Dnes je sobota 26. júla 2025, meniny má Anna, Hana a zajtra Božena
Nieco pravdy na tom bude...
Autor |
Správa |
bahno
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 21.10.2007, 18:48 Príspevky: 2553 Bydlisko: LIPT.MIKULAS
|
Martinoff,nato,ze je ten clovek v armade je inteligentny az moc,zvlast ked pozres,ako sa chovaju a vyjadruju niektore nase ''elity  '' vo vysokej politike.A mne sa celkom paci,ako dobre a trefne vyjadruje to,co chce vyjadrit. Efi  ,kazdy,kto nema v hlave nasrate si musi klast taketo otazky.A kazdy,kto nema mozog uplne vymyty si na to vie najst odpoved 
|
Ned, 16.08.2015, 21:35 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
Bahno, nehnevaj sa, ale ten človek je úplne mimo. Aby si rozumel: plače na nesprávnom hrobe, klope na nesprávne dvere. Tie "obvinenia" mal adresovať osobám, čo o týchto veciach rozhodujú. U nás je prezident reprezentačná funkcia. O ničom z tých vecí nerozhoduje. Maximálne môže vyjadriť svoj osobný-politický názor, prípadne vrátiť návrh zákona na opätovné prerokovanie. Howgh! 
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Ned, 16.08.2015, 21:57 |
|
 |
OGO
OFFROAD Expert
|

[quote="Martinoff"]Bahno, nehnevaj sa, ale ten človek je úplne mimo. Aby si rozumel: plače na nesprávnom hrobe, klope na nesprávne dvere. Tie "obvinenia" mal adresovať osobám, čo o týchto veciach rozhodujú. U nás je prezident reprezentačná funkcia. O ničom z tých vecí nerozhoduje. Maximálne môže vyjadriť svoj osobný-politický názor, prípadne vrátiť návrh zákona na opätovné prerokovanie. Howgh!  [/quote] Pomenoval si to velice správne ! "U nás je prezident reprezentačná funkcia." Teda ak táto "reprezentačná funkcia" robí to, čo popísal ten predseda, tak je to všetko potom OK. Slovensko reprezentuje ten človek spôsobom, ktorý je v rozpore v platným právnym stavom na Slovensku. Resp. prinajmenšom je tu dôvodné podozrenie. Úplný, bežný malý radový človek vyfasuje basičku na tvrdo za nepomerne menšie delikty. Martino, napíšem ti to rovno, tak ako si to myslím: Mám podozrenie, že vehementne píšeš o veciach o ktorých nemáš patričné vzdelanie. Preto ťa prosím, povedz to tu verejne, máš alebo nemáš právnické vzdelanie ? Ďakujem.
|
Ned, 16.08.2015, 22:28 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
|
Nemám právnické vzdelanie. Ale určité vedomosti o práve sú pre moju prácu nevyhnutnosťou. Nikdy som sa na právneho experta nehral - v našom "právnom" systéme je to aj tak nemožnosť, aj najlepší odborníci na právo sa špecializujú len na určité odvetvia. Ale tu nejde o výklad zákona, ale o politický manifest. Na môj vkus moc okato mierený mimo hlavných protagonistov. Ale čo by sme chceli? Predpoveď je jasná: zvolebnieva sa! Nastáva čas senzácií a náhodne objavených právd!!! 
|
Ned, 16.08.2015, 22:52 |
|
 |
OGO
OFFROAD Expert
|

Ďakujem, cením si úprimnosť. Za to som sa pýtal, lebo tu ide o hodne špecifickú záležitosť. Posudzovať hodne špicifickú záležitosť očami odborníka ( právnika ) je diametrálne odlišné od toho, ako to posudzuje človek, ktorý nie je právnikom. Dlžno povedať, že špecializácia na určité odvetvie je na mieste, tie základy vo všeobecnosti sú tam však natoľko prítomné, že ten odborný aspek jednoznačne tam je, a to vysoko nad právnym vedomím naprostej väčšiny obyvateľstva ( neprávikov ).
Ano, právo sa tu javí ako bludisko, spleť množstva predpisov a nariadení, častokrát v rôznej kolízii navájom, čo potom dáva príležitosť si vysvetľovať určitú vec rôzne. Ale to nie je chyba práva ako takého ale je to chyba v právnom systéme, ktorý je zavedený, jeho zbytočnou komplikáciou, nejednotnosťou a nejednoznačnosťou.
Sme svedkami, kedy najvyššie inštitúcie sa obracajú na Ústavný súd so žiadosťou, ľudovo povedané, čo vlastne môžu ?
Konkrétne v Trestnom zákone a poriadku sú ustanovenia, ktoré priamo dávajú na rozvahu, kto je zákonom vlastne viac chránený páchateľ alebo obeť ? Kto má väčšie práva a povinnosti páchateľ alebo poškodený ? Ale opakujem, to nie je chyba práva, to je chyba v systéme, že sa právo zaburinuje balansom, ktorý potom umožňuje rôzne výklady. Čo ale s tým narobíme. Právo je vôľa vládnucej sily a pokiaľ má na to dosť politickej sily, tak sa dá uzákoniť hocičo. Príkladov vo svete je až-až.
Chcem ale napísať, že čo je vlastne podstatou toho listu, toho pána vojaka z tej asosiácie. Podstatou je to, že nemusí byť podanie od nejakého vojaka, od nejakého právnika, od nejakého veľkého zvieraťa. Vlastne nemusí byť podané žiadne podanie od konkrétnej osoby. Štát z úradnej moci je povinný sledovať stav zákonnosti na území ňom spravovaným a zasahovať proti bezpráviu, resp. proti protiprávnemu konaniu. Tomu sa hovorí slepá spravodlivosť, alebo nezávislé súdy a prokuratúra. Som hlboko presvedčený, že list toho vojaka je plne oprávnený a mal by byť predmetom vyšetrovania. Samozrejme, na Slovensku niet sily, ktorá by bola schopná toho v súčasnej politickej klíme. Ale potom čo majú povedať všetcia tí, právoplatne odsúdení ľudkovia, ktorí spáchali neporovnateľne menšie delikty ???????????????????????????????????????????????????
|
Pon, 17.08.2015, 0:04 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|

Martinoff,ja sa nehnevam,ved je demokracia a kazdy ma pravo na svoj nazor  .Akurat by mal byt v tejto novodobej ''demo-kracii''natolko uvedomely,zeby si svoje nazory mal nechat pre seba,ak sa nezhoduju s nazormi tych ''spravnych'' O nejakom prave vravet na slovaci.... Mne sa vidi,ze ten clovek to pisal dobre,ale nie som pravnik,a tak nemusim spekulovat,ktory vyklad ''zakona''-toto cudzie slovo na slovaci,furt omielane,ale nicnehovoriace, by som mal pouzit na osialenie spravodlivosti  .On napisal prezidentovi verejny list a caka nan odpoved.Na tom nevidim nic cudne-ved je to aj jeho prezident a mozno ho aj volil.Tiez by ma zaujimalo,aka by ta odpoved bola,lebo podla mna tam pisal pravdu a dost tazko by sa ta odpoved hladala.Takze sa zachova demokracia a ziadna odpoved nebude.Keby pisal na organy,ktore to maju riesit  .....myslim,ze vie svoj volny cas vyuzit efektivnejsie  .Pisanim na institucie zacinal aj brejvik(kazdy sa nanho vysral) a vidis,ako dopadol  .Tvoj nazor,ze sa zvolebnieva a zacnu sa vynarat novi ''zachrancovia republiky'',je namieste a tiez mam taky isty. S Ogovym poslednym clankom suhlas  ,hlavne s tou poslednou vetou.Ta dostatocne vystihuje pojmy ''pravo,zakon a spravodlivost'' u nas 
|
Pon, 17.08.2015, 7:47 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
|
OGO, plne súhlasím s časťou o právnom (ne)poriadku u nás. Ešte by som k tomu doplnil nekompetentnosť časti sudcov, resp. sudkíň. Mali sme to "potešenie" obdržať od jednej nemenovanej sudkyne rozsudok, ktorým nám nariadila protiprávne konanie - mali sme konať v rozpore s obchodným zákonníkom a daňovým zákonom. Podali sme odvolanie a podnet na prešetrenie konania dotyčnej - pochopiteľne sa nič neudialo a súdi doslova "veselo" aj ďalej. K tomu listu: z môjho pohľadu sa jedná o vyjadrenie politického postoja pisateľa, ktorému sa nepáči prozápadné orientovanie našej vrcholovej politiky. Keďže je opačného názoru a možno má pocit že aj všetci (alebo väčšina) obyvatelia u nás je prorusky orientovaná, pokúša sa robiť nátlak takouto formou. A aby to bolo kompletné, tak ASV sa verejne hlási k SNS, takže každému musí byť jasné, odkiaľ fúka tento predvolebný vietor. P.S. Len pre kompletné pobavenie: osvetová činnosť ASV na internete začala v marci 2015. Sídlom je P.O. BOX v Liptovskom Mikuláši. 
|
Pon, 17.08.2015, 9:16 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|

Nuz...politicky postoj-ten mame zhruba vsetci.Ja napriklad nemam proruske zmyslanie,ale ked tak teraz nato pozeram a mam hodnotit casy,ked nas okupovali sovieti a casy ked sme sa sami strcili do prdele amikom  ...ci sme nespadli z blata do kaluze.Vlastne hadam aj do zumpy,len je pekne natreta a diera do nej je navonavkovana lacnym odkolonom  .Ked tak pozeram,tak RF nas nikdy neokupovala za obdobie od jej vzniku  ,zato zapad nas ma v hrsti uz kompletne.A aj u prdele! No a kiskov postoj k masovemu vrahovi a zlodejovi porosenkovi a jeho chunte je znamy-nato clovek ani nemusi mat proruske zmyslanie.Staci mat trocha charakteru a triezveho zmyslania. Vznik tej strany nedavno...ako vravis,zvolebnieva sa a ako zas vravim ja,kazda strana je nato,aby sa jej verchuska mala ako v rozpravke,bez ohladu ako sa strana nazyva a ako je momentalne zafarbena.Stale su tam rovnake svine,ktore vsak dokazu menit farbu tak rychlo,ze aj chameleon by im mohol zavidiet A ked nahodou vznikne strana,co by mala chranit zaujmy slovenska,napr.ta sns,tak sa do jej cela postavi ozrate hovado,co ju dokaze perfektne zdiskreditovat 
|
Pon, 17.08.2015, 12:20 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Martinoff píše: Predseda "Asociácie" má medzery nielen v pravopise, ale aj vo vládnych rozhodovacích štruktúrach. A o právomociach prezidenta nemá ani šajn. Nemal by byť na takom poste niekto inteligentný? Alebo v armáde nikoho takého nemajú?  Martinoff, tak sa zdá, že ty máš zase jasno úplne vo všetkom Nedávno si tu posudzoval zastaralosť vojenskej techniky SU-24 (veľmi komickým spôsobom), teraz zase inteligenciu nejakého predsedu... Len kvôli poriadku: Prezident Slovenskej republiky je najvyšším vojenským veliteľom ozbrojených síl SR. Bez ohľadu na politickú prax a zvyky.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Uto, 18.08.2015, 11:31 |
|
 |
hasic1
Koumák
Registrovaný: Pon, 27.07.2015, 12:38 Príspevky: 153 Bydlisko: Lozorno
|
caute ludia viem ze to sem asi nepatri ale na gogli to neviem nic take najst ci existuje na zahori nejaky offroad klub ?  lebo viem ze par ludi tu ma take auta ale nepoznam ich takze neviem
_________________Nissan Navara r.v 2000 2,5tdi (106hp ) leštenka Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!
|
Uto, 18.08.2015, 11:38 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
Jenki,:smt023 ,akurat je dost nebezpecne,ked sa zide tak velka moc a ''urcite-samozrejme tie spravne'' politicke zvyky a ambicie v jednej osobe  .Lenze tie zvyky a ambicie sa tam stretli tie ''spravne''-citaj prozapadne a proamericke a tak ja Martinoff uplne spokojny  .Voda je este stale celkom prijemna...aj ked zabe,co este nieje v hrnci,by sa uz zdala dost horuca 
|
Uto, 18.08.2015, 11:43 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Bahno, pravdu povediac, je mi to jedno, nevyberieš si. Demokraticky zvolený a hotovo.
Ale tak nejak mi prišlo správne uviesť informácie na pravú mieru. Však to tak stojí aj v zákone.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Uto, 18.08.2015, 13:23 |
|
 |
hasic1
Koumák
|
jenki nevies mi poradit ?
_________________Nissan Navara r.v 2000 2,5tdi (106hp ) leštenka Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!
|
Uto, 18.08.2015, 13:28 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Nie. Zo Zvolena mám Záhorie trošku z ruky 
_________________ Jenki
|
Uto, 18.08.2015, 13:42 |
|
 |
hasic1
Koumák
|
a nepoznas nekoho kto je odtialto a moze neco poznat ? 
|
Uto, 18.08.2015, 13:44 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|