Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 16.05.2025, 4:26
Dnes je piatok 16. mája 2025, meniny má Svetozár a zajtra Gizela

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 48 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší
 nakup z USA 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
http://www.shipito.cz/

"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."

Pon, 24.11.2008, 16:32
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
http://www.nakupyvusa.sk/sk/obsah/podmi ... ne-konanie

Zvlast odsek:

Citácia:
K 1. 12. 2008 nadobudne účinnosť Nariadenie Rady č. 274/2008, ktorým sa mení nariadenie 918/83 o systéme Spoločenstva pre oslobodenie od cla. Tu sa článkom 1 odstavec 3 mení článok 27 Nariadenia 918/83 – čiastka 22 EUR sa nahradzuje hodnotou 150 EUR. Do tejto doby Vám preto odporúčame spraviť viacero objednávok s nižšou hodnotou zakúpeného tovaru.

Ja teraz len dufam ze ta zasielka co mi poslali vcera/dnes sa bude dakde flakat a dojde az v pondelok. :D:D:D

Uto, 25.11.2008, 11:19
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
som si dal poslat svetielka a tortura na colnici bola bezutesna. okrem toho ma netasilo, ze som musel okrem cla zaplatit aj DPH aj ked som platil tu americku :twisted: :twisted: :twisted:

Uto, 25.11.2008, 12:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tax by si nemal platit v US. tomu shipito moc neverim, a uz vobec aby som si na nich dal billing address na kreditke. a colnici su v pohode len tam treba ist osobne

Uto, 25.11.2008, 13:22
Mitsubishi Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tyky píše:
som si dal poslat svetielka a tortura na colnici bola bezutesna. okrem toho ma netasilo, ze som musel okrem cla zaplatit aj DPH aj ked som platil tu americku :twisted: :twisted: :twisted:

nabuduce sa ozvi :wink: (7 a pol roka v uniforme :roll:)

Uto, 25.11.2008, 13:22
Profil WWW
Mitsubishi Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
rustycj píše:
tax by si nemal platit v US. tomu shipito moc neverim, a uz vobec aby som si na nich dal billing address na kreditke. a colnici su v pohode len tam treba ist osobne

ak mas na mysli legalnu formu colneho konania, tak bezcolny limit je do 22 EUR na zasielku posielanu od pravnickej osoby (napr. navijak od Hornwinchu) a 45 EUR na zasielku posielanu od fyzickej osoby (napr. babkine kolace). ak mas tovar v hodnote do tychto limitov, neplatis ani clo ani DPH. od 1. decembra sa limit 22 EUR meni na 150 EUR. takze Ti je jedno, ci si na colnici osobne, limity nepustia. samozrejme sa nevyjadrujem k "vynimkam".

Uto, 25.11.2008, 13:25
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Z Prahy vzdycky jen zavolaji, ze tam mam balik a jestli mi ho muzou vyclit a poslat na dobirku - zadny znamy, zadna protekce.

Treba jeansy za USD 40,- stojej pak jeste v cesku 282,- Kč, vcetne dobirecneho, DPH a cla...

Uto, 25.11.2008, 14:14
Profil ICQ
Mitsubishi Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nejde o protekciu, ale o konkretne stanovenie colnej hodnoty. vysvetlim:

situacia
shaman si necha poslat z USA navijak, za ktory v skutocnosti zaplatil 100 EUR (pre nazornost nepisem dolace). ale kedze je shaman sikulka, tak poziada odosielatela, aby do sprievodnych dokladov napisal cenu 22 EUR, aby sa zmestil do bezcolneho limitu. alebo odosielatel neuvedie ziadnu cenu a neprilozi do balika ani fakturku - to sa stava casto a prijemca to nevie ovplyvnit (podotykam, ze cena zasielky uvadzana na baliku pre ucely poistenia nema nic spolocne s colnou hodnotou)

mozne riesenia

1. shaman (alebo ak sa necha zastupovat v colnom konani, tak nejaka slicna colna deklarantka zo spedicky) narazi na colnici na colnika, ktory o offe nema bledomodry sajn. colnik teda neskuma a nepatra, ci je 22 EUR realna hodnota a zasielku prepusti bez cla a dph. shaman ma doma navijak a korunky v keseni.

2. shaman nema svoj den a colnik je hlbavy patrac, ktory ide po stopach zlocinu. a teda vypatra napr. na internete, ze navijak musi stat viac. preto vyzve shamana, aby preukazal cenu skutocne platenu (napr. prevodny prikaz a pod.). ak sa shaman storcuje a nic neukaze (pardon, nepreukaze), tak samotny colnik stanovi hodnotu zasielky niektorou z nahradnych metod. vysledok - shaman ma doma navijak, ale musi zaplatit clo+ dph.

takze nie je to vzdy az tak uplne o protekcii, ale niekedy aj o urcitej "kreativite" na zaklade legislativy. a colnici su vselijaki, tiez su to len ludia z masa a kosti, takze sa shamanovi kludne moze stat, ze taka ista zasielka mu pride raz bez cla a raz s clom. tymto samozrejme nechcem povedat, ze by snad shaman obchadzal zakon. bol to len priklad, ktory moze mat realny background.

Uto, 25.11.2008, 15:17
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A to se uz take parkrat stalo.

Ale zdy pocitam (uvadim-li nejakou vhodnou koupi na foru) s nejhorsi eventualitou (Clo doplnejch, DPH taky a hodnota zbozi podle koser faktury, prilozene zvenku na baliku, v obalce.

Uto, 25.11.2008, 15:33
Profil ICQ
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
shaman píše:
A to se uz take parkrat stalo.

Ale zdy pocitam (uvadim-li nejakou vhodnou koupi na foru) s nejhorsi eventualitou (Clo doplnejch, DPH taky a hodnota zbozi podle koser faktury, prilozene zvenku na baliku, v obalce.

Myslim, ze celnik ma prehled o cene jeansu, no o cene offroad materialu ma znalost mensi,

uvedu priklad na sobe.

1. AMT mi prodalo na novem Defiku Warn M 6000 za 74 tis CZK. Ja jsem to zaplatil, bo jsem si myslel.....ze stoji cca 600 dol.
2. Znate-li nejakou fi, co dovazi z USA v kontejnerech zbozi , nebo referenta, ktery to ma na starosti, pak to tam pribali.

Uto, 25.11.2008, 17:02
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mne ide skor o tu dph, co ja ako fyzicka osoba mam co platit dph, ked som tovar kupil s dph? nie je to dvojite zdanenie? to ze mi raz pride tovar v hodnote nad 1000eur mimo colne konanie a raz v hodnote 60eur a predvolaju ma na colne konanie ani neriesim :?
2 ZUZ: keby som vedel skor..., nabuduce. (mas este uniformu?) :-D :-D

Uto, 25.11.2008, 17:57
Mitsubishi Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tyky píše:
mne ide skor o tu dph, co ja ako fyzicka osoba mam co platit dph, ked som tovar kupil s dph? nie je to dvojite zdanenie? to ze mi raz pride tovar v hodnote nad 1000eur mimo colne konanie a raz v hodnote 60eur a predvolaju ma na colne konanie ani neriesim :?
2 ZUZ: keby som vedel skor..., nabuduce. (mas este uniformu?) :-D :-D

tyky, co sa tyka tej "dph" z USA - nie je to az tak uplne dph, ale je to sales tax (cosi podobne ako dan z obratu) a vymeriava sa na kazdy predany tovar. zmluvy o zabraneni dvojiteho zdanenia platia iba na priame dane, teda dph sa netykaju. pri dph je zabranenie dvojiteho zdanenia zabezpecene harmonizaciou legislativy, co v praxi znamena, ze aj ked ide o lokalnu dan kazdeho clenskeho statu, jej uplatnovanie musi byt v sulade so siestou smernicou EU a teda je uniformne. toto je ale zabezpecene len v ramci EU. pri obchodovani s niektorymi statmi mame ale uzavrete dohody o vracani dph, napr. so Svajciarskom. s USA ale takuto dohodu nemame, takze zaplatenu sales tax uz spat nedostanes :(

a co sa tyka dovoznej dph - jej vymeriavanie sa riadi pri dovoze colnymi predpismi, lebo je sucastou colneho dlhu. takze ju nemusis zaplatit len vtedy, ak mas narok na oslobodenie podla colnych predpisov.

skratka nech robis co robis, vsade platis dane :roll:

PS: uniforma je este niekde v skrini :wink:

http://picasaweb.google.sk/zuzsatkova/O ... ceLetisko#

Uto, 25.11.2008, 18:23
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To erik :

Nemas pravdu.

Jeansy jsem zvolil jako priklad zamerne, protoze zadny celnik nemuze poznat, jestli jsou jeansy, treba "Decline", nebo nejaka jina, u nas neprilis znama znacka za 6,- USD, nebo 160,-

Uto, 25.11.2008, 18:48
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zuz no neviem ako sa urcuje co sa precli a co nie ale pri mojich skusenostiach je v tom hokej strasny. :shock:

Niekedy mam pocit ze ty conici to urcuju podla velkosti skatule. :twisted: :twisted:

Priklad: Batoh z USA o hodnote aj s postovnym cca 150 USD, krabica velkosti tak cca40x50 cm a hruba asi 5 cm (namackany dnuka).

Pozvali ma na colne konanie a kedze tam nebola faktura ani nic tak sa spokojili s cenou na krabici. O tom ze to cele bolo na papiery s napisom CUSTOM DECLARATION nehovorim, tete som musel hodnu chvilku vysvetlovat ze ja iny doklad nemam a vypis z kreditky pride az za mesiac.
Nakoniec velavazene my dala podpisat prehlasenie ze suhlasim s tou uvedenou cenou. Nechapal som o co jej slo, ci mala pocit ze je to malo alebo co, som jej dokonca na debila povedal ze "pani, ak by som chcel podvadzat tak predsa nenecham na balik napisat taku hodnotu ale dam tam nacapit sumu nizsiu ako limit". Zaganila a uz dala pokoj...

Za par tyzdnov objednavka z rovnakeho obchodu, suma spolu cca 100 USD akorat ze veci boli niekolko mensich kusov. Celke zabalene vo velkej obalke cca A4 zvnutra bublinkovej. Napchane dnuka takze to malo tvar takej "skoro gule".

Cele doslo domov na domacu postu bez preclenia a nicoho.

Teraz cakam dalsi balik z USA v hodnote cca 116 USD....som zvedevy...vcera to opustilo Chicago, dufam ze pri "vykonnosti" nasej posty to pride az v pondelok a to uz by malo podliezt ten limit zlahka... 8-)

Ale aj tak by ma zaujimalo podla coho sa urcuje ktory balik sa otvori a kontroluje a nasledne preclieva a ktory sa pusti dalej bez otvorenia a kontroly? :-D :wink:

Pia, 28.11.2008, 11:42
Profil ICQ WWW
Mitsubishi Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dufi píše:
Zuz no neviem ako sa urcuje co sa precli a co nie ale pri mojich skusenostiach je v tom hokej strasny. :shock:

Niekedy mam pocit ze ty conici to urcuju podla velkosti skatule. :twisted: :twisted:

Ale aj tak by ma zaujimalo podla coho sa urcuje ktory balik sa otvori a kontroluje a nasledne preclieva a ktory sa pusti dalej bez otvorenia a kontroly? :-D :wink:

Dufi, nezufaj! chapem celkom dobre tvoje rozcarovanie. veci sa maju takto:

vzdy je na rozhodnuti colnika, ci zasielku otvori alebo nie. colnej kontrole nepodliehaju iba listove postove zasielky, takze pri kazdom baliku je jeho osobnym rozhodnutim, ci nakukne dnu. kazde colne konanie je individualny akt a colnik moze vykonat: dokladovu kontrolu a/alebo ciastocnu fyzicku kontrolu alebo uplnu vnutornu kontrolu. takze vysledok colneho konania zavisi od rozsahu kontroly a samozrejme aj od toho, na akeho colnika natrafis. moja osobna skusenost hovori, ze ak by prisla na colnicu napr. vazka, tak ti garantujem, ze by chlapci chceli urobit uplnu vnutornu kontrolu nielen toho balika. zase naopak, kapo by sa tam dlho neohrial (pokial by samozrejme nenarazil napr. na janwayz ako colnicku :-D ).

Pia, 28.11.2008, 17:32
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 48 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný