Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 31.05.2025, 3:32
Dnes je sobota 31. mája 2025, meniny má Petronela, Petrana a zajtra Žaneta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší
 opat stara ale aktualna tema-polovnici 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Leonin pozemok pretína cesta, verejná komunikácia

Obrázok

čo v konečnom dôsledku do budúcna bude viesť ku konfliktom.

Už len pes keď si chce prebehnúť na druhú stranu dostáva sa na verejné "priestranstvo" a na tomto priestore už nie je na súkromnom pozemku, opustil chovný priestor a je mimo dozor.

Všetky konfliktné situácie budú vychádzať na tej teste a ďalšie už celkovo mimo pozemok.

Možné riešenia by boli:

odkloniť cestu na hranicu pozemku
odkúpiť cestu a označiť prechod na vlastné nebezpečie
elektrický ohradník pre psov+obojky ( zistiť aký najväčší priestor sa dá ohradiť )
elektrický ohradník na kone namontovať aj nižšie vo výške psov 2-4 rady ( malo by to fungovať aj na psov, na človeka to má tiež účinok ).
namontovať pletivo na oplotenie ( nákladné )

cielený výcvik-odučiť psov pohybu mimo pozemok, elektronické obojky na psov s dosahom cca 300m ktoré ovláda psovod-majiteľ. nevýhoda-pes musí byť pod kontrolou.

Obrázok

Pon, 04.01.2010, 20:01
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
Ja mám otázku na Pánov polovníkov. Je treba u polovníkov nahlásiť-zapísať použitie zbrane v revíri, prípadne aj odstrel škodnej či psa???

Lebo použitie krátkej zbrane pri nutnej obrane a krajnej núdzi, aj keď sa nič nestane, je podla zákona povinné okamžite nahlásiť na polícii.

pouzitie zbrane pri vykone polovnictva je potrebne hlasit polovnemu hospodarovi.

Pon, 04.01.2010, 21:19
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Fefe píše:
elektrický ohradník na kone namontovať aj nižšie vo výške psov 2-4 rady ( malo by to fungovať aj na psov, na človeka to má tiež účinok ).

funguje to - nie raz som videl ako dokopal elektricky ohradnik psa.
/ked je mudry pes nauci sa to obchadzat - hlupeho to naozaj udrzi vovnutri/
problem je ale ze ked to das prilis nizko aby to odhradzovalo havkacov zacne sa vyboj uzemnovat cez travu a budes musiet zvysit napetie co tiez nie je prijemne a vybija to baterku.

jenki píše:
Na pasenie mám borderku, ale tú nedám ani za svet. Ak chceš, ozvi sa.
Howg

Ocuj Jenki a od tej borderky steniatka neplanujes?

ale dost som uz odbocil.

Pon, 04.01.2010, 22:30
Profil WWW
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
elektrický ohradník pre psov+obojky

toto sa mi zda najrealnejsie

elektrický ohradník na kone namontovať aj nižšie vo výške psov 2-4 rady

neprakticke, ako budem z ohradeneho pozemku vychadzat ja?....stale si otvarat alebo nebodaj vypinat elektrinu sa mi zda maximalne nepohodlne..

..pytala som sa toho pol.hospodara /to on ma na starosti tu knihu? / ci nevie kto mohol vtedy strielat, nevedel..povedal, ze sa to vsetko zapisuje do knihy a aj nejake papiere o odstrele sa vypisuju, ale ze sa to vraj nemusi hned, az pri uzavierke ktora sa robi koncom marca...je to pravda?

suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE

Pon, 04.01.2010, 23:31
Profil ICQ WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Takže bez toho, že by sme teraz vedeli presne, ako to bolo a bez nadŕžania niečej strany by som, ako sudca rozhodol takto:

Ak bol pes zastrelený podla polovného práva, tak musel byť tento skutok nahlásený a zapísaný. V tom prípade majitelka psa je vinná, a mala by sa z toho poučiť a viac sa venovať zverenej hydine a statku. A taktiež by si mala zabezpečiť nebezpečné a potulujúce sa zvieratá po neoplotenom pozemku.

Ale ak tento čin nebol nahlásený, tak to bol Trestný čin poškodzovania cudzieho majetku a vstupu na cudzí pozemok za účelom spáchania trestného činu krádeže. Pri čom bol zastrelený strážny-ovčiarsky pes.

Polahčujúca okolnosť v tomto prípade by mohla byť, že dotyčný nemohol vedieť, že sa nachádza na súkromnom pozemku, keďže tento nie je oplotený, a ani nie je inak označený a nebolo treba prekonať akúkolvek zábranu. A tak isto nebolo označenie, že tento pozemok je strážený psom, tudíž tu hrozí nebezpečenstvo z toho vyplývajúce.

Uto, 05.01.2010, 3:23
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
podľa tejto stránky http://www.elektricke-ohradniky.cz/ elektrické ohradníky fungujú aj proti medvedom.

Pre psov je tiež možnosť a dá sa to použiť súčasne na kone. Závisí od výšky uloženia vedenia-viac pruhov do výšky psov.

Ušetríš na elektr.obojkoch.

Systém el.obojku + ohradník (kábel sa zakopáva do zeme) neviem aký veľký priestor sa dá tým obohnať. ( tu počítame v ha ) nie na rodinný dom 300m.

Uto, 05.01.2010, 6:54
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
neviem ci by to pomohlo s tou cestou, ale raz som pri potulkach kanadou po statnej ceste prisiel az k niekomu na ranch. Tato cesta bola zakreslena v mape nie ako sukromna. Pri vjazde na ranch bola tabula ze vstupujete na XY ranch, ze mozete pouzit cestu, ale mate respektovat dobytok a ine zvierata, schadzat z cesty ako aj campovat nie je dovolene. Presiel som cez cattle guard a pokracoval v ceste. A tak som asi 70 km siel cez nieci pozemok a respektoval co bolo napisane.....a mal som pocit ze respektovali vsetci co prechadzali. Ked skoncil ranch bol zase catlle guard ( taky prechod aby dobytok neodisiel z ranchu)

Uto, 05.01.2010, 7:18
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
....zacinam pocitovat prakticku stranku straty Buby...zacali sa mi tu potulovat cudzie psy...co mam robit?
....zavolat polovnikom?...isty ortiel smrti...

suzuki samurai

Uto, 05.01.2010, 10:10
Profil ICQ WWW
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Leona, tak som si to prečítal celé, no, Buba sa nevráti to je isté, kdo to bol, ukáže čas - možno vyhecovaný poľovník, možno závistlivec, možno chujtschenko so skratkovytím myslením - nikoho neobhajujem.... je to PATová situácia, ale...

trošku na odľahčenie

... keby si sa dala k poľovníkom, ako šmrcovná baba a v zelenom, byť by si nestrieľala, tak by si Ťa nadbiehali a mala by si k ruke, takú malú zelenú dom obranu :wink: To vieš, pekná baba a hormony, ujúj :-D

-ka-

Uto, 05.01.2010, 10:31
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mám anglického Kokra a chatu mám priamo v lese - poľovníci sa mi vyhrážali, že pes nemôže bežať navoľno (ako to spravím, keď za schodami z verandy mi začína les?) Ináč pes je cvičený - poslúcha na ručné povely aj píšťalku - raz vyduril srnu - odvolal som ho.
Vyriešil som to tak, že keď mali poľovníci hon, vybral som sa na túru priečne cez územie, na ktorom bol predmetný hon a potom som dve hodiny pílil drevo motorovou pílou. To som urobil dva krát. Hádajte čo strelili. xixixixixi.
Potom sme sa dohodli, že však môjho psa poznajú a je vycvičený, takže mu dajú pokoj a ja sa im nebudem premávať po lese v čase honov. Samozrejme akceptujem aj jarné kotenie mláďat ...
Čiže v mojom prípade ide o obojstrannú dohodu.
Na základe toho, že ťaháž v zmysle zákona za kratší koniec, skús sa aj ty zúčastniť ich schôdze združenia a stanoviť si nejaké podmienky spolužitia. Napr. dáš psovi na obojok zvonček - hádaj čo upytliači. Iba staré stopy.

Pre ostatných poľovníkov. Mám množstvo známich medzi poľovníkmi ale ani jedného, ktorý by nepitliačil. Oni sami sa medzi sebou smejú, že ten ktorý nemá mäso nie že nie je pytliak, ale že je neschopný.

LAND ROVER Discovery II.

Uto, 05.01.2010, 11:26
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ku zdôvodneniu Kapovho rozsudku by som pridal, že trestný čin poškodzovania cudzej veci bol spáchaný so zbraňou (teda zvlášť nebezpečným spôsobom ) a to aj v prípade legálne držanej zbrane. Pes bol strelený z boku, takže nehrozilo nebezpečenstvo priameho útoku a použitie krátkej guľovej zbrane nebolo dôvodné ani v prípade povolenia na nosenie zbrane. Ak bola použitá poľovnícka zbraň v zmysle zákona, musí byť toto použitie zaznamenané a zdokumentovaný postup (kde, kedy, prečo) ako bolo už popísané vyššie.
Nedaj sa, Leona, inak bude horšie. Ľudia, ktorí nemajú rešpekt pri použití zbrane sú trvalou hrozbou, vždy a všade.

Myslím, že Laci73 dal veľmi dobrú radu, určite by som označil vstup verejnej cesty na pozemok aj s potrebnými upozorneniami, podľa mňa by to veľmi pomohlo - stanovenie a zverejnenie pravidiel. Vlastne je potrebné označiť všetky prístupové cesty, aj keď tam nie je plot. To sú cenné skúsenosti...

To Konik:
Moj pes je Border Collie (borderská kólia) ale je to pes. Takže mohli by sme mať iba podiel na šteniatkach... :?

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Uto, 05.01.2010, 11:37
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
..dakujem Tibik aj Jenki za ponuknute stence, no pokial si to tu nedoriesim, nechcem si priberat dalsi pripadny zial za stratou...
...este mam borderku a 2 biele tuturu a tururu..

..inac je zaujimavy jeden polovnicky zakon, ze polovny pes sa nesmie strielat,kedze moze patrit nejakemu polovnikovi a to ani v pripade ze lovi zver... :roll:..aspon som to pocula od kamarata polovnika..
Obrázok

suzuki samurai

Naposledy upravil Leona dňa Uto, 05.01.2010, 17:50, celkovo upravené 1

Uto, 05.01.2010, 17:42
Profil ICQ WWW
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Karlito píše:

trošku na odľahčenie

... keby si sa dala k poľovníkom, ako šmrcovná baba a v zelenom, byť by si nestrieľala, tak by si Ťa nadbiehali a mala by si k ruke, takú malú zelenú dom obranu :wink: To vieš, pekná baba a hormony, ujúj :-D

-ka-

..strielala by som na skodnu a to by som teda asi ostala jedinym polovnikom na uzemi nasho zdruzenia :-D "

suzuki samurai

Uto, 05.01.2010, 17:48
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
bacilpyrin píše:
Pre ostatných poľovníkov. Mám množstvo známich medzi poľovníkmi ale ani jedného, ktorý by nepitliačil. Oni sami sa medzi sebou smejú, že ten ktorý nemá mäso nie že nie je pytliak, ale že je neschopný.

to sa chvalis ze tolerujes trestny cin? nahlas ich policii! ked sa bojis pomsty da sa aj anonymne :smt138

Uto, 05.01.2010, 18:01
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To by človek nerobil nič iné, len udával.
U "nás" je jeden pytliak, a všetci polovníci vedia, že pytliačí, aj policajti to vedia. A robí to 10 rokov, a aj mne sa chválil, že má už nejakých 900kúskov. A prečo by som sa mal do toho starať ja?
Vo vláde všetci kradnú, všetci to vedia a všetci sú potom spolupáchatelia?

Sory za OT.... :roll:

Uto, 05.01.2010, 18:34
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný