Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina
Autor |
Správa |
SittingBull
Frajer
Registrovaný: Str, 24.01.2007, 14:19 Príspevky: 205 Bydlisko: Bratislava vidiek
|
mate niekto mapy (pokial sa da co najlepsie, teda turisticke) malych karpat?
dik
mam sk, ale nic moc.
|
Uto, 06.11.2007, 16:35 |
|
 |
Pato Zvolen
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 28.12.2006, 18:59 Príspevky: 586 Bydlisko: Zvolen
|

[quote="Martin 4"]Xader :
File -> Configuration -> NMEA (GPS) -> Port Settings :
Communication port : COM8: GPS ON NAVAGATOR (to nie je preklep.. skutočne je tam "NAVAGATOR")
Baud : 9600
Sentence : GPMRC
GPS NMEA Output datum : WGS 84
Druhú kartu (Other) nechaj tak.
Keď to naklikáš, resetni Oziho (až cez File -> Quit) alebo ašte lepšie, pichni Acer do riti (lavá dierka, keď sa pozeráš na dysplej)
quote]
Zdravím,
Tak som to tam (do môjho PDA MIO P560) aj na základe a za pomoci tejto témy narval a úspešene rozchodil. Ďakujem moc Martin.
Poznamenám však na zatiaľ zistenú skutočnosť, že čo sa prenosovej rýchlosti týka, tých 9600 možno platí pre dané vyššie popisované tvoje zariadenie, u mňa tomu napr. tak nebolo (parametre pre synchonizáciu som si vytiahol z iGO) a GPS sa "rozbehlo" až pri rýchlosti 57 600.
Keďže zatiaľ len začínam, mapy SK som ešte nejak neriešil, ale čo-to som už na NETe poobjavoval. Takže ak má niekto nejaký zaujímavý "link, alebo zdroj" rád sa "priživým", prípadne v budúcnosti vymením 
_________________Nikdy nesúťažte s debilom! Stiahne vás na jeho úroveň a tam vás prevalcuje svojimi skúsenosťami!  Ex. Lada Niva 1.6
|
Uto, 04.12.2007, 14:03 |
|
 |
dusan vitara
Učeň
Registrovaný: Pia, 07.12.2007, 12:41 Príspevky: 78 Bydlisko: přerov nebíčko
|

Paťo Zvolen píše: Martin 4 píše: Xader : File -> Configuration -> NMEA (GPS) -> Port Settings : Communication port : COM8: GPS ON NAVAGATOR (to nie je preklep.. skutočne je tam "NAVAGATOR")Baud : 9600Sentence : GPMRCGPS NMEA Output datum : WGS 84Druhú kartu (Other) nechaj tak. Keď to naklikáš, resetni Oziho (až cez File -> Quit) alebo ašte lepšie, pichni Acer do riti (lavá dierka, keď sa pozeráš na dysplej)quote] Zdravím, Tak som to tam (do môjho PDA MIO P560) aj na základe a za pomoci tejto témy narval a úspešene rozchodil. Ďakujem moc Martin. Poznamenám však na zatiaľ zistenú skutočnosť, že čo sa prenosovej rýchlosti týka, tých 9600 možno platí pre dané vyššie popisované tvoje zariadenie, u mňa tomu napr. tak nebolo (parametre pre synchonizáciu som si vytiahol z iGO) a GPS sa "rozbehlo" až pri rýchlosti 57 600. Keďže zatiaľ len začínam, mapy SK som ešte nejak neriešil, ale čo-to som už na NETe poobjavoval. Takže ak má niekto nejaký zaujímavý "link, alebo zdroj" rád sa "priživým", prípadne v budúcnosti vymením 
co třeba tady http://www.subory.stary-ujo.info/index.php?erro=1
username host,heslo host1 akorát se to blbě tahá... 
|
Pia, 07.12.2007, 13:06 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|

dusan vitara píše: Paťo Zvolen píše: Martin 4 píše: Xader : File -> Configuration -> NMEA (GPS) -> Port Settings : Communication port : COM8: GPS ON NAVAGATOR (to nie je preklep.. skutočne je tam "NAVAGATOR")Baud : 9600Sentence : GPMRCGPS NMEA Output datum : WGS 84Druhú kartu (Other) nechaj tak. Keď to naklikáš, resetni Oziho (až cez File -> Quit) alebo ašte lepšie, pichni Acer do riti (lavá dierka, keď sa pozeráš na dysplej)quote] Zdravím, Tak som to tam (do môjho PDA MIO P560) aj na základe a za pomoci tejto témy narval a úspešene rozchodil. Ďakujem moc Martin. Poznamenám však na zatiaľ zistenú skutočnosť, že čo sa prenosovej rýchlosti týka, tých 9600 možno platí pre dané vyššie popisované tvoje zariadenie, u mňa tomu napr. tak nebolo (parametre pre synchonizáciu som si vytiahol z iGO) a GPS sa "rozbehlo" až pri rýchlosti 57 600. Keďže zatiaľ len začínam, mapy SK som ešte nejak neriešil, ale čo-to som už na NETe poobjavoval. Takže ak má niekto nejaký zaujímavý "link, alebo zdroj" rád sa "priživým", prípadne v budúcnosti vymením  co třeba tady http://www.subory.stary-ujo.info/index.php?erro=1username host,heslo host1 akorát se to blbě tahá... 
Už sa tam asi nasrali, prestalo mi to fungovať. Nevieš aktuálny login a heslo?
|
Ned, 02.03.2008, 15:30 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
... pre austrálskych exploreristov.
Na stránke oziexplorer.com je vypustený OziExplorerCE ver 2.19
Už ho mám inštalovaný aj spustený, testovanie prebieha.....
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Str, 18.06.2008, 11:51 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Keď už tu tak nezáväzne informujeme, videl som igo8 verzia pre PC. Som na to dosť čumel.
Možno, že to je novinka len pre mňa.
|
Str, 18.06.2008, 12:44 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Martin 4 píše: ... pre austrálskych exploreristov.
Na stránke oziexplorer.com je vypustený OziExplorerCE ver 2.19
Už ho mám inštalovaný aj spustený, testovanie prebieha.....
Pekne sa klokani rozhýbali, snáď z toho niečo vykrešú.
Z akej 2-ovej verzie si preskočil na 2.19?
|
Str, 18.06.2008, 12:51 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
preskočil som z Ozi Dev a nadávam kade chodím.
Je to zabugovaný křáp aby ich klokan do gúl nakopal
(našťastie som si zachoval jedni starú inštaláciu a s vďakou som sa k nej vrátil)
Nový OziEx 2 má zopár fajn fičúr (dajú sa schovať všetky ikony a príkazové riadky a mapa je fakt cez celý scrén, dá sa dvomi ťuknutiami prehodiť do nočného režimu) ale je to mrcha kúsavá.
Prvé spustenie fajn.... detekcia GPS zdĺhavá, ale automatická, takže OK, po zadaní cesty k mapám prdĺĺĺĺĺho robí index máp... ale to robili aj predchodcovia, takže OK. Potom to ide. Ale keď PDA vypnem a zase zapnem, tak v lepšom prípade zhladáva 3 až 5 minút satelity (predchádzajúca verzia tak 5 až 10 sekúnd) a potom alebo začne zase špekulovať s indexom máp, alebo sa rovno kusne a pomôže až reset.
Čiže aby ich parom skárať ráčil a ja pôjdem na Ozika o 5 verzií dozadu.
|
Pon, 23.06.2008, 9:19 |
|
 |
Pato Zvolen
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 28.12.2006, 18:59 Príspevky: 586 Bydlisko: Zvolen
|

Martin 4 píše: preskočil som z Ozi Dev a nadávam kade chodím. Je to zabugovaný křáp aby ich klokan do gúl nakopal (našťastie som si zachoval jedni starú inštaláciu a s vďakou som sa k nej vrátil)Nový OziEx 2 má zopár fajn fičúr (dajú sa schovať všetky ikony a príkazové riadky a mapa je fakt cez celý scrén, dá sa dvomi ťuknutiami prehodiť do nočného režimu) ale je to mrcha kúsavá. Prvé spustenie fajn.... detekcia GPS zdĺhavá, ale automatická, takže OK, po zadaní cesty k mapám prdĺĺĺĺĺho robí index máp... ale to robili aj predchodcovia, takže OK. Potom to ide. Ale keď PDA vypnem a zase zapnem, tak v lepšom prípade zhladáva 3 až 5 minút satelity (predchádzajúca verzia tak 5 až 10 sekúnd) a potom alebo začne zase špekulovať s indexom máp, alebo sa rovno kusne a pomôže až reset. Čiže aby ich parom skárať ráčil a ja pôjdem na Ozika o 5 verzií dozadu.
Zdravím,
Dovolím si (aj po predchádzjúcej osobnej a odbornej konzultácii v BEŠI) doplniť zbehlého kolegu.
Čuduj sa svete, ALE ........ mne ti to (v 2.19 CZ !!!) Martin na MIO P560 chodí .......a vcelku (rozumej, že zatiaľ sa nič nekuslo ani v BEŠI ani cestou z Podhájskej do ZV) v pohode. Ja zatiaľ môžem vyjadriť LEN plnú spokojnosť. Uvidíme ako sa to bude chovať časom.
Pre ostatných : Zrada, konkrétne u M4 bola v HW - teda na konkrétnom PDA sa tomu velmi nexcelo chodiť. Mne na mojom to chodí ako som už vyššie napísal zatiaľ v pohode.
_________________Nikdy nesúťažte s debilom! Stiahne vás na jeho úroveň a tam vás prevalcuje svojimi skúsenosťami!  Ex. Lada Niva 1.6
|
Pon, 07.07.2008, 14:15 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
... asi tak nejak to bude. Môj Asus ho nemá rád (toho oziho dva).
Do pozornosti by som dal zaujímavú novotu ponúkanú v OziEx 2. Na stiahnutie jesto aj verzia ktorá sa neinštaluje, ale iba spustí z SD karty. Mám to odskúšané a funguje to.
|
Pon, 07.07.2008, 19:10 |
|
 |
dusan vitara
Učeň
|
Martin 4 píše: ... asi tak nejak to bude. Môj Asus ho nemá rád (toho oziho dva).
Do pozornosti by som dal zaujímavú novotu ponúkanú v OziEx 2. Na stiahnutie jesto aj verzia ktorá sa neinštaluje, ale iba spustí z SD karty. Mám to odskúšané a funguje to.
nemáš prosímtě odkaz na stáhnutí oziexploreru spouštěného z SD karty?hledal sem ale nenašel...díky moc
|
Štv, 31.07.2008, 10:03 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
OziEx na spustenie z PDA :
http://www.oziexplorer3.com/ozice/downl ... untime.zip
stiahnuť, rozbaliť, nahrnúť na SD kartu, kliknúť na .exe Sú tam dve .exe nad sebou. Funguje jedno, alebo druhé. Mne konkrétne to, čo menšie. Neviem prečo, ale v prípade problémov doporučujem skúsiť aj to väčšie.
|
Štv, 31.07.2008, 11:16 |
|
 |
dusan vitara
Učeň
|
Martin 4 píše: OziEx na spustenie z PDA : http://www.oziexplorer3.com/ozice/downl ... untime.zipstiahnuť, rozbaliť, nahrnúť na SD kartu, kliknúť na .exe Sú tam dve .exe nad sebou. Funguje jedno, alebo druhé. Mne konkrétne to, čo menšie. Neviem prečo, ale v prípade problémov doporučujem skúsiť aj to väčšie.
ok,dík moc,na těchle strankach sem taky byl ale asi sem to blbě pochopil,že je to na kartu...dík 
|
Štv, 31.07.2008, 12:40 |
|
 |
dusan vitara
Učeň
|
zkoušeli ste někdo Google ozi...?je to program na vytváření map pro oziho z google maps...docela dobrý,mám a mužu poskytnout...
|
Pia, 01.08.2008, 9:46 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
NESKúšAL, LEBO SA MI TO HNEď bloklo.
Ak máš navyše, daj.
|
Pia, 01.08.2008, 17:58 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|