Dnes je sobota 31. mája 2025, meniny má Petronela, Petrana a zajtra Žaneta
Jazda v extremnych podmienkach na snehu
Autor |
Správa |
low
Koumák
|
JanoJP  no dobre velmi zhorsena ovladatelnost. teda pokud ti neprijde normalni, ze pri prujezdiu zatackou je jednou auto extremne nedotacive a podruhe extremne pretacive - jak to zrovna vyjde  ))
(a pred jizdou je treba nastartovat)
ad druh pripominky, mno ja to treba nevedel kdyz sem si defika koupil a rozhodne se to nikde nepsalo, tak to sem pisu, kdyz to pomuze jednomu vodici tak bude dobre.
|
Uto, 18.11.2008, 13:12 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
juuuuj... tak teraz ste mi stupili na otlak
vyhoda aut s medzinapravovym difom je prave ta, ze ho mozes mat pri normalnej jazde na ceste (samozrejme zasnezenej) otvoreny...
inak by ten dif bol nezmysel
jazdim za rok cca 15-20 000 km len po snehu a pravfe otvoreny medzidif vnimam ako velku vyhodu
pri zablokovanom medzidife auto vynasa zo zatacky von, nakolko umelo uvadzA auto do smyku tym ze predna naprava opisuje inu drahu ako zadna
mal som 3 auta z medzidifom (2x niva, 1x LC) a 2 natvrdo (frontera a jimny) a viem ist ovela rychlejsie a hlavne ovela bezpecnejse z otvorenym medzinapravovym difom...
uz tu len chyba obrovska diskusia patrolakov, lebo oni dif nemaju a budu tvrdit ze tak to je najlepsie
inu... a naco by tam potom ten medzidiff inac bol ???
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Uto, 18.11.2008, 13:45 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 23:17 Príspevky: 667 Bydlisko: Nitra
|
Jasne ze diff ak tam teda nejaky mam tak si ho necham otvoreny inak sa umelo dostavam do smyku. Ono nieje to az tak strasne ale urcite je lepsie ho mat otvoreny. Ja ho nemam takze jazdim tak ako jazdim , ale v urcitych pripadoch by som ho radsej mal - hlavne ked jazdim v tomto obdoby v tatrach kde je 100m sucho 50m lad 100m sucho 50m lad 100m sucho 50m lad..... to potom nestiham vyradovat a zaradovat stvorkolku 
_________________ Lestenka
|
Uto, 18.11.2008, 15:31 |
|
 |
Janka chatarka
Učeň
Registrovaný: Štv, 13.11.2008, 23:33 Príspevky: 41 Bydlisko: Martin a Chleb
|
Jano JP píše: low píše: este jsem tu nevidel jednu zasadni vec a sice ze na zasnezene silnici mit zaplou uzaverku mezinapravoveho diffu, docela dost dulezite, bo jinak je auto neovladatelne (plati pro auta s fulltime 4x4 tak jak ma chatarka) to máš až na tú neovládateľnosť pravdu, ale takýto druh pripomienky mi pripadá akože treba poradiť, že pred jazdou treba najprv naštartovať auto; ale možno sú aj takí vlastníci áut s medzinápravovým difom, ktorí o jeho existencii a použití nevedia, tak potom máš recht...  (poznámka: miesto neovládateľnosť tam patrí zhoršenú ovládateľnosť)
To bola pripomienka pre mňa  a správna  To auto je pre mňa pracovný nástroj, ktorý musí byť funkčný v extrémnych podmienkach,nikdy som predtým 4x4 nemala , iba takú smiešnu elektronicky riadenú hračkársku Octaviu a tak je každá rada dobrá. Ale učím sa rýchlo!
|
Uto, 18.11.2008, 15:32 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Hugo píše: uz tu len chyba obrovska diskusia patrolakov, lebo oni dif nemaju a budu tvrdit ze tak to je najlepsie 
Hugo.
Diskusia nebude.
Ani malá, ani veľká. Patroláci a vraňáci svoje autá a ich možnosti poznajú. Oni vedia, že to tak je z pohľadu spoľahlivosti naozaj najlepšie, ale nie na šmykľavom. Preto celú zimu jazdia s uzavretými voľnobežkami (ak ich majú) a rukou na prídavkovej páke, kdyby náhodou něco.
Ale s tým ostatným máš pravdu.
|
Uto, 18.11.2008, 15:45 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Sledujem diskuziu, sledujem, boha jeho  Prax je najlepšia učiteľka
Ale inak, s tým uzavretým medzi nápravovým difom je
Rozjazd je možný, ale ukučírovať auto pri decelerácii na klzkom a nebodaj z kopca - nie je nič lepšie ako tvrdá 4x4, podradené a zabudnúť na brzdový pedál - inak to idem kam bude auto v súčinnosti vektorovej výslednice gravitácie a sklonu povrchu chcieť  (a občas ak chcem aby sa kolesá lepšie chytili, tak trošku aj brnknúť na plyn - mýlim sa?  )
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Uto, 18.11.2008, 15:56 |
|
 |
erik
Koumák
Registrovaný: Pia, 13.10.2006, 18:15 Príspevky: 174 Bydlisko: skalica
|

Jano JP píše: low píše: este jsem tu nevidel jednu zasadni vec a sice ze na zasnezene silnici mit zaplou uzaverku mezinapravoveho diffu, docela dost dulezite, bo jinak je auto neovladatelne (plati pro auta s fulltime 4x4 tak jak ma chatarka) to máš až na tú neovládateľnosť pravdu, ale takýto druh pripomienky mi pripadá akože treba poradiť, že pred jazdou treba najprv naštartovať auto; ale možno sú aj takí vlastníci áut s medzinápravovým difom, ktorí o jeho existencii a použití nevedia, tak potom máš recht...  (poznámka: miesto neovládateľnosť tam patrí zhoršenú ovládateľnosť)
Ja bych to poopravil...
7. Do kopca a aj po rovine na hlubokom snehu dat madzinapravu .
Z kopca to plati v 90 perc . Neplati to, ked prechadzas miestom, ktere ta ztahuje doboku/ priecne naklonena cesta/-tam medzinapravu vypinam a pokial to ide,proslapnem spojku aby auto pokracovalo len v smere kinetickej energie. Auto sa menej kantuje.
8. Do kopca ti auto zastavi a ako sanky ide nazpat
Nebrzdi, daj zpiatocku a plynom sa posnaz regulovat zjazd .
A neotacaj auto... inac Otce nas, ktory si v ....
_________________ Defender 90 Td5 170k Old Man Emu,Warn 8274,Warn CE-M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel, MT Matador Wisenta 235x85x16,Pewag A 84SV, Roll Cage,2xARBuzaverky,CB,Garmin nuvi 660 ...
Discovery 3 ,bez skrabancu
|
Uto, 18.11.2008, 16:22 |
|
 |
dzordzo
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 26.02.2007, 14:27 Príspevky: 399 Bydlisko: Bratislava
|
low píše: este jsem tu nevidel jednu zasadni vec a sice ze na zasnezene silnici mit zaplou uzaverku mezinapravoveho diffu, docela dost dulezite, bo jinak je auto neovladatelne (plati pro auta s fulltime 4x4 tak jak ma chatarka)
s tymto asi nebudem suhlasit. podstatna vyhoda fulltime 4x4 je prave na snehu, mokrej ceste alebo zladovatelej. ak to niekto neustoji tak preto, ze to prepali. mam 3tie quattro a vsetky drzia ako pribite. ziadna uzavierka tam nie ja, ani automaticka.
Janka chatarka pre teba bude jednoznacne lepsi snezny skuter. a ked uz defik, tak v tomto prevedeni:

_________________ unlimited
|
Uto, 18.11.2008, 16:32 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
erik píše: A neotacaj auto... inac Otce nas, ktory si v ....
Trochu OT:
Pejo otáča.
|
Uto, 18.11.2008, 16:47 |
|
 |
low
Koumák
|
mno netusim kolik toho kdo mate najeto s defikem/discoverou na snehu ja pisu svoje zkusenosti, co jsem si sam odzkousel, ta tak
|
Uto, 18.11.2008, 19:27 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
no podla mna sa spravanie aut nejak vyrazne na ceste lisit nebude...
je rpreavda ze zo zaciatku neves ci budes v pretacavom, alebo nedotacavom smyku, ale tiez ten smyk vznikne ovela neskor ako ten nedotacavy, ktory vznikne prave koli zablokovanemu medzidifu.
napr. na nivke som sa tomu smyku vyhol tak ze som auto hodil do driftu este pred zatackou a tym padom som mal riadeny pretacavy smyk
sem tam to spravim aj z toykou ked sa ponahlam
ale pravdou je ze som sa este na defe neponahlal po snehu  \
\
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Uto, 18.11.2008, 19:43 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
dzordzo píše: Janka chatarka pre teba bude jednoznacne lepsi snezny skuter.
... nie nie jednoznacne stvorkolka s pasmi + sane = vyuzitelnost cely rok ( skuter iba kratku dobu ).
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Uto, 18.11.2008, 19:46 |
|
 |
Janka chatarka
Učeň
Registrovaný: Štv, 13.11.2008, 23:33 Príspevky: 41 Bydlisko: Martin a Chleb
|

erik píše: Jano JP píše: low píše: este jsem tu nevidel jednu zasadni vec a sice ze na zasnezene silnici mit zaplou uzaverku mezinapravoveho diffu, docela dost dulezite, bo jinak je auto neovladatelne (plati pro auta s fulltime 4x4 tak jak ma chatarka) to máš až na tú neovládateľnosť pravdu, ale takýto druh pripomienky mi pripadá akože treba poradiť, že pred jazdou treba najprv naštartovať auto; ale možno sú aj takí vlastníci áut s medzinápravovým difom, ktorí o jeho existencii a použití nevedia, tak potom máš recht...  (poznámka: miesto neovládateľnosť tam patrí zhoršenú ovládateľnosť) Ja bych to poopravil... 7. Do kopca a aj po rovine na hlubokom snehu dat madzinapravu . Z kopca to plati v 90 perc . Neplati to, ked prechadzas miestom, ktere ta ztahuje doboku/ priecne naklonena cesta/-tam medzinapravu vypinam a pokial to ide,proslapnem spojku aby auto pokracovalo len v smere kinetickej energie. Auto sa menej kantuje. 8. Do kopca ti auto zastavi a ako sanky ide nazpat Nebrzdi, daj zpiatocku a plynom sa posnaz regulovat zjazd . A neotacaj auto... inac Otce nas, ktory si v ....
Erik, na Chlebskej ceste je cca 15 cm nového snehu, hore to bola pohoda, ale smerom dolu sa mi zdalo, že padám do každého zrázu. Hlavne na tých priečne naklonených úsekoch. Nutne potrebujem školenie, inak sa tam v zime zahluším.
|
Uto, 18.11.2008, 22:26 |
|
 |
low
Koumák
|
rekl bych, ze by pro zacatek bylo vhodny obout zimaky, bo bfg mt jsou na snehu jak sanky
|
Uto, 18.11.2008, 22:33 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
low píše: rekl bych, ze by pro zacatek bylo vhodny obout zimaky, bo bfg mt jsou na snehu jak sanky
... citaj pozorne celu temu a zistis co ma obute ... nie BFG MT
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Uto, 18.11.2008, 22:40 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|