Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 26.07.2026, 6:37
Dnes je nedela 26. júla 2026, meniny má Anna, Hana a zajtra Božena

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 723 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 45, 46, 47, 48, 49
 Výlety po Slovensku a okolí 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Včera v sobotu Těšín, český aj poľský.
Muzeum Těšínska.
https://www.muzeumct.cz/muzeum-tesinska ... esky-tesin
Veľmi pekne porobené múzeum, ktoré vás prevedie od praveku až po súčastnosť. Chodíte si sami.
Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok  
Zamek Cieszyn.
https://www.zamekcieszyn.pl/pl/artykul/ ... amkowe-227
Boli sme na veži, rotunde a prešli sa parkom. Zámok asi otvorený nie je. Pochodili sme aj po meste. Benátska ulička je z jednej strany zatarasená ale dá sa to obísť. Žiadne zázraky od toho nečakajte. Je to ulička a domy popri potoku. Nevravím, že to nie je pekné ale také vzletné názvy by som čakal skôr na druhej strane, kde si každé prd nejako pomenujú a potom o ňom drístajú pol hodiny :lol:
Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok 
Počasie nám vyšlo fajné. Trocha pod mrakom aj jasno, nie moc teplo, tak akurát. V Českom Těšíne som zaparkoval trocha inde ako som chcel a potom som sa zmätený vybral na opačnú stranu :oops: A to som tam roky chodil na nákupy. Na poľskej strane mi to išlo lepšie, tam som sa len raz netrafil o jednu ulicu.
Ešte jedna taká zaujímavosť. Ak ste niekedy držali v rukách poľských 20 zlotých, tak je tam rotunda. Je to presne tá čo tu mám na fotke. (hneď tá prvá z Cieszyna)

bbooble zavináč gmail.com

Ned, 12.07.2026, 9:33
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Dnes vo štvrtok Liptovský Mikuláš.
V Mikuláši sme už párkrát boli ale stále je čo pozerať.
Synagóga.
Síce v biednom stave ale za pozretie určite stojí. Júl-August otvorené od 10:00.
Obrázok Obrázok Obrázok 
Múzeum Janka Kráľa.
https://muzeumjankakrala.sk/kapitoly-z-historie-mesta/
Pekné múzeum, ani malé ani veľké tak akurát.
Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok 
Trošku sme sa prešli po meste ale začínalo byť dosť teplo, tak len tak zľahka :wink:
Obrázok Obrázok Obrázok 
Parkoval som rovno pri synagóge. 1,50€ hodina. Boli sme niečo málo cez dve hodiny a pán nám neúčtoval nič navyše (mal som zaplatené na dve hodiny) No a v Tatríne sme znovu neboli ale raz sa to hádam podarí :lol:

Štv, 16.07.2026, 18:36
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Včera v stredu, kúsok od Húnov.
Pohronský Ruskov - Múzeum vojenskej histórie .
https://militarymuseum.eu/sk/
Ja som ešte teraz v nemom úžase čo sa pánovi podarilo zozbierať a vystaviť. Na prehliadku dostanete do ruky tablet a takto si pekne sami prejdete celé múzeum. Zábava na dve hodinky ako nič. Dokonca aj mama bola nadšená. Zobral som do rúk PPŠ-41 Špagina a skoro som umrel. Ťažké ako hovädo, nechápem ako sa s tým mohli vláčiť celý deň. Kryšpín zbadal Tigra, tak samozrejme, že sa naň vyteperil :lol:
Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok 
Obrázok Obrázok Obrázok 
Po ceste domov sme sa zastavili v Kalnej nad Hronom, po túto peknú fotku.
Obrázok 
Je tam tiež vojenské múzeum ale len také maličké. Či aj fungujú neviem, otvorené by malo byť od 14.00. Na pláne boli ešte Želiezovce a múzeum Franza Schuberta ale pán je tam len sám a do ďalšej prehliadky bolo vyše hodiny a nám sa moc nechcelo čakať.

Štv, 23.07.2026, 16:05
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 723 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 45, 46, 47, 48, 49

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný