Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 01.06.2025, 12:33
Dnes je nedela 1. júna 2025, meniny má Žaneta a zajtra Xénia

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Ďalší
 opat stara ale aktualna tema-polovnici 
Autor Správa
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hm. Nuze, su tu Offroadaci - polovnici (aktivny), aj polovnici - pasivny citatelia. (jj, su tu, ale zvecsa riesia problemy, ktore su tu uz popisane, tak si vystacia s hladanim, takze neprispievaju).

Cast tych aktivnych sa uz vyjadrila. Mozno by bolo zaujimave zverejnit tuto udalost na nejake polovnicke forum, ale ako som mal tu cest, miesto toho, aby si globalne priznali chybu, radsej sa budu bit do hrude, ze ja nic, ja muzikant (Majo, Igor, Stopy, Janci a iny, sorry, chalani, nedalo mi) a chyba je na strane Leony.

Bojim sa, ze nastal cas na vojnu. Za velmi kratku dobu (rok ?), je to uz druhy pripad, a neverim tomu, ze zase islo o nahodu.

Ten dotycny si priam koleduje dostat po papuli (byt na Leoninom mieste chlap, asi by dotycny lezal v nemocnici od novembra s tazkym ublizenim na zdravi). Kazdy normalny polovnik (byt sebeviac nasraty, ze prisiel o cast lukrativneho reviru), bude respektovat vlastnicke ci uzivatelske pravo ineho, a nebude ho ohrozovat na zdravi ci zivote !!! (netusim, kde konci nejaka balisticka krivka beznej gulovej zbrane, ale budu to stovky metrov, strielat pri domoch moze len cisty debil).

Tento by naviac mal povinne prejst psychiatrickym vysetrenim (skoda, ze nie je povinne), aby by po jeho absolvovani musel odovzdat zbran. :twisted:

Ned, 03.01.2010, 3:02
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
skoda ze leona taha za podstatne kratsi koniec povrazu. Ja ososbne by som ho zastrelil hned na mojom pozemku, jeho vlastnou zbranou.

Mozno az pristihnes cudzich na tvojich pozemkoch by stalo za to mat pri sebe bic.

Ned, 03.01.2010, 3:55
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať re
Tibor ,myslím že trochu ovladaš tuto problematiku ,a z toho dôvodu si myslím že si neobjektívny ,ja som to naznačil už v prvej reakcii aké je približne riešenie danej udalosti a ked to chceš počuť na plnu hubu-tak ano Leona je zodpovedná za to že jej zastrelili psa .Mna vôbec nezaujima kolko ma jej pozemok rozlohu,ak chce mať psa na volno ,musí byť zabezpečený tak aby sa netulal a nepytliačil v reviri,ak je jej pozemok sučasťou reviru ,nech požiada o vyňatie -nepolovná plocha- ale musí si to ohradiť.Ten projektil môžete hladať jak brazílčania airbus a ked ho aj najdete ,tak nič sa tým neda robiť pokial tam nebude vyšetrovatel.Zákon priamo uklada polovníkom tlmiť pytliačiacie psy a mačky v revíri ,ta vzdialenosť je 200m od obydlia.
Leona je mi uprimne luto ,že si prišla o psa ale prirovnal by som to k tomu,ako ked nech matka behať trojročne dieťa po dialnici.

Ned, 03.01.2010, 10:18
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Majod to trosku prehanas s tym prirovnanim, nie?
....to co su za vydrbane zakony aby som sa bala na svojom pozemku o zivot svoj ci "len" svojich zvierat?..kde je respektovanie zakonu tych 200 ci 300m?...ja byvam v dome a nie na luke bez obydlia uprostred lesa, preboha!..je to turisticka oblast hojne navstevovana ludmi okrem ineho...

..a dalsia vec...ten 17-novembrovy nasil na moje psy ze toto spravili oni- vid foto..hoci predtym sa ozvali ini ze im v reviry pytliacia rysy..odbornici, myslite ze toto spravil pes?..islo o srnca a srnu najdene od seba asi 100m..
Obrázok
Obrázok
Obrázok

suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE

Naposledy upravil Leona dňa Ned, 03.01.2010, 12:02, celkovo upravené 1

Ned, 03.01.2010, 10:55
Profil ICQ WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ako moze byt polovnik OFFROUDAK ked nas stale nahanaju a zakazuju nam vstup do hory a este sa aj staraju do veci do ktorich nemaju psa mi je luto ale urcite by som to riesil nejakym sposobom ak uz hore chalani pisali lebo co uz si ty polovnici myslia o sebe je hrozne urcite skuste hladat ten patron nech im tie flinty zoberu.

Ned, 03.01.2010, 11:09
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať re
Leona pozerame to viacerí a je to od psa,jednoznačne ,mame tiež rysa v reviri,rys nezabije matku aj srnča,a znaky su ine .

Ned, 03.01.2010, 11:12
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ano?...nasla som ich ja ked som bola na vychadzke na koni...hned som volala do zdruzenia aby som im to oznamila..dosli ku mne na ranc, zaviedla som ich tam, ich prva reakcia..."to bol ten rys "...odrezali si hlavu srnca a povedali mi ze ak chcem mozem si zobrat obe tela a mozem to dat na skrmenie psom...
..na druhy den prisiel trtko 17. ukazal mi dolezito odznak a povedal ze to spravili moje psy..ked som mu povedala ze mam dokaz mam to nafotene, otocil sa a siel prec...o tyzden na to nasli nedaleko dalsie takto zmasakrovane srny....pokial neodstranili predatora...a cuduj sa svete, pes to nebol...

suzuki samurai

Ned, 03.01.2010, 11:18
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Majod píše:
... je zodpovedná za to že jej zastrelili psa ...

Lei je mi to ľúto ale je to tak.

Zo svojej kynologickej praxe mám veľa príhod keď bol utratený pes z dôvodu "hlúposti, ľahostajnosti, ... " jeho majiteľa-psovoda
ale
sú aj prípady keď svrbel prst na spúšti a poľovník odstrelil policajného psa priamo na stopovačke pričom nevidel policajta cca.30m za ním alebo záchranáskeho psa pri revírovaní, ktorý bol ešte označený VESTOU !

máme aj zákon o držaní psov 282/2002 je síce veľmi stručný ale je. Bohužiaľ sa tam nedostali ustanovenia ktoré sme tam navrhovali a chváľa bohu neprešli do zákona nezmyselné návrhy.

V nadväznosti na tento zákon si treba ešte naštudovať VZN obce o chove ( držaní ) psov.

Pes mimo chovný priestor na voľno ďalej od psovoda = väčšie percento problémy.

Ned, 03.01.2010, 11:21
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Leona píše:
....to co su za vydrbane zakony aby som sa bala na svojom pozemku o zivot svoj ci "len" svojich zvierat?...

Na svojom pozemku môžeš mať aj ... pokiaľ dodržíš patričné ustanovenia predmetných zákonov.

Tvoje práva končia tam, kde začínajú práva druhých.
----------------------------------------------------------------------------------

ťažko povedať či bol pes utratený ešte na oplotenom pozemku alebo bol strelený mimo ohradený priestor. TOTO je SMERODATNÉ.

Ned, 03.01.2010, 11:31
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
..preco 99% ludi polovnikov nema vo vseobecnosti rado?...mali by to byt ludia ako vsetci ini..
.......moj nazor na zabijanie poznate, napriek tomu si myslim ze odtrel masa v lese je humannejsi a logickejsi ako dnesne velkochovy a velkovyroba masa...preto nemam dovod na nejaku antipatiu...a mam..
/...ked uz je to tak ze clovek k zivotu potrebuje maso. Vzdy som tvrdila ze som mimozemstan /

.....nieje to tou aroganciou a tym ze sa citia ako vyhradni pani lesa a luk?... preco sa neda normalne spolunazivat?...ja som ochotna robit ustupky, ale nie ked to zasahuje do nelogickeho obmedzovania mojho volneho pohybu...na zaciatku sme si slubili ze ked pojdem na koni, psov zo sebou nebudem brat...tak aj je....vzdy ich viazem na retaz...
...nemozu na mna povedat jedine krive slovo, vzdy ked najdem zranenu, mrtvu /ako po tych rysoch / alebo pytliakmi strelenu zver /naposledy jelena /, dam im vediet...
..ale par jedincov je zrelych na psychiatriu..

suzuki samurai

Ned, 03.01.2010, 11:38
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Leona píše:
reviry pytliacia rysy..odbornici,

nie som odborník ale mačkovitá šelma používa na ulovenie koristi hlavne pazúry čo pri psovitých šelmách sa dá vylúčiť.
Psovitá šelma si z nohami korisť len oblapí-pridrží a jediné poškodenia vznikajú poškrabaním.
------------------------------------------------------------------------------------

osobne som sa ešte nestretol s tým aby jeden pes ulovil srnu,jeleňa,muflóna či daniela dokonca ani svorka 3 psov to nedokázala. Zajaca ani nehovoriac. Samozrejme v predpoklade,že sa jednalo o zdravé jedince a nie pár mesačné mláďatá.

V minulosti som mal výsadu pohybu v ZOO so psom a mal som možnosť odsledovať chovanie, reakcie zvierat na psov. Vo väčšine prípadov hnali našich psov okrem domácich. :P

Domáci netrénovaný pes má mizivú šancu si uloviť potravu okrem susedových oviec alebo kôz čoho som bol neraz svedkom. :-D

Kolega mal doma daniela a 3 dobermanov a daniel bol vodca svorky. :lol:

kua tých príhod ale bolo ... :P :P :P

Naposledy upravil Fefe dňa Ned, 03.01.2010, 12:26, celkovo upravené 1

Ned, 03.01.2010, 11:45
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to-fefe: si nejakí školený SA MI ZDA ŽE SI V ŽIVOTE NEBYVAL NA SAMOTE A ANI NEMAŠ ŠAJN AKO TO V NIEKTORICH POL. ZDR. CHODI :evil:
to-LEONA : ak budeš chcieť biele šteniatko tak okolo velkej noci ti dam a rozhodne bude večšie ako čuvač keď dospeje a aj poslušnejšie :-D :wink:

Ned, 03.01.2010, 12:13
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
neviem si predstavit, ze by niekto takto odbachol mojho Csikiho, len zato ze vybehol 200m za zahradu!!!

dam ti jednu radu - vies kde je slabe miesto vacsiny polovnikov? ALKOHOL !
... ak sa ti podari zohnat niekoho od policie na necakanu inspekciu (pozor, zvycajne sa s nimi dobre poznaju a echo pride skor ako hliadka!), garantujem ti, ze par si ich na dlhy cas nezastriela :twisted:

tie zaznamy v polovnej knihe si si pozrela? nedavam tomu velku sancu, lebo s tym zapisovanim je to tak, ako tu uz nekto pisal, ale mozno motyka vystreli ...

drzim palce ;-)

*pt*

Ned, 03.01.2010, 12:32
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Polovnici proste vzdy budu strielat psov a macky ktore sa volne pohybuju. Beru to ako skodnu zver a aj ked ti psa odbachne niekde na tvojom pozemku je to len koli tomu ze ho v lese nevie tak lahko stretnut ale vie ze tam chodi. Nemyslim si ze tu ide o to ze niekoho ty osobne series - proste im len vadi ze tvoje psy sa mozu volne pohybovat a samozrejme aj po lese, mozno nikdy nic neulovia ale minimalne obcas ponahanaju oddychujucu criedu ktora potom nikde nema klud - vsade nejaky pes a rozcvicka znova a znova :-) .

Ned, 03.01.2010, 12:38
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tibik píše:
NEBYVAL NA SAMOTE

máš pravdu na samote nebýval

len som 4 roky strávil na polosamote + 6 psov plemena nemecký ovčiak, pár kôz, jeden cap, pár oviec, prasiat, zajacov, husí, kačíc, sliepok a koník sa tiež našiel.
Chodil som len na rozlohe okolo 150ha ďalších 300ha v prenájme a s polovníkmi nebol problém pri stanovení pravidlách hry.

a ako je v pol.združeniach - neviem a nezaujíma ma to. Združenie si založili za určitým úmyslom a aké majú stanovy, ... atď. je mi to jedno.
Budem sa o to zaujímať ke´d budem mať list vlastníctva na 30 pozemkov vrátane, lúk, pasienkov, lesa, ornej pôdy. Ale to sa bude týkať dotknutého združenia. :P

Ned, 03.01.2010, 12:44
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný