Dnes je pondelok 2. júna 2025, meniny má Xénia a zajtra Karolína
Autor |
Správa |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
chlapci, nezaujímajú ma názory, ale budem vďačný za fundovanú radu podopretú skúsenosťami; ide o to, že sa mi ohla šróba na tlmiči, ktorý stojí pár tisícok a nevzťahuje sa nato záruka - výrobca je v tom nevinne;
možno postupovať dvoma spôsobmi:
1) vystrieť "za studena" s rizikom poškodenia materiálu a tým znehodnotenia tlmiča
2) vystrieť "za horúca" čiže dobre nahriať a vystrieť, šróbe sa nič nestane, ale to teplo aj pri dobrom zakrytí tlmiča pôjde vlastnou vodivosťou materiálu aj ďalej, oleju by krátkodobé prehriatie nemalo nič urobiť (alebo áno?) ale neviem, či by nedošlo k nejakému poškodeniu...
vzhľadom nato, že denne používam auto, neznesie to dlhší odklad a musím to riešiť čo najskôr (ktovie, možno aj zajtra...)

_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Ned, 09.09.2007, 17:21 |
|
 |
NR-Miroo
Čumil
Registrovaný: Pon, 20.08.2007, 19:10 Príspevky: 4 Bydlisko: Nitra
|
Jano JP píše: nezaujímajú ma názory
no ak mozem tak pridam "nazor" ak by mohol pomoct, vystriet radsej nahriatim,,, vysunutty tlmic oblozit ladom a ten srob na konci nahriat a vyrovnat,, nahriat a po vyrovnani zacat chladit asi nie bo by sa mohol zakalit (ten lad by sa asi hned zacal topit, ale myslim ze by trochu pomohol prehriatiu)
hlupost? 
_________________ "Give Peace a Chance"
Naposledy upravil NR-Miroo dňa Ned, 09.09.2007, 17:43, celkovo upravené 1
|
Ned, 09.09.2007, 17:42 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 23:17 Príspevky: 667 Bydlisko: Nitra
|
Ked nastojato cely tlmic ponoris do kvapaliny (vody) , budes ho mat este k tomu dobre uchyteny a nahrejes vycnievajuci srob - snad ho budes moc vyrovnat naspet. Ja som u MataNR takto zvaral (plamenom) hrdlo na elektromagnetickom pneumatickom ventile - ta cast co bola ponorena do vody bola uplne v pohode ... dal sa vytiahnut rukou ... takze prehriatia sa v tomto pripade bat urcite nemusis - akurat je otazka ci sa ti nezlomi ked ho vyrovnas ...
|
Ned, 09.09.2007, 17:42 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
...myslim, ze taketo ohnutie v pohode vyrovnas za studena...podla fotky nie je badat zeby povrch bol nejako popraskany.
srubu opatrne uchyt do zveraka a vlastou silou za tlmic vyrovnavaj.
...a coze Janicko sa stalo Pajerku ?
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Ned, 09.09.2007, 17:55 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
DanoDEF píše: Jano JP píše: ...a coze Janicko sa stalo Pajerku ?
pajerku nič, len dostalo zabrať na rumunských povrchoch (pozri expedície)
tie rady sú zatiaľ zaujímavé, díky, pridajte...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Ned, 09.09.2007, 18:01 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Ja nič nové nepridám, len sa pridávam k už spomenutému postupu čo najviac odvádzať teplo z olejovej časti tlmiča(trebárs tým ponorením do nejakého média) a rýchlo a len lokálne nahriať miesto ohnutia a rýchlo narovnať...toť vsjo.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Ned, 09.09.2007, 18:18 |
|
 |
dindaj
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.03.2007, 19:34 Príspevky: 1809 Bydlisko: SE
|
...myslim, ze taketo ohnutie v pohode vyrovnas za studena...podla fotky nie je badat zeby povrch bol nejako popraskany.
srubu opatrne uchyt do zveraka a vlastou silou za tlmic vyrovnavaj.
...a coze Janicko sa stalo Pajerku ?[/quote]
Idete na to moc vedecky.Mam to X krat vyskusane presne ako hovori Dano.Trosku sily s citom a je to otazka jednej min.
_________________ Bývalý offroadak
|
Ned, 09.09.2007, 19:12 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
... na závit natočiť matice, za tie matice tože zazverákovať a s modlitbou na perách a citom v ruke za studena narovnať.
Pri nahriatí dôjde k zmene vlastností materiálu šroubu s dopredu neodhadnutelnými následkami.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Ned, 09.09.2007, 19:17 |
|
 |
dindaj
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.03.2007, 19:34 Príspevky: 1809 Bydlisko: SE
|
Martin 4 píše: ... na závit natočiť matice, za tie matice tože zazverákovať a s modlitbou na perách a citom v ruke za studena narovnať.
Pri nahriatí dôjde k zmene vlastností materiálu šroubu s dopredu neodhadnutelnými následkami.
Martin
Povazoval som to za samzrejmost.Nenapadlo ma ze by to niekto mohol cpat do zveraku bez matiek.
_________________ Bývalý offroadak
|
Ned, 09.09.2007, 19:22 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
dindaj píše: Martin 4 píše: ... na závit natočiť matice, za tie matice tože zazverákovať a s modlitbou na perách a citom v ruke za studena narovnať.
Pri nahriatí dôjde k zmene vlastností materiálu šroubu s dopredu neodhadnutelnými následkami. Martin  Povazoval som to za samzrejmost.Nenapadlo ma ze by to niekto mohol cpat do zveraku bez matiek.
...no su aj taki co to nepovazuju za samozrejmost...  a potom sa cuduju preco to ide tak tazko.
|
Ned, 09.09.2007, 20:00 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
- použiť matice je starý trik - kto nemá obe ruky ľavé, naučil sa dávno na vlastnej chybe, ale samozrejme správna pripomienka (ešte ste mohli, aby som tam nerval matky s iným stúpaním  ); trošku sa toho "za studena" obávam, lebo je to prudko ohnuté na jednom mieste a keď to chceš ulomiť, nejde to a nejde, ale keď nechceš...no veď to poznáte...
...ďakujem za všetky rady...
|
Ned, 09.09.2007, 20:44 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: ...no veď to poznáte... ...ďakujem za všetky rady...
...pozname pozname...ale vid tvoj citat...kto sa boji nech.... 
|
Ned, 09.09.2007, 21:05 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
DanoDEF píše: Jano JP píše: ...no veď to poznáte... ...ďakujem za všetky rady... ...pozname pozname...ale vid tvoj citat...kto sa boji nech.... 
ja, richtich...nebojim, ak praskne, budeme zvárať, ak odjebabreme, zacvakáme, horšie sa nemôže stať...  (prežili sme blokádu, prežijeme aj toto  )
(a Rumunsko si si pozrel?)
|
Ned, 09.09.2007, 21:55 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: DanoDEF píše: Jano JP píše: ...no veď to poznáte... ...ďakujem za všetky rady... ...pozname pozname...ale vid tvoj citat...kto sa boji nech....  ja, richtich...nebojim, ak praskne, budeme zvárať, ak odjebabreme, zacvakáme, horšie sa nemôže stať...  (prežili sme blokádu, prežijeme aj toto  ) (a Rumunsko si si pozrel?)
tak presne ako pises...
Rumunsko pozrel ale iba priebezne...po dovolenke cistim maily citam fora a pod.
|
Ned, 09.09.2007, 22:01 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
ja sa tiez priklanam k nazoru ze za studena... dat do sveraku a pomaly ho zavret nech sa rovna...
_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Ned, 09.09.2007, 22:06 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|