Dnes je nedela 1. júna 2025, meniny má Žaneta a zajtra Xénia
Autor |
Správa |
pneukaktus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.12.2006, 21:52 Príspevky: 561 Bydlisko: Myjava
|
Čo poviete na taký bláznivý nápad, čo sa týka rozmerov pneu. Už davno sa tu o tom polemizuje, čo spravyť. Mňa napadlo, ze čo by spravil šandár, keby tam nenašiel žiadny rozmer  . Ono sa to dá krásne dohladka totišto vybrúsiť.Čo vy na takéto riešenie? Neni rozmer - neni problem. Už zostáva robyť zo seba len neznalého ňunka. 
_________________1. Moje pravopisne chyby kludne opravte, slovenčina nebola nikdy moj kobylka
2. Nerobim kvalitne, ale pomaly!
|
Ned, 10.06.2007, 15:01 |
|
 |
pneukaktus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.12.2006, 21:52 Príspevky: 561 Bydlisko: Myjava
|
HM, taký dobrý nápad a nikto ma ani nepochváli 
_________________1. Moje pravopisne chyby kludne opravte, slovenčina nebola nikdy moj kobylka
2. Nerobim kvalitne, ale pomaly!
|
Pon, 11.06.2007, 1:01 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
...no, neviem či brúsiť bočnicu na gume je taký dobrý nápad???
|
Pon, 11.06.2007, 1:08 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Pon, 11.06.2007, 7:27 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
Z principu tam nieco musi byt, takze cista guma = pruser ... S tymto nepochodis ... Skor by uz preslo to vulkanizovanie, samozrejme za predpokladu ze ten rozmer v "oku" cca sedi ... Mozno by to slo uhrat na to "ze rozmer je dobry, len to ma velke stuple" .. Ale urcito policajta rozkom neopijes, ak budes tvrdit, ze o 3 rozmery vecsia pneu je ta co mas v papieroch ...
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Pon, 11.06.2007, 7:54 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
michi píše: ...no, neviem či brúsiť bočnicu na gume je taký dobrý nápad???
...ziadny problem obrusit pismena...kazdy lepsi pneuservis ma na to vybavenie...bocnicu to neoslabi nakolko pismena su vysie...ak sa to urobi s citom tak je to ok. nedavno mi robili bocny prieraz a ked som videl kolko z bocnice obrusil mechanik tak som neveril vlastnym ociam...a este jedno zistenie...pod ciernou gumou na BFG je biela guma.
PS. povazujem to za zbytocnost brusit pismena.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Pon, 11.06.2007, 7:58 |
|
 |
IGI
Začínajúci koumák
Registrovaný: Pia, 16.03.2007, 15:23 Príspevky: 122 Bydlisko: Považská Bystrica
|
Ak aj väčší rozmer pri rovnakých číslach, tak protektor so štuplami (T3 ???), majú predsa väčší priemer už len kvôli dezénu ... pre menej náročných bez brúsenia ...
|
Str, 24.10.2007, 14:09 |
|
 |
hunter1
Začínajúci koumák
Registrovaný: Str, 01.08.2007, 12:41 Príspevky: 134 Bydlisko: Vydrná
|

[jedno zistenie...pod ciernou gumou na BFG je biela guma.
Tá biela guma sa dáva kôli bielim nápisom na bočnici.Po vylisovaní pneu sa obrúsi vysoký popis na bočnici a dostaneš tam pekný biely nápis napr. BF GOODRITCH alebo izzarda,wisenta atd. tento popis môže mať hoci akú farbu to nie je žiadný problém po obrúsení sa popis prelakuje kôli špineniu popisu.na offoch sú bočnice podstatne hrubšie tak je tam aj čo brúsiť pri oprave- ono to už nebude ono ale pneu je na čas zachránená a hlavne peňaženka. A ešte k tím popisom niekedy sa dávajú priamo do formy farebné písmená ale nie je to ono hlavne kôli umiestňovaniu v horúcej tvárnici a rovniosti popisu aby nebolo pootočené zdeformované a tak.A môžeš si dať na gumu dať vylisovať aj svoje meno alebo meno tvojej frajerky samozrejme za poplatok. nikedi pri opravách sa popis obrúsi úplne a nalisuje druhý ale to hlavnme pri nákladených pneu kde je výroba drahšia ako pri osobákoch a majú podstatne hrubšiu bočnicu.Božnica býva nikedy čistá keď sa vyvíja nový vzor tak sa nerobí celá forma ale vylisuje sa hladký a čistý plášť /SLICK/ na ktorý sa pritektorovačkou vyreže nový vzor a ide na skúšky,keď tie dopadnú dobre tak sa spravý forma odlisuje sa skušobná séria porobia sa merania na testovacích strojoch spravia sa záťažové skúšky a nakoniec idú na kušobné autá a jazdia sa okruhy s rôznimi cestami a asfaltami každých 5000km sa premerajú a keď je to všetko OK tak nabehne sériová výroba kde podla predpisov EHK musí tam biť popis a ostatné blbosti....
čavko
_________________ Keď do hory,tak s flintou a OFFROADom
|
Str, 24.10.2007, 17:17 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
pneukaktus píše: HM, taký dobrý nápad a nikto ma ani nepochváli 
je to dobrý nápad a ako núdzové riešenie ho vediem v patrnosti... ALE KUA PREČO TO MUSÍŠ VEŠAŤ NA WEB !!!???
keď už je bočnica hladká, tak vypáliť iné cifry nie je problém.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Str, 24.10.2007, 18:42 |
|
 |
Majo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 26.11.2006, 22:15 Príspevky: 681 Bydlisko: Zvolen
|
pripajam sa k martinovmu nazoru...
tuto temu by som zmazal 
|
Str, 24.10.2007, 19:01 |
|
 |
GaboSB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 11.10.2006, 22:19 Príspevky: 885 Bydlisko: Šoma - východ SR
|
Nedávno sa jednénu príslušníkovy nepáčili moje pneu, čupol si k jednej, asi 2 minúty na ňu čumel, potom sa postavil a opýtal sa ma, že pán vodič aké máte mať rozmery pneu? a ja reku 195 - R15. On na to, že taký rozmer tam nieje, a ja že je ale v palcoch, že si to môže kľudne prerátať. To bolo ohľadne pneu všetko, škrelo ho samozrejme, že mi nemohol napáliť pokutu, keďže zrejme nevedel prepočítať tento rozmer do metriky, tak sa zahrýzol do fólií, ale to je do inej témy. Takže mne vyplíva, že ak pneu tak jedine v palcových rozmeroch.
_________________"Každý z nás je len taký človek, ako vníma a posudzuje iných ľudí okolo seba." https://www.youtube.com/channel/UCI80j8 ... y0FyRKt0Xg
|
Str, 24.10.2007, 20:21 |
|
 |
finder
Support
|
GaboSB píše: Takže mne vyplíva, že ak pneu tak jedine v palcových rozmeroch.
Tak, tak ... Moja rec (aj pocin v reali) 
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Str, 24.10.2007, 20:38 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
finder píše: Tak, tak ... Moja rec (aj pocin v reali) 
aj moja... (reč aj počin)
Policajtovi ktorý predo mnou prepočíta palce na metriku pokutu zaplatím a ani potvrdenku nebudem chcieť. Zaslúži si to.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Str, 24.10.2007, 20:50 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
A prečo si radšej nedáte zapísať rozmer to TP ? 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Str, 24.10.2007, 21:37 |
|
 |
finder
Support
|
Ide to nejak inteligetne bez zbytocnych opruzov na odbore dopravy ? Bojim sa ze nie (alebo za farebne papieriky, co je ale rochu riziko).
|
Str, 24.10.2007, 21:54 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|