Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián
Autor |
Správa |
pablo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 12.09.2007, 18:24 Príspevky: 1377 Bydlisko: Púchov
|
Efendi, nechcem tvoje "spamovanie" džubať, ale ja som myslel že tu ľudia pridávajú recepty, ktoré majú vyskúšané, také ktoré ostatný možno nepoznajú, alebo vylepšenia klasických jedál. je to trochu neprehľadné 
_________________ ~`<| _________ oooo __ ~~ | / ../ …\ … \ \ _|____\ ~~~[_ - - - ______ --- _ \ - \\\\\\ -\ ~~~~( o) ) – o - - - ( o ) ) – o ---) )
Jeep ZJ 5.2 V8,nápravy patrol Y61, 7.5" long arm,flowmaster a kopec iného.. Jeep XJ 4.0 cestná leštenka
|
Pon, 06.05.2013, 23:07 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8010 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
recept ako recept,, vyskusaj pablo a uvidis,, a nespamuj tu ptakovinami a nieco pre vasnivych hubarov co radi varia kuchtia s hubami v kuchyni.. a moze si zistit, ktora huba je jedla a ktora nie,, v podstate kazda je jedla, ale iba raz "houby".Srdce pravověrných houbařů musí nad ním se tetelit! http://www.houbareni.cz/houby.php
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Uto, 13.08.2013, 21:24 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8010 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
doslo mi to meilom, ale stoji to zato si to precitat, a zobrat si z toho ake take ponaucenie Ozdravte bežne kupované mäso pivom Ak mäso naložíte na 4-6 hodín do pácu (pivo, olivový olej, sójová omáčka a koreniny), stane sa niečo veľmi pozitívne. Pivo dramaticky znižuje level chemikálií v priemyselne vyrábanom mäse, ktoré môžu spôsobovať rakovinu. Pivo je viac účinné ako víno a mäso marinované v pive aj lepšie chutí. Ak je mäso v pive marinované viac ako 6 hodín, znižuje zároveň aj množstvo nebezpečných heterocyklických aminokyselín (HAs), ktoré prirodzene vznikajú pri pečení alebo grilovaní mäsa. Samotný pác už potom nekonzumujte. Mäso z veľkoprodukcie obsahuje antibiotiká, rastové hormón, koncentrované toxíny a choroboplodné baktérie, čo moc dobré zdravé teda nie je. Podobne je to aj s ostatným mäsom nielen s kravským. Všetky mäsá predávané v obchodných reťazcoch obsahujú antibiotiká, rastové hormóny, koncentrované toxíny a choroboplodné baktérie.
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Str, 21.08.2013, 17:18 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
Nazdar chlapi (aj dievčatá). Podujal som sa ugrilovať prasa na ražni - cca 30 kg živej váhy. Však niekedy treba začať. Máte niekto nejaké skúsenosti ako na to? Len prosím nie múdrosti z internetu - tie už mám preštudované - najlepšie vlastné skúsenosti. Napríklad lak na napichávanie, aký pomer soli sa tam dáva? Na nete sa odlišujú v 100 násobkoch množstva.
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Str, 04.09.2013, 14:57 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|
kamarát upiekol vyše 300 prasiat ale nie takých krpatých ale od 50 do 70kg. Žiadne láky ani napichovanie nerobí. V najhrubších častiach jednoducho napichne nožom, vtlačí soľ (primněřene) a strúčik cesnaku. Tak isto zvnútra medzi rebrá a do karé vedľa chrbtice. Potom ho celé potrie soľou zvonku aj zvnútra a nechá sa 1 deň odpočinúť. PO napichnutí na ražeň a brušná dutina naplní petržlenovou a zelerovou vňaťou a dajú sa tam celé jabĺčka a brucho saa zašije pomocou drevených kolíkov a drôtu. Také veľké prasa sa potom pečie aj 7 hodín, pričom sa polieva striedavo pivom a zmesou cesnaku roztlačeného v oleji. Točí sa ručne a tomu čo práve točí sa podáva dobré vínko  Kúri sa mimo a pod prasa sa podkladajú len žeravé uhlíky. Ja som s ním za 11 rokov upiekol dosť prasiatok ale sám by som si na to netrúfol asi. Treba vedieť aj ako podkurovať aby sa prepieklo celé a neostalo vo vnútri surové.
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Str, 04.09.2013, 15:12 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
Ťažká a náročná záležitosť. Ako písal romo, treba vedieť kúriť (žeravé uhlie), krútiť (keď pomly, môže sa pripáliť, keď rýchlo, stíha sa chladiť  ). Ešte som zažil systém, že sa prasiatko pieklo pomerne rýchlo a postupne sa orezávalo.
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Štv, 05.09.2013, 11:58 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|
keby sa orezávalo tak to musí byť strašne suché. Tak ako to pečie kamarát si prasiatko vytvorí z kože takú kôrku a všetko čo sa vypeká sa drží vovnútri. Keď sa začne porcovať dá sa na stôl igelit na ktorý vytečie šťava z prasiatka a chlieb namočený v tej šťave je možno ešte lepší ako mäso samotné. O to je vždy bitka okolo stola kto si uchmatne viac výpeku 
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Štv, 05.09.2013, 12:41 |
|
 |
5ko
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 30.04.2008, 8:06 Príspevky: 407 Bydlisko: Bratislava
|

ja som piekaval tak ze som brucho nezasival, ale cele prasa som "dal do roviny" - vypadalo to ako lietadlo  do hrubsich casti som naspikoval cesnak a slaninu. v ziadnom laku som to nemal, tocil rucne, resp, podopieral raz z jednej strany, raz z druhej, ze by sa pieklo rovnomerne. tiez mas rozdiel ci to mas na otvorenom ohni, alebo v nejakej "strieske" co ti zadrzuje teplo... ako lak som pouzival zmes piva soli cesnaku a oleja, tiez som v tom mal vselijake korenia, tusim aj listky rozmarinu. v pravidelnych intervaloch potieras... co sa tyka kurenia, na to musis prist sam, kedy je vela, kedy malo, na jednom prasiatku to asi nevyzistis... mne v pripade ze sa mi dole moc rozhorelo, polieval som prasiatko pivom, stieklo do ohna a pekne vhko udilo... po cca 3 - 4 hodkach sa zacalo hodovat, stehna sa okrajovali, lebo tym ze boli hrubsie tak az ku kosti nesihalo dopiect na zaciatku. nikdy sa nestalo ze by pri kosti bolo krvave. ale to bolo naozaj tym ze tie stehienka sa okrajovali ako postupne prichadzali ludia... (aj tak najlepsie su nozicky na "lytkach" a rebierka s bocikmi...
|
Štv, 05.09.2013, 12:53 |
|
 |
Milan FI
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 17.01.2011, 10:49 Príspevky: 521 Bydlisko: Kežmarok
|
Peťo,v podstate ti to dobre opísal Romo. Ja ale mäso nakladám do láku. Bez ohľadu nato či sa jedná o celé prasatá, pliecka, br. stehná, kolená. Pečiem aj roštence, hov. hruď či jahňatá, tie ale nakladám do olejového láku. Na bravčovinu ho robím z prevarenej vody, soli, cesnaku, cibule, a zmesi korenia na pečené mäsa od Gurmeka a čerstvými bylinkami plním pred pečením. Také prasa by som nakladal na nejakých 5-6 dní, samozrejme v chlade. Výhodou je, že mäso je rovnomerne okorenené, jak na vrchu, tak pri kosti. Inak v hrubom mäse to tak isto okolo kosti narežem a nakorením. Tak ako bolo spomínané, napriek všetkým prípravam je najdôležitejšie samotné pečenie. V tvojom prípade počítaj s nejakými 5-6 timy hodinami pečenia
_________________ Vždy ži svoj sen, neboj sa ísť pomaly, boj sa stáť na mieste, ale nezabudni si užívať život kým môžeš!
Mitsubishi L200, AVM voľnobežky, King One TDS-9.5C , Maxxis Mudzilla
Ex - Nissan patrol GR Y60, MT Nokian Vatiiva 33/12,5/15, naviják 5,4t,
|
Pia, 06.09.2013, 8:46 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
Prasa som kúpil, po vyčistení a vyvrhnutí má 24 kg. Dal som ho do laku, kde som dal kilo soli na 10 l vody, korenie, cibuľu, cesnak a ešte som doňho napichal 1 l laku, kde som dal papriku, rascu, korenie a polievkovu lyžicu soli. Prasa bude v laku 7 dní - uvidíme.
Prílohy:
Fotografia-00091.jpg [ 144.47 KiB | Zobrazené 3338 krát ]
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Pon, 09.09.2013, 15:34 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|