokladu,že tých 4,5cm je reálny údaj,ale to zistíš až keď to vyskúšaš.

Pon, 29.03.2010, 21:10
Frajer

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja som do mojej garaze vosiel tiez len tak tak. A uz nevojdem he

Pon, 29.03.2010, 21:15
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To Vlado,
ono je pravda, ze otec tu branu par rokov ma ale jeho susedovi ju montovali az potom a ked nechcel mat garaz mensiu tak mu ju obratili (bubon von ) a ked mu otec ukazal ako sa da otvorit cumel ako puk.(aj dierku tam mal navrtanu pre spustaci nastavec a ziadny zamok ani kluc)
Otec zobral svoj kluc z brany aj kluku a branu mu otvoril, lebo pristup mal z vonku.
Sused to potom riesil alarmom a cidlami.
Zaistenie proti nadvihnutiu je riesene pritlakom poslednej lamely o hranu bubna ( vlastne ju pritlacia zavesy do roviny a nejde nadvihnut)

Pon, 29.03.2010, 21:31
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
S tým prítlakom máš pravdu, ale musí mať posledná lamela špeciálne závesy. Pokial sú iba obyčajné plechy v pohode ju zdvihneš.

A o tom otvorení susedovej brány, zase je to len o ludoch čo to robili a samozrejme aj o ich odbornosti.

Uto, 30.03.2010, 6:23
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 12 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný