Dnes je piatok 16. mája 2025, meniny má Svetozár a zajtra Gizela
Autor |
Správa |
miroSF
Čumil
Registrovaný: Pia, 30.03.2012, 12:18 Príspevky: 2 Bydlisko: Bratislava
|
Citam na internete o tomto novom trende, ze aj po kradezi je mozne auto vystopovat. Rozmyslam nad telemonitorom od MOVYSU, chcu 12 e za mesiac co je dost, tak ci sa to vobec oplati.
http://www.movys.sk/monitorovanie-vozidiel.html
|
Pia, 01.06.2012, 3:04 |
|
 |
geri
Začínajúci koumák
Registrovaný: Sob, 10.03.2012, 21:08 Príspevky: 112 Bydlisko: Žilina
|
viem,že niektorý to riešia aj zabudovanou GPS, a po krádeži zistíš polohu auta na meter
|
Pia, 01.06.2012, 6:53 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6667 Bydlisko: PB
|
Zlodej, ktory po kradezi neodstavi GSM vysielac si v takomto pripade zasluzi uz nevyliezt z basy lebo je debil ... (jasne, ak ho chytia)
A samotne GPS ti nepomoze, lebo to je jednosmerny listok ... Nejaka technologia musi dohladovemu centru alebo majitelovi povedat kde sa nachadza, a to musi riesit vseobecne dostupnymi cestami (GSM siete roznej generacie).
V zavislosti od auta (ci sa to unho da predpokladat, napriklad drahsi mercedes), mozes trafit naozaj debila-amatera, a k autu sa dostanes (ak uz nebude na ukrajine), alebo aspon ciastocneho profika, a ten to alebo oskenuje (a zarusi) alebo okamzite zarusi (nebude stracat cas), a auto zoberie ...
Celkovo tym chcem povedat, ze monitoring via GSM (GSM, nie GPS) je v podstate zastarala a prekonana vec ...
Naposledy upravil finder dňa Pia, 01.06.2012, 7:43, celkovo upravené 1
|
Pia, 01.06.2012, 7:38 |
|
 |
Basto
Učeň
Registrovaný: Uto, 06.03.2012, 23:45 Príspevky: 89 Bydlisko: Žilina
|
miroSF: jedná sa auto so zabudovanou GPS? ak áno tak ma geri pravdu ze sa to riesi pri týchto typoch hlavne cez tento systém....ak nie tak musis najst nieco na nete ja som vydel od jednej spolocnosti v podstate si zaplatíš ten modem alebo ako to nazvat za 200€ a potom platis za pripojenie na ten ich serve na tu kontrolu toho auto 8€ mesačne
_________________ You can go fast, but I can go anywhere
|
Pia, 01.06.2012, 7:38 |
|
 |
geri
Začínajúci koumák
|
Popripade sa to da riešiť aj pomocou SIM karti a pri poškodení ti to pošle spravu...
|
Pia, 01.06.2012, 7:50 |
|
 |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|
My montujeme do auto karavanov toto http://e-shop.jablotron.sk/index.php
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Pia, 01.06.2012, 8:39 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Zrejme ani jeden z vás neprečítal poriadne, čo napísal Finder.
Zlodej, ktorý kradne auto dnes okamžite zaruší pásmo GSM, takže žiadna SIM karta ti už nič nepošle.
Ak je to nejaký bulo, čo sa chce povoziť, kašle na všetko, vylomí zámok a odíde autom tak ďaleko, ako mu stačí palivo a tam auto nechá (prípadne ešte vyvalí rádio).
Spomínané systémy monitoringu sa používajú pri doprave na evidenciu jázd a kontrolu firemných šoférov kade jazdia, kde parkujú/stoja/nakladajú a podobne. Na ochranu pred krádežou je systém dávno prekonaný.
Ak chceš niečo riešiť s ochranou auta (miroSF), skús asi tuto:
http://www.autoalarm-vamos.sk/
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Pia, 01.06.2012, 8:41 |
|
 |
finder
Support
|
Vamos - ano, tu uz len odtahovka ...
GSM - viem si predstavit riesenie, ak by sme mali kvazi neobmedzeny pausal ... Auto by sa hlasilo tak casto ako sa da ...
Pri napr. 30s vypadku poplach ... (jasne, riziko falosnych poplachov tu je, ale radsej pojdem k autu, ako to ignorovat a o auto prist).
Alternativa - samo domo spatlat vysielac (PMR frekvencia atd), a dopytovat sa auta sam ci zije. ak nie, poplach. Otazka znie, ci rusicka odplai komplet vsetko alebo len vybrane frekvencie.
|
Pia, 01.06.2012, 10:05 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Tibor, rušička na všetky frekvencie je drahá, veľká a náročná na energiu.... a tiež by asi musela byť samo-domo, komercia také neponúka.
Takému zlodejovi sa ale asi odolať nedá.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Pia, 01.06.2012, 10:34 |
|
 |
geri
Začínajúci koumák
|
poprípade čo tajný vypínač na baterku, budeš mať malí čudlík kdesi pod volantom, pod sedačkou, v kufri ,...... a ked odídeš od auta tak ha zapneš a tak odpojíš obvod batérie , zlodejovi na naštartovanie nepomôže ani druhá batéria a nebude mať dostatok čaju na to aby čudlík našil , myslím si že je to lacné a efektívne
|
Pia, 01.06.2012, 13:57 |
|
 |
tomasb
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 05.01.2010, 20:33 Príspevky: 360 Bydlisko: Banská Bystrica
|
trosku sa pripojim, nieco ako spomenul geri som mal na skodovke na inducku spraveny vypinac pod pristrojovkou, nieco podobne som robil kamosovi, a jednoducho prerusit kablik co ide na cerpadlo  , a potom uz jedine ze by bol zlodej aj s odtahovkou 
_________________ Nissan Doublecab 2,5 D
Mitsubishi Pajero 2,8 TD
|
Pia, 01.06.2012, 14:17 |
|
 |
dindaj
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.03.2007, 19:34 Príspevky: 1808 Bydlisko: SE
|
geri píše: poprípade čo tajný vypínač na baterku, budeš mať malí čudlík kdesi pod volantom, pod sedačkou, v kufri ,...... a ked odídeš od auta tak ha zapneš a tak odpojíš obvod batérie , zlodejovi na naštartovanie nepomôže ani druhá batéria a nebude mať dostatok čaju na to aby čudlík našil , myslím si že je to lacné a efektívne
Take som mal kedysi na Favorite a odisiel. 
_________________ Bývalý offroadak
|
Pia, 01.06.2012, 14:57 |
|
 |
finder
Support
|
Pani, uvedomte si, ze tam kde vas to napadne skryt, to napadne aj lopkara hladat.
Moznosti su:
1. Fakt ho zasit (rukyvylamujuca poloha niekde v kasliku)
2. Hafo prepinacov, ktorych kombinacia zapne co treba, resp. cast z nich bude pouzita na ine ucely (kompresor, svetla, atd) a cast na zabezpecenie...
3. Hafo spinacov, ako navnada,a ruky vylamujuca poloha v kasliku
Varianta 2 sa mi paci v tom, ze lopkar pri hladani nutne bude budit pozornost (zasvieti dialkove svetla, spusti kompresor v motorovom priestore atd).
(trochu som to zjednodusil, mat pod prudom bez kluca spotrebic je samozrejme vo vecsine pripadov neziaduce).
Aj tak sa mi paci najviac preglejka s rybarskymi hacikmi pod potahom 
|
Pia, 01.06.2012, 14:58 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
moj kamops kedysi davno v kanade mal na pristrojovke maleho plysaka....v nom magnet a pod pristrojovkou spinac ktory reaguje na magnet...plysak nie je na svojom mieste....auto nejede 
|
Sob, 02.06.2012, 2:59 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8011 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
ja som to mal na clonitku,, ten magnet na audine A6,, clonitko si trochen sklonil a afto neslo nastartovat,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Sob, 02.06.2012, 9:32 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|