Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 08.06.2025, 3:43
Dnes je nedela 8. júna 2025, meniny má Medard a zajtra Stanislava

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 437 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30  Ďalší
 Nasi pesovia 
Autor Správa
Legenda Offroadu

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ten na prvej fotke je ozaj Cukrik. Ma taky mily pohlad :smt130 :smt013

Str, 14.03.2007, 11:15
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Cukrik píše:
Moji hafani...
]

:smt125 dalsi "cvok" co ma 3 psov .... :smt038 btw ten prvy vyzera ako moja skorolabradorka - nevedeli sme prist na to s cim moze byt krizena...uzzz to viemeeeee....

Str, 14.03.2007, 11:30
Profil ICQ
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No a este mam alabajku... Tak cvok bude asi slabsi vyraz... :-D

Str, 14.03.2007, 12:29
Profil ICQ WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Richard B píše:
Ináč mám záujem o takého dlhosrstého jazvečíka aj bez papierov, najlepšie fena. Keby ste niekto vedeli o niekom tak dajte vedieť.

Ak chces cistokrvneho psa, nekupuj psa bez papierov. Papiere potrebujes nie na vystavy, alebo potvrdenia cistoty krvi, ale hlavne ako potvrdenie o tom, ze obaja rodicia nie su nositelmi dedicnych vad. Vacsinou je to i pravy dovod, preco stenata nemau papiere - rodicia papiere mozno maju, ale neboli uchovneni, lebo sa u nich vyskytuje nejaky zavazny nedostatok.

Najcastejsou dedicnou vadou je spominana displazia (retriever, ktoreho mal bsa). Mas psa, ktory je clenom rodiny a jeho zivotna put sa skonci predcasne, lebo nemoze chodit. Pricom mas stale pred ocami ako chce, ale nemoze - poznam z vlastnej skusenosti.

Argument "chovatelov" cistokrvnych bezpapierakov je najcastejsie taky, ze psi by s papiermi boli strasne drahi. Je to nezmysel.

Papiere na jedneho psa stoja od 235,- do 700,- podla plemena. Ak musi pre prvy vrh vybavit i registraciu chovnej stanice, suky... papiere na 1. psa by stali max. 2120,- Sk a pre kazdeho dalsieho uz iba tych 235 - 700,-.
Takze ak ma niekto cistokrvnu suku a produkuje bezpapierakov, tak je bud lenivy a tym padom nedoveryhodny chovatel, alebo psi rodicia nesplnaju niektore zakladne parametre, ktore su pre dane plemeno a dobre zdravie potomkov nevyhnutne.

Ked si uvedomis, ze pri kupe psa si vyberas spoluputnika na 10, 12, al. 15 rokov su hore uvedene ciastky nepodstatne.
Psa bez papierov by som neriskoval!
Ak Ti je to jedno a chces to zverit do ruk osudu, alebo nahody, tak si radsej chod vybrat nejakeho partaka do utulku. Urcite Ti nejaky padne do oka.

Naposledy upravil juroBSP dňa Str, 04.06.2008, 20:25, celkovo upravené 1

Str, 14.03.2007, 13:40
Profil WWW
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Cukrik píše:

ja mam stredoaziatku, bernaka, krizenu labru, krizenca bradaca a aziatka navyse o mesiac bude mat steniatka.... sme na tom podobne.... :smt125

Str, 14.03.2007, 15:07
Profil ICQ
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
juroBSP píše:
[
Ak chces cistokrvneho psa, nekupuj psa bez papierov. .

jojo mudra rec... aj ked doma nic s papiermi nemam, snad okrem manzela :-D :-D

Str, 14.03.2007, 15:10
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
[quote="juroBSP

Najcastejsou dedicnou vadou je spominana displazia (retriever, ktoreho mal bsa). Mas psa, ktory je clenom rodiny a jeho zivotna put sa skonci predcasne, lebo nemoze chodit. Pricom mas stale pred ocami ako chce, ale nemoze - poznam z vlastnej skusenosti.[/quote]

jj poznal som par ludi co maly tie psy a mali vselijake "vady". ale podla mna to neni len o papieroch.to je o dnesnej dobe-ako sa vsetko slachti,prikrasluje,upravuje a podobne :twisted: kua
standardy milion plemien su na svete zname stovky rokov a vtedy ziadne papiere neboli a psy neboli chori od narodenia.cim to asi moze byt? ja som nikdy psa s papiermi nemal a ani ich vobec nepotrebujem.

preco keby som chcel cistokrvneho nemam kupovat bez PP? aby som vedel ze nemaju vrodene tie "vady"? (neznasam to slovo) poznam psov aj za 70 000 s PP! a su chore od narodenia :evil:
chovatelia maju psy pre biznis-nic ine

ked som bol v nitre na vystave mi bolo nanic. ked som sa pozeral na tych zdegenerovanych psikov,ako si ich majitelia prikrasluju... davaju im papat len extra super specialnu stravu presne na druh plemena vyvinutu a podobne.... ale v ociach tych psikov nebola radost. boli ako bez zivota-take umele :cry: to nebolo o tom ze mam psa lebo ho mam rad-to je o image :?

Str, 14.03.2007, 23:16
Profil ICQ WWW
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
majaNR píše:
Cukrik píše:

ja mam stredoaziatku, bernaka, krizenu labru, krizenca bradaca a aziatka navyse o mesiac bude mat steniatka.... sme na tom podobne.... :smt125
Daj prosím Ťa potom vedieť pozriem a možno si :wink: jedno zoberiem,zatiaľ to ber nezáväzne.Dík

Str, 14.03.2007, 23:49
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No a totok je moja Jeepika :-D Je to 8 tyzdnove stena Baseta. Pomalinky si zvyka aj na auto :-)

Obrázok

Obrázok

Tankove dni Laugaricio : www.tanklaugaricio.sk
Old Duty Trucks : www.odt.sk

Štv, 15.03.2007, 10:58
Profil WWW
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Juro, určite na tom niečo je, čo píšeš, ale môj názor je bližší bikerovmu...ono totiž keby bolo v chovoch a v celom tom papierovom cirkuse všetko tak, ako má byť, tvoj názor by stopercent sedel, ale je tu veľké ale...nejak sme si zvykli, že ak je to len trocha výhodné, treba podvádzať, treba likvidovať konkurenciu a uprednostňovať hlavne svoje záujmy pred "vznešenými" cieľmi...počul som párkrát chovateľov papierových zvierat o tom, aké čachre a machinácie sa s krížením a papiermi robia a preto nemám dôveru v to, že doklad je aj niečo viac ako len papier pre papier :cry: a ironicky - práve oficiálne, papierovo "čisté" chovy a praktiky v nich priviedli niektoré plemená psov k značným zdravotným problémom...ostatne má to aj logiku, každý vie, že hocktorý podvraťák krížený možno s metlou či haraburdou na smetisku je zdravší, vitálnejší a odolnejší ako to najvypiplanejšie plemeno...a samozrejme, čím ušľachtilejšie, tým viac prešlachtené a citlivé...ale ber to ako môj názor a nie útok na to, čo si napísal :wink:

Štv, 15.03.2007, 11:22
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
co sa tyka chovu psov - biker ako hovoris, ist na vystavy je doslova smutne ak mas zaujem o psy nielen ako o modne privesky ( vid slecny pobiehajuce s civavami a yorksirmi v kabatikoch ladiacich s topankami a kabelkou dotycnej :evil: ), alebo na nich nechces zarabat (cest chovatelom ktorym naozaj zalezi na kvalite plemena). Pracovne plemena ktore desatrocia nevedeli ze existuje nieco take ako granule a sampon su degenerovane ludmi ktori si myslia ze pes patri do postele a ma byt chovany v byte (vonku je predsa takaaaa zimaaaa), les moze vidiet iba na obrazku (aby si neznicil srst v krikoch), zrat moze iba granule ( su tam predsa vsetky latky co potrebuje, co na tom ze nikdy nebude vediet co to je obhryzt kost..)... a samozrejme intrigy a podvody v ktorych sa zabudlo ze v podstate ide o to zachovat plemeno v povodnom stave, a nie o to aby sa majitel mohol pochvalit titulom a co najdrahsie predat steniatka... :smt143

na druhej strane- pri psovi s PP by si mal mat aspon zarucene ze nebude mat dedicne choroby... alebo ze sa ti nestane to co mne - kupila som labradorku, vyzerala ze tata aj mama su labry a hop, tata bude asi staford alebo co :D..

Štv, 15.03.2007, 11:58
Profil ICQ
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Rudi píše:
Daj prosím Ťa potom vedieť pozriem a možno si :wink: jedno zoberiem,zatiaľ to ber nezáväzne.Dík

to si pis ze tu budu fotky len co sa to narodi :)...len neviem ci si si vsimol ze je to krizenie bernak x aziatka...

Štv, 15.03.2007, 12:09
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
to biker:
Jasne - papiere nic nezarucuju - to ci je pes zdravy, alebo nie i tak ma nastastie vzdy v rukach "matka priroda".
Jasne - papiere nezarucuju 100% dokonca ani to, ze psa ktoreho beriem je naozaj ten ku ktoremu su papiere vystavene.

To co hovorim, suvisi iba so statistikou - poctom pravdepodobnosti. Ak zaplatim par korun naviac chovatelovi, ktory produkuje papierovych psov, je vacsia pravdepodobnost, ze pes bude v poriadku (hlavne bez casto sa vyskytujucich zdedenych zdravotnych problemov).

Ci cistokrvneho s papiermi alebo bez, a ci bastosa...?

Cistokrvny psi su preslachteni - ano.
Cistokrvni psi - mnohe plemena su zamerne hendikepujuco deformovane - ano.
Napr. taky jazvecik.
Plemeno, kde sa v dosledku dosiahnuteho vyslachteneho tvaru telesnej schranky vyskytuje najviac problemov s chrbticou. Caste je ochrnutie zadnych koncatin vo vyssom veku - hrozne!!!
Na druhej strane mnohi polovnici si nevedia ani predstavit, ze by bez tohoto "deformanta" zili. Skvely nornik, pri love na jazveca, lisku a pod. nenahraditelny. Vdaka svojej deformacii sa dostane do obmedzeneho podzemneho priestoru a tam vdaka svojim dalsim slachtenym vlastnostiam - odvaha, ostrost, samostanost dokaze vitazne vybojovat boj s lovenym zvieratom (ktore je cisto prirodnym produktom).

Ma teda cistokrvny chov zmysel... ???

Nakoniec vlastne kazdy kto si vybera cistokrvneho psa, ci uz s papiermi alebo bez, to robi prave preto, ze chce psa nejakej velkosti, nejakych povahovych vlastnosti, s nejakym typom srsti a nechce to nechat na nahodu.

Krizenci su vo vseobecnosti odolnejsi - asi ano.
Je iste ze "matka priroda" z dlhodobeho hladiska zachovavanie druhu zvlada lepsie ako clovek.
Rozdiel pre nas je ale v tom, ze to co vieme pri cistokrvnych kontrolovanych chovoch, tak pri krizencoch a bezpapierakoch zvycajne ani netusime - kolko psov ma ake zdravotne problemy, ktore vady sa dedicne vyskytuju castejsie ako ine, atd.

Cize z mojho pohladu je pes s papiermi iba o tom, ze pri niektorych paramatroch mas o nieco vacsiu pravdepodobnost (ale ziadnu istotu!), ze sa vyhnes negativam (napr. novofundlansky pes nebude cholericky, neovladatelny jedinec s kratkymi nohami a displaziou znicenymi klbami, lebo ked si kupujem novofundlandaka, tak nechcem ani dobermana, ani jazvecika a chcem aby bol zdravy). To ci pes nebude mat nejake ine problemy, choroby a vady je i tak opat iba v rukach "matky prirody".
A nakoniec, ked mas psa s papiermi neznamena to, ze ho musis drzat v inkubatore, krmit stravou pre kozmonautov a raz za dva tyzdne ist na vystavu s uviazanymi maslickami. Aj Tvoj papierovy spoluputnik sa moze miesto toho zucastnovat offroadovych vyjazdov, s pozitkom sa valat v blatovych kaluziach, srst mat zlepenu stovkami bodliakov tak ako hociaky krizenec.

to biker a vsetci ostatni s bezpapierovymi psami:
Napriek vsetkemu, cim obhajujem vlastnictvo psa s papiermi, urcite plati: Ak mate psa s ktorym ste stastni, vsetky ostatne suvislosti (papiere, plemeno, povaha, vzhlad, velkost,...) su nepodstatne!!!

Naposledy upravil juroBSP dňa Uto, 20.03.2007, 22:52, celkovo upravené 5

Štv, 15.03.2007, 12:50
Profil WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
hmmm... ja mám superrasového vyžláka ... (bez papierov :oops: ) ale dostali sme ho neúmyselne a zadara. Tak som trocha čítal, a práve u vyžly (maďarský krátkosrstý stavač) je tá rasovosť až trocha na závadu. Tých psiskov bolo velmi málo a pri ich množení je príbuzenská plemenitba skoro nevyhnutná. Zatial sa zver zdá zdravý... dúfam že mu to vydrží...

Štv, 15.03.2007, 13:01
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
juro, s tym poslednym odstavcom co si napisals tebou suhlasim :smt023

ale s tymto ne:

juroBSP píše:
Jasne - papiere nic nezarucuju - to ci je pes zdravy, alebo nie i tak ma nastastie vzdy v rukach "matka priroda".

s tou matkou prirodou to tak asi nebude.ci je pes zdravy alebo nie ma mat v rukach matka priroda ale ked ho niekto upravuje,degeneruje a vselico ine..... tak to ide mimo prirody.s tymto uz priroda nic nema :?
o prirode to bolo tak este pred 30-50? rokmi. dnes uz nie.bolo v tej dobe tolko "chorych" psov?

a toto ma dostalo:

juroBSP píše:
Ak zaplatim par korun naviac chovatelovi, ktory produkuje papierovych psov, je vacsia pravdepodobnost, ze pes bude v poriadku (hlavne bez casto sa vyskytujucich zdedenych zdravotnych problemov)

ten kto takto PRODUKUJE papierovych psov nema zaujem o psov ci su zdravi ale o $$$ toho co ich chce kupit. viem,niesu vsetci chovatelia taki ale kvoli jednemu zo sta sa neoplati menit mienku-to je ako z bazarnikmi :roll:

btw ty si zo SE alebo z BA?

Štv, 15.03.2007, 21:33
Profil ICQ WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 437 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný