Dnes je utorok 4. novembra 2025, meniny má Karol a zajtra Imrich  

rozsirenie, otocenie disku   

| Autor | 
            Správa | 

| 

Tunki 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové

| 

MIrec01 píše: nic vzlom ale osobne by som ocelove nedaval moc zatzis lozisko tym padom uberes zivotnosti loziska radsej hlinikove alebo ako vravi radooffroad disky z inim ET  
Presne to som chcel. ale nejsou penize a tak chytam za kratsi konec
 Prečo by mali oceľové podložky až taaký vplyv. Veď to nieje až také zvýšenie hmotnosti. A dajú sa do nich navŕtať aj odľahčovacie otvory.
 A ako píše Diesel skôr treba počítať so zvečšenou námahou ložiska v náboji kolesa.  

_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition  .... Trooper 2.2TD (RIP)    .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí* 

| 

| Štv, 24.01.2008, 17:07 | 

| 

| 

| 

MoostanQue 
				Mašinista 

| 

martinez píše:  (...) este ma napadlo... keby som dal na kazdy svub daku lepsiu podlozku... proste naukladat to tam, nahodit disk a zatiahnut fest matkami. Uz asi moc spekulujem ze ?     
Jesismarja... nie.      To nebude fungovat. 
 Koleso nedrzi len na srofoch; je oprete prirubou disku o prirubu naboja, a srofy ho k nej iba pritahuju, cize neprenasaju cele zatazenie kolmo na os kolesa. Pouzitim podloziek (tych malych okruhlych veci po o,5o Sk/ks) by cele koleso drzali iba srofy a tomu nedavam dlhu zivotnost.
 EDIT: hmotnost materialu podloziek je prakticky zanedbatelna, s vynimkou superodlahcenych specialov ci extremnych rozmerov podloziek (100 mm a viac); daleko dolezitejsie je namahanie lozisiek, ako uz bolo popisane. Pokial sa bavime o podlozkach 20 - 40 mm, mozu byt kludne ocelove, aniz by to malo na nieco nejaky vplyv.  

_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž..     

| 

| Štv, 24.01.2008, 17:47 | 

| 

| 

| 

Majod 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Uto, 25.12.2007, 15:32 Príspevky: 647 Bydlisko: Ko PD

| 

Martinez ak si sa pýtal či môžeš dať na každu skrutku par podložiek a tak zväčšiť et- tak ano ale len v garáži na optiku, jazdiť ti na tom neodporučam je to jednoduchá fyzika,vsetku silu by ti držali len skrutky a ani si nevies predstaviť ako by boli namahane na strih. 

_________________ UAZ,,Wrangler CRD 

| 

| Štv, 24.01.2008, 18:24 | 

| 

| 

| 

martinez 
				Koumák 

Registrovaný: Pon, 14.05.2007, 9:47 Príspevky: 187 Bydlisko: Bratislava

| 

ano, uvedomil som si... ja len spekulujem      pojdu ocelove podlozky. Dakujem za tipy a vase nazory  

_________________<b>Motorové a priemyselné oleje | EOIL.sk
 Hraničná 3, Bratislava
 www.eoil.sk</b>  

| 

| Štv, 24.01.2008, 19:00 | 

| 

| 

| 

Tunki 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové

| 

martinez píše: ano, uvedomil som si... ja len spekulujem      pojdu ocelove podlozky. Dakujem za tipy a vase nazory  
Viem si predstaviť de by ľudstvo bolo keby sme nešpekulovali.
 Vydržať ti hovorim. Akurát šéf v našej firme ma u nášho sústružníka predbehol, lebo zbadal čo kreslím a pýtal sa       , a pochopil a zrazu .....  objavil teplú vodu. 
 Po jeho podložkách sa budú vyrábať moje a potom podľa kvality sa uvidí.  

_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition  .... Trooper 2.2TD (RIP)    .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí* 

| 

| Štv, 24.01.2008, 23:54 | 

| 

| 

| 

martinez 
				Koumák 

Registrovaný: Pon, 14.05.2007, 9:47 Príspevky: 187 Bydlisko: Bratislava

| 

ok, drzim. u mna to neponahla. T3 este ani obute niesu, ani odskusane ci deru. Ale rozsirovat budem isto     

_________________<b>Motorové a priemyselné oleje | EOIL.sk
 Hraničná 3, Bratislava
 www.eoil.sk</b>  

| 

| Pia, 25.01.2008, 0:06 | 

| 

| 

| 

Tunki 
				OFFROAD Expert 

| 

Ja tiež. ale aby to neskončilo zle. lebo loziska na mojom offe uz daco pamätaju. (ale aj daco vydržali). 

| 

| Pia, 25.01.2008, 0:17 | 

| 

| 

| 

Kto je on-line | 

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný  | 

| 
	Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
  | 

|