Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 18.07.2025, 13:40
Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 28 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
 Dnes som sa nas.ala..ale strasne!!! 
Autor Správa
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Podla mňa má Martin 4 pravdu račej sa stažovať ako sedieť so založenými rukamy.

Str, 25.02.2009, 14:28
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hugo píše:
ale co do toho montujes horsku ???
vsak to niesu ani zachranari... nemaju ani lekara a okrem toho su nekvalifikovana pomoc

Horska a horska je rozdiel.
Clenovia HZS maju strednu zdravotnu skolu - odbor zdravotny zachranar, teda niesu nekvalifikovana pomoc.

Str, 25.02.2009, 15:46
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
možno by nezaškodilo vytlačiť to rovno trojmo a dtto rekomando na :

Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja
Odbor sociálnych vecí a zdravotníctva
Námestie SNP 23
974 01 Banská Bystrica

a Minestérium zdravia.
(adresu to človeka čo to má na starosti dodám neskôr)

Určite sa sťažuj..

Nie len že nezaškodilo. KeĎ sa sťažnosť pošle okrem kompetentnému orgánu aj pár kontrolným inštitúciám, a priamo sa to v liste spomenie(na vedomie:....a pod), má to priam zázračný učinok na konanie oslovenej organizácie.

Str, 25.02.2009, 15:56
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mňa raz poslali z pred nemocnice na Kramároch, kam som doviezla človeka v prudkom alergickom šoku, vykrúteného v kŕči a fialovejúceho, lebo nevedel dýchať, aby som si ho previezla do Ružinova, lebo nemajú pohotovostného lekára (!!!), lebo rekonštruujú...

Keď som chcela nech ho preboha aspoň prevezie sanitka, šak ako ja mám kľučkovať po Blave, človek prestával dýchať a môže skolabovať, tak mi oznámili, že - bohužial. Aspoň že sa jednému taxikárovi uľútostilo a ako profesionálny (a drzý) šofér mi trúbiac a blikajúc robil cestu do Ružinova. Prišli sme tam v asi hodine jedenástej , človek dostal 4 inekcie a nadýchol sa... (je možné, že by ešte chvíľu vydržal, ale naozaj bežný občan nevie odhadnúť čo sa deje a ako je to vážne.)

Ja by som však odporučila ešte jeden krok: Linka záchrany - 0850 111 313. Sedia tam odborníci a vedia poradiť ako postupovať, otázkami zistiť čo sa vlastne deje a tak. Myslím že nie sú pod takým tlakom rozhodovania či poslať alebo neposlať RLP, alebo toho, či sa niekto počas dlhšieho blokovania linky nedovolá...

Osobne som tam raz volala, keď mi bolo raz fakt biedne a horúčkovo, teta mi milo a trpezlivo kládla otázky a nakoniec skonštatovala, že pošleme pre vás záchranku - idete do nemocnice. Keď som to odmietla chcela aspoň číslo, aby ma priebežne skontrolovala. (Nakoniec som v tej nemocnici na kapačkách aj tak skončila, ale to je o o inom...)

Leoni, dúfam že mama je v poriadku, držím palce.

Str, 25.02.2009, 16:07
ATOYOT positive
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
BBMiso píše:
Horska a horska je rozdiel.
Clenovia HZS maju strednu zdravotnu skolu - odbor zdravotny zachranar, teda niesu nekvalifikovana pomoc.

:smt126
ver mi... poznam skoro vsetkych vo svojom a blizkom okoli ;)

a dalej mi ver ze nemaju tu skolu... niektori si ju prave robia

a prave preto si v horach davam v zlom pocasi veeeelke bacha a zbytocne nerobim kraviny ked viem ze vrtulnik nepoleti.

... ale nie o tomto je tento thread

Str, 25.02.2009, 16:37
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hugo ved to pisem "Horska a horska je rozdiel".
Ja si poznam nasich a viem ze sa mozem spolahnut. Maju aj strednu zdravotnu skolu - odbor zdravotny zachranar.

O tomto je tento thread, na koho sa spolahnut, kto pomoze, kam volat atd...

Nizke Tatry, Velka Fatra kludne HZS, Vysoke Tatry asi balici nevolat.

Str, 25.02.2009, 19:22
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dnes mozno kvoli nespravnemu rozhodnutiu operatora prisiel o zivot 21 rocny chalan,ked na nehodu auta rozflakaneho o strom poslali zachranku bez hasicov .Jednak tam sla vraj jedina volna z Blavy 25 min a az po jej dorazeni na miesto nehody,ked ho nemohli zachranari dostat von avizovali hasicov.... Ked mas smolu a stane sa ti nieco v nepravy cas, nepomoze ani 112 :(

Str, 25.02.2009, 21:24
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nech mi je prepacene, ja v poslednej dobe strasne mudrujem, ale 21 rocny chalan a silne auto = to nemoze skoncit dobre.
(videl som ten prispevok, a hentak sa rozbit, isto isiel predpisovo....).

Str, 25.02.2009, 21:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hugo píše:
fefe... ohladom 112 uplna pravda...

... no mal som na jazyju, ze nieco napisem k tej 112 ale radsej budem ticho a len sa smejem nad TV reklamou a "nerozmyslam"... :D

Str, 25.02.2009, 22:27
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nieco podobne zazil sused v 2006 mal mozgovu prihodu 112 minus tak ho manzelka odviezla na pohotovost doktor co mal sluzbu zhodov okolnosti posudkar mu povedal ze ked ho boly hlava neh si da paralen a lahne spat --ASI NA VECNOST :roll: --prisly domov a cca.2-4h nato bol vo Zvolenskej a potom aj v BB nemocnici a nakoniec ostal invalid . Pikoska je ale to ked prisiel po mesiaci na LPK bol tam ten isty posudkar co ho poslal domov s paralenom a ked mu sused povedal ze za stav v akom je mu dakuje reakcia doktora bola asi taka co mu to vravy za som.... on je totisto ten co bude mat hlavne slovo pri rozhodovani o jeho invalidnom dochodku hcudaka suseda tam skoro vystrelo znova.PS:podobne som s posudkarom tym ist. jednal aj ja a nakoniec odvolavanie a vyhraty sud.

Štv, 02.04.2009, 20:57
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
hehe ... že to tu ožilo ...

Ide totiž o to, že mnohé firmy (aj súkromné, čo ma dosť pohoršuje a prekvapuje) majú jediný feedback od zákazníkov/klientov/užívateľov - a to sťažnosti. A čím je firma/organizácia štátnejšia, resp. verejnoprávnejšia, tým viac.

Môj zamestnávateľ má ISO 9000/2000 a okrem mnohých iných vopruzov z toho vyplýva, že furt do nemoty vyplňujem všelijaké dotazníky a zistenie o spokojnosti klienta, ktorého sa vypytujem.

Štátne ani samosprávne organizácie sa s takým neobťažujú a preto je jediný spôsob ako dať najavo nevôľu práve formálna sťažnosť, na ktorú niekto musí reagovať.

(toť nedávno mi pred domom zmenili organizáciu dopravy. Obzvlášť blbo, pretože tranzitná doprava z celej štvrte ide cez úzku uličku, ktorá vznikla v dvadsiatych rokoch minulého storočia. Pri prejazde ťažšieho auta drkotali poháre v kredenci a domom praskali steny. Raz som sa náhodne pýtal zodpovedného, že kedy to budú riešiť a dozvedel som sa, že je to dobré, veď sa nikto nesťažuje. Čo ma skoro vystrelo a aj zo susedmi sme začali bombardovať MÚ sťažnosťami, čo očividne pomohlo.)

Čiže pamätajte si - problém na ktorý sa nesťažujete oficiálne neexistuje.

Alebo inak - úradník spraví len to, k čomu je prinútený hrubým násilím. Napr. formálnou sťažnosťou, najlepšie kópiou jeho nadriadenému.

Ad Hugo - bol som dispečerom (aj keď nie tak dramatickým ako sanitkový dispečer, iba obyčajný dispečer zimnej služby)

Takže veľmi dobre viem ako vyzerá nespravodlivosť tohoto sveta, keď je niekto aj trestnoprávne zodpovedný za niečo, čo nemôže ovplyvniť. (proste sa nedá nasranému poslancovi vysvetliť, že všetky stroje sú už vonku a majú robotu a ja fakt nemôžem vyčarovať ešte jeden sypač, aby mu vysolil cestu ku garáži.(poradil som mu, aby sa prešiel, že je to zdravé. šéf mi potom udeloval pokarhanie s výstrahou pomedzi záchvaty smiechu))

Pia, 03.04.2009, 12:12
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
netreba sa stazovat na vsetko, ale ked ti nieco strpcuje a zneprijemnuje zivot, prip. nekto nejedna tak ako ma a nasledky su vazne, by to mala byt povinnost!!!

Pia, 03.04.2009, 13:24
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hlapi,teraz sa nestazuje.Kazdy ma auto,a cim drahsie tym bohatsi clovek.A liter benzinu moc nestoji.Preco obcas vyhori zopar aut?
Napise sa anonym,nezareaguje sa.Vyhori auto,nezareaguje sa.Niekto zmizne na vecnost,zopar ludi sa potesi :-D

Pia, 03.04.2009, 20:46
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 28 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný