Dnes je nedela 25. mája 2025, meniny má Urban a zajtra Dušan
Autor |
Správa |
bronco
Učeň
Registrovaný: Štv, 19.11.2009, 20:24 Príspevky: 26 Bydlisko: Dobšiná
|
Caute. Chcel by som si kupit nejaky pick-up offroad a potreboval by som poradit. Moje vyuzitie bude zo 70-80% teren. Malo by to byt hlavne pracovne auto. Predovsetkym polovacky, polovnicke brigady a prikrmovanie zveri v lete aj zime. Moja predstava je nieco ako Nissan navara, Mitsubishi L200, Toyota Hilux, r.v. do 99. Odvezu sa v tom viacery naraz a hlavne nemusim zakazdym za sebou tahat vozik s materialom alebo krmivom, co vidim ako vyhodu hlavne v zime. V zivote som na takom pick-upe nejazdil a neviem ako sa to sprava v terene. Mohli by ste mi prosim poradit co sa na taketo vyuzitie hodi, ktore z pick-upov sa v terene sprava najlepsie, ci to ma uzavierku alebo ci sa radsej nemam zamerat na nieco ine. napr na Patrola? Dakujem.
|
Pia, 20.11.2009, 22:57 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
A v čom ti máme akože poradiť? Akú značku? Alebo farbu?
Autá sa delia na zachovalé a vraky. Nezáleží ani tak na značke, ale konkrétnom kuse. 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Pia, 20.11.2009, 23:09 |
|
 |
bronco
Učeň
Registrovaný: Štv, 19.11.2009, 20:24 Príspevky: 26 Bydlisko: Dobšiná
|
iba v tom ako sa to sprava v terene. kamarat ma patrola a doteraz sme zima, leto prikrmovali iba s tym. celkom sa mi paci. chcel by som vsak pick-up kedze vzadu niesi limitovany vyskou nakladu a kedze nemusis pre kazdu blbost tahat za sebou vozik.
|
Sob, 21.11.2009, 12:43 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Znamy z Brezna. Mal na take vyuzitie ako pises Nissan Navaru. Po roku ju musel vymenit. Motor bol neskutocne poruchovy. Za rok mal 6 poruch (vymena turba bola najzavaznejsia)
Kupil Hilux a je spokojny. Je sice drahsia, ale kupoval ju HU tak ho vysla podstatne lacnejsie.
Konkretne v RS maju dalsiu Navaru tiez polovnici a ta tiez sa im nejak kazi. Asi ma Nissan nejaku kolisavu kvalitu.
|
Sob, 21.11.2009, 17:48 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8013 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
nuz a co tak misiak L200 vka? je to neskutocne dobre vozidlo v terene a nezmar, vydrzi vela,,a ma aj dobru loznu plochu,,k tomu by sa mohol vyjadrit Losos alebo Markus, oni maju tie vozidla a su s nima max spokojny,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Sob, 21.11.2009, 18:17 |
|
 |
pfka1
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 30.01.2008, 6:38 Príspevky: 284 Bydlisko: krupina-/nemusite sa pfkovat -staci PETER,petko atd/
|
.........a taketo cosi by ta nepotesilo?.... 
_________________ ked to nejde silou,skus to este silnejsou silou...pripadne si precitaj navod na pouzitie...........REBELY FOREVER-AND YOU?(':smt134')
|
Sob, 21.11.2009, 18:21 |
|
 |
RENSO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.08.2008, 15:31 Príspevky: 1393 Bydlisko: Revúca
|
nechci mi povedat že máš takého kacúra na predaj... je to bomba, kebyže je s dieslovym motorom neni čo dodat, fakt krásny
_________________ vek: 25 ex: Wrangler 2,5i ex: Wrangler 4,0i ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 2,5TD ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 4,0i závodný špeciál ex: Grand Cherokee 4,7 WJ cestná leštenka now: Ford Explorer
|
Sob, 21.11.2009, 18:35 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Sob, 21.11.2009, 18:35 |
|
 |
shedou1
Frajer
Registrovaný: Pia, 29.12.2006, 0:52 Príspevky: 220 Bydlisko: Handlová
|
Odporucil by som ti toyotu hilux starsju s tuhou napravou choroba pikapov je nezavisla predna naprava po kazdej jazde v terene mozes robit geometriu a kazdu chvilu menit capi
|
Sob, 21.11.2009, 19:12 |
|
 |
pfka1
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 30.01.2008, 6:38 Príspevky: 284 Bydlisko: krupina-/nemusite sa pfkovat -staci PETER,petko atd/
|
to RENSO-sice mimo temy ziadatela o radu,ale teraz idem takehoto fesaka tvorit na svet,babatko je uz doma a trafil si-turbodiesel,viac pm.....
_________________ ked to nejde silou,skus to este silnejsou silou...pripadne si precitaj navod na pouzitie...........REBELY FOREVER-AND YOU?(':smt134')
|
Sob, 21.11.2009, 20:11 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|

ten chevy je skor tahac ako do terenu...dualy zadna naprava je sice dobra na tazky naklad, ale na to mu uz bude treba asi C vodicak, nakolko 2500 (3/4 ton pick-up)a 3500( 1 ton pick-up)rady pickupov maju celkovu hmotnost do 5,5 tony, prazdne auto samo o sebe cez okolo 3 ton.
Dlhy razvor, auto ma full size bed, co znamena korba ma 2,4 metra a cele auto dlzku asi 6,5 metra. s tym sa v lese len tazko tocis.
Ak chces pick-up, tak 1/4 ton alebo 1/2 ton.
Japonsku konkurenciu s americkou nebudem zrovnavat, nakolko sa nedaju zrovnavat hrusky s jablkami.
zalezi kolko chces vozit ako nakladu tak ludi...americke 1/2 tons su 5-6 miestne s priestorom aj na nohy na dlhu cestu...japonske 1/2 ton je len titan a tundra....ale dodge, ford a chevy asi vydrzia viac, hlavne ak s tym chces pracovat, nie jen sa predvadzat.
1/4 ton, ako hilux, l 200 navara su o zopar cisiel mansie, hlavne do objeu korby, a taktiez z vnutra, hlavne su 5 miestne s podstatne menej miestom na sedenie, su max 5 miestne...americka konkurencia ako dakota, cayonn, ranger..niektore poznate aj na slovensku su pre mna dost male, takeze nerozpisujem sa velmi, nakolko to pre mn nemalo pouzitie.
terenne schopnosti zalezia od PNEUMATIK A MEDZIKUSU....Spotreba v terene je nepodstatna, pretoze tam kazde auteo zerie vela...ak mas velky objem a das ho na plyn, ziaden dieselho nedobehne, a na velkom pick-upe plyn aj mas kde dat.
popozeraj co je v bazaroch, povoz sa a uvidis ze co ti sedi najviac, predat sa to da stale
|
Sob, 21.11.2009, 22:43 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
este aby som dodal, pozor na americke diesly....ak chces dobry diesel tak jedine Cummins 5,9 radovy 6 valec....V8 od forda a chevy nie su az take spolahlive a navyse maju vacsiu spotrebu....este dobry motor od forda je 7,3 D ale tych je malo.
ak benzinovy hemi 5,7 l tak jedine od roku 2005 a vyssie, maju \Mds system , ale ten najdes len v dodge ram 1500, v 2500 nie je mds system.
velmi dobre vybavene auto do terenu je dodge ram power wagon, skoda ze sa robi len s 5,7 hemi, ale ma tuhe napravy, uzavierky, navijak uz od vyrobcu.
dobry trvacny work horse je ford f150, ale je lenivsi ako ostatna konkurencia, mozno vdaka tomu trvacnejsi. tam kam som na f150 na zadny nahon tundra mala problemy so 4x4...obaja na AT a troska blata a piesku.
chevy...zivy, dobra prevodovka, ale nedajboze zaparkujes do zaveja, odchadzas bez naraznika a mozno aj bez blatnikov..nema moje sympatie.
|
Sob, 21.11.2009, 23:01 |
|
 |
Jojo GR
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 31.12.2008, 0:27 Príspevky: 462 Bydlisko: Senica ,,Záhorí" SK
|

Cau Bronco  Poznám vela prípadov, ked si ludia kúpili auto tohto typu, po krátkej dobe zistili, že vôbec nevyužijú jeho klady, je im na nič, tak ho predali. Podla toho, čo píšeš, je pre Teba pick up ako stvorený - objem prepravovaného nákladu (drevo, seno, strelená zver), lahké čistenie nákl. priestoru, možnost vozit znečistené veci na korbe =čistý interier atdddd. Kámoš, taktiež polovník mal najprv Nissan King Cag 2miestny + núdzová lavica = väčšia korba, po chvilke predal, kúpil to isté ale v 5miestnej verzii Nissan Double Cab, trošku menšia korba. Tieto vozidlá mala aj Slovenská energetika. Má ho už dost dlho, je s ním spokojný, až na miernu koroziu, čo je ale vzhladom k veku auta prirodzené. Ak môžem poradit, bral by som auto 5miestne, ako písal Shedou Toyota Hilux ešte s tuhou prednou nápravou. Velmi spolahlivé auto, dávali tam tušim 2,4D. Ak chceš niečo novšie, tak určite dobrou volbou bude L200, tiež velmi spolahlivá, je ich velmi vela, čiže aj dostupnost súčiastok a náhr. dielou bude jednoduchšia. Všetko však záleží aj od koruniek, ktoré hodláš investovat a aj od nárokov, ktoré od vozidla očakávaš. Každopádne Ti prajem štastnú kúpu a vela bezproblémových km! Pekný den, čágo
Toyota Hilux

_________________ Toyota HDJ 80 4.2TD
Naposledy upravil Jojo GR dňa Pon, 23.11.2009, 3:08, celkovo upravené 1
|
Ned, 22.11.2009, 17:32 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
co tak nejaka Bcova Mazda??
napr: http://mazda-b.autobazar.eu/
_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Ned, 22.11.2009, 21:10 |
|
 |
marcus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 09.12.2007, 22:40 Príspevky: 1128 Bydlisko: Nové Zámky
|
Ahoj ja jazdím na L 200 rv.98 mám na nej M/T 32x11,50R 15 trochen OME podvozku a je veľmi spolahlivá hlavne ju mám tiež pre prácu na poliach a v lesoch. Po úprave má celkom GOOD prejazd v terénom.Ak by som mal teraz kupovať pick-up tak ako bolo spomenuté váhal by som nad L 200 alebo Toyota Hilux ale s tuhou nápravou v predu. A japonec je určite šikovnejší v prejazdom lese ako nejak amer.veľká obluda...
Tolko môjho názoru ale hlavne si skús jazdu s každým pick-upom čo sa len dá a uvidíš čo tebe sadne naj do rúk
_________________TOYOTA 4 Runner 3.0V6 , off road club NZ, www.4x4nz.sk
|
Ned, 22.11.2009, 21:25 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|