Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 11 ] |
|
Autor |
Správa |
Xader
|
Videli ste dnes nakonci Televiznych novin na Markize ako upravovali toho Jeepa v ORC ? celkom zaujimavo vyzeral s pevnostakom  a fantasticky vyriesili to spanie vzadu a pod nim ukladaci priestor ! SUPER !
|
Ned, 11.02.2007, 20:28 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|

hej, pekná krava...a hlavne dobrý spôsob propagácie offroadenia...
- v tej súvislosti ma napadá - pri mudrovaní o celoročnom svietení médiá niekoľkokrát uviedli, že sa práve pripravuje nový rozsiahly zákon o pravidlách cestnej dopravy či tak nejak...
- bolo by dobre pokúsiť sa získať návrh ešte skôr, ako bude vo verejnom pripomienkovaní, ale najneskôr vtedy...a pokúsiť sa získať nejakú možnosť zákonnej výnimky na prestavby terénnych áut - ak mohla byť zverejnená táto správa s úpravou jeepu a z JOJky zase zverejnili cestu Blava - Budapešť - Bamako tiež s riadnymi úpravami navary, tak prečo by zákon nemohol vytvoriť priestor pre legálnu existenciu takýchto špeciálov...
...a nebolo by od veci zatlačiť aj na výrobcov offov, nech vystavia oficiálne "dobrovzdanie" o možných úpravách ich áut...
- vôbec ma nebaví dívať sa nato, ako úpravy zvyšujúce úžitkové vlastnosti offov sa len inou pneumatikou už dostávajú mimo legálneho používania, to je zlý sen...
osobne by som bol za, aby bežné SUV (nehovoriac o iných autách - dodávky, osobáky,...) jazdiace po cestách muselo rám zhodiť; auto vybavené navijakom, pevnými chráničmi podvozku (hrubé plechy, nie papundekle proti odskakujúcim kamienkom či dokonca plasty) a jazdiace v lete minimálne AT pneu by malo mať bez špeciálnych testov týchto dielov možnosť používať pevnostné nárazníky a funkčné ochranné rámy (nie nerezové tenkostenné - tie sú niektoré aj vkusné, ale určite nie funkčné)
čo vy nato, nie je čas zobudiť sa? len mi nehovorte, že niekto z nás nemá osobnejší kontakt na ministerstvo vnútra ( a keď tak píšem, aj ma niečo napadá  )
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
Naposledy upravil Jano JP dňa Ned, 11.02.2007, 21:05, celkovo upravené 1
|
Ned, 11.02.2007, 20:58 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
Registrovaný: Str, 10.01.2007, 22:54 Príspevky: 1375 Bydlisko: Púchov
|
Janko berieš mi to z úst.Začína sa mi zdať že u nás na Slovensku začíname byť nejaký štát samích ZÁKAZOV,ktoré ale vyhovujú niekomu pre vlastný kšeft?Ale k téme,neviete kde to upravovali toho JEEP-a?Nejak som to nepostrehol. 
_________________ Každý raz začínal!Nemalo by sa na to zabúdať!
Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!
|
Ned, 11.02.2007, 21:03 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
Rudi píše: ...Ale k téme,neviete kde to upravovali toho JEEP-a?Nejak som to nepostrehol. 
Xader vraví, že v ORC...takže tam, kde aj navaru, v Blave...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Ned, 11.02.2007, 21:09 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Auto nadžgaté elektronikou je to posledné čo by som si do afriky vzal...  Mi to od nich pripadá tak trochu detinské rozhodnutie. Jedine žeby zatajili, že s nimi pôjdu dva kamiony s diagnostickým centrom a dvoma záložnými jeepmi a helikoptérou vo vzduchu. Som zvedavý či chlapec z motorkára poreferuje ako sa im rozblikala riadiaca jednotka po prvom brodení. Je mi jasné, že s prúsermi sa nepochvália a zdolanie 20cm potôčka nafúknu doneba.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Ned, 11.02.2007, 21:33 |
|
 |
Lubos BA
Koumák
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 1:02 Príspevky: 157 Bydlisko: Bratislava
|
Dieselko čo sa ti stalo  veď aj Comander ja Jeep  . Oni idú do hlavne do lesnatej časti Afriky myslýte že tam sú brody a blato  . Veď tam je len sahara a ťavy učili ich v škole  . Asi sa rýchlo zbadajú 
|
Pon, 12.02.2007, 0:34 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Lubos BA píše: Dieselko čo sa ti stalo  veď aj Comander ja Jeep  . Oni idú do hlavne do lesnatej časti Afriky myslýte že tam sú brody a blato  . Veď tam je len sahara a ťavy učili ich v škole  . Asi sa rýchlo zbadajú 
Čo je pravda, to nemôžem nepriznať, ale nejde ani zďaleka len o jeep.  Takisto musím priznať, že im závidím ale do afriky by som si zobral jedine staršieho dlhého defa...na toho zoženieš súčiastky aj u ludožrútov. 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Pon, 12.02.2007, 7:46 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
diesel píše: Lubos BA píše: Dieselko čo sa ti stalo  veď aj Comander ja Jeep  . Oni idú do hlavne do lesnatej časti Afriky myslýte že tam sú brody a blato  . Veď tam je len sahara a ťavy učili ich v škole  . Asi sa rýchlo zbadajú  Čo je pravda, to nemôžem nepriznať, ale nejde ani zďaleka len o jeep.  Takisto musím priznať, že im závidím ale do afriky by som si zobral jedine staršieho dlhého defa...na toho zoženieš súčiastky aj u ludožrútov. 
niežeby som tam niekedy bol, ale v čiernej zemi sú obľúbené toyky, čo ja viem...
inak náhoda je blbec, ale ja si myslím, že obe výpravy brali nové autá aj preto, že nové sú spoľahlivé, pokiaľ nemáš vyložene smolu, aj keď bez elektroniky by to bolo určite spoľahlivejšie - no také nové už asi neexistuje...
a jasné, že im tú friku závidíme, huncútom jedným... 
|
Pon, 12.02.2007, 10:43 |
|
 |
fiberopt
Ťažký Profík
|
... je celkom možné že išiel pred nimi konvoj a bude vyberať trasu... pre istotu aby došli štastlivo 
_________________ .--. .. -. .. -.
|
Pon, 12.02.2007, 11:20 |
|
 |
nemo
Ťažký Profík
|
No to ze vybrali Commandera, bolo kvoli tomu, ze tam ide nejaky zastupca Daimler Chrysler corp. si myslim a na to ich vybavenie je akurat objemny.
Ale, myslim, ze sa zbadaju, nakolko commander je pomerne novy model sice na baze noveho grand-cherokee,ale aj ten nema ece vychytane chybicky....
Nuz, pre nas jeepistov si myslim, ze treba drzat palce JEEPU. 
_________________Jeep WK2 5.7 Hemi...love it or leave it. Ex Wrangler TJ 4.0 Tankove dni Laugaricio : www.tanklaugaricio.sk Old Duty Trucks : www.odt.sk
|
Pon, 12.02.2007, 11:54 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
nemo píše: Nuz, pre nas jeepistov si myslim, ze treba drzat palce JEEPU. 
Nuž jasné jeep je len jeden
Každopádne nahovoriť by som sa nechal keby niekto zacvakal 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 12.02.2007, 12:03 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 11 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|