Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina
Autor |
Správa |
Luky
Začínajúci koumák
|
V tomto clanku sa okrem ineho pise aj o tom, ze armada ide dat prec vsetky UAZy a zoberu namiesto nich cosi ine.
http://www.sme.sk/c/4250794/armada-zhana-dielce-na-veterany.html
Vie uz niekto, dobre informovany, co chcu kupovat? Si pamatam, ze nejakych 5-6 rokov dozadu chceli kupit asi 300 G-ckovych Mercedesov, ale myslim Dzurinda to zrusil.
A co bude s tymi UAZmi? Vela z nich je vraj za celkom slusne peniaze zrekonstruovanych do slusneho stavu.
|
Štv, 08.01.2009, 9:06 |
|
 |
Fefe
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 16.11.2008, 20:51 Príspevky: 1050 Bydlisko: Bratislava
|
Luky píše: A co bude s tymi UAZmi? Vela z nich je vraj za celkom slusne peniaze zrekonstruovanych do slusneho stavu.
Všetka stará-vyradená technika sa najprv ponúkne pre "rozpočtové" organizácie a ak nebudú mať záujem pôjdu na predaj buď prostredníctvom volakej firmy alebo priamo.
Osobne sa mi pozdáva lepšie predaj napr.v rakúsku kde vyradenú techniku majú sústredenú " na jednom mieste" a predávajú systémom aukcie-kto dá viac. Kdežto u nás obyčajný smrtelník sa asi ťažko dostane k niečomu "poriadnemu".
_________________ Nissan Pathfinder R51 2005 128kW malá "expedičná" úprava: ASFIRpredný nárazník + ochrana spodku, IRON MANpodvozok, BFG KO2pneu,navijáčik, ARB uzávierky diferenciálov + kompresor
|
Štv, 08.01.2009, 9:17 |
|
 |
janwayz
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33 Príspevky: 459 Bydlisko: BA/MY
|
Pokiaľ si pamätám - predaje z armády sa robia aj formou OPK - Osobitné ponukové konanie a normálne sa koná kvázi burza (niekedy dávno som od nich takto kupovala auto). V určenom čase prídeš na obhliadku a následne na OPK.
Inak na stránke MO SR sú zverejnené podmienky predaja a aktuálne ponuky:
http://www.mod.gov.sk/15/ponuka-prebyto ... de0335a5e5
Je ale možné, že UAZy týmto spôsobom ponúknuté nebudú, resp. tí čo s tým majú skúsenosti už majú takéto zaujímavosti dávno podchytené...
_________________GAZ 69M, Nissan Patrol a niečo medzi tým. Výbava? Kapo.
|
Štv, 08.01.2009, 9:25 |
|
 |
Luky
Začínajúci koumák
|
Fefe píše: Osobne sa mi pozdáva lepšie predaj napr.v rakúsku kde vyradenú techniku majú sústredenú " na jednom mieste" a predávajú systémom aukcie-kto dá viac. Kdežto u nás obyčajný smrtelník sa asi ťažko dostane k niečomu "poriadnemu".
To kde, je v Rakusku take miesto? Viem, ze to tak funguje vo Svajciarsku(koncom aprila, drazba v Thune). Tuto asi 3 dediny za hranicou je sice nejaky taky vojensky bazar, ale to je uz sukromnik, ktory tie auta uz kupil od statu.
|
Štv, 08.01.2009, 9:50 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
V Rakúsku military vehicel kúpiš vo firme CAMO, kúsok od Wiedne.
http://www.camo.co.at/en/vehicles/vehic ... at=mil2000
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Štv, 08.01.2009, 10:58 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
do oficialneho odpredaja sa dostanu len vraky, vsetko dobre je rozobrate dopredu
svojho casu bolo vyberove konanie na terenne auto v jednom nemenovanom objekte s haldou piesku a bohuzial vyhral to udrzbar na uaze co isiel tate kade auta vo vybere.
No holt je to na vodicovy.
Ked som pocul sofera-profika co jazdi na Gcku a tvrdil ze uz s tym isiel aj cez kricky tak som zaplakal
mam taky pocit ze ludia od nas co zabezpecujume beh nejakych inych veciciek a nechodime cvicit, tak mame lepsie skusenosti s terenom ako iny co maju trebars Gcka. A to na uaza nemozem povedat krive slovo.
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Štv, 08.01.2009, 11:21 |
|
 |
Lubos BA
Koumák
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 1:02 Príspevky: 157 Bydlisko: Bratislava
|
Aukcie v AT pozri na www.dorotheum.at .
|
Štv, 08.01.2009, 11:30 |
|
 |
snipera
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 03.12.2007, 16:21 Príspevky: 494 Bydlisko: Nové Zámky
|
Civil sa k tomu na 99% nedostane. Vacsinou to zoberu organizacie, alebo aj jednotlivec, ale berie viac kusov.. Co sa uazov tyka uazisti asi vedia kto to bude kupovat.. Viete aka je real cena ulozenky priamo od armady? 5.000Skk Dostal som sa k tomu nahodou, takze tak. Kupit bohuzial neviem. 
_________________www.bunker94001.sk - predaj zbrani, streliva, Armyshop, AIRSOFT atd atd...
off road club NZ, www.4x4nz.inx.sk
|
Štv, 08.01.2009, 14:08 |
|
 |
david
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 04.01.2007, 13:10 Príspevky: 857 Bydlisko: vinosady
|
je zbytocne sa nad tym rozculovat bolo to tak vzdy a j to tak zostane ty co su pri koryte sa ho uz tak lahko nepustia, do Cadce a do Krupinej si mozme potom dojst za uazika zacvakat 50 lirov
_________________ starý dobrý uaz-469, nejaké sipaky a zivy .... za kniplom
|
Štv, 08.01.2009, 16:16 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
Tak veru. Kedysi sa vojenská technika odpredávala formou dražby. Ale teraz sa to rieši tak, že na techniku majú odkupné právo organizácie, ako ROBUS , ktoré majú povolenie Ministerstva na obchod z vojenským materiálom. A tam už na to čakajú maníci z autogénom a ....
|
Štv, 08.01.2009, 16:38 |
|
 |
snipera
Ťažký Profík
|
Ja sa nad tym nerozculujem, len uvazujem... Ked si kazdi da 400%, tak vysledna je 50litrikov. Pekna marza. Este jedno ma zabija, ked pocujem ako ide ostatna technika na srot za cenu zeleza a ked si chces kupit "veteran" nevedia co za to pytat. Pozrite si cenu BVP, v cechach okolo 300tisic a odpredaj je okolo50. Ten co ho chce, si nemoze dovolit, radsej predaju menej ostatne ide do zeleza 
_________________www.bunker94001.sk - predaj zbrani, streliva, Armyshop, AIRSOFT atd atd...
|
Štv, 08.01.2009, 16:49 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
S autogénom určite na techniku nečakajú. Nie tak dávno našli na nejakom družstve pri Martine vyzbrojené, plne funkčné tanky T-72, ktoré papierovo už neexistovali. Zošrotovalo sa po prevrate niekoľko T-55, OT-64 SKOT, ZIL-157. MiG-21 tiež nešli do šrotu.
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Štv, 08.01.2009, 19:29 |
|
 |
Danopatrol
Učeň
Registrovaný: Štv, 08.11.2007, 20:27 Príspevky: 81 Bydlisko: Kysuce
|
Presne tak.Firma dorotheum ma podchitene takmer vsetky dražby vRakusku,ak nie vsetky.Už je tomu takmer 2 roky ked ma šef zobral na jednu taku vo Welse,kde sa dražila vojenska technika.
Dostal som strašnu chut na Pinzgauera ktoreho vyvolavacia cena bola 600E  bolo ichasi 40 ks vo velmi zachovalom stave.
Nekupil som nic lebo žiaden nebol vydraženy pod 8 000E.
Moj šef vtedy kupil Steyer 680 +nejake drobnosti za 1400E.
To že je to len pre vyvolenych nieje pravda,može tam ist kdokolvek aj zo zahraničia.
|
Štv, 08.01.2009, 20:21 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
pejo píše: S autogénom určite na techniku nečakajú. Nie tak dávno našli na nejakom družstve pri Martine vyzbrojené, plne funkčné tanky T-72, ktoré papierovo už neexistovali. Zošrotovalo sa po prevrate niekoľko T-55, OT-64 SKOT, ZIL-157. MiG-21 tiež nešli do šrotu.
Ale čakajú. Lebo kupcov, čo len melú naprázno je háfo, ale skutočných je už velmo málo.
Keď bola cena železa v lete 9 sk, tak taká šrotová cena tanku sa pohybuje okolo 300-350 000 tisíc. Plus niečo na naftu a za dovoz a kupcov zrazu nieto.
A to nevravím o tom, že treba mať povolenie ministerstva.
A ak by v každej stodole stálo OT alebo tank, tak by nikdy nedosiahli naozajstnú zberatelskú hodnotu, ale ich cena by bola vždy závislá len od ceny šrotu.
A paródiou je, že na odpredaj ide častokrát technika v super stave, a armáda zápasí zo starými verglami.
Lebo na takých sa dá ešte aj zarobiť. Viete kolko stojí GO Uazu? cca pol melóna. A viete kolko ludí má z toho na granko?
|
Štv, 08.01.2009, 21:12 |
|
 |
snipera
Ťažký Profík
|
Pol melona? Sodoma, za to musia vyrobit dva nove... Sak ked ja kupujem diely v malom, max 100litrov a mam "skoro" nove auto
Na granko 
|
Pia, 09.01.2009, 1:45 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|