Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 16.05.2025, 8:08
Dnes je piatok 16. mája 2025, meniny má Svetozár a zajtra Gizela

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 69 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
 Svetla na zahradku. 
Autor Správa
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ahojda.

Lidi delam pracovni zahradku na strechu sveho pajera. Hodlam na ni umistnit dohromady 6 paru svetel. Dve na predek, po jednom na strany a dve na zadek.Hodlam tam dat nejakou levnejsi verzi vzhledem k poctu svetel. Myslim nejake klem 250 kus. Jen nevim zdaje lepsi dat svetla mlhova ci dalkova. Dve dalkova mam koupene uz na ram do predu vozu.
A nejvic potrebuji poradit zda nejak nemuzu poskodit alternator, pokud to v nnoci vse rosvitim, bude to celkem dve original a osm svetel pridanych.
Dekuji za radu. :shock:

Uto, 14.11.2006, 17:06
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Začnem od konca. Alternátor nepoškodíš, pretože Ti nedá viac prúdu než na kolko je postavený. Vybiješ baterku. ale nie je to až také zlé, aj preto že nie je obvyklé aby si zapol všetky lampy naraz.

Ja mám na streche : (nesmejte sa !!!! :smt093 )

Dopredu 4 dialkové Wesem nastavené do vejára tak, aby svietili hodne naširoko.

Obrázok
(to modré vlavo)

Do strán malé pracovné kocky Wesem

Dozadu 2 malé pracovné kocky Wesem + na výsuvnom stožiari 2 okrúhle pracovné Wesem.

Obrázok

Obrázok

Dialkové svietia ďaleko, ale majú úzky lúč. Hmlovky majú široký lúč, ale zase velmi plochý, Takže pri vysokej montáži (na strechu) nakreslia na okolitú krajinu úzky pás jasného svetla, ale ostané je v polotieni. Mal som hmlovky do strán, ale vymenil som ich za pracovné. Milan BB má hmlovky na strechce šikmo do strán a nedá na ne dopustiť.... Asi si to budeš musieť vyskúšať.

Pracovné reflektory robia rozptýlené svetlo, ktoré velmi pekne iluminuje okolie auta, ale nemá až taký dosah ako dialkové a hmlovky.

Pracovné lampy sú vo viacerých prevedeniach. Niektoré majú úplne široký lúč, niektoré sú predsa len trocha zovretejšie. Tie svietia ďalej, ale zase ich musíš nastaviť kam potrebuješ.

osobne preferujem polské svetlá Wesem ( www.wesem.pl ) Zá velmi sympatické ceny robia solídnu kvalitu. Majú aj zastúpenie v čr ... len neviem kde. Mne ich dodáva Interlink Martin a vedia mi doviezť aj také veci, ktoré v normálnom slovenskom katalógu nie sú.

Keď budeš dávať lampy na strechu, pozor na inštaláciu. Dráty musia byť čo najkratšia a fest hrubé. A to aj kostra! Ak dáš dlhé tenké dráty, bude to svietiť slabo. Ak budeš mať podozrenie na slabé svietenie, nepchaj do reflektorov 100W žiarovky a podobné nezmysly. Radšej premeraj napätie na žiarovke. Možno zistíš že z pôvodných 13,8 V sa po svetlo precedí iba 8 až 9 voltov. Jasné že to potom svieti zle. Na jedno relátko zaves max dva halogény H1/H3. Aj keď relátko teoretickým výpočtom znesie ovela viac, tak v praxi sa pri vyššom zaťažení rado lepí.

Uto, 14.11.2006, 17:34
Profil WWW
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ach jo. Tak to byla super odpoved. Jen jsi me vystrasil s tim koncem.
Takze zapojeni budu muset sverit nejakemu odbornikovy. Elektrika jde kolem me asi tak tri kilometry. Jinak moc dekuji za vycerpavajici odpovedi. Moc mi to pomohlo.

Uto, 14.11.2006, 21:23
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
skadial beries tie wesemi?

Uto, 14.11.2006, 21:27
Odpoveď s citáciou
Poslať 
.......osobne preferujem polské svetlá Wesem ( www.wesem.pl ) Zá velmi sympatické ceny robia solídnu kvalitu. Majú aj zastúpenie v čr ... len neviem kde. Mne ich dodáva Interlink Martin

Uto, 14.11.2006, 21:28
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:lol:

www.interlink.sk

treba im napísať otázku na aktuálne ceny. Ochotne posielajú na dobierku čokolvek zo slovenského katalógu. A keď si nájdeš niečo z www.wesem.pl , vedia to dodať tiež, len to niekedy chvilku trvá.

Uto, 14.11.2006, 22:10
Profil WWW
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ok tak im idem pisat

Uto, 14.11.2006, 22:12
Legenda Offroadu

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To Martin 4:
Chcel by som od teba poradit. Vidim, ze tvoje skusenosti mi pridu vhod. Uvazujem o kupe pridavnych dialkovych svetiel na predny ram na svojho Patrolika. Mali by to byt 2 ks svetla od Wesem/pl/. Len sa neviem pre ktore rozhodnut . Urcite s modrym sklom a chromove.Len ktore? 2HO d180, d220, alebo 5HP. Co by si mi ty odpoObrázokrucil? Na tento rám?

Ned, 07.01.2007, 18:46
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
- k Martinovým príspevkom obyčajne niet čo dodať a tak aj v tomto prípade možno len súhlasiť; tiež idem na pajero pridávať svetlá, nakoľko však nechcem veľmi zvyšovať aerodinamický odpor, svetelná rampa to nebude, budú to 4 dialkové okrúhle modré wesemy nad nárazníkom do vejára a dve pracovné "spiatočky" na zadný nárazník, keďže mám tónované sklá a tým menej prehladné (aj keď lepšie ako fóliované) :idea:
...zato na jeepiku traktoríku už rampu mám s tými malými hranatými wesemami a pri 4ks to svieti celkom dobre - rozhodne do lesa a po teréne to stačí; keď tam ale dorobím záhradku, pôjdu dopredu ešte dve také isté diaľkové a dve aj dozadu, ale asi tiež tie pracovné... :smt045

troppic, pozor hlavne na tie hmlovky - pokiaľ to majú byť hmlovky dopredu, vzhľadom na ich vlastnosti je dobré ich dať čo najnižšie nad vozovku - obyčajne pod predný nárazník, prinajhoršom tesne nad nárazník; na rampu diaľkové a po bokoch a dozadu pracovné, aby si si videl kolo auta; a keď chceš dobre vidieť aj dozadu ďalej, fukni aj tam diaľkové (ale nemusia byť také výkonné, veľké a drahé, ako tie "dopredu", alebo si daj aj "hladáčik"... :wink:

Ned, 07.01.2007, 19:38
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Počuli ste slovo Janovo .....

Ja len že akosi mám u dialkových sklon k okrúhlym lampám. Trocha za mnou stoja aj fyzikálne zákony. Svetlo z žiarovky sa šíri do strán viacmenej rovnako a u okrúhleho reflektora je vyžiarený výkon využitý najlepšie. Ale aj tak je to skôr otázka vkusu.

Osobne by som si do takého rámu dal dva najväčšie okrúhle aké by sa tam vošli. štyri by už vyzerali nedobre :roll: ... na to je ten priestor príliš úzky. Odfoť auto spredu a pohraj sa s obrázkom v coreli, alebo fotošope .... že ako by to asi vyzeralo.

Obdĺžniky 5HP som videl na Pájovom Patrole (starý španiel) a pripadali mi lepšie tak skôr na náklaďák... na osobné auto sú trocha neforemné.

Nedaj sa nablázniť na mriežku... je to kravacina. Nič neochráni a zabráni očisteniu skla keď treba. Radšej vezmi plné deklíky.

Modrá je dobrá. Do modrých dialkových netreba drahé namodralé žiarovky.

Ak máš blízko do Polska, oplatí sa ísť na nákup tam. Ja viem že na slovensku kupujem s riadnou prirážkou proti polským cenám :evil:

..... a .... ešte raz sa vrátim k tomu čo písal Jano... každý robí parádny svetelný park dopredu, a dozadu má leda sliepňajúcu továrenskú cúvačku 21W. Svetlá by mali pribúdať proporcionálne kolom dokola, nie len dopredu.

Pon, 08.01.2007, 0:25
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
..... a .... ešte raz sa vrátim k tomu čo písal Jano... každý robí parádny svetelný park dopredu, a dozadu má leda sliepňajúcu továrenskú cúvačku 21W. Svetlá by mali pribúdať proporcionálne kolom dokola, nie len dopredu.

Tak jest ... Hlavne na nissanoch to pozorujem :(

Pon, 08.01.2007, 7:49
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
Počuli ste slovo Janovo ..... Ja len že akosi mám u dialkových sklon k okrúhlym lampám. Trocha za mnou stoja aj fyzikálne zákony. Svetlo z žiarovky sa šíri do strán viacmenej rovnako a u okrúhleho reflektora je vyžiarený výkon využitý najlepšie. Ale aj tak je to skôr otázka vkusu.

- okrúhlou nič nepokazíš, dokonalý kruh je ušlachtilý tvar, pasuje ku všetkému na rozdieľ od iných tvarov ktoré niekde pasujú niekde nie...
...a tie modré okrúhle wesemy sú nielen "kúúl", ale aj sexy...

Pon, 08.01.2007, 9:31
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak je to parada, v nasem meste je prodavaj primo v mototechne ty wesemi.Jdu na to tento tyden. Uz se nemuzu dockat az to zapnu a neco konecne uvidim vecer. HUrarara

Pon, 08.01.2007, 10:50
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
Ak máš blízko do Polska, oplatí sa ísť na nákup tam. Ja viem že na slovensku kupujem s riadnou prirážkou proti polským cenám :evil:

...A nebo se s nima spojit po mailu (zapojit trochu cizí jazyk) a oni ti to pošlou nějakou přepravní firmou... :wink: I když zase co vyjde přeprava.... Osobní zkušenost mám, že balík z Polska o váze 30 kg je za 30 euro... :evil:

finder píše:
Hlavne na nissanoch to pozorujem

Protože když chceš dát světla dozadu, tak je nejlepší je dát na zahrádku, konkrétně u nissanů, popříadě když máš pevnostvní nárazník, tak tam zase není vhodné umístění, takže kam jinam s nima.... :roll: No a to je zase větší odpor vzduchu a už auto roste do výšky.... A někomu se to třeba ani nelíbí.... a co víc, vrtat do střechy, tak hnus... :?

Ale na tom příspěvku, že auto by mělo být osvíceno kolem dokola něco je... :) :smt023

Pon, 08.01.2007, 17:28
Profil ICQ WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hanz.... :lol: ... veď si videl ako to vyzerá :-D

Na polskej stránke Wesemu sú ceny... ( v polsku sa za to platí zlotem )

Interlink Martin má na naše pomery dobré ceny (inde som videl to isté o 30 až 200 Sk drahšie) ale aj tak je to po prepočte skoro raz tolko ako polské ceny.

Keby si niekto na severe bývajúci urobil zásielkový obchod zo svetlami pre offrouďákov, možno by mu z toho vyšlo prima vreckové a furt by bol lacnejší ako tunajšia konkurencia...

Tak isto ja ponúkam modré žiarovky od Osramov.... mám tu na ne baňu za dobrý peniaz ( cca 2/3 až polovica proti ostatným )

Pon, 08.01.2007, 17:33
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 69 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný