Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 30.05.2025, 16:52
Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 50 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4
 tí s hmlovkami 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
romo11 píše:
... po absolvovani psychotestov :roll:

:smt139

asi od roku 1984 pred nástupom na VS až do dnešných dní som pravidelným absolventom týchto psycho a zo skúseností môžem povedať nemá to význam. To by mohli po čase prepustiť značnú časť štátnej služby a iné oblasti, profesie kde sa pravidelne vyžadujú by nemal skoro kto robiť.

Chyba je v ZLE nastavenom systéme, v zákonoch, represii a vymožiteľnosti práva.
V Rakúsku a myslím v nemecku môže jazdiť 17 ročný na OA pod dohľadom dospelej osoby ktorý má VP a samostatne z veľkými nálepkami na skle 17.

toto mám veľmi dávno z druhej ruky, vymožiteľnosť práva benelux ( čo je na tom pravdy neviem ):

slovák na návšteve v štátoch beneluxu a počas svôjho jazdeckého-parkovacieho pôsobenia značný počet dopravných priestupkov (koľko neviem ). Orgán už nemal trpezlivosť a keď systém ukázal porušenia zákonov, neuhradené pokuty, pri ďalšom priestupku PARKOVANIE na trávnatej ploche v centre mesta odťahovka po naložení auta rovno odniesla auto ZOŠROTOVAŤ. Dostal späť z vozidla akurát osobné veci, EČV a doklad o ZOŠROTOVANÍ.

Neviem ale ak je to skutočnosť a prišlo by to k nám otváram si autošrotovisko :-D

Štv, 10.12.2009, 16:36
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
thunder píše:
je mozne, ze za istych dost specifickych a len mimoriadne zriedka sa vyskytujucich podmienok, by som tieto svetla mohol povazovat za uzitocne. mozno len jazdim prilis kratko (20 rokov) a prilis malo (asi 900.000 km), ze som take podmienky este nezazil...

ak by aj take podmienky ale hypoteticky nastali. isiel by som s hmlovkami rychlejsie ako so stretavacimi? o kolko? alebo by som isiel bezpecnejsie? o co?

na druhej strane, kazdy jeden den ale stretavam dost vela aut s "debilnou obsluhou", co oslnuju ostatnych...

takze sa bez urazky a naivne pytam este raz: na co su dobre na aute predne hmlovky? (samozrejme okrem automatickeho prisvedcovania do zakrut)

V nasej dedine poznam viacero profesionalnych soferov,co maju tych km na konte "trosku" viac,ale asi jazdia po tejto planete,pretoze aj o takejto teme sme sa davnejsie bavili a pytat sa,ze naco su dobre hmlovky......hm,to nezaznelo. Nie su na to,aby si isiel rychlejsie,ale aby si vobec isiel v podmienkach,ked su vlastne stretavacky prekazkou bezpecneho postupu. :wink: Myslim,ze to iste uz asi napisalo viacero ludi predo mnou, tak sa zrejme zbytocne opakujem.
Inak mam taky subjektivny pocit (mozno sa mylim),ze hmlovky,ktore su integrovane do hlavnych svetlometov zrejme menej "oslnuju"? Ci uz uz su zapnute umyselne,alebo sa na ne pozabudlo nechajme bokom. Tym padom by mohli byt menej ucinne,nakolko su vyssie umiestnene a nemaju schopnost "podsvietit" hmlu? (Golf IV,Stilo apod. - novsie generacie uz tusim od tohto riesenia odstupili?)

Štv, 10.12.2009, 16:42
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pozor na nove svetla denneho svietenia koncernu VW umiestnene v priestoroch hmloviek!! hmlovky su uz na niektorych novych vozoch integrovane aj v hlavnych svetlometoch a svetla pod nimi su urcene len na denne svietenie, alebo prisvecovanie do zakrut tzv. corner light. Uz som musel policajtovi cez telefon vysvetlovat, ze pani co zastavil nesvieti hmlovkami, ale dennymi svetlami :lol: Moje slova nepochopil, musela byt nazorna ukazka :shock: zapojene su ale tak, ze ked zapnes parkovacie, alebo stretavacie denne sa vypnu.

Obrázok

Štv, 10.12.2009, 18:47
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aby sme sa vratili k tym s hmlovkami......najradsej mam borcov, co zaparkuju v protismere, vysvietia si auto ako vianocny stromcek. Kua, ked uz som debil ze neviem zaparkovat v spravnom smere, tak si aspon vypnem svetla, alebo zapnem parkovacky, a nie oslepujem vsetkych naokolo, aby videli ze ma XENONY :-)

Štv, 10.12.2009, 20:31
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
hmlovky ktoré sú v rovnakej výške ako stretávacie sú nezmysel. Mám také a ako hmlovky sú nepoužiteľné (ale sú to výborné corner lights)
Hmlovky musia byť nižšie ako stretávacie.

Integrovanie hmloviek do skupinových predných lámp je kravina vymyslená na zníženie nákladov pri sériovej výrobe (aj je to lacnejšie, aj môžu do prospektu napísať "hmlové svetlá")

Štv, 10.12.2009, 23:59
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 50 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný