Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš
Autor |
Správa |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Rudi píše: Miki keby si ich kupoval v Japonsku tak tie ceny by neboli určite iné ako tie čo si Ty opísal v Anglicku! 
sak to "garazovy majstri" (nic proti nim nemam) si mozu nakupovat priamo v anglicku...
vela ludi si neuvedomuje, ze to ma svoje vyhody aj nevyhody...
...servis totiz musi zakaznikovi poskytnut aj nejake zaruky a tazko si predstavim pripad ked zakaznik pride reklamovat do servisu nejaky ND a servis mu povie...no musite to vymontovat mi to posleme na reklamaciu do Anglicka (Anglicky predajca si uplatni reklamaciu u anglickeho dodavatela) a ked bude reklamacia uspesna tak to vymenime...alebo pripad ked si zakaznik doda ND sam. a uz tazko si predstavim firemneho zakaznika ktorenu auto nemoze stat.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Sob, 17.11.2007, 11:15 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|

miki píše: Pochybujem, ze by toto o com sa tu pise mohlo byt o niecom co ma vypovednu hodnotu, lebo motoryTdi aj TD5 co su v Defoch su i v Diskoskach a tych tu beha dost a nikdy som nic podobne nepocul a urcite nie sposobom, ze to je pravidlo, naopak ich tu beha dost aj cez 300tis km. A pre uplnost ND na TD5: kluka - 375 libier, sada hlavnych a oj lozisk - 85 libier, ojnica 25 libier. Cize ak to zratame tak realne sa nebavime ani o 50tis za opravu. Myslim, ze na japonca by to boli podstatne ine sumicky.
neviem, ako to myslíš, ale pre mňa dve rovnaké poruchy na rovnakých motoroch v asi ročnom časovom rozpätí a na zhruba rovnako starých autách je už trošku viac ako náhoda;
to s tými cenami choď vysvetliť oficiálnemu dílerovi alebo mi to za tie ceny dovez domov a potom budeme k tomu ďalej mudrovať...
začal som túto tému, rád by som ju aj uzavrel - mňa fakt dostalo to, že na inak určite veľmi spoľahlivom až priam "nezničiteľnom" motore dokáže jedna nevhodne navrhnutá a zle fixovaná šróbočka dodrbať celý stroj a keby šlo o súkromné auto, v živote by som si už také nekúpil...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Sob, 17.11.2007, 18:51 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: ... a keby šlo o súkromné auto, v živote by som si už také nekúpil...
aj ked si uz tuto temu uzavrel...tak neverim co pises. LR je diagnoza a bud si to zamilujes a akceptujes muchy tejto znacky...co je diagnoza alebo po velmy kratkom case sa toho zbavis.
|
Sob, 17.11.2007, 19:04 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
Danko, ja uznávam imidž defendra, aj keď ja som si ho po prvých pojazdeniach neobľúbil; ten mohutný rám na ňom ma inak fascinuje, ak je tak pevný ako mohutný, prípadný špeciál by som určite chcel stavať na ňom
ale nič nemení na fakte, že ak ma niekto raz podrazí (ten typ poruchy je podraz), už len ťažko si získava moju náklonnosť, aj keď ja som dosť dôverčivý...
...ale máš pravdu v tom, že láska býva slepá, takže ak ide o ňu  ...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Sob, 17.11.2007, 19:12 |
|
 |
miki
Učeň
Registrovaný: Pia, 19.01.2007, 23:36 Príspevky: 28 Bydlisko: Zalesie
|
Rudi píše: Miki keby si ich kupoval v Japonsku tak tie ceny by neboli určite iné ako tie čo si Ty opísal v Anglicku! 
To kolko stoja diely na japoncov v japonsku neviem (a asi to vie malokto na tomto fore), ale viem, ze ich tam nikto nekupuje na rozdiel od UK kde ich kupujeme takmer vsetci co mame LR. Ja som len chcel povedat, ze ta "udajna pravidelnost " poruchy TD5tiek ja asi tak presvihnuta ako tych 100tis za opravu.
Ale respektujem, ze sa to stalo, neobhajujem bezporuchovost LR (to by bolo odvazne) ale naznacujem, ze je viacero rieseni.
_________________ LR D90 TD5
LR D2 TD5 auto
LR D3 2.7 TD V6 auto
Naposledy upravil miki dňa Sob, 17.11.2007, 21:51, celkovo upravené 2
|
Sob, 17.11.2007, 21:08 |
|
 |
miki
Učeň
Registrovaný: Pia, 19.01.2007, 23:36 Príspevky: 28 Bydlisko: Zalesie
|
Jano JP píše: to s tými cenami choď vysvetliť oficiálnemu dílerovi alebo mi to za tie ceny dovez domov a potom budeme k tomu ďalej mudrovať...
Ja nemudrujem, tie ceny su realne a vyhladal som ich nez som ich tam napisal. Prepac, nemam potrebu Ta presviedcat o pravdivosti mojho prispevku, tym ze Ti budem nosit ND do kuchyne. Objednat diel v UK je asi tak zlozite ako si umyt zuby, robim to bezne, mam s tym dobre skusenosti, na to mame EU a je fakt, ze kurier mi ich skutocne nosi az do kuchyne. Kazdy kupuje kde vie, moze, rozumie, chce, musi, kazdy ma svoj dovod, ale v UK moze nakupovat kazdy, rovnako ako u najblizsieho dealera. Ja to povazujem za rovnocenne, resp.podstatne rychlerjsie, lacnejsie, skratka lepsie. Nevnucujem to nikomu ale kazdy tu moznost ma.
_________________ LR D90 TD5
LR D2 TD5 auto
LR D3 2.7 TD V6 auto
|
Sob, 17.11.2007, 21:30 |
|
 |
marcek4x4
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 14.11.2006, 22:24 Príspevky: 324 Bydlisko: Dudince
|
ja tiež teraz očakávam asi 54kg balíček z Anglicka a neviem si predstaviť,že by som nakupoval diely u nás.ako píše Dano LR je diagnóza a na tom v podstate nechcem nič meniť 
_________________ LANDROVER DISCOVERY bývalá leštenka
|
Sob, 17.11.2007, 21:53 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
No tak už sa nehádajte... diely a ich ceny... hm... keď tečie do topánok, tak sa kúpi aj drahší diel ak je k dispozícii a ak sú to diely na plánované opravy, repasy, prerábky tak si myslím, že trošku improvizácie je na mieste.
Asi tak v kocke môj nestranný pohľad na vec. A na vašom miete by som si vrásky nerobil.
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Sob, 17.11.2007, 21:56 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
marcek4x4 píše: ja tiež teraz očakávam asi 54kg balíček z Anglicka
chlapci vsetko je pravda o nakupovani v Anglicku len si treba uvedomit fakt, ze vsetci co tu sme sme svojim sposobom postihnuty urcitym konickom...ale ak ma niekto vo firme auto na to aby pracovalo tak potrebuje servis, ktory sa mu o auto postara a majitel sa moze dalej venovat biznisu - nie zhananiu suciastok z Anglicka.
No predtavte si Horsku sluzbu ako zhana katalogy, kontakty a objednava z Anglicka...sefstvo ich posle do prdele.
Su majitelia ako som pisal pre ktorych je to diagnoza a majitelia pre ktorych je to pracovny nastroj - pracovna pomocka.
LR je v Anglicku ako u nas Skoda120.
|
Sob, 17.11.2007, 22:05 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
Registrovaný: Str, 10.01.2007, 22:54 Príspevky: 1375 Bydlisko: Púchov
|
Presne toto som chcel napísať aj Já Dano.Neviem kdo by mal vo firme ktorá vlastní auto a používa ho na prácu zháňať ND a hlavne kdo by mu to zaplatil.Miki nehovorím že to je zložité objednať ND s Anglicka,alebo že LR je zlé auto(to by som sa už vôbec neodvážil). 
_________________ Každý raz začínal!Nemalo by sa na to zabúdať!
Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!
|
Sob, 17.11.2007, 23:01 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Rudi píše: Neviem kdo by mal vo firme ktorá vlastní auto a používa ho na prácu zháňať ND a hlavne kdo by mu to zaplatil
Hoooo!!!
ak firma vlastní auto a servisuje si ho sama, tak by to zmasel malo.
Ale ak firma vlastní auto a platí za služby inej firme tak jej do toho nič nie je... si drahý, robíš nekvalitne - pá pá, idem k Ferovo firme (ak je samozrejme tá možnosť), lebo je to kvalitnejšie, rýchlejšie a lacnejšie.
Som si dovolil poznamenať a berte to akože za okraj
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Sob, 17.11.2007, 23:23 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Karlito píše: Hoooo!!! ak firma vlastní auto a servisuje si ho sama, tak by to zmasel malo.
...je velmi vela variant v tejto teme tak ju radsej uz nerozvadzajme...kazdi ma svoju cast pravdy a jestvuje velmi vela moznosti ako riesit servis.
|
Sob, 17.11.2007, 23:30 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|

miki píše: Jano JP píše: to s tými cenami choď vysvetliť oficiálnemu dílerovi alebo mi to za tie ceny dovez domov a potom budeme k tomu ďalej mudrovať...
Ja nemudrujem, tie ceny su realne a vyhladal som ich nez som ich tam napisal. Prepac, nemam potrebu Ta presviedcat o pravdivosti mojho prispevku...
Miki, sorry, nechcel som Ťa uraziť, povedzme, že aj ja, aj Ty si bol nepresný - ja v tom, že som nevysvetlil, že moja firma je štátna a nie súkromná, preto je viac obmedzovaná aj v takýchto veciach a že zháňanie a čakanie na diely ako vravia chalani pre nás nie je bohviečo, aj keď môže to spraviť niekto, kto nám to zoservisuje (doteraz to býval díler); Ty si zas neuviedol že to máš odskúšané ani čo to obnáša; ak chceš pomôcť, daj bližšie info sem alebo na SS a bez ohľadu nato, či to využijeme, Ti budem vďačný
PS: píšem Ti tu s veľkým T aj keď mám zvyk na fóre každému písať s malým t (nie žeby som si iných nevážil), ale Ty si začal tak som nechcel byť nezdvorilý; v osobných správach som "zdvorilý" vždy; prosím Ťa, na fóre si píšme s malým t ... OK? 
|
Ned, 18.11.2007, 0:19 |
|
 |
marcek4x4
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 14.11.2006, 22:24 Príspevky: 324 Bydlisko: Dudince
|
nuž moja skúsenosť je že v autorizovanom servise nedržia takmer žiadne náhr. diely,tiež to objednávajú z anglicka,raz za týždeň im príde zásielka k importérovi potom nejaký deň kým je to u dílera...mňa takto húpali niekoľko týždňov že neprišlo,že nemajú ani v anglicku,že začnú vyrábať o týždeň
_________________ LANDROVER DISCOVERY bývalá leštenka
|
Ned, 18.11.2007, 0:56 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Som rád , že to nakoniec nebol ten patrol 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Ned, 18.11.2007, 2:51 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|