Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana
Policajná lapačka: od štvrtka 28. mája do nedele 31. mája
Autor |
Správa |
bull4x4
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 24.03.2008, 14:40 Príspevky: 2320 Bydlisko: Sliač
|
a je to tam niekde napisane, ze to mam nosit?
|
Sob, 30.05.2009, 21:39 |
|
 |
serpa
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 25.01.2009, 13:02 Príspevky: 112 Bydlisko: Šamorín/ZM
|
... pokial viem, ustrizok ma byt stale v aute s vypisanou SPZ a v pripade vymeny predneho skla kde bola nalepena nalepka sluzi ustrizok ako doklad, ze bola dialnicna znamka zakupena... (viem, ze dnes nalepku bez problemov peelepia, ale akoze sa to nesmie...)
PS: teoreticky by mohli jazdit na jednu nalepku dvaja, jeden s ustrizkom a jeden s nalepenou nalepkou
PS2: kontrolovali ma mytny aj dopravny polisi nespocetne XXX , ale este nikdy nechceli vidiet druhu cast nalepky...
_________________ ...čo neunesiem to naložím
|
Sob, 30.05.2009, 21:50 |
|
 |
serpa
Začínajúci koumák
|
bull4x4 píše: a je to tam niekde napisane, ze to mam nosit?
...na nalepke z druhej strany je napisane, ze dialnicna znamka je platna, len s vypisanim SPZ na kontrolny kupon, ktory mame uschovat a na poziadanie predlozit kontrolnemu organu...
Naposledy upravil serpa dňa Sob, 30.05.2009, 22:04, celkovo upravené 1
|
Sob, 30.05.2009, 22:00 |
|
 |
fajer
Proviantak
Registrovaný: Pon, 30.07.2007, 20:32 Príspevky: 887 Bydlisko: trencin
|
ivonemo69 píše: ja som zaplatil 50 ečiek za to že som nemal vypísanú špz na ústrižku od dialnničnej nálepky , im to už načisto dr...... a to chceli desať násobok ročnej nálepky ale že bol taký zhovievavý tak len padika , debil nemohol mi požičať péro .
no zozstavam v udive , pokial ja viem , tak ustrizok od SPZ sluzi iba pri poskodeni dialnicnej znamky napr pri vymene skla..
co ma polucia s ustrizkom ???
no neviem nepozdava sa mi to , ak mate niekto presnejsie info pls. tu.
uplne najlepsie by bolo citat s vyhlasky
_________________ KAVA - strkova, nesca, bezkofeinova,
Varic - PB, el. konvica, ohnisko,
|
Sob, 30.05.2009, 22:00 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
2 tyzdne dozadu, exit z dialnice, NMnV (za rohom, plexisklo).
Doklady, ustrizok dialnicnej aj kontrola ci je vypisany a poslal ma prec.
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Sob, 30.05.2009, 22:05 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
..no a ked predam auto do ineho okresu resp. kupim a zmeni sa eč ,tak potom ako s dialničnou nalepkou?? nakolko sa po prepise eč na ustrižku nezhoduje so skutočnym.. 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Sob, 30.05.2009, 22:11 |
|
 |
finder
Support
|
Neviem ci je niekde v zakone dane, cim to ma byt vypisane, alebo len ci ...
Ja to vypisane mam ... a obycajnou ceruzkou ...
Zakon mam splneny, a viac ma nezaujima ...
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Sob, 30.05.2009, 22:21 |
|
 |
serpa
Začínajúci koumák
|
...keby bol stary technicak, tak by nebol ziadny problem...
..ad 2 ujovia uz maju dosah na centralnu evidenciu vozidiel, takze SPZ si mozu overit, ale...
Ale ak si dobre pamatam, tak by sa to malo riesit cez NDS a pris. dop. inspektorat, ale kazdy na to se.....
Najjednoduchsi sposob je prefotit si technicak bezprostredne po odhlaseni na dopr. insp. kde uz je napisany aj novy majitel (aj taksi to prefocujeme pre poistovne)
|
Sob, 30.05.2009, 22:25 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
|
ZASNEM co nevymyslia - na ustrizku su predsa udaje o DPH a ma byt zalozeny v uctovnictve
v pripade potreby sa predlozi kontrolnemu organu cize napr. DU - ak ho mam nosit stale pri sebe na co mi potom je ta nalepka na okne????
mam dojem, ze zase si nejaky vychcanec vyklada zakon po svojom - tak ako zakaz vjazdu nakladnych aut a N1
|
Sob, 30.05.2009, 22:34 |
|
 |
finder
Support
|
Ale ved ten (zakaz) bol novou vyhlaskou zruseny ...
|
Sob, 30.05.2009, 22:51 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
|
novy zakon len znovu presne zadefinoval znacku - nic nezrusil, nemal co
narazam na to, ze si to niekto predtym vykladal po svojom, lebo to bolo zle zadefinovane
na webe nds pozeram, ze sa ustrizok da rozdelit, takze je asi mozne nosit to oddelene, radsej si to dam do auta  - to je ale buzeracia
http://www.ndsas.sk/vizualy-dialnicnych ... 009/16617s
http://www.ndsas.sk/ako-oznacit-vozidlo/10793s
|
Sob, 30.05.2009, 22:59 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
bull4x4 píše: ZASNEM co nevymyslia - na ustrizku su predsa udaje o DPH a ma byt zalozeny v uctovnictve
... ked si kupis DZ tak predsa dostanes doklad z registracnej pokladne. Ten si zaloz do uctovnictva
... DZ mi kontrolovali X-krat a vzdy si iba vsimli ci je aktualna znamka na okne a nikdy ich nezaujimal ustrizok. Teraz jazdim s inou SPZ ako bola kupovana znamka a uz ma aj kontrolovali.
... dokonca podla policajta je DZ ak ma perom vypisany ustrizok platna aj ked nie je nalepena.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Ned, 31.05.2009, 8:21 |
|
 |
Jameson
Frajer
|
Presne ako pise Dano - do uctovnictva si davate blocok z registracnej pokladnice. Ten "kontrolny" ustrizok je vyslovene pre kontrolu, je to tam specialne uvedene. Ceske DZ maju SPZtku vypisanu priamo na znamke, no tiez sa tam odklada "kontrolny" ustrizok - to uz fakt nechapem preco. U nas je to jasne - na samotnej DZ nie je nic, takze teoreticky by na jednu DZ mohlo jazdit X vozidiel (nalepit na foliu a tu len nacapit na sklo - bezne sa to robilo so slovinskymi DZ kvoli ich "vypalnemu" - neexistujucim kratkodobym DZ pre cestu do Chorvatska). Faktom je, ze po mne to tiez zatial nikdy nechceli - ale zasa poznam X ludi, ktori zasa nikdy neplatili pokutu za (nenamontovanu) N1tkovu mrezu a mna skasli uz 2x, takze zalezi zrejme od toho, akym skolenim opicajti prave presli... Preto to vlacit kazdopadne treba.
_________________ Zlaté zlatíčko so 150 koňmi pod kapotou... /Hyundai Terracan CRDi/
|
Ned, 31.05.2009, 10:32 |
|
 |
ivonemo69
Koumák
Registrovaný: Sob, 09.08.2008, 20:38 Príspevky: 189 Bydlisko: Stranavy
|
MARTINO píše: ..no a ked predam auto do ineho okresu resp. kupim a zmeni sa eč ,tak potom ako s dialničnou nalepkou?? nakolko sa po prepise eč na ustrižku nezhoduje so skutočnym.. 
musiš si kúpiť novú ako aj zákonnu poistku veď z čoho by žil štát oko by sa inak naplňala štátna pokladňa kde to žiješ veď u nás ti štát nič nedaruje len zdiera
|
Ned, 31.05.2009, 10:39 |
|
 |
ivonemo69
Koumák
Registrovaný: Sob, 09.08.2008, 20:38 Príspevky: 189 Bydlisko: Stranavy
|
fajer píše: ivonemo69 píše: ja som zaplatil 50 ečiek za to že som nemal vypísanú špz na ústrižku od dialnničnej nálepky , im to už načisto dr...... a to chceli desať násobok ročnej nálepky ale že bol taký zhovievavý tak len padika , debil nemohol mi požičať péro . no zozstavam v udive , pokial ja viem , tak ustrizok od SPZ sluzi iba pri poskodeni dialnicnej znamky napr pri vymene skla.. co ma polucia s ustrizkom ??? no neviem nepozdava sa mi to , ak mate niekto presnejsie info pls. tu. uplne najlepsie by bolo citat s vyhlasky
to som zostal v udive aj ja , myslel som že máme policiu na to aby nás chránila a pomáhala ale oni sa správaju ako kedysi dráby a pandúri zaplať a pal do pi.... su to obyčajný vyberači do štátnej pokladne a nie su tu nato načo by mali byť ja to z môjho prípadu beriem ako šikan bezuhonného občana
|
Ned, 31.05.2009, 10:48 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|