Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 09.05.2025, 1:08
Dnes je piatok 9. mája 2025, meniny má Roland a zajtra Viktória

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 12 ] 
 Ako som sa dostal k offroadu 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Túto tému zakladám preto aby sa každý mohol vyjadriť, ako sa dostal k offroadu. Nemyslím len k autu ale k spôsobu života, ktorého súčasťou offroad je. Vopred upozorňujem že v tejto téme nejde o porovnávanie značiek aút.
Zaujíma ma Váš príbeh a to alebo čo, Vás k nemu priviedlo.

Ako autor témy začnem ja: Ani nie tak k offroadu ale k používaniu terénneho auta ma priviedla láska k prírode, ktorú mi vštepoval najmä otec už od detstva. Po starom otcovi sme všetci zdedili poľovnícke(nie lovecké) :D sklony a tak sa nám príroda stala veľmi blízka. No a ako by to bolo keby sa do lesa chodilo peši? Preto prišlo na rad terénne auto. Najprv v mladšom veku len ako spolujazdec som odkukával kedy kde a ako zaradiť, no pár posledných rokov už ovládam a aplikujem čo som odkukal. Moje skúsenosti sú v štádiu : nasávanie špongie, no nehanbím sa za to....dôležité je že ma to baví a chcem sa tomu pokiaľ , zdravie dovolí, venovať.

Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 (LPG), 2,5"lift, AT , nejaká výbava

Ned, 28.12.2008, 20:41
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
u mna to bolo polovnictvo a este to bolo "z nudy ludu".

Ned, 28.12.2008, 21:37
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No ja ani neviem konkretne kedy, ale akosi odjakziva sa mi pacilo ake prekazky dokaze dobre ovladana technika prekonat. Takze uz od nejakych 12 rokov ma toto zaujmalo. Mam precitane asi vsetky knizky o riadeni vozidiel v terene a pod. od zvezarmu :-D potom som jedneho dna vyhrabal cez googla toto forum a teraz ked sa mi podarilo kupit offa sa to snazim alikovat v praxi :-)

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Ned, 28.12.2008, 21:38
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
už tu podobné niečo v anketách je, ale je to formulované tuším "kto je to offroudák" alebo tak nejak. Vlastne tu na to môžem odpovedať rovnako ako tam. Páči sa mi byť nezávislý na systéme a offroad znamená o niečo vyššiu slobodu pohybu. Od roku 2000 pre mna a moju rodinu nevyhnutnosť na prežitie...útek z matrixu do hôr.

Ned, 28.12.2008, 21:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Môj začiatok záujmu o terénne autá je spojený s prácou na ktorú som sa dal. Je to predaj pneumatík a mobilný pneuservis pre agro a lesné stroje.
Po zakúpení auta som sa už automaticky začal zaujímať o úpravy auta a začalo sa stretávanie s podobnými bláznami ako su LOSOS,KRTKO,WEBO,CSIGA atd. No a potom už sme založili aj klub pretože to s Off ROADOM myslíme VAŽNE !!!

Ned, 28.12.2008, 22:17
Profil WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
... kedysi som sa trocha hral s veteránmi, potom s vojenskými veteránmi, v rámci toho som sa dostal k Tatre 805 a od toho už je blízko k offroudu.

Ned, 28.12.2008, 22:43
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
auta boli moje od malička... ale ked som mal asi 8-10, všimal som si iba V3S-ky, traktory a všetko čo bolo do terenu a mohlo nejko fungovat, nie len ako obycajne auto... stary otec mal (mam ju ja) V3S-ku a vždy som obdivival ked boli kolesa od blata a na nej 10 metorv dreva... stale som bol "pri" ked sa niečo okolo opravovalo a dialo... to bolo prve auto na ktorom som sa naucil soferovat... a nejako mi to prischlo :D .
na prazdniny som chodil k strykovi, oni boli zase polovnici... čiže 3x gaz 69, isuzu trooper, MB-G, V3S, RS 09, atd atd... tam ma to tahalo stale viac a viac.
ked som mal asi 12 vedel som k čomu som prikloneny, bol to OFFROAD...
... momentalne sedlam wranika, stale niečo upravujem prerabam a chystam sa prerabat... a to ma v celku naplna...
RENSO

ex: Cherokee 4,0i
ex: Cherokee 2,5TD
ex: Cherokee 4,0i
ex: Cherokee 4,0i závodný špeciál
ex: Grand Cherokee 4,7 WJ cestná leštenka
now: Ford Explorer

Ned, 01.03.2009, 0:11
Profil ICQ
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jazda v teréne mi bola vždy blízka jazdil som motokros potom enduro štvorkolku a za off može haldir

Ned, 01.03.2009, 0:26
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pred 19timi rokmi som zacal polovat na Skode 120 a nemozem na to auto povedat pol zleho slova, no vzdy som tuzil po terennom aute, ktore by islo aj vtedy, ked my sme uz museli Skodovecku vynasat na rukach. Bol som mlady zenac nebolo koruniek, no snivat o terennom aute som nikdy neprestal. Casom sa veci pohli aj pomali dosli korunky a pred 6timi rokmi sme si kupili prvy terenak SUZUKI Vitara 1,6 16V a bol to splneny sen. No clovek je uz taky, ze sniva dalej a tak som si pred casom kupil vysnivane auticko LANDROVER, co povazujem za klasiku a priekopnika vo svete terennych aut. Offroad pre mna osobne znamena byt medzi ludmi podobneho postihnutia citit sa slobodne stastne a robit si vzajomne radost.

+421905264896, nkdisco@gmail.com

Ned, 01.03.2009, 0:46
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No ja som sa k offu dostal tak ,ze ma prinutily okolnosti totisto byvame na samote u lesa jak sa vravy a v zime alebo neskoru sichravu jesen sa dostat domov hotova katastrofa :-D ked som nehal osobak v dedine bud mi v zime don bucli decka sankami alebo nejaki dobrak ocistil lak klincom tak preto off. :-D

Pia, 03.04.2009, 15:39
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
s nasimi sme jazdievali pod stan este zigulakom takze laska k prirode vstepena. mlady ochranca prirody, ako kazdy mlady chalan som po poli nahanal pioniera, potom "kilečko". 10 rokov polnohospodarskych skol nechalo nasledky. prirodu mam rad a snazim sa zit v zhode, neblizit, nenicit!
v 97 som s kamaratom zacal jazdit po horach s V3S a T148 - vyborne vozitka :-D potom sme mali pozicane Jeep cherokee 2,1 TD som s tym jazdil 3 mesiace a vtedy som vedel ze raz take budem mat!
a stalo sa... :-D
tisovec som isiel od druheho rocnika a nejak mi to zostalo pod kozou :-D

Pon, 06.04.2009, 13:54
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ako 9 ročného ma tata posadil za volant - bol to GAZ69 :-D, niekoľko traktorov, práca v lese....

-ka-

Pon, 06.04.2009, 14:34
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 12 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný