Dnes je streda 7. mája 2025, meniny má Monika a zajtra Ingrida
Dnes som sa nas.ala..ale strasne!!!
Autor |
Správa |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
Registrovaný: Pon, 05.03.2007, 21:45 Príspevky: 767 Bydlisko: Veľká Lehota
|

...dopredu sa ospravedlnujem ze sa to netyka aut, ale rada by som poznala vase skusenosti so zdravotnictvom..lebo ja ich mam uz po druhykrat velmi zle..
...dnes skoro rano som pre moju mamu volala 112, prosila som nech jej poslu zachranku...jej stav je velmi zly..odvcera ma teploty nad 39Ć,potom zase zimnice, vracia, hnackuje, je jej na omdletie..kto nas pozna vie ze ideme k doktorovi az ked si sami nevieme pomoct...
...doktor s ktorym som hovorila ma odbil, ze mi nikoho neposle, na teplotu a bolesti od brucha este nikto neumrel, ze mame ist k svojmu doktorovi..vysvetlila som mu, ze nas doktor ordinuje az o 11 00...aby nebolo neskoro..on mi povedal "nebojte sa, nebude neskoro", ked som povedala, byvame v horach, nemam sa momentalne ako dostat s nou k doktorovi/wranu mam prec, samurai MT gumy, na ktorych by som este k tomu sposobila nejaku nehodu/, odpovedal, zoberte si taxik...
...toto sa stalo minuly rok so mnou, priznaky boli dost podobne ako u mamy, moj stav sa ale rapidne zacal zhorsovat,/dokonca si moji blizki vydupali silou mocou 2x zachranku /ani raz ma nezobrali do nemocnice/ ale ti im dali pocitit, ze ich otravujeme, kvoli nejakej hlupej chripke/...poradili mi PANADOL a na moj tlak 60/40 poradili nech mi daju silnu kavu...no ja som po prijati akejkolvek tekutiny vsetko vyvratila..skratim to...
...ked bolo uz tak zle ze som prestala vidiet a mala vypadky vedomia, zufala mama zavolala nasmu obvodnemu a zavolal nas na odber krvi..ked mi ju kvoli hustote nevedeli odobrat, okamzite vybavil miesto v nemocnici....prevoz sme si vsak museli doriesit sami...poprosili sme suseda...cestou som mala pocit ze sa zadusim, boli to stavy pred umretim...bez srandy..
tam ma hned napojili na infuzie a dva tyzdne bez prestavky som tak lezala...
..potom mi lekari povedali ze ma doniesli v hodine dvanastej, este hodinu- dve a je po mne...bolo to zlyhanie obliciek so silnou dehydrataciou...toto som mu povedala, a ze mam pocit ze to moze byt nieco podobne- v rodine vraj mame problemy s oblickami geneticky dane /..povedal..neporovnavajte sa s mamou, to sa stalo Vam, toto sa deje Vasej mame..
...tomu doktorovi zo 155 sa asi pohlo svedomie, lebo mi asi o hodinu volal ako je mojej mame a ci sme uz nieco doriesili/a az teraz sa zacal pytat na podrobnosti..ci moci...a pod../...dusoval sa mi ze to moze odprisahat, ze kvoli takymto stavom sa zachranka neposiela /naozaj?..ked vidim v "112" na markize kvoli akym ko..tinam zachranari velakrat pridu/
...este mi prizvukoval aby som mu zavolala ako to dopadlo...
_________________Len jedno je isté- že nič nieje isté...a ani to nieje isté...
....najkrajší pohľad je z chrbta koňa...a nadvíhaného auta.
jeep wrangler rubicon 4,0l
suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE
|
Str, 25.02.2009, 10:47 |
|
 |
KAKTUS4X4
Koumák
|
Existuje nieco take Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, treba tam podat staznost na sluzbukonajuceho lekara.
_________________ KAKTUS
|
Str, 25.02.2009, 10:57 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Skusenosti, katastrofálne, skor ošetria nejakého cigoša ako Teba, pokila žiješ seru na Teba, ked exneš rýchlo s anájde prečo a začo oni nemožu.
Ano Duško urad máme ale je to len mlátenie prázdnej slamy pekne vyzera ale hovno sa vyrieši proste tu je furt lekár nedotknutelný aj ked mu pacienti exnu, všetko sa dokladne skryje, prípadne sa záhadne stratia dokumenty, ktoré hovoria v jeho neprospech (to mi zrovna spomínal niekto minulý tyžden)
Rok a pol si odbil v nemocnici ako saniták, takže tam ani nohamy napred nieto zdravý 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 25.02.2009, 11:07 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|

mno ... som si potelefonoval s Úradom pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Takže :
Napíš čo sa stalo, kde sa stalo, kedy sa stalo, kam si volala a čo si sa dozvedela. (ujednoť si najmä kam si volala ... raz píšeš že 112 a druhý krát že 155) Samozrejme plus mamkine aj tvoje nacionále.
Celé to zabal do obálky a rékomando odošli na
Úrad pre dohľad nad zdravotníckou starostlivosťou
Wolkerova 34
974 04 Banská Bystrica
Úrad si zistí kto a čo a podľa toho, či to bol lekár poskytovatela alebo dispečer IZS buď lekára porieši alebo vec odstúpi na riešenie Ministerstvu zdravotníctva ako zriaďovatelovi lekárskej časti IZS.
možno by nezaškodilo vytlačiť to rovno trojmo a dtto rekomando na :
Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja
Odbor sociálnych vecí a zdravotníctva
Námestie SNP 23
974 01 Banská Bystrica
a Minestérium zdravia.
(adresu to človeka čo to má na starosti dodám neskôr)
Určite sa sťažuj.
treba sa sťažovať, sťažovať, sťažovať, písomne, formálne a protokolárne.
Už posielam písomnú sťažnosť aj keď je sámoške otvorených málo pokladní.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Str, 25.02.2009, 11:10 |
|
 |
Kristian
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 23.03.2008, 0:33 Príspevky: 100 Bydlisko: Želiezovce
|
Nemám slov. Ale aj podla tohto vidíme že aký sú neochotný.
|
Str, 25.02.2009, 11:21 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
ešte ma tak napadlo ... a to je rada pre všetkých :
Až sa stretnete s obdobným tvrdolínom ako je vyššie popísané, treba si pýtať meno ... ak sa spýta prečo, treba povedať že to budete potrebovať pri písaní sťažnosti.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Str, 25.02.2009, 11:27 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Ina ochota je cez den a ina v noci.
Skusenost mam taku ze v ked som volal v noci tak ma rescue system odbil, ze nech volam lekara, ktory ma pohotovost, lebo maju surnejsi pripad. Tak som volal pohotovostneho lekara, kde zdvihla sestra. Ta sa ma opytala ci to myslim vazne, lebo je 02:30 a lekar spí, ci ho ma kvoli tomu budit.... Tak som jej zlozil a prisiel som na pohotovost . Tam som cakal 20 min. kym lekar vstal. Ani neviem ci to bol vazny stav, ale ked zrazu z cloveka ide vsetkymi otvormi vsetko z tela prec a trva to 6 hod. tak si mylsim ze ano. Nakoniec pichol nejake injekcie a isiel som domov.
Ked volam zachranku do roboty, ked odpadne zena za pasom tak pridu ozaj behom 5 min., ale to nie je noc, ale den.
|
Str, 25.02.2009, 11:47 |
|
 |
Tyky
OFFROAD Expert
|
ako pise Martin stazovat sa, stazovat sa , stazovat sa!! jasne, ze na to v danej chvili nemyslis. preto je dobre povedat dispecerovi, ze pacient je v bezvedomi a nereaguje. vtedy poslu sanitku na 100% pokym pride sanitka stav sa moze zmenit!!!
_________________ Patrol 3,0 TDi
|
Str, 25.02.2009, 12:43 |
|
 |
Pato Zvolen
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 28.12.2006, 18:59 Príspevky: 586 Bydlisko: Zvolen
|
Tyky píše: preto je dobre povedat dispecerovi, ze pacient je v bezvedomi a nereaguje. vtedy poslu sanitku na 100% pokym pride sanitka stav sa moze zmenit!!!
Si šikula, ale máš pravdu, inak ich nedonútiš. Takto to robia (mi vravel kamarát čo robí na záchranke) ROMÁCI keď volajú sanitku k ožratej troske a potom nemá kto ísť k nehode s oveľa vážnejšími dôsledkami.
_________________Nikdy nesúťažte s debilom! Stiahne vás na jeho úroveň a tam vás prevalcuje svojimi skúsenosťami!  Ex. Lada Niva 1.6
|
Str, 25.02.2009, 12:46 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
Ako pise Dusan s matom - UDZS, pisomne, osladit im to ...
Bolo mi to poradene pred polrokom (niektori vedia preco), ale nakoniec som sa na to vykaslal ...
V kazdom pripade - moja skusenost - ak sa nieco vysere, necakat, palit do nemocnice .. Akymkolvek sposobom. Aj s blbostou ... (Mozno by dnes boli nejake veci inac  ). Radsej paranoik, ako slzy v ociach ... Zdravotnictvo je na tom mizerne, ak nemas znamost, je to bieda ... (Cest vynimkam).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Str, 25.02.2009, 12:48 |
|
 |
Fefe
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 16.11.2008, 20:51 Príspevky: 1050 Bydlisko: Bratislava
|
pri akejkoľvek komunikácii si treba vypýtať nacionále s kým hovoríš aby sa to nahralo aj do systému ak je poruke ďalší mobil tak hovor NAHRAŤ !
Rozdiel volať 112 a 155 už som tu písal.
Ak je možnosť-existuje v okolí horská služba treba volať.
Ak si už nevieš rady volaj hasičov, ktorí veľakrát asistujú v takýchto prípadoch.
A vždy je tu letecká záchranná služba !
Obyčajný smrtelník nemôže určiť diagnostiku a dokonca aj lekár potrebuje veľakrát ďalšie vyšetrenia aby vedel čo presne má liečiť.
Ak máš pocit, že zlyhal systém jednoznačne písomná sťažnosť na patričné miesta !!! Sú kuva platený za to aby to prešetrili tak nech šetria.
Ako prefesionál som sa dostal už tiež pár x do nemocnice a môžem povedať nikdy VIAC !
Tvoje rozhorčenie chápem a trampoty so zdravotníctvom som zažil na vlastnú kožu keď som mal otca v nemocnici. Dokonca ho ani neliečili lebo sme nedali "bakšiš" ale dostával "oblbováky" aby mali od neho pokoj.
... mám už znova nabrúsený žabykláč keď takéto čítam ...
_________________ Nissan Pathfinder R51 2005 128kW malá "expedičná" úprava: ASFIRpredný nárazník + ochrana spodku, IRON MANpodvozok, BFG KO2pneu,navijáčik, ARB uzávierky diferenciálov + kompresor
|
Str, 25.02.2009, 13:15 |
|
 |
MiroZa
OFFROAD Expert
|
Len malú poznámku z druhej strany:
Rýchlych sanitiek s plným týmom nie je veľa.
Väčšinou je po jednom vozidle so šoférom, lekárom a sestrou.
Operačný musí mimoriadne zvažovať kam auto pošle, pretože ho niekde môže potrebovať súrnejšie. Bohužiaľ je to tak, že bábätko alebo malé dieťa dostane prednosť pred starým človekom!!! Niekedy fakt nie je jednoduché sa rozhodnúť, kto prežije a kto nie.
A prečo je nedostatok? To je aj na dlhé zimné večery veľa.
_________________ Kde ostatní končia ...
|
Str, 25.02.2009, 13:16 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|

Nesmierne som sa pobavil nad rozhorcenymi reakciami a zasol nad radami ako treba hned vsetkych doj.b.t
UDZS riesi dost vela tychto veci a nastastie maju celkom objektivny pohlad na vec.
zelam kazdemu stazovatelovi nech si skusi sadnut n dispecing na 2 hodinky...  urcite sa mu tam zapaci a to ani nebude musiet rozhodovat, koho a kam poslat.
to ze si indiani robia zo zachranky taxik, neurobis nic, preotze on hned povie ze ma "bolesti na hrudniku", alebo je v bezvedomi a nereaguje.
zarucena fraza, vdaka ktorej urcite RLP pride.
ked volas a si si isty ze to bez rychlej nevyriesis, povedz ze jednu z vyssie uvedenych fraz a je to...
fefe... ohladom 112 uplna pravda...
ale co do toho montujes horsku ???
vsak to niesu ani zachranari... nemaju ani lekara a okrem toho su nekvalifikovana pomoc
nahravat na druhy mobil ... ??? naco ?
co tym vyriesis
dispecing ma zo zakona povinnost vsetko nahravat a vysetrovatel si vzdy vypyta zaznamy na posudenie...
nikto nieje dokonaly a ludia na dispecingu su velakrat vystavovany silnemu psychyckemu tlaku. a na jednej strane ich jebu za to ze nepustili vyjazd, a na druhej ze pustaju vyjazdy k blbostiam...
trebarz M4NR by somrad videl v dispecerskom kresle hodinku
za hodinku by si nemal k dispozicii ani jednu sanitku  lebo by si ich posielal mirnings - dirnings... a pri brutalnej autohavarii by asistoval niekto z "horskej sluzby", lebo RLP sanitky by liecili hnacku, alebo vysoku teplotu...
mila predstava
indikacia je proste jasna "zivot ohrozujuci stav"
a bodka
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Str, 25.02.2009, 13:45 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
Martin 4 píše: Už posielam písomnú sťažnosť aj keď je sámoške otvorených málo pokladní.
odporucam ti martinko vyhladat nejaku specializovanu poradnu pre chronickych stazovatelov... pretoze ak ti toto robi radost, tak je najvyssi cas s tym nieco robit
v dobrom...
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Str, 25.02.2009, 13:56 |
|
 |
Fefe
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 16.11.2008, 20:51 Príspevky: 1050 Bydlisko: Bratislava
|
... horskú som zamontoval z toho dôvodu, že môžu pacienta priblížiť na dostupné miesto trebárs k sanitke
... tým, že si urobíš svoju nahrávku nič nepokazíš a ani nevieš kedy sa ti môže zísť, systém nie je bezporuchový
... pravda rozhodovanie dispečera je ťažká práca a hlavne keď tam sedia "amatéri"
... málo sanitiek jazdí s lekárom a osádku tvoria väčšinou zdravotníci
a vrátim sa ešte do nemocnice ale nerád: nedáš do vrecka alebo aspoň niečo "všimné" veľa nečakaj.
_________________ Nissan Pathfinder R51 2005 128kW malá "expedičná" úprava: ASFIRpredný nárazník + ochrana spodku, IRON MANpodvozok, BFG KO2pneu,navijáčik, ARB uzávierky diferenciálov + kompresor
|
Str, 25.02.2009, 14:02 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|