Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián
Autor |
Správa |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Takže pochválte sa, ako vás napálili, oklamali, alebo sa o to pokúsili ?
Možno sa poučíme-te a možno aj niečo poriešime.
Tak, mne sa teraz prihodilo toto:
V stredu volali do mojej práce z QUATRA, že si chcú overiť nejaké informácie na vybavenie úveru. Tak som tam hneď volal, že o nič také som nežiadal a že to je určite podvod. Nech v žiadnom prípade úver neschvalujú.
Teraz prídem z nemecka a doma obálka z CETELEMu, že "ďakujeme za prejavenú dôveru" a k tomu 10 šekov na splácanie podvodníckeho úveru.???
Keďže som žiadne osobné doklady nestratil, tak mi je záhadou, ako mohli schváliť úver bez OP , pasu alebo iného dokladu totožnosti? To som zvedavý, ako to bude pokračovať, a aké šeky mi ešte prídu. 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Ned, 06.04.2008, 2:31 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
Tak to čumím  to sú pekný hajzli...a nedá sa to nejako odvolať,alebo zistiť,kto za tým je???
|
Ned, 06.04.2008, 9:32 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8010 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|

Kapo píše: Takže pochválte sa, ako vás napálili, oklamali, alebo sa o to pokúsili ? Možno sa poučíme-te a možno aj niečo poriešime. Tak, mne sa teraz prihodilo toto: V stredu volali do mojej práce z QUATRA, že si chcú overiť nejaké informácie na vybavenie úveru. Tak som tam hneď volal, že o nič také som nežiadal a že to je určite podvod. Nech v žiadnom prípade úver neschvalujú. Teraz prídem z nemecka a doma obálka z CETELEMu, že "ďakujeme za prejavenú dôveru" a k tomu 10 šekov na splácanie podvodníckeho úveru.??? Keďže som žiadne osobné doklady nestratil, tak mi je záhadou, ako mohli schváliť úver bez OP , pasu alebo iného dokladu totožnosti? To som zvedavý, ako to bude pokračovať, a aké šeky mi ešte prídu. 
ked je to tak Kapo, neostava ti nic ine ako pripad nahlasit na policiu, ponevec e to podvod,,,,, a mozno aj falsovanie a pozmenovanie verejnej listiny,dakou inou osobou,a ked neurobis opatrenia budu dlhy vymahat od teba aj sudnou cestou, a bez rozdielu ci si kupil od nich daco alebo nie,,, 
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Ned, 06.04.2008, 9:32 |
|
 |
janwayz
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33 Príspevky: 459 Bydlisko: BA/MY
|
Chalani, kto ste tu právnici, môžete prosím s týmto pomôcť?
Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa ideme podať hneď v pondelok, trochu problém je, že vlastne ani nevieme čo a kde ten chu.j objednal a prevzal, lebo nám sa ozývajú len splátkové firmy a nejak nereagujú na výzvu o poskytnutie údajov.
Potrebovali by sme dať tomu hlavičku nejakého právnika alebo právnej kancelárie...
dik vopred
_________________GAZ 69M, Nissan Patrol a niečo medzi tým. Výbava? Kapo.
|
Ned, 06.04.2008, 9:37 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
okamžite na políciu. A nie že v pondelok, ale zavolať to na 158. Tak vznikne prvý doložitelný záznam (listinný dôkaz) o tom, že ste sa o podvode dozvedeli. Na 158 sa všetko nahráva a policajtský záznam sa sfixlovať ani zatĺcť nedá. Vec bude pridelená vyšetrovatelovi a ten si vás predvolá k výsluchu.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Ned, 06.04.2008, 10:12 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
Obvolat zvysne spolocnosti zaoberajuce sa splatkami, detto Orange, T-mobile , O2 (odber telefonov na pausal) a oznamit im skutocnost, ze sa po SK pohybuje podvodnik s Vasim menom.
Horsie je, ze niekedy prava ruka nevie co robi lava, takze ak ti aj niekto povie, ze udaje blokuje, nikde nie je napisane, ze sa to opet nestane.
Dufam, ze v miestach, kde podvod bol spiskany, si pracovnici dali tu namahu a ofotili falosne doklady. (kvoli podobizni).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Ned, 06.04.2008, 10:23 |
|
 |
Peter BR
Koumák
Registrovaný: Uto, 26.02.2008, 4:34 Príspevky: 175 Bydlisko: Brezno
|

No velmi neprijemna situacia. Dufam ze sa to podari k vasej spokojnosti vyriesit.
Podvodnikov sade jeden vedla druheho, nemoze byt ze si to ta splatkova spolocnost vymyslela? teda sa snazi vytiahnut len penezi? teda len suggestion. Mne sa taketo furt stava. Na firmu mi chodia bludne faktury, od firiem o ktorych som v zivote nepocul radovo v desiatkach tisic korun. Tak je to aj cez telefon, volaju ze sme sa ustne dohodli o podporenejakeho magazinu a ze de poslat a tak len nikdy netraba nikomu povedat dobre, alebo ano na nic ak si nieste isti o com tocia.
ostatni pani maju pravdu na policiu s tym, aj ked ostavam pesimistom vo veci riesenia pripadu policiou. tiez som podaval trestne nedavno na neznameho, a nic z toho len si nasli dovod preco zrusit stihanie...
Tak ked uz zacnete sa musite tomu povenovat.
Ja by som hlavne upovedomil banku o tomto, bo neviete akymi udajmi o vas disponuje, aby banka strazila pohyb na ucte a snahu osob pouzit vas ucet neobvyklim sposobom. Z mojej skusenosti banky v tomto vydu v ustrety.
Drzim palce
_________________JEEP grand cherokee 99
4.7 V8 
|
Ned, 06.04.2008, 10:49 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Je to pekné svinstvo.  Držím vám všetky prsty nech sa z toho vysekáte. Na tých dokladoch by snáĎ popri dátumu mohol byť aj čas vystavenia...ak to šlo cez počítač. Hádam by nemalo byť problém doložiť že v tom čase sa Kapo nachádzal niekde uplne inde.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Ned, 06.04.2008, 11:09 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
Martin 4 píše: ... Na 158 sa všetko nahráva a policajtský záznam sa sfixlovať ani zatĺcť nedá....
len offtop...
ver tomu ze sa to da
len treba vemli chciet a poznat tych spravnych ludi...
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Ned, 06.04.2008, 11:12 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
inak drzim palcce pri rieseni tych hajzlov...
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Ned, 06.04.2008, 11:15 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
té jasné že šecko sa dá...ale už je to ťažšie a drahšie.
Očakával by som mozegov názor, ale mám pocit, že ak sa nejaký právny úkon zakladá na mylnom údaji, tak je celý neplatný. = poškodený nie je Kápo, ale pôžičková firma, pretože dala úver niekomu a riadne si neoverila komu. Len si neviem predstaviť, na kom je dôkazné bremeno. Na Kápovi, aby dokázal že on si fakt nepožičal, alebo na úžerníkoch, aby dokázali že to fakt bol Kápo.
Nemalá časť problému je aj na vachrlatom spôsobe overovania totožnosti u nás. Nie je problém si vymyslieť ľubovolnú osobu a sfixlovať občiansky tak, že ho priemerne roztržitá úradníčka uzná. Prakticky jediná kontrola je kontrolný súčet rodného čísla a to je tak známa vec, že vycucať si dôveryhodné rč z prsta je drnkačka.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Ned, 06.04.2008, 12:02 |
|
 |
janwayz
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33 Príspevky: 459 Bydlisko: BA/MY
|

Martin 4 píše: té jasné že šecko sa dá...ale už je to ťažšie a drahšie.
Očakával by som mozegov názor, ale mám pocit, že ak sa nejaký právny úkon zakladá na mylnom údaji, tak je celý neplatný. = poškodený nie je Kápo, ale pôžičková firma, pretože dala úver niekomu a riadne si neoverila komu. Len si neviem predstaviť, na kom je dôkazné bremeno. Na Kápovi, aby dokázal že on si fakt nepožičal, alebo na úžerníkoch, aby dokázali že to fakt bol Kápo.
Nemalá časť problému je aj na vachrlatom spôsobe overovania totožnosti u nás. Nie je problém si vymyslieť ľubovolnú osobu a sfixlovať občiansky tak, že ho priemerne roztržitá úradníčka uzná. Prakticky jediná kontrola je kontrolný súčet rodného čísla a to je tak známa vec, že vycucať si dôveryhodné rč z prsta je drnkačka.
ono mne z toho vychádza, že ten človek má jednoducho Kapovu kópiu občianskeho a to už máš aj rč kompletné. A kombinácia kópia OP a znalosť v ktorej firme je zamestnaný zas dáva do pozornosti všetky sklady kde chodí nakladať, kde sa on zas musí preukazovať, že je to skutočne on a nie niekto nastrčený... no hrúza, je mi z toho už dva dni fyzicky zle...
_________________GAZ 69M, Nissan Patrol a niečo medzi tým. Výbava? Kapo.
|
Ned, 06.04.2008, 12:17 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8010 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
janwayz píše: Chalani, kto ste tu právnici, môžete prosím s týmto pomôcť?
Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa ideme podať hneď v pondelok, trochu problém je, že vlastne ani nevieme čo a kde ten chu.j objednal a prevzal, lebo nám sa ozývajú len splátkové firmy a nejak nereagujú na výzvu o poskytnutie údajov.
Potrebovali by sme dať tomu hlavičku nejakého právnika alebo právnej kancelárie...
dik vopred
uz so to raz napisal..oznamit pripad na policiu, a ostatne je ich povinnostou, vecou, oni sa uz dopatraju skutocnosti a pravdivosti, a tym bude kapo kryty, to moze urobit aj amblok teraz hned a na ktoromkolvek utvare PZ,samozrejme k veci bude vypocuty a bude mat o tom aj potvrdenie, ked tak neurobyyyy,. moze mat z toho problemy a to ze bude cvakat skrs dakoho ineho teda podvodnika,,,k tomu nepotrebuje ani pravnika len urobit tento spravny krok a to ihned,,, 
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Ned, 06.04.2008, 12:49 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
|
NA SVETE BEHA DOST CHUJOV aj mne pred 2 masiacmi dosla komplet zasielka DVD enciklopedia zvierat, no tesil som sa ako samec vajciam, no ze zadarmo asi daka pozornost, ale preslo ma to ked so na boku zasielky odlepil obalku a v tom seky,tak som tam zavolal a povedali mi ze som si to ja objednal, no diplomaticky som ich zjeb..l, a poslal som to cele naspat a doplatil som za zasielku 50 SK ,,aby im rakva bola malaaa, takze chujov je dost, a mozno aj Kapo tak pochodil alebo podobne enom tovar zobral niekto inyy,,takemu neprajem nic iba aby mal len 1 zub a aj ten nech ho boly ale kurevsky,,,,,
|
Ned, 06.04.2008, 13:12 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
Netreba nahodou pri uzatvarani zmluvy doklady dva ?
Vodicak, pas, rodny list ... Dajme tomu, ze sa dostal k obcianke, ale odkial mal druhy ? (teda ak boli pozadovane dva a nie len jeden).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Ned, 06.04.2008, 13:17 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|