Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana
V národnom parku prichytili päť vodičov
Autor |
Správa |
shaman
OFFROAD Expert
|
Ja ziji v rakouskem pohranici, ktere je doslova "prospikovano" asfaltkama v prvotridnim stavu, ktere vlastne nikam nevedou - slouzily jako ucelove cesty, kdyz se hlidali hranice.
|
Ned, 21.06.2009, 10:58 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Nechcem chytracit ale tie cesty su potrebne aj pre lesnikov ked chodia robit na luky seno pre zver na zimu. Luka je ta ista tak preco by nemohla byt spevnena cesta? Vkonecnom dosledku takuto cestu nenici erozia a preto je to setrnejsie aj k prirode.
|
Ned, 21.06.2009, 11:32 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|

chlapci, ospravedlňujem sa, ale trošku si zafilozofujem
napísali ste tu dosť veľa pravdy, napriek tomu to nie sú argumenty v prospech toho, kto niečo poruší
- nikto sa nemôže vyviniť zo svojho konania tým, že poukáže na iné nedodržiavania zákona
- zákaz vjazdu do lesa tu platil dávno bez ohľadu na zákony o ochrane prírody a aj predtým, ako z toho dovtedy priestupku chytráci vyrobili trestný čin
- nepoznám tento konkrétny prípad ale z toho čo viem mi vychádza, že horliví policajti s prokurátorom vediac, že hodnotenie neoprávneného vjazdu ako trestný čin sa im vzhľadom na problémovú vykonateľnosť práva v tomto trestnom čine rozsype a tak z toho urobili kauzu na úseku ochrany prírody, čo síce právne ide, ale vecne je to blbosť ako voda v prútenom koši...
- a bohužiaľ, právo platí hlavne nie pre, ale proti slabším, silnejší sa väčšinou vyšmyknú, alebo ho využijú vo svoj prospech; poznáte to z filmu Klifhanger:"zabiješ pár ľudí a si vrah, zabiješ ich tisíce a si dobyvateľ..."
- pred 20 rokmi mi ako začínajúcemu kolegovi s ideálmi priateľ právnik povedal, aby som si nezamieňal právo a spravodlivosť, ide o dve veľmi odlišné kategórie... (už dávno viem, že mal pravdu)
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Ned, 21.06.2009, 14:39 |
|
 |
lada
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 04.11.2007, 20:49 Príspevky: 113 Bydlisko: KYSUCE
|
_________________ nissan patrol 3,0
|
Pon, 22.06.2009, 7:38 |
|
 |
bado
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 27.10.2008, 19:46 Príspevky: 346 Bydlisko: Banska Bystrica
|
nuz pekne
|
Pon, 22.06.2009, 8:16 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 15.03.2009, 22:18 Príspevky: 2349 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
No tak to plne schvalujem  Taka akcia by mala prebehnut aj unas lebo ty motorkary ma us zacinaju s...t a hlavne v sobotu a nedelu si asi davaju po okoly pretek  A poviem vam nie je to sranda vyjst z porastu s prave nazbieranym kosikom hrybou a pozerat s ktorej strany ta spaga nejaky sialenec na min.600ky yamahe na luke
|
Pia, 26.06.2009, 21:52 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|

Nedá sa inak, musím si ulaviť. Včera mi nad hlavou pol dňa celé karpaty burácali revom motorov. "Chránená krajinná oblasť", "národný park" pri pajštúne..."priam vesmírne" stupňe ochrany...chodte s tým do čertovej matere, všetci čo ste to vymysleli. Aká fraška a pokrytectvo...je to už úplne všade...od jednotlivca až po spoločnosť...samé falošné predstieranie niečoho čo nieje a zbytočné zátĺkanie toho čo je. Proste sa konali nejaké rallye závody či čo, a mám taký pocit že sa všetka zver presunula na opačnú stranu zemegule. Znova ako už po tisíc krát sa ukázalo, že ide o niečo iné než sa demonštruje. Nás, čo s troma-piatimi offmi v tichosti prejdeme z jedného miesta lesa na druhý, cestami ktoré rozflákali drancovači lesov, by systém najradšej strčil natvrdo do basy. Ale 50 aut vytunených na max výkon/hluk lietajúcich po chrbtici karpát...to už je bohumilá činnosť...zrejme. Tak na toto si spomeniem ked ma nejaký zelený pajác zastaví v lese!
sry všetci čo za to nemozete a mate uprimnú snahu(resp o tom viete), ale muselo to von, inak by mi to začalo vystrelovať do niektorých vnútorných orgánov...  viem že je to jednostrané/subjektívne/emočné, ale takto to momentálne cítim 
|
Ned, 26.07.2009, 9:06 |
|
 |
vojto515
Frajer
Registrovaný: Str, 26.03.2008, 23:17 Príspevky: 210 Bydlisko: ubla
|
Mas pravdu ale co s tým narobíme ....proste nechcu aby sme videli safarenie a bordel v lesoch co zostáva po tazbe .Ved maju z toho zlatú banu
toto je pravý dovod a nie nase jazdenie ved kto by potom dal suhlas na rely v lese
|
Ned, 26.07.2009, 9:38 |
|
 |
pfka1
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 30.01.2008, 6:38 Príspevky: 284 Bydlisko: krupina-/nemusite sa pfkovat -staci PETER,petko atd/
|
diesel píše: Nedá sa inak, musím si ulaviť. .. ale takto to momentálne cítim  .......................suhlasim s tebou do botky a aj ja mam cim dalej istejsi ten pocit ,ze tento stat je velkostou tak akurat pre aktivity a zaujmy urcitych skupin a prilis maly aby sme si aj my trosku ohriali svoju polievocku resp.hobby...PS-co je dovolene bohovi nie je dovolene volovi---to platilo a bude platit furt...
_________________ ked to nejde silou,skus to este silnejsou silou...pripadne si precitaj navod na pouzitie...........REBELY FOREVER-AND YOU?(':smt134')
|
Ned, 26.07.2009, 11:19 |
|
 |
Michal
Začínajúci koumák
Registrovaný: Štv, 06.11.2008, 12:24 Príspevky: 132 Bydlisko: Dúbravka-BA
|
Nedá sa inak, musím si ulaviť.
Tak tomu to vravím rana do čierneho, lepšie by sa to nedalo opísať.Máš moje uznanie,aj Vojto 515
S pozdravom
Michal.
|
Ned, 26.07.2009, 14:57 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Vydrzte este chvilku, kym si vyrubeme vsetky stromy (ako v UK) a potom uz snad budeme moct sem - tam po nejakej "niekedylesnej" ceste ist aj autom.
|
Ned, 26.07.2009, 15:10 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
|
Pani neda mi tu na par veci povedat par viet bo vydim , ze sa to nejak rozbieha . Tak ze podla mojho skromneho nazoru tievsetky nase zakony stoja za veeeeelky prd . Nakolko podla mna vsetko na svete patri nam cize ludom a za dalsie nechapem ani zakon o polovnictve ,ze preco ja sa riadim len 1 zakonom ato oko za oko zub za zub a dalsich 10 zakonou nakniec po dlllllllllhom uvazovani musi kazdy dvojst k tomu nasa vrchnost moze vsetko a mi biedny zasa nic to nehajim tych prevynilcou z NP. ale mislym to vseobecne napr .ked ma horar skodnu v hore je za tyzden po skodnej ked som mal ja skodnu -ciernu polovnici vedia o co sa jedna nemohol som nic tak nechapem co sa to tu dela s toho take haloo . Ano nemali tam co robyt ale kto stvoril ten prij.........ny zakon o vjazde do lesa osobne si myslim ,ze daki papalas co mu aj ked musim dat za pravdu nejaky sarkan na motorke vyplasil zver ked sedel na posede a mal ju na muske tot vsio a howg
|
Ned, 26.07.2009, 23:02 |
|
 |
vojto515
Frajer
Registrovaný: Str, 26.03.2008, 23:17 Príspevky: 210 Bydlisko: ubla
|
Tibik je jasne ze tie zakony si sili papalasi pre svoje výhody ved takeho Ko...a ktotý sa vyvezie na polovacku autom a caka ako potkan aby nieco strelil by som trafil do hlavy kolikom.Preco potom iba on moze autom a iný nie pokial je to sukromny polovný revir suhlasim ale nie je vacsie nebezpecenstvo ozratý polovník/cest vinimkam/
Nie je ziaduce vidiet to safarenie
|
Pon, 27.07.2009, 11:48 |
|
 |
Majod
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 25.12.2007, 15:32 Príspevky: 647 Bydlisko: Ko PD
|
Z osobneho kontaktu,viem že pri schvalovaní tohto zákona v parlamente prebiehala ostrá diskusia s výsledkom aký poznáme,hlavnu zasluhu maju na tom polnohospodári ,a tu im treba dať za pravdu,pretože jazda po oziminach ,kulturach, roztr...pastviny,vid aj tu niektorí umelci fotografisti,bola neunosna. Odsrali sme to teraz všetci,motorkári ,4kolkári offroadisti,polovníci ,hubári a v neposlednom rade aj samotní obyvatelia dedín.Týmto chcem aj upozorniť všetkých držitelov ZP,že už začatie trestneho stíhania podmienuje odobratie ZP.
_________________ UAZ,,Wrangler CRD
|
Pon, 27.07.2009, 12:45 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
|
Majod presne tak ,unas po okoli bola situacia podobna ale ani nie tak s off jazdcami ako sialenci na motorkach jazdili a jazdia veselo dalej akoby sa nechumelilo zakon ne zakon a je viac nes pravdepodobne, ze ten zakon maju na svedomi prave im podobne individua 
|
Pon, 27.07.2009, 13:23 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|