Dnes je sobota 26. júla 2025, meniny má Anna, Hana a zajtra Božena
Nieco pravdy na tom bude...
Autor |
Správa |
OGO
OFFROAD Expert
|
Ale prečo by mal plakať ? Že išli k Ficovi ? A kto by normálny vedel spolupracovať s Matovičom ?
|
Uto, 15.03.2016, 17:37 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.03.2013, 19:37 Príspevky: 2167 Bydlisko: Lipt. Mikuláš
|
efendi píše: :-D robia si z neho prcu, ale skor neskor ho budu este ospevovat,,  ,,nie Tisa teho zmrda ale Kotlebu,, Luther,, ja bych byt tebou uz som tam,,  Efi, kde by som mal byt?,Nemam rad politiku a ani Kotlebu. Inak, s tym Tisom opatrne.
_________________ ...Respect Nature... Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem!
|
Uto, 15.03.2016, 17:58 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8018 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
no neviem neviem ale v skole na s ucili ze bol fasista,, tak reco opatrne,,,, paktoval s Hitlerom,, cos je pravda,,osobne mne nevadi,, ja ho urcite nebudem zvelicovat,, a dejiny menit nebudem ani neviem len ti pisem co nas ucili v skole,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Uto, 15.03.2016, 18:14 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.03.2013, 19:37 Príspevky: 2167 Bydlisko: Lipt. Mikuláš
|
Nechcem to tu rozoberat, ale nie vsetko co nas ucia v skole alebo vidime v TV je pravda. To snad vies. Keby vyhral vojnu Hitler, ucili by sme sa o zlom Stalinovi a najvacsia nadavka by bola "Ty komunista" 
_________________ ...Respect Nature... Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem!
|
Uto, 15.03.2016, 18:17 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8018 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
Luther píše: Nechcem to tu rozoberat, ale nie vsetko co nas ucia v skole alebo vidime v TV je pravda. To snad vies. Keby vyhral vojnu Hitler, ucili by sme sa o zlom Stalinovi a najvacsia nadavka by bola "Ty komunista"  Joo v tom mas pravdu,,  ved vies ze dejiny pisu vstale vitazi,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Uto, 15.03.2016, 18:25 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
2Luther...Tak ako píšeš...históriu prvého Slovenského štátu napísali víťazní komunisti...na svoj obraz...a takto napísanú históriu kompletne prevzali aj "demokrati"...lebo hodila sa rovnako aj im. Neomarxista marxistovi oko nevykole.....  Komunisti učili "určitú" históriu "imperialistickej" GB...alebo USA...tá nie je OK takisto učili "určitú" historiu o Slovenskom štáte...učesanú tým istým hrebeňom...no tá je OK... btw: http://medzicas.sk/co-je-to-neomarxizmu ... zne-video/
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Uto, 15.03.2016, 18:27 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
Bez ohľadu čo kto kedy povedal alebo napísal o prvom slovenskom štáte sú podstatné základné historické fakty: 1. jeho vznik zariadil Hitler a viedol ho ako svoju kolóniu 2. Tiso bol dosadený ako predĺžená ruka Hitlera, rovnako ako v čechách Hácha. Takže sme tancovali ako v Berlíne pískali. A to nie je dôvod na hrdosť (to že niekto je na to hrdý je skôr smutné). Je to náš kostlivec v skrini, ale kto ho nemá? Len ho netreba vyťahovať, nieto sa ním ešte chváliť.
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Uto, 15.03.2016, 22:05 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
No, myslím, že komunisti napríklad takú GB celkom šetrili… taký Sir W.Churchil mával celkom dobrý historický obraz - a pritom jeho názory, činy (a ich následky) napr. v Britskej Indii (dnešný Bangladéš) mali fatálne následky, vyhladovanie a smrť obrovského počtu ľudí. Komunisti to nikdy nevytiahli, ktovie prečo.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Uto, 15.03.2016, 22:10 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Martinoff píše: Bez ohľadu čo kto kedy povedal alebo napísal o prvom slovenskom štáte sú podstatné základné historické fakty: 1. jeho vznik zariadil Hitler a viedol ho ako svoju kolóniu 2. Tiso bol dosadený ako predĺžená ruka Hitlera, rovnako ako v čechách Hácha. Takže sme tancovali ako v Berlíne pískali. A to nie je dôvod na hrdosť (to že niekto je na to hrdý je skôr smutné). Je to náš kostlivec v skrini, ale kto ho nemá? Len ho netreba vyťahovať, nieto sa ním ešte chváliť. Myslím, že práve takýto zjednodušujúci výklad je najväcším pochybením - a zálohou na budúce problémy. Presne s týmto sa počíta a na tom stavia propaganda.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Uto, 15.03.2016, 22:14 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
|
Jenki, je to zjednodušený výklad. Ešte kratší je tento: museli sme držať hubu a krok. Rovnako ako väčšina európy - polovica francúzska(druhá menej), holandsko, belgicko, rakúsko, poľsko, rumunsko atď. Zvyšok mal maslo na hlave vďaka Mníchovu. Nemyslím že je nejaká krajina zasiahnutá druhou svetovou vojnou, ktorá by mohla hrdo prehlásiť, že v tomto období nemala žiadnu škvrnu za svoje konanie/nekonanie. Ak sa mýlim, opravte ma. Rád sa poučím.
|
Uto, 15.03.2016, 22:38 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
jenki píše: No, myslím, že komunisti napríklad takú GB celkom šetrili… taký Sir W.Churchil mával celkom dobrý historický obraz - a pritom jeho názory, činy (a ich následky) napr. v Britskej Indii (dnešný Bangladéš) mali fatálne následky, vyhladovanie a smrť obrovského počtu ľudí. Komunisti to nikdy nevytiahli, ktovie prečo. Tá GB asi nebol najvýstižnejší príklad...zato si to vynahradili na USA...."všechny americké brouky vysbíráme!" a otrávené americké žuvačky od vojakov rozdávané deťom....a podobné perly.  Obdobne sa "tunil" aj Slovenský štát. Nehovoriac o "potrebe" výrazného nepriatelstva domácej reprezentácie voči nemu kvôli hroziacim reparáciám...tam by sa dalo kadečo porozprávať aj vo vsťahu k SNP... 2Martinoff:no učesal si to podobnou intenzitou ako sa to zvyklo robiť...rozoberať to tu asi zmysel nemá
|
Uto, 15.03.2016, 22:40 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
|
Diesel, len som to skomprimoval ako MP3-ku.  Každá minca má 2 strany. Aj ospevované SNP malo svoje tmavé stránky. Poniektorí "hrdinovia" boli po vojne ospevovaní, pritom domáci si ich pamätali viac ako buzerantov v gardistických uniformách. A boli skutoční hrdinovia po ktorích ani pes neštekne, lebo boli zastrelení ruským veliteľom za zradu, keď odmietli konať proti svojim susedom a rodinám. A takto by sme mohli písať desiatky strán o rôznych príbehoch. Asi každý z Vás pozná zo svojho okolia niečo, čo nezapadá do propagandy jednej alebo druhej strany. Bola to ťažká doba a mali by sme sa z nej poučiť, nech sa niečo podobné už nikdy nezopakuje. 
|
Uto, 15.03.2016, 23:02 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Martinoff, nie je to prvý raz, čo si účelovo komprimoval. Poučovať ťa nehodlám. Samozrejme sa to dá všetko obrátiť na srandu, to občas funguje.
_________________ Jenki
|
Uto, 15.03.2016, 23:15 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
|
Jenki, ale ja sa rád dozviem niečo nové. jenki píše: No, myslím, že komunisti napríklad takú GB celkom šetrili… taký Sir W.Churchil mával celkom dobrý historický obraz - a pritom jeho názory, činy (a ich následky) napr. v Britskej Indii (dnešný Bangladéš) mali fatálne následky, vyhladovanie a smrť obrovského počtu ľudí. Komunisti to nikdy nevytiahli, ktovie prečo. Napríklad toto mi pripomenulo, že v škole nám nejak zabudli spomenúť, že vo Vietname bola vojna. Ja som o tom vedel len vďaka jednému vietnamcovi čo bol so mnou na izbe v nemocnici. Ďaľším vzdelávacím materiálom boli až americké filmy po 89-tom - a to nie je zrovna kvalitný študijný materiál.
|
Uto, 15.03.2016, 23:41 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Martinoff píše: Diesel, len som to skomprimoval ako MP3-ku.  Každá minca má 2 strany. Aj ospevované SNP malo svoje tmavé stránky. Poniektorí "hrdinovia" boli po vojne ospevovaní, pritom domáci si ich pamätali viac ako buzerantov v gardistických uniformách. A boli skutoční hrdinovia po ktorích ani pes neštekne, lebo boli zastrelení ruským veliteľom za zradu, keď odmietli konať proti svojim susedom a rodinám. Určite som nemal na mysli SNP na tejto "mikroúrovni"....jednotlivé osudy a "čierne či biele škvrny" sú nepodstatné. Ide skôr o dôvody, ciele a následky jeho vzniku...a poctivosť konania jeho organizátorov...no snáď si nemyslíš, že cielom bolo oslobodenie Slovenska....v čase, ked sa rusi valili európou...
|
Uto, 15.03.2016, 23:49 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|