Dnes je piatok 1. augusta 2025, meniny má Božidara a zajtra Gustáv
Nieco pravdy na tom bude...
Autor |
Správa |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|

USA tak konajú...lebo môžu.  Čo na to viac povedať? Lebo im v tom nikto doteraz nebránil a nezabránil. Úloha svetového policajta im zjavne udrela na mozog. Hodne primitívne povedané. Ved sám Obama to celkom otvorene povedal...že USA majú výnimočné postavenie medzi štátmi sveta(volne interpretované). Všetci to vedia a vidia, že je to tak...zdá sa, že sa len čaká, kedy sa to zosype...kto prvý zakričí "stačilo!". Rusko na tom zdá sa intenzívne pracuje. Ak sa mu podarí urobiť poriadok v Sýrii, spustí sa dominový efekt, že sa nebudeme stíhať čudovať. Viem si predstaviť ten "bzukot" v pentagone, ako tam usilovne hladajú cestu, ako tomu zabrániť. Myslím vojenskému a diplomatickému úspechu Ruska v Sýrii. Aj v tom futbale mnohí rozhodcovia, "rozhodujú" zápasy...až kým im niekto neklepne po prstoch... Našťastie mne je futbal ukradnutý. S tými generáciami...s tým by som sa netrápil. Každá si myslí, že ona bola iná...lepšia...tráva bola zelenšia. Hodne to zvádza. Ale mne tiež pripadá, že kedysi boli ludia "múdrejší"....no naprieč generáciami...hoci aj priemerné IQ možno aj stúpa... 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Pia, 13.11.2015, 20:32 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
To diesel: k prvej časti - ohľadne utečencov to bolo každému (a možno len slovákovi čo má skúsenosti s cigánmi) jasné, aký priebeh to bude mať. Všetky tie rečičky o prínose boli len pokusom o získanie politických bodov. Široké masy to už vidia inak, tak aj politické body sa získavajú za opačný názor. K druhej časti - USA vs IS - amíci od začiatku tejto "kampane" prehlasovali, že budú iba bombardovať. Jedno zo základných vojenských pravidiel znie: územie, ktoré neobsadila pechota nie je pod kontrolu a nemôže sa považovať za dobité. Takže americké operácie by som prirovnal k murárskemu porekadlu: búraním sa práca rozmnožuje. Inak tie mapky čo kde-kade zverejňovali podľa mňa nikdy nezodpovedali realite. Ani IS nemalo dosť bojovníkov aby dokázali trvalo udržať tak veľké územie ako sa chvastali po nete. O tých expazných plánoch ani nehovorím. Skôr sa zamerajú na drobné teroristické akcie a budú znepríjemňovať život.
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Pia, 13.11.2015, 22:36 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Tak ako som predpokladal. Ono ten IS zrazu vlastne ani poriadne neexistuje...tak aká zásluha ruska... Ušlo ti, že rusko rovnako vyhlásilo, že bude robiť LEN letecké útoky. Ale s tým rozdielom, že ich bude koordinovať so Sýrskou armádou ZA ÚČELOM a s efektom skutočného eliminovania IS. A samozrejme aj brániť záujmy Ruska. Zjavne na rozdiel od US prístupu bombardovania pre bombardovanie a len pre záujmy USA. Ako inak možno nazvať bombardovanie bez podpory adekvátnych pozemných síl...amerika tiež nie je padnutá na hlavu...dobre vie to čo si tu "objavil"...išla do toho teda vedome bez šance na úspech...a teda nie so snahou IS poraziť. Chabé pozliepané argumentovanie, proti úplne očividnej a jednoduchej pravde...len vieš, že "musíš"... 
|
Pia, 13.11.2015, 23:44 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
|
Aké chabé argumentovanie? Ešte raz si poriadne prečítaj čo som napísal, hlavne : búraním sa práca rozmnožuje. USA nechce zvíťaziť po boku Asada, tak sa v tom len prple jak malé decko v hovne. Okrem smradu z toho nič nebude. Rusko si vybralo "ľahkú" cestu, pomocou leteckých útokov pomôže Asadovi vyhrať a tým si upevní vplyv v Sýrii. Šikovný ťah, keďže na väčšiu vojenskú operáciu sa necítia - stále držia pohotovosť doma, a pri minimálnych nákladoch dosiahnu rovnaký efekt. Otázkou ostáva povojnové usporiadanie - Asad je tŕňom v oku západu aj niektorím arabským štátom. Takže ešte tam bude asi horúco. A tiež som zvedavý, kam sa tentokrát presunú džihádistickí putovní bojovníci. 
|
Sob, 14.11.2015, 0:09 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 21.10.2007, 18:48 Príspevky: 2553 Bydlisko: LIPT.MIKULAS
|
Akoze kam  !Ved ti sa uz presunuli a to celkom blizko  .''Inzinieri a dochtori'',pozvani na ''pozdvihnutie'' ekonomiky europy  si uz zacinaju otvarat prax http://www.topky.sk/cl/11/1510233/MIMOR ... j-18-obeti. kua,co to vymysla ten olan?Zavret hranice....  !Ved je to take nedemokraticke  ...,ako nedavno blacal,ked orban staval plot 
|
Sob, 14.11.2015, 7:44 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 15.03.2009, 22:18 Príspevky: 2349 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
Žeby pomali dostaval rozum , len škoda ,že na to prišiel až po 100 - kach nevinných obetí , teraz už len čakať čo a kedy sa zomelie v Merkelstane. http://www.topky.sk/cl/11/1510233/ONLIN ... ovka-obetiVšetkých čo toto dopustili (vpustili do EU a zachranovali - zachranujú a podporuju) by som tresne dal stíhať .
_________________ Ex. XJ. 2,5td 1998. WJ 2,7 crd 2002. zatial leštenka . Grand Vitara 2,0td 2006 3dv. WK/WH 3crd. 2006. Prejdem kade chcem - skoro všade !
|
Sob, 14.11.2015, 8:43 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Martinoff píše: USA nechce zvíťaziť po boku Asada, tak sa v tom len prple jak malé decko v hovne. Okrem smradu z toho nič nebude. Skôr ty by si si mal prečítať ešte raz, čo som už napísal ja  ...to si naozaj myslíš, že krajina ako USA robí niečo "len tak"?...len tak sa prple?...útočí letecky, hoci vie, že to porážku IS neprinesie? To už sú potom len dve možnosti...ale urážať ťa je nezmyselné. Tebe určite ani nepríde divná lahkosť dobitia Sindžáru kurdmi s leteckou podporou USA, ked pri obrane strategicky dôležitého uzlu stálo proti 7500 kurdom len 400 bojovníkov IS... Skoro by si niekto mohol myslieť, že prišiel spoza oceánu príkaz na presun do Alepa(ved aliancia teraz potrebuje úspech...rusov treba naopak brzdiť)...teda toho zvyšku, čo sa nestihol presunúť do EU... 2tibik: Makrela...ak má ešte zvyšky sebaúcty...podá v krátkom čase demisiu
|
Sob, 14.11.2015, 9:03 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8020 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
2tibik: Makrela...ak má ešte zvyšky sebaúcty...podá v krátkom čase demisiu Makrela by si zasluzila aby jej stokli aspon metrovy prériovy kaktus do piche, zato co spravila s europou,, je to picha zidovska.. 
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Sob, 14.11.2015, 10:12 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
|
Ak im doposial nedošlo čo spôsobilo to slniečkarstvo čo hlasali tak teraz im to pomali ale iste dochadzať začne , v europe bol pokoj s moslimami tuším od r. 1492 kedy ich vyhnali španieli , a teraz sme si tú čvargu naťahali dobre ,že nie do kuchine , nechapem len jedno preco ich nechcú v emiratoch a okol. štatoch ved su to predsa ích mohamedansky bratia.
_________________ Ex. XJ. 2,5td 1998. WJ 2,7 crd 2002. zatial leštenka . Grand Vitara 2,0td 2006 3dv. WK/WH 3crd. 2006. Prejdem kade chcem - skoro všade !
|
Sob, 14.11.2015, 11:59 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.03.2013, 19:37 Príspevky: 2167 Bydlisko: Lipt. Mikuláš
|
_________________ ...Respect Nature... Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem!
|
Pon, 16.11.2015, 11:27 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
|
|
Uto, 17.11.2015, 21:03 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
|
diesel píše: Skôr ty by si si mal prečítať ešte raz, čo som už napísal ja  ...to si naozaj myslíš, že krajina ako USA robí niečo "len tak"?...len tak sa prple?...útočí letecky, hoci vie, že to porážku IS neprinesie? Jasné že to nerobia "len tak". Kedysi sa tomu hovorilo "vykazovať činnosť" bez toho, aby sa niečo skutočne robilo. Toto je ten istý prípad. Keby skutočne chceli, tak ich už dávno dajú dole. Majú na to dostatok prostriedkov, tak isto aj rusi, briti, číňania atď. Po udalostiach v Paríži budú mať niektorí politici dosť horúco pod zadkom. Pre tých ľudí už bohužiaľ neskoro. 
|
Uto, 17.11.2015, 22:35 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Rusi vošli do konfliktu v Sýrii vedomí si toho, že budú mať súčinné pozemné sily Sýrskej armády, ktorá CHCE oslobodiť celé územie Sýrie. USA vošli do konfliktu v Sýrii len s pozemnou podporou kurdov, ktorí však nemajú záujem oslobodzovať celú Sýriu...len územia obývané kurdmi. Podpora iných rôznych potulných bánd, odlišujúcich sa od IS snáď len použitými farebnými kombináciami na svojich vlajkách je na smiech...ak nie na zaplakanie.... Z tohoto jednoduchého porovnania vyplýva, že rusi MAJÚ záujem vyhrať nad IS minimálne v Sýrii. To že v Sýrii nevyhrali za mesiac, ešte neznamená, že nemajú o to záujem.  Vojna v podstatne menšom Čečensku trvala 5 mesiacov...a tam mali k dispozícii svoje najlepšie pozemné sily(na rozdiel od zastaralej sýrskej armády)...a tam ich hádam nepodozrievaš, že by "nemali záujem"... Takže velmi by som rozlišoval, kto "má záujem" a kto "nemá"...a nehádzal rusov do spoločného vreca s takými hereckými osobnosťami ako briti, francúzi či amerikanci....
|
Str, 18.11.2015, 8:22 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|

Prisiel mi pekny mail, sorry, musim  Po precitani som sa nad nim hlbsie zamyslel ... Ten chlap ma pravdu .. Resp. tiez cesta ako zo sraciek von ... === Tenhle text se mi moc líbí. Pan starosta Dorvalu (Kanada) bude velmi moudrý muž, kamarádi, posuďte sami : STAROSTA ODMÍTÁ ODSTRANIT VEPŘOVÉ ZE ŠKOLNÍCH JÍDELEN A VYSVĚTLUJE PROČ Muslimští rodiče se dožadovali, aby se v jednom předměstí Montrealu nepodávalo ve školních jídelnách vepřové.Starosta montrealského předměstí Dorval to odmítl a jeho tajemník rozeslal rodičům dopis, v němž vysvětlil proč. „Muslimové musí pochopit, že se musí přizpůsobit Kanadě a Quebecu, jejím zvykům, tradicím, způsobu života, protože právě proto se rozhodli do Kanady přistěhovat. Musí také pochopit,... že je třeba, aby se začlenili, a naučili se v Quebecu žít. Musí pochopit, že to záleží na nich, aby změnili svůj životní styl, nikoliv na Kanaďanech, kteří je zde velkoryse přivítali. Musí pochopit, že Kanad'ané nejsou rasisté, ani xenofobní; před příchodem Muslimů přijali mnoho imigrantů {zatímco naopak tomu tak není - muslimské státy nemuslimské přistěhovalce nepřijímají}. Podobné jako jiné národy, Kanad'ané nejsou ochotni vzdát se své identity, své kultury.I když Kanada přistěhovalce vítá, není to starosta Dorvalu, který vítá cizince, ale jsou to všichni Kanad'ané, obyvatelé Quebecu. Nakonec musí pochopit, že v Kanadě (Quebecu) máme judeo-křesťanské kořeny, vánoční stromky, kostely a náboženské slavnosti, a náboženství musí zůstat v soukromé doméně. Městský úřad v Dovalu má právo odmítnout jakékoli ústupky, které požaduje Islám a šária. Pro Muslimy, kteří nesouhlasí se sekularismem, a necítí se v pohodě zde v Kanadě, existuje na světě 57 nádherných muslimských zemí, většinou s malou hustotou obyvatelstva, které jsou připraveni je přijmout s otevřenou halal náručí, v souladu se šárií. Jestliže jste opustili svou zemi a odjeli do Kanady a ne do jiné muslimské země, je to proto, že jste považovali život v Kanadě za lepší, než kdekoli jinde. Zeptejte se sami sebe, jen jednou, „Proč je lepší žít v Kanadě, než v zemi, ze které jste přišli?" „Školní jídelna s vepřovým je součástí odpovědi." 
|
Str, 18.11.2015, 9:05 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Povinne ich treba vítať týmto plus dobrým páleným. Komu sa nebude páčiť poprosíme o postúpenie do rady č. dva smer blízky východ. A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 18.11.2015, 9:27 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|