Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 28.07.2025, 21:47
Dnes je pondelok 28. júla 2025, meniny má Krištof a zajtra Marta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Obrázok

Pon, 18.01.2016, 17:45
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Moznoze aj ta zilkova je nadrzana na takeho lofasa.
Tak,devuchy,naparfinovat,obliect mini a sup do rajchu....mozno sa tam na vas ulakomi par ''obohacovacov :mrgreen: ''
No a nemkam hadam prichodi prestat sa umyvat,parfinovat,zacat sa zakrucat do uterakov.....a mali by zacat premyslat o pasoch cudnosti :-D .Samozrejme okrem slnieckarok,ktore pripominaju oblecene jaternice a zaboha sa na ne ziadny cmoud nechce ulakomit :smt121

Pon, 18.01.2016, 18:21
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Bahno - no koľko mám rokov, no 60 je už pomaly na dohľad...

Pon, 18.01.2016, 22:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Najdôležitejšie je to "pomaly". :-D

Pon, 18.01.2016, 23:38
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ja som zatial blizsie k 50ke,ako k 60ke.Na rok sa to uz vyrovna :-D

Uto, 19.01.2016, 0:26
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
[quote="Martinoff"]Najdôležitejšie je to "pomaly". :-D[/quote]

Presne tak ! Prednedávnom som sa ešte snažil v čo najkratšom čase čo možno najviac toho porobiť, vybaviť. Výsledkom toho bol zvýšený krvný tlak, cholesterol, stres, nervy, žalúdočné problémy...pred pár rokmi sa to nazberkalo a skoro ma to zložilo. Za nejaké 2 mesiace som schudol 20 kíl. Trvalo to doslova roky, kým som sa z toho akotak vylízal. Hodne je to aj o strave. Väčšina ľudí sa nevhodne stravuje, lebo vlastne ani nevie, čo by malo byť správne. Chýba osveta, rozumy, málo fyzickej aktivity, veľa stresu, veľa nervov. Treba ubrať. Skaza nazberkaná v mladosti sa po 50-ke začne hlásiť o slovo. Ale keď má človek 25-30, 35, tak si myslí, že sa mu nikdy nič zlého nestane. Bodaj by to tak bolo !

Uto, 19.01.2016, 1:29
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Mudro vravis,mudro :smt023 !Preto vravim,ze ten zapadny sposob zivota robi z ludi telata,co si nazory utvaraju len pomocou reklam a stupidnych programov v telke.A tak podla reklamy musia vsetko mat naraz,ked nato niet,pozicat si,potom si pozicat,aby sa splatila prva pozicka....najst este druhu,ci 3tiu pracu.....a zodrety panko nakoniec zisti,ze najdolezitejsia vec,ktoru kedy nadobudol,je invalidny vozik na baterky :-D

Uto, 19.01.2016, 8:36
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ešte ku tým banánom a čakania na tovar... no veľa tu zrejme robilo aj to, skade človek pochádzal alebo kde býval. Ja som vyrastal v malom mestečku, skôr ako dedina, kde si 3/4 obyvateľov zeleninu, ovocie dopestovali doma. A tiež aj nejakú hydinu, alebo prasiatko na mäsko. Takže si nič nekupovali z toho sortimentu. Susedské vzťahy vysoko nadštandardné, skoro až rodinné vzťahy. Pohoda, klídek, fakt. Akože celkom úprimne poviem, že v tých časoch, som ani neregistroval, že by nám chýbali práve nejaké banány. Hodne záviselo na tom, či bol človek lenivý alebo nie, lebo keď už mal záhradku, pár metrov zeme, tak si tam mohol dopestovať čo len chcel. A prosím, v tých časoch to bolo to BIO v tom pravom zmysle slova. Teraz vidím pravý opak. Ľudia, čo aj majú kus zeme, záhradku, tak v nej nerobia nič, a radšej idú do hypermarketu, tam si to kúpia. A tu sa nejedná ani tak o nejaké tie peniaze, za nákup, tu sa nedoceňuje ten fantastický relax, spojený s pestovaním vo vlastnej záhradke.

Uto, 19.01.2016, 9:22
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ved aj u nas sa pestovalo vsetko,co bolo treba.Kedze nebol taky prebytok kokotin,ako je teraz,tak si ludia museli pomahat a tak tie dobre vztahy boli nutnost.(vecsinou) :wink:
Teraz malu v zahradach namiesto zeleniny travniky,skalky,relaxuju chodenim za kosackou,ti in maju kosacku automaticku.....vecsina ludi je zadlzena po usi,my ako celok hadam uz aj do 3tieho pokolenia,ale''demokraticky a slobodne :smt126 ''.
Korupcia sudov,policie,lekarov,politikov a podobnej havede dosiahla nebyvale a za sociku nepredstavitelne rozmery.....
Ale vyrastaju nam tu aj rozlicni cuknorisovia,vlastne cuknorisky,co sa dokaze bodnut do srdca 3x :-D
http://www.novinky.cz/krimi/392189-matk ... odala.html
Za sociku daco taketo bolo nemyslitelne a achmed by uz davno visel.Teraz ho kamarati z policie a vlady pekne kryju.Co by ste robili na mieste rodicov tej vymletej bloncky?
Ked si niektore medium dovoli napisat daco ine,ako je ta ''skutocna :smt126 ''pravda,banka ''demokraticky'' zrusi ucet-vid rakusku banku...
Kua,ten socik vypada volako coraz krajsi,aj s jeho nedostatkami.

Uto, 19.01.2016, 10:00
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
[quote="bahno"]...Kua,ten socik vypada volako coraz krajsi,aj s jeho nedostatkami...[/quote]

No ja akokoľvek sa snažím vidieť veci pozitívne, čo sa tu odohralo za posledných 25 rokov, tak mi chýbajú v podstate len 2 veci, ktoré tento štát nedokáže zabezpečiť a síce zamestnanosť a bývanie. Samozrejme, je tu viac vecí, čo by sa dalo vylepšiť, ale ak sa chce mladý človek osamostatniť, tak v prvom rade potrebuje mať príjem ( prácu ) a v druhom rade bývanie.
Teraz sa tu môže na mňa zosypať lavína typu, že však je treba si zodvihnúť riť a ísť von za prácou !!!
Ano, ano a ešte raz ano.
Ano, tu je ten zásadný problém.
Pokiaľ štát nedokáže zamestnať svojich obyvateľov, tak toto obyvateľstvo si bude hľadať obživu inde, a s ním odídu aj dane ! Čoho sme svedkami už teraz. Nastáva masívny odliv mozgov, mladých ľudí preč zo štátu. Jednoducho povedané, ten štát, z ktorého uteká vlastné obyvateľstvo preč, najmä z ekonomických dôvodov je zlým štátom, slabým štátom. Prevažná väčšina ľudí cíti ku svojej domovine hlboký cit a možno si nikdy nepredstavovala, že mladá generácia bude nútená ísť preč za obživou. Z tohoto pohľadu je súčasná situácia na SK veľmi smutná.

Uto, 19.01.2016, 10:24
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
no je tu teraz vaznejsia tema,, sudruhovia,, kuk nato,,
:smt017

http://www.prvopodstata.com/2016/01/14/ ... tvi-cernu/

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Uto, 19.01.2016, 11:49
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Efi, Ty dobrý vtipálek! :-D :-D :-D

OGO, každá mince má dve strany, to vlastne vyplýva aj z Tvojich príspevkov. Ja som tiež zastáncom toho, že nie všetko len čierne alebo biele (aj sneh občas býva žltý :-D ).
Len by som poukázal na druhú stranu mince u mladých - v posledných rokoch sa veľmi rozšíril fenomén nezamestnateľnosti mladých, resp. postrádajú pracovné návyky. A keď si už prácu aj nájdu, nevydržia dlho. V okolí to pozorujem už dlhšie, najväčší gól je, keď rodičia obiehajú firmy a zháňajú prácu pre synáčika/dcérenku. Keď sa spýtam kde sa momentálne uchádzač nachádza, zväčša je odpoveď: doma. Pravdaže, nájdu sa aj opačné prípady, ale tých negatívnych je čoraz viac. A chybu by som nehľadal v systéme, štáte alebo kde inde, ale hlavne v rodičoch a výchove.

Uto, 19.01.2016, 12:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
No u mladeži zavaži aj fakt -- Kolko zarobím ak 350 v čistom a dret ako oot do nevidim do nevidím je.bem na to .(vo večšine to vidia na rodičoch - rano za tmy ide a večer za tmy pride a výsledok na výplatu ledva 400 v čistom , ked odrata naklady ostane mu holá riť .)

Nakoniec vidím to aj doma to čo žena donesie a robí ako pipina 12-16h mala za tu istú robotu pred cca.12r len v korunách tak že nech ma tu nik nepresvieča ako išla nejaká uroven nahor (myslené celkovo v SK) mimo ine bolo to presne to co je po novom min. mzda len s tým rozdielom ,že vtedy to mala v cistom a teraz v hrubom . A to sa nemusela bát ,že ked má volno tak ju budú volať nazad do robotz a ešte jej aj skratia dovolenku na ktoru ma zo ZP narok , preto že vraj robí kratky dlhý týžden a tak jej to nevydá no ale podla pásky má každý mesiac ccá. od 190 - 230h.takže asi tak.

Prejdem kade chcem - skoro všade !

Uto, 19.01.2016, 13:09
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ja som písal konkrétne o práci na 8h a plat cca 490-500€(čistého) v skúšobnej dobe. Mládež jednoducho vydrží pár dní a viac sa neukážu. Paradoxne 40-50tnici si pochvaľujú - predpokladám že po skúsenostiach aké popisoval Tibik. A to sem dochádzáju oraváci aj východniari.

Uto, 19.01.2016, 13:29
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
[quote="Martinoff"]
...Len by som poukázal na druhú stranu mince u mladých - v posledných rokoch sa veľmi rozšíril fenomén nezamestnateľnosti mladých, resp. postrádajú pracovné návyky....[/quote]
Ano, všetko so všetkým súvisí...ja ešte pochádzam z generácie, kedy sa po 18 rukovalo na vojnu, po vojne bola normálna vec, že sa automaticky nastupovalo do práce. Bolo plno podnikov, ktoré mali k dispozícii aj byty, stačilo podpísať pár rokov a byt bol. Čo bolo viac treba ? Takých z mojich rovesníkov, čo by ostali s rodičmi, bolo veľmi veľmi málo, väčšina do nejakých 25 rokov už mali vlastné bývanie, prácu a založili si rodiny. Tá vojenská služba, každý na ňu len nadával, a v podstate to bol unikátny vynález, zabíjal viac múch jednou ranou. Chlapec čo si odkrútil vojnu bol úplne iný človek, to sa teraz nedá ničím nahradiť. Minule som videl v TV nejaký dokument, kde si ľudkovia zaplatili vojenský výcvik, samozrejme rádovo len pár týždňov. Samozrejme nie u nás, niekde na západe to bolo. Robili s nimi rozhovory na kameru, zaujímavé to bolo. Niekedy to u nás bolo zadara !

Uto, 19.01.2016, 13:42
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný