Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana
da sa narvat sada 35tiek do osobaku?
Autor |
Správa |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
do krátkeho trola sa dajú z vypätím všetkých síl dať tri 33" a jedna na strechu.
Do osobáku štyri 35"  .... to by musel byť kór fest velký osobák....
Koník ... na 35" načim dlhé péra, dlhé tlmiče, puky (možno aj po dva), nadložiť dorazy (na zmenšenie kríženia, páč inak ti budú pri vykrížení vnútrajškom brúsiť podbeh) a ešte aj píliť plechy v podbehoch a kus z predného nárazníka. Samozrejme mať predstavu kedy bude vymenený prevod v redukcii. A buď rád, že ho máš dlhého, pretože kratky ako bonus + čarovanie z uhlami kardanov.
...jo ... a keď budeš dvíhať, tak dopredu kaster kit, inak budeš mať rozrytú geometriu riadenia (zruší sa záklon zvislých čapov a auto bude robiť pesstvá prenáramné)
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Štv, 14.08.2008, 9:26 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|
marcus píše: Koník a zabudol si na strechu osobáčika ??? Strešný nosič a šup tam aj dva ks a no problem  !!!
No len aby pri 2ks takych balonov neprekrocil dovolene zatazenie strechy
ma niekto zvazene kolko kg taka 35ka ma?
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Štv, 14.08.2008, 9:33 |
|
 |
konik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 06.02.2008, 20:07 Príspevky: 743 Bydlisko: Nitra
|
strecha je obsadena  ...na strechu ma ist pevnostak
ale odhovorili ma Michi a Martin ...tej roboty je az-az s pochybnym vysledkom.... budu 33... tym by mohol stacit ten ironman.
|
Štv, 14.08.2008, 9:45 |
|
 |
konik
OFFROAD Expert
|
Martin 4 píše: ...jo ... a keď budeš dvíhať, tak dopredu kaster kit, inak budeš mať rozrytú geometriu riadenia (zruší sa záklon zvislých čapov a auto bude robiť pesstvá prenáramné)
a toto ma zaujima: lebo som vela patral po nete ale iba z ludovej slovesnosti tu na fore a od Rada som sa dopocul ze take treba.
co to vlastne je? - predstavujem si to ako dake podlozky pod pruziny co vsetku sposobenu galibu dobre nauhluju spet... mame dake foto? lebo gugel mi na Castor kit nic slusne nepovedal
zeby toto?
ale aj tak poprosim vysvetlenie funkcie
|
Štv, 14.08.2008, 9:53 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
ja som narval do w. jetty (golf s kufrom  ) 4 ks pneu veľkosti 33", celkom sranda a vmestil sa aj vodič+1 pasažier, v kufri bola len 1 pneu...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Štv, 14.08.2008, 10:52 |
|
 |
konik
OFFROAD Expert
|
ja sa s kufrom mozem rozlucit kedze tam nosim jednu 60l ocelovu nadrz.
ale podla foto s vymontovanymi sedackami by sa dali 2 35ky dozadu a jedna miesto spolujazdca 4ta na strechu... ale pripadal by som si ako grga pitic z kusturicovho filmu
|
Štv, 14.08.2008, 11:25 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|

konik píše: lebo gugel mi na Castor kit nic slusne nepovedal
zeby toto?
ale aj tak poprosim vysvetlenie funkcie
ano ano ... to je vono... to je caster kit
Keď pridvihneš auto, zmení sa uhol predných ramien proti rámu (idú dole). Na ramenách je napevno cez gumokovové púzdra prirobená náprava. Čiže keď sa zmení uhol, ramien, zmení sa aj uhol nápravy (unášač kardanu bude smerovať viac hore). Tým sa zmení aj geometria riadenia.
(vysvetľujúca poznámka: zvislé čapy (os okolo ktorý sa karujú kolesá) nie sú presne zvislé, ale je mierne sklonené dozadu. To spôsobuje, že ich os pretína rovinu styku kolesa s cestou PRED zvislou rovinou súmernosti kolies. To vyvoláva stabilizujúce sily, ktoré vracajú kolesá do priameho smeru keď pustíš volant. Zmenou uhlu nápravy sa záklon čapov zmenší, alebo zruší a stabilizujúce sily zaniknú. Auto bude na ceste vratké a bude mať sklon utekať zo smeru)
Keď treba vrátiť po zdvíhaní nápravu do správnej polohy, tak sa gumokovové púzdra, ktoré sú od výroby simetrické - diera je v strede, vymenia za tuningové. Tie sú nesymetrické - škulavé (diera nie je v strede ale bokom). Do ramien sa tuningové púzdra narazia tak, že predná diera je viac hore a zadná viac dole. To zrovná nápravu ako treba. Ak by bolo zdvihnutie väčšie a bolo by treba viac zrovnávať, tak sa namiesto caster bushes použijú caster plates. Ale to už je iná kapitola.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Štv, 14.08.2008, 11:33 |
|
 |
konik
OFFROAD Expert
|
presne takto som si to predstavoval ale nikto mi to tak zrozumitelne a so vsetkou kauzalitou nevysvetlil - Dakujem...
|
Štv, 14.08.2008, 12:35 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|
Martin: pekne vysvetlenie 
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Štv, 14.08.2008, 19:22 |
|
 |
martinez
Koumák
Registrovaný: Pon, 14.05.2007, 9:47 Príspevky: 187 Bydlisko: Bratislava
|
_________________<b>Motorové a priemyselné oleje | EOIL.sk
Hraničná 3, Bratislava
www.eoil.sk</b>
|
Štv, 14.08.2008, 20:31 |
|
 |
konik
OFFROAD Expert
|
pekne nalozeny citron 
|
Štv, 14.08.2008, 21:01 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|