Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 02.05.2025, 16:28
Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 156 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Ďalší
 Kolko Stoji Svietenie? 
Autor Správa
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...nechcem pustiť džina z fľaše, ale kto má záujem niečo počuť o celoročnom dennom svietení a je zvyknutý pri robote, pri jazde či inej činnosti počúvať aj rádio, zapnite si expres, dnes je to téma dňa... :smt039

Štv, 29.03.2007, 10:24
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Skoda, ze tam nedali toho vola, co tam krical cca o 08.30 o znecistovani ovzdusia vdaka celorocnemu svieteniu .. Moderatori sa tam skoro ucikali ...

Štv, 29.03.2007, 11:22
ATOYOT positive
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
chvalabohu ze nemame tolko ekologov na cestach inak by bolo buraciek o nieco viac vdaka neviditelnym ochrancom zivotneho prostredia.

Štv, 29.03.2007, 11:28
Profil ICQ
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ked sme pri tej ekologii.

Ponad dedinu kde byva babka za jeden den preletelo za 1 hod cca. 2 lietadla. Patral som po presnejsich udajoch a dopatral som sa k udaju, ze priemerne ponad Slovensko preleti denne cca. 400 - 600 lietadiel vratane nakladnych. Jedno take plne nalozene nakladne lietadlo spali za hodinu letu 100t paliva. Kazdy vieme, ze turbiny nemaju dokonale spalovanie. Kam teda pada popolcek ? Samozrejme dole.
Patral som dalej, v susednej dedine byva vysluzili vojak z letiska Sliac. Ukazal mi jednu zaujimavu vec. Zbiera dazdovu vodu,ktoru chel vyuzivat na zalievanie. Bolo spinava. Nic zvlastne...Najprv si myslel, ze je to splodinami z kominov. Predsa dedina je dedina. Bol vsak velmi prekvapeny ked zistil ze je taka stale. A vtedy mu to doslo. Je spinava z popolceka z motorov lietadiel. Na nadobach kde zbieral vodu zostaval po obvode mastne pasy, ktore sli dole len benzinom. Tento lietadlovy spad je karcinogenny. Preco sa to taji ? Z coho asi vznikaju, okrem ineho, nove alergie ? Pred par rokmi vcelari zaznamenali vyskyt virusu u vciel. Zaujimave bolo ze tento virus zmutoval. Vcely nehynuli, ale prenasali ho na kvety a stromi. V spominanej dedine u babky sa vzdy darilo marhuliam. Od kedy je z toho letecka krizovatka. Stromy vysychaju. Vsimli ste si niekde v blizkosti nejakej roviny, luky apod. poukladane kocky o hrane cca. 50cm ? Sluzia na minitorovanie tohto spadu.

Štv, 29.03.2007, 13:05
Profil WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dado... trošku si rýpnem... lietadlá majú skutočne velkú spotrebu... ale 100 ton za hodinu to nebude. Zaoceánske lietadlá bežne lietajú lety dlhé 14 aj 18 hodín a určite netankujú 1400 alebo 1800 ton paliva.

(Boeing 747-400ER váži pri štarte plne naložený a natankovaný 412 775 kilo v čom je 241 140 litrov leteckého petroleja. Na to množstvo paliva preletí 14 205 kilometrov. To je 17 litrov na km alebo 1700 l/100km. Vezie pri tom 416 ludí. Čiže spotrebuje 4 litre paliva na prepravu jednej osoby na 100 km.... a to pri rýchlosti 1093 km/h... asi by som sa z jeho ekonómiou prevádzky radšej neporovnával :? )

Turbínové motory poháňajúce obchodné lietadlá lietajú na letecký petrolej ktorý sa velmi podobá na motorovú naftu... a to až natolko, že autové motory na letecký petrolej v pohode jazdia a niektoré turbíny majú povolené lietať na autonaftu.

Súčasné letecké turbíny majú pred spaľovacou komorou kompresiu 17,18 ba až 19.. čo je tiež podobné automobilovým motorom. Ale keďže pracujú v optimálnom režime, tak na množstvo spotrebovaného paliva vyprodukujú ovela menej emisií ako autá ktorý motor režimy stále mení.

Takže čo sa týka ekológie a ekonómie.... nedoporučujem navážať sa do leteckej prepravy....

Štv, 29.03.2007, 21:19
Profil WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
V pohode, nerypes. Som rad ked to niekto viac ozrejmi. Ja sa do lietadiel nevyznam. Vychadzal som z mojej dedukcie na zaklade toho, co mi povedali druhy. Ale co mi to teda pada na hlavu ?

Pia, 30.03.2007, 6:10
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
skuste tu ekonomiku uplatnit na nase stihacky a koalicne :-D

"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."

Pia, 30.03.2007, 8:24
Profil ICQ
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Neviem ci ste si vsimli, ale napriek tomu, ze zakon o svieteni schvaleny nebol, aut svieti pomerne vela, odhadom mozno 80% ...

Samozrejme najdu sa aj tazky borci, co rano okolo vahu pri hmle idu poslepiacky ... Idioti ...

Uto, 10.04.2007, 21:57
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
veru svietia.. ale co je zaujimave tak to ta svietivost stupla asi iba u osobakoch.. dodavkam a nakladnym sa nejako nechce.. :evil: :evil:

Uto, 10.04.2007, 22:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja som si všimol ,že hlavne vodiči MHD a autobusov hlavne SAD uplne ignoruju svietenie aj za zniženej viditelnosti s autobusom plnych ludi .Nechapem o čo im ide ? že vraj ,,profici,, :oops: :smt021 :smt141

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Uto, 10.04.2007, 22:36
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Setria naftu, ktoru potom doma zleju ! Si si nevsimol kolko take svietenie zozerie ? BTW - co ja poznam autobusara, kazdy ma doma dieslove auto .. Neviete niekto preco ? :-D

Uto, 10.04.2007, 22:58
ATOYOT positive
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Setria naftu, ktoru potom doma zleju ! Si si nevsimol kolko take svietenie zozerie ? BTW - co ja poznam autobusara, kazdy ma doma dieslove auto .. Neviete niekto preco ? :-D

lebo ma dobry krutak pri nizkych otackach :smt033

Str, 11.04.2007, 8:32
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:

No keby len autobusári, defakto všetci čo jazdia z velkými dieselmi a čím strašie tým lepšie pač nové ako povedal kamoš to už nieje to čo to bejvavalo, ušetriť naftu dokáže ale už nie tak ako kedysi na starých autách :-D

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Str, 11.04.2007, 8:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...ja už tiež nesvietim, a za ušetrenu naftu si idem zajazdiť v Tisovci. :smt110 :-D

Str, 11.04.2007, 13:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
O tych autobusaroch je to tak,ak prepali naftu daju mu ju zaplatit v plnej vyske,ak naftu usetri daju mu polovicu z ceny.Problem je ten ze neaky debili co sa autobusom nikdy nevozili vyratali kolko autobus na ktorej linke kolko spali,ale pocital niekto aj zo zapchami???Kedysi som na Trambuse musel vyhadzovat rychlost a chcipat masinu aby som nerobil len na prepalenu naftu .To ze masina zrala na 300km 5 L oleja nikoho nesralo.

Naposledy upravil Milan dňa Str, 11.04.2007, 22:40, celkovo upravené 1

Str, 11.04.2007, 21:11
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 156 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný