Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana
Autor |
Správa |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
peterB píše: ... obas bliknut s dialkovymi. hmm ... v US je toto považované za najťažší zločin - hneď po daňovom úniku a sadistickej vražde nezletilej. Ak tam raz budeš, určite to neskúšaj. Mohol by ťa nejaký HP strestať zastrelením v priekope na mieste priestupku. diesel píše: ... Nemôžem na wrangleri zapnúť LEN zadné. ... Týmto trpel aj GR Y60. Už netrpí. Drobná úprava v elektroinštalácii vec poriešila. Ak nemá Wrana nejaký kua zložitý kombinovaný spínač (ako koncernové autá VW) tak by to nemalo byť nič krvavo náročné. IvoLUCKY píše: ... ze kazde svetla na aute sa pocitaju (pravda MartinNR)
... hehe ... jasná páka kámo
Odkedy jazdím (1989) som predné hmlovky zmysluplne použil myslím tri krát. Zadné trocha častejšie (aj v hustom daždi, keď sa za autom zdvíha voda)
Úplne najviac ma štvú skôr zadnohmlovkári v noci. Prednohmlovkárov ešte ako tak prežijem, páč ma obťažujú len krátkodobo.
Inak predné hmlovky vytočené šikmo dopredu sú veľmo dobrá vec v zákrutách aj teréne.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Str, 09.12.2009, 22:35 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Martin 4 píše: Drobná úprava v elektroinštalácii vec poriešila. Ak nemá Wrana nejaký kua zložitý kombinovaný spínač (ako koncernové autá VW) tak by to nemalo byť nič krvavo náročné.
je to na spoločnej páčke, mechanicky podmienené. Ale určite ako všetko, tak aj toto je riešitelné. Videl som vyvedené samostatné vypínače na palubovku...dokonca sa to predávana ebayi ako prerábkový kit.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Štv, 10.12.2009, 7:29 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|
je to na spoločnej páčke, mechanicky podmienené. [/quote]
nedalo by sa to spravit tak ze sa na tom prepinaci preletuju kable medzi sebou a ako prve zapne zadnu a az v druhej polohe predne hmlovky?
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Štv, 10.12.2009, 8:18 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Do tej packy by som sa radsej nesral. Ja mam osobitne natiahnuty kabel odzadu na samostatny vypinac. Predne som mal ale je to chujovina niz nepomohli. Na pevnostnom hmlovky mam, velke, to je uz o inom. Tie svietia skvele. Btw. na nasich preplnenych cestach nepouzivam ani dialkove. 
|
Štv, 10.12.2009, 8:35 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 23:17 Príspevky: 667 Bydlisko: Nitra
|
To s tym blikanim pri predbiehani sa v niektorych krajinach povazuje za nutnost. Myslim si ze zalezi od thoo kde su ako disciplinovani vodici. Bohuzial sa este neradime medzi krajiny kde si vodic pri preradovani z pruhu nejak prudko vsima spetne zrkadielko, takze ja blikat budem - ide mi o moj kejhak a ked sa to niekomu nepaci nech sa odstahuje zo slovenska. Zatial tu vsak nieje dostatocna disciplina na ceste takze je to bohuzial nevyhnutne.
Blika sa nie preto ze chcem zamachrovat ze "uhni ty pomaly z cesty" ale sa tym naznacuje "pozri sa do spetneho zrkadielka a nieze ta napadne odbocit pretoze sme obaja v riti". Bohuzial slovenska natura si to zjavne vysvetluje inak -co uz , sme na slovensku 
_________________ Lestenka
|
Štv, 10.12.2009, 8:35 |
|
 |
Tyky
OFFROAD Expert
|
Thunder píše: Tyky píše: napis navrh vsetkym automobilkam, aby prestali s montazou hmloviek, pretoze nezodpovedny vodici ta oslepuju. to memozes mysliet vazne? to co ja pisem v prispevkoch predtym, myslim rozhodne vazne. v tomto si uz trochu robim prdel... ty tiez myslis vazne to, co si napisal? 
volajaky si vztahovacny  asi budem musiet pouzivat viac smajlikov v texte. hmlovky su na to aby si s nimi svietil v hmle a niekedy aj v snehu a hustom dazdi. preto by sa mali pouzivat len vtedy. a ked s nimi svietia inokedy treba na nich zavolat ruzovych kuklacov  alebo normalnych -sak uz ich volaju na ine blbosti tak preco ne na hmlovkarov
resume: zbytocne sa rozculujes, nic ti to nepomoze -hmlovky sa budu montovat, lebo maju svoj vyznam a degesi s nimi budu svietit, lebo su degesi
_________________ Patrol 3,0 TDi
|
Štv, 10.12.2009, 9:23 |
|
 |
thunder
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.05.2007, 22:16 Príspevky: 1999 Bydlisko: Trencin
|

peterB píše: Blika sa nie preto ze chcem zamachrovat ze "uhni ty pomaly z cesty" ale sa tym naznacuje "pozri sa do spetneho zrkadielka a nieze ta napadne odbocit pretoze sme obaja v riti". Bohuzial slovenska natura si to zjavne vysvetluje inak -co uz , sme na slovensku 
k hmlovkam sa uz nevyjadrujem, ale toto je uz z ineho sudka...
slovenska natura je totiz vytrenovana z toho, ze bezny vodic na dialnici dodrziavajuci predpisy (alebo balansujuci na ich hrane) predbieha kamion, alebo castejsie viac kamionov, co chvilu logicky trva a v tom sa zozadu v 180 priruti bmw/audi/mercedes (dalej uz len BAM) nizsej az strednej triedy, alebo aj vyssej ale to aspon 10 rokov stare, soferovane zakomplexovanym vodicom bez meratelneho iq a blikaaaa ako o zivot... co tym chce BAM povedat? on vyrazne porusuje zakon a posobi agresivne, bezny vodic ide predpisovo a nechape, co BAM od neho chce. co si logicky bezny vodic v takej situacii pomysli o BAMovi. ze je to idiot a blika. a toto sa beznemu vodicovi stava tak pravidelne, ze sa mu zafixuje v podvedomi: blika - BAM - idiot.
nepochybujem o tom, ze sa bliknutie da pouzit aj v dobrom umysle, co je mimochodom v nasich pomeroch dost nezvycajny jav, ale podvedomie vodica v dialke pred tebou to vyhodnoti automaticky podla tvrdo zazitej schemy "blika - BAM - idiot".
bliknutim je namieste upozornit vodica "zabudnuteho" bezdovodne v lavom pruhu, ktory tam nema co robit, tak isto upozornit pomalsieho vodica, ktory sa evidentne chysta preradit a vojst do drahy rychlejsiemu vozidlu a isto tiez v mnohych dalsich situaciach, kedy to moze pomoct.
bohuzial ale daleko castejsie vidiet vyssie popisovany sposob puzitia BAM, ktory sa trvalejsie ulozi v podvedomi, pretoze je spojeny s navalom emocii.
tyky: resume - 
Naposledy upravil thunder dňa Štv, 10.12.2009, 10:30, celkovo upravené 1
|
Štv, 10.12.2009, 10:28 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
peterB píše: Blika sa nie preto ze chcem zamachrovat ze "uhni ty pomaly z cesty" ale sa tym naznacuje "pozri sa do spetneho zrkadielka a nieze ta napadne odbocit pretoze sme obaja v riti".
niekedy aj preto ze no pod pustim ta a obehni ten lenivy voz pred tebou 
_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Štv, 10.12.2009, 10:29 |
|
 |
thunder
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.05.2007, 22:16 Príspevky: 1999 Bydlisko: Trencin
|
ehm... hovorime o blikani smerovkou, alebo dialkovymi?
|
Štv, 10.12.2009, 10:31 |
|
 |
Fefe
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 16.11.2008, 20:51 Príspevky: 1050 Bydlisko: Bratislava
|
peterB píše: To s tym blikanim pri predbiehani sa v niektorych krajinach povazuje za nutnost
ak sa dobre pamätám tak táto možnosť bola aj v starej vyhláške.
Bliknúť dialkovým pred vami na vozidlo ktorého hodláte predbiehať ( úzka cesta a pod. ). Taktiež to praktizujem ale stáva sa že som nepochopený a keď ho predbehnem jebne mi dialkové zozadu a drží sa za mnou.
Takýchto kok.tov a pi.e mám najradšej 
_________________ Nissan Pathfinder R51 2005 128kW malá "expedičná" úprava: ASFIRpredný nárazník + ochrana spodku, IRON MANpodvozok, BFG KO2pneu,navijáčik, ARB uzávierky diferenciálov + kompresor
|
Štv, 10.12.2009, 11:01 |
|
 |
snipera
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 03.12.2007, 16:21 Príspevky: 494 Bydlisko: Nové Zámky
|
K hmlovkam, skoro som odpadol, ked mi draha volala zo servisu VW,skoda, ze jej idu zapojit automaticke svietenie na ochcafke. Nebolo by na tom nic zle, len mi povedala, ze su to hmlovky  Takze nasadnes otocis klucom a svietis hmlovka + parkovacky. Rychlo som zrusil pana servisaka a povedal som jej, ze ked to zapoja, budu menit vsetky predne rozbite svetla druhy den.. Takze tak.
_________________www.bunker94001.sk - predaj zbrani, streliva, Armyshop, AIRSOFT atd atd...
off road club NZ, www.4x4nz.inx.sk
|
Štv, 10.12.2009, 12:35 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8013 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
Fefe plne stebou suhlasim, tes mam rad takych exotov co idu za tebou s dialkovymi svetlami a idu ti s tym oci vypichnut,, spravidla sa takyma necham predbehnut a len bliknem mu aby sa spamatal ze ake je to dobree,,, chujov na ceste mas neurekom,,kolko z nich sa len bavy na takejto veci ,,,,,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Štv, 10.12.2009, 12:42 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
Ja si tiež hmlovky pochvaľujem. Aj keď ich použijem možno len 3-4x za rok. Zásadne len v hustej hmle. Viditeľnosť sa mi predĺži o 20-30%. Niekedy sa počíta každý centimeter.
Tiež som však v poslednej dobe zaznamenal zvýšený počet "hmlovkárov", dokonca aj za bieleho slnečného dňa!
Ja mám ale jednu zaujímavú príhodu s antihmlovkárom z pred nedávna.
Išli sme na chalupu a cestou cez Hriňovú a Látky bola tma a hmla s viditeľnosťou asi 7-8m. Predomnou išiel srandista antihmlovkár so značkou BA. Označenie srandista antihmlovkár si vyslúžil tým, že išiel asi 50km/h s pustenými diaľkovými! Tesne pred ním bola jedna veľká biela stena a oproti idúce autá som zbadal až keď išli vedľa neho. Asi po 15 minútach ho konečne napadlo prepnúť na stretávačky.
Týmto potvrdzujem tvrdenie, že hmlovky na aute nie sú zbytočné. Zbytočná je debilná "obsluha" auta.
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Štv, 10.12.2009, 13:07 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|
efendi píše: ,,, chujov na ceste mas neurekom,,kolko z nich sa len bavy na takejto veci ,,,,,,
vodicske preukazy by sa mali vydavat az po absolvovani psychotestov 
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Štv, 10.12.2009, 14:04 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
To by sa tu nesmeli kupovat ako napriklad zbrojaky ...
Mimochodom sledovoval som nejaku reportaz z Jihlavy (?), kde pri skuskach vyhadzali asi 35% adeptov (napr. za "nesmelu jazdu").
Proste ak clovek isiel velmi opatrne, alebo naopak bol z neho Schumacher, letel ... Zislo by sa aj u nas ... Ale zase plati, nesmeli by sme byt na slovensku ...
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Štv, 10.12.2009, 14:31 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|