Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana
Policajná lapačka: od štvrtka 28. mája do nedele 31. mája
Autor |
Správa |
bull4x4
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 24.03.2008, 14:40 Príspevky: 2320 Bydlisko: Sliač
|
DanoDEF píše: 1., ... ked si kupis DZ tak predsa dostanes doklad z registracnej pokladne. Ten si zaloz do uctovnictva
2.,... DZ mi kontrolovali X-krat a vzdy si iba vsimli ci je aktualna znamka na okne a nikdy ich nezaujimal ustrizok. Teraz jazdim s inou SPZ ako bola kupovana znamka a uz ma aj kontrolovali.
1. to som si myslel aj ja, ale nestaci
2. tiez mi kontrolovali znamku x krat, a nic preto sa cudujem, ale aj mytna policia asi musi nieco robit
|
Ned, 31.05.2009, 11:11 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|

celkom ma zabávate
neviem, kedy prvý krát zaviedli známky, ale už je to relatívne dlho
prvý rok som jazdil s tým kupónom bez zapísania ŠPZ
potom mi to ktosi povedal a konečne som si to aj prečítal a odvtedy zapisujem a nosím a nie je to namáhavé a robím to tak furt a neubližuje mi to
potom mi ktosi ukázal, ako jednoducho sa dá známka prelepovať z auta na auto tak som pochopil, prečo kontrolný kupón s vypísanou špz
potom som menil čelné sklo (s riadne nalepenou známkou) a obrátil sa na dialničných policajtov, kto mi vydá náhradnú nálepku, tí mi povedali že rovno ministerstvo ale že je to zdĺhavé na vybavovanie a že oni majú pokyn rešpektovať kupón so zapísanou špz aj bez nálepky, tak som dojazdil rok bez nálepky s kupónom
potom som na inom aute zmenil špz, ale platila ešte tk+ek a tak som jazdil s novými papiermi a tk+ek na staré značky, ktoré v novom tp neboli uvedené a nikdy s tým nebol problém
ak od teba daňováci chcú v účtovníctve aj kupón a nestačí im blok, potom sú blbí daňováci a nie policajti; ten kupón s nálepkou je tovar, ktorý si zakúpil a nie daňový doklad; leda žeby si si aj z každého litra paliva odkladal po kvapke pre daňovákov, aby si to mal riadne zdokladované 
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Ned, 31.05.2009, 16:02 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: ak od teba daňováci chcú v účtovníctve aj kupón a nestačí im blok, potom sú blbí daňováci a nie policajti; ten kupón s nálepkou je tovar, ktorý si zakúpil a nie daňový doklad; leda žeby si si aj z každého litra paliva odkladal po kvapke pre daňovákov, aby si to mal riadne zdokladované 
1. snazis sa byt vtipny na nespravnom mieste
2. ja mam v prdeli kto z nich je blby, lenze stale znova a znova narazam na uradnicku tupost, a bol by si asi prekvapeny co vsetko musis dnes na DU dokladovat
3. to, ze mas mat ten ustrizok z nalepky v uctovnicte som nevymyslel ja, ale auditor
4. uz predtym som napisal, ze sa da asi rozdelit na cast z udajmi o DPH a cast s EC, ale az zajtra si to pozriem
tu to asi vidno http://www.ndsas.sk/ako-oznacit-vozidlo/10793s
|
Ned, 31.05.2009, 17:32 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Tak ja presiel RS - Miskolc a spat, RS - BB a spat a nestretol som jedinu hliadku. A to som dokonca z auta vybral vyparovac LPG a jazdil som na benzin.  ... aby ma nemali za co dodrbat.
|
Ned, 31.05.2009, 17:44 |
|
 |
fiberopt
Ťažký Profík
|
nedela vecer, bilancujem: NIC, nikoho som nestretol. Sice iba BA mesto ale casto.
_________________ .--. .. -. .. -.
|
Ned, 31.05.2009, 18:28 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|

ja zasnem. ak si dobre pamatam tak kazda jedna dialnicna znamka ma kupon ktory je ciarkovane naznaceny na oddelenie aby si ho mohol mat so sebou v aute. Do uctovnictva si teda mozes dat tu cast FOLIE, ktora je pod samotnou nalepkou urcenou na sklo. Neviem o com tu polemizujete ale ked otocite DZ tak je tam ciarkovana ciara s nazornenymií noznickami kde oddelit, to plati pre CZ aj SK, pri AT som si neni isty (nepamatam).
Pokial ide o zmenu SPZ tak to netusim ako sa riesi ale myslim ze to bude podobne ako pri vymene celneho skla.
Na SK takym sposobom ze si kupite druhu DZ, vypisete papiere, prilozite kopiu o kupe a secky potrebne papiere plus nejake prehlasenie a MDPT va ju bez okolkou preplati (posiela sa aj stara odllepena zo skla cui ako to je.)
V CZ detto akorat ze to riesi Ceska posta. prides tam so zlou znakou,(odlepena, poskodena) obciansky alebo pas, opat nejake vypisane tlacivo a na mieste ti vydaju druhu DZ v takej istej hodnote ako menis. ziadne problemy s tym niesu.
V AT detto ako na SK akorat ze tam sa to risi s ADACom ak sa nepletiem. ale mozem pozistovat. Menim celne sklo cca 2x rocne a na to ze som sofer a nie zo servisu tak je to slusne
inak vymena DZ na SK...
http://www.ndsas.sk/vymena-dialnicnych-nalepiek/10794s
vymena v CZ... http://www.satc.sk/novinky/ako-vymenit-poskodenu-dialnicnu-znamku.html
_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Ned, 31.05.2009, 20:21 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
bull4x4 píše: 3. to, ze mas mat ten ustrizok z nalepky v uctovnicte som nevymyslel ja, ale auditor
... no nejdem sa tu nejako skriepit ale ako to potom riesia velke spolocnosti alebo leasingovky, ktore rozposlu stovky DZ po celom SK zakaznikom a nikdy neuvidia ziadnu cast s DZ ?
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Ned, 31.05.2009, 20:48 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
|
prave v jednej takej spolocnosti s asi 150 autami bol pred niekolkymi rokmi problem s tou zadnou stranou, a odvtedy sa to posiela do BA
|
Ned, 31.05.2009, 20:52 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
bull4x4 píše: prave v jednej takej spolocnosti s asi 150 autami bol pred niekolkymi rokmi problem s tou zadnou stranou, a odvtedy sa to posiela do BA
... tak asi kazda spolocnost to robi inac. Niekolko rokov som vzdy dostal koplet DZ a nikdy som nic neposielal.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Ned, 31.05.2009, 21:23 |
|
 |
Jameson
Frajer
|

Moj skromny nazor na tuto vec je, ze opicajti proste stale neopustili dobry komunizmu a stale sluzia ako nastroj moci na buzerovanie obyvatelstva. Co sa DZ tyka, riesenie je trivialne jednoduche: vytlacit DZ ako v CR, kde je proste SPZ priamo na DZ a netreba uchovavat ziadne ustrizky a ptakoviny. Ked davate dakomu papiere k auto, poucite ho aj, kde je kontrolny ustrizok k DZ? Proste na to clovek nemysli, strati to atd... Leze je jednoduchsie na tom zarabat, nez to nejako konstruktivne riesit. To, zial, plati vselikde: napriklad na hraniciach je (napriek dialnici) rychlost obmedzena dakde az na 20 km/h. Opicajti nie ze by to zrusili, na co to uz tu teraz strasi, ked v tych budkach nie je ani noha, ale tam kesuju. Uzavreli stary most v BA, vznikol dopravny bordel, tak nie ze by to tam usmerovali, ale nabehli mestski opicajti a uz kesovali. V Karlovke pri Riviere je nezmyselne riesena odbocka k TatraBanke, nie ze by ju nejako poriesili alebo dali informativnu tabulu o nutnosti pouzit odbocku, ale tam kesuju. V USA kamos poprosil policajta, ci si moze odfotit jeho motorku, tak ten mu dovolil si na nu rovno aj sadnut a sam ho sfotil. Skuste o daco take poziadat dakeho policajta u nas (cest vynimkam!). Policajti proste dlho boli a verim, ze (zial) este aj dlho budu velki pani jasne a zretelne demostrujuci svoju moc, hoci realne by mali byt nasimi sluzobnikmi a pomocnikmi (ked uz ich platime, ze). Schvalne, stretli ste sa uz s policajtom, ktory by vas zastavil a ospravedlnil sa za zdraznie, ktore vam tymto sposobil? Pritom je to uplna blbost, ale uz tu vidite, ze kto je sef - predsa zo zakona to musite strpiet, tak co....
Nazad k akcii - behal som po BA a smerom na Brno, natrafil som len na "vyberacov" pokust na obmedzenej rychlosti na hraniciach a v Mlynskej Doline, inak nic - mozno tej akcii robili privelku medialnu kampan, tak si na soferoch zgustnu inokedy...
_________________ Zlaté zlatíčko so 150 koňmi pod kapotou... /Hyundai Terracan CRDi/
|
Ned, 31.05.2009, 23:39 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
Jameson píše: Schvalne, stretli ste sa uz s policajtom, ktory by vas zastavil a ospravedlnil sa za zdraznie...
 nebol som sice sofer ale iba spolujazdec, kedze som uz predtym pil tak som poziadal mamu aby ma odviezla a zastavil nas mlady policajt asi po 500m na hlavnej ceste. najskor sa opytal ze ci sa niekam ponahlame az ked mu mama povedala ze nie tak si pytal papiere. ale je pravda ze mama ma ma na aute trochu upraveny symbol

_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Pon, 01.06.2009, 8:59 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|

bull4x4 píše: ...snazis sa byt vtipny na nespravnom mieste môžem ja zato, že som sa vtipný narodil? ale vážne - si zbytočne precitlivelý; ja sa nevysmievam, ja sa bavím - na blbosti, a nepovedal som, že tvojej bull4x4 píše: ... ja mam v prdeli kto z nich je blby, lenze stale znova a znova narazam na uradnicku tupost, a bol by si asi prekvapeny co vsetko musis dnes na DU dokladovat neviem kolko máš sĺnk za sebou, ale nato ti nepomôže nič len trpezlivosť; už za socíku sa vravelo - iniciatívny blbec horší jak triedny nepriateľ- a keď takého stretneš na úrade. pán boh pomáhaj... bull4x4 píše: ... to, ze mas mat ten ustrizok z nalepky v uctovnicte som nevymyslel ja, ale auditor
čo neznamená, že to je správne - keďže známka sa predáva riadne cez pokladňu s blokom, kde majú byť všetky potrebné údaje zodpovedajúce štandardnému daňovému dokladu; tu asi presne platí to s iniciatívnym blbcom - niekto to vymyslel ako prvý a nakazil tým kopu iných a možno to teraz ozaj robí kopa firiem
ústrižok zo známky je súčasťou tovaru - celej známky a slúži na preukázanie zakúpenia na konkrétne auto dopravnej kontrole a nie daňovému úradu; ak by niekto chcel namietať, že ten blok o zakúpení známky je možno z iného auta tak sa pýtam, ako sa dá preukázať, že blok za PHM je presne za to palivo, čo šlo do toho auta, na ktorého náklady ho účtujem
nehnevaj sa, pokračujem v zabávaní sa nad sprostosťami v tejto diskusii...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Uto, 02.06.2009, 20:52 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
|
OK
|
Uto, 02.06.2009, 21:00 |
|
 |
marcek4x4
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 14.11.2006, 22:24 Príspevky: 324 Bydlisko: Dudince
|
vo firme,keď v januári vyfasujeme dialničné známky tak ústrižok kde sa píše špz-ka si nechávame v aute.Ten papierik na ktorom je samotná známka však musíme odovzdať na oddelení dopravy práve kvôli dph.
_________________ LANDROVER DISCOVERY bývalá leštenka
|
Uto, 02.06.2009, 22:04 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Ano, aj od nás žiadali tieto ústrižky odovzdávať.
A inak počas tej, akože opicajnej akcie, som nestretol žiadnu hliadku, a to som jazdil 10 hodín denne.
A v pondelok večer som robil slalom medzi lapankamy. 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Uto, 02.06.2009, 22:32 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|