Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 1:09
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 8 ] 
 lestenie nerezu ? 
Autor Správa
Koumák

Odpoveď s citáciou
ahojte.
tak dalsia otazka na vas.
chcem sa opytat ci uz niekto lestil nerez doma ? ako a cim sa to najlepsie lesti ? chcem gto uplne do jemna vylestit.
Mam doma robeny nerezovy ram a potreboval by som ho vylestit a popri tom aj dake prkotinky. tak ako na to ?
dostat kupit nejaku nasadu na vrtacku alebo flexu ? alebo ako ? dakujem za odpovede

Štv, 10.11.2011, 21:41
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pasta a plsteny kotuč

Štv, 10.11.2011, 21:46
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak ako pise samuaz plsteny kotuc na brusku ci sa da zohnat aj na fexku neviem, a lestiacu pastu inac to nepojde

Štv, 10.11.2011, 22:04
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Najskôr by som to natrel kyselinou na čistenie nereza, potom plsták ale do flexi to neskúšaj lebo ti ho hned roztrhne . Vrtačku alebo fortunu ale s reguláciou otáčok . Dá sa ale aj pastou a filcom vo flexe ale nech sa budeš snažit ako len chceš aj tak večšiu plochu neurobíš rovnomerne .. Tod môj názor a skúsenosti z práce..

Do nedávna Toyota 4Runner 2,4TD potom NISSAN PATROL K 160. 3,3TD+dodatočne i .17 šípi a varené disky, profi šnorchel 8euri. Teraz Jeep Cheroke 4.0i závodní špecial . Land Rover sIII Veterán.Sááb 96.BMW 525i. Jeep Grand Cherokee 3.1td. Mercedes SLC 280 .

Štv, 10.11.2011, 22:14
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ak len prelestit , tak lestiacu pastu (napr. Langsol, ale su aj ine ... ) a k tomu filcovy kotuc bud do flexy (nutna regulacia otacok !!! ) alebo kotucik do vrtacky.
S flexou to ide lepsie, len treba nizsie otacky.

Pokial su aj nejake skrabance, tak pred lestenim prebehnut so Scotch Brite vysekom - odporucam 3M , tieto veci predavam aj som s nimi robil a zatial som nic lepsie ako 3M nenasiel, ale robia to aj ine znacky, len tie nedosahuju taku vydrz a tiez robievaju smuhy (tiez na unasac so suchym zipsom do flexy , zasa nutna regulacia otacok !!! ) , zrnitost podla hlbky skrabancov a potom zasa len lestit.

Prajem prijemnu zabavu :-) Pokial ma clovek vybavenie a ma trochu skusenost , ide to rychlo a jednoducho , ak to budes robit tou vrtackou , pojde to , ale viac sa narobis.

Alebo dalsia moznost , daj si to urobit niekomu , kto ma vybavenie a robi nerezove zabradlia napriklad.

Pia, 11.11.2011, 10:31
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ak je ten ram z trubiek s flexou/vrtackou spravis mozno zvary, na ostatne treba specialne naradie. na yakel mozno.

Pia, 11.11.2011, 11:33
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Eventualne nemusis lestit (som trocha OT), mozes okefovat - povrch bude podla mna "splachovacejsi".Pouziva sa napr. abrazivny nylon ("smirglom" to dobre nespravis) http://www.uni-max.sk/brusna-kefa-stopkova-nylon/d/ alebo http://www.naradicko.com/naradicko/esho ... 41-Krabica, ale narobis sa este viac :lol:
Na brusenie nozov pouzivam "silichrom" skus prelestit aj tim, neviem jak to ide voci napr. tuhej paste, ale noze to berie lepsie.

Pia, 11.11.2011, 14:55
Profil WWW
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Silichromom to pôjde, ale mám skúsenosť , že nebude dosiahnutý tak vysoký lesk ako v prípade leštiacej pasty. Teda aspoň ja mám takú skúsenosť. Mne osobne sa najlepsie robilo s flexou a filcovým výsekom na unášači so suchym zipsom , ale každému vyhovuje niečo iné.

Pia, 11.11.2011, 15:10
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 8 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný