Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 11.05.2025, 0:22
Dnes je nedela 11. mája 2025, meniny má Blažena a zajtra Pankrác

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 44 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
 čo s takým Maklérom? 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Stala sa mi nemilá príhoda. Mal som PZP vo Wustenrote za cca220€/rok. Chcel som to znížiť a tak som dal dôveru známemu poistnému maklérovi v PU. Včas som mu dal všetky potrebné údaje na odhlásenie a vybral mi PZP v poisťovni AXA za 140€/rok. Super, ohromné, tešil som sa. Ešte dali aj balíček záchrany. Zaplatil som 1. splátku 35€. Po asi týždni mi prišla upomienka z Wustenrotu, aby som zaplatil PZP. Volám im späť, že som poistený v AXE. Nie, nie, ste poistený u nás, lebo vy, alebo váš Maklér ste neposlali odhlášku. Tak čo, išiel som za maklérom, čo s tým? Ten bol neprítomný a ani sa neozval, tak ma vybavil jeho kolega. Odhláška z AXY, Wustenrotu som musel zaplatiť a teraz už len budem čakať či z AXY pošlú späť nejaké peniaze.

Pon, 20.07.2009, 21:02
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nu .. Kratky uvod do sucastnej situacie v poistovnictve (asi tyzden stare info).
Kriza zasiahla vsetky segmenty, a hlavne financne (ako hovori dobry kamos, citujem = hovno kriza, to len ludom jebe. Koniec citatu).
Z tohoto dovodu (ale ono to zacalo este kratko predtym), zacali pod vidinou pekny ziskov poistovne lanarit mladych ludi.
Tito mlady ludia, ale:
- na kompletku rozdrbali trh
- seru na papiere, aj nejaku reputaciu.

Nuz, Feri - co by si chcel od tejto nespolahlivej verbeze ?

Pon, 20.07.2009, 21:12
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
čo ti na to - nakopať ho do zadnej časti!!

Aj tu sa hodne popísalo o PZP - ale pre rekapituláciu, čo je potrebné jednoznačne vedieť:
1) treba kontrolovať, či máš zmluvu na dobu určitú a vyprší ti automaticky ku koncu poistného obdobia, alebo je potrebné dať výpoveď, ak chceš meniť poisťovňu

2) treba poznať dátum "konca poistného obdobia", najmä ak si náhodou uzatváral PZ počas roku - tu je dôležité či máš zmluvu uzavretú na obdobie do 31.12., alebo na tzv. technický rok

3) ak ti niekto sľubuje, že "za teba všetko vybaví", vrátane odhlášky, NEVER MU, kým ti nevráti potvrdený dokument z poisťovne, že odhláška bola doručená a pre istotu si skontroluj, či dátum prijatia náhodou nie je neskorší ako zákonom daných 6 týždňov pred koncom poistného obdobia (dnes je s prepáčením každý čurák, ktorý má doma oblek z maturít "maklérom" alebo "investičným poradcom". Nechcem urážať tvojho známeho, možno to myslel dobre, ale takých prípadov, ako si ty poznám nespočet...)

Nech ťa teší, že keďže bola zmluva stornovaná (lebo Wustenrot mal bohužiaľ naozaj na tvoje poistné nárok, aj keby ti zaniklo pre neplatenie) tvojmu podarenému "maklérovi" bude stornovaná aj provízia. Balíček s foťákom ti ostane a AXA ti musí poistné poslať späť.

Pon, 20.07.2009, 21:12
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak presne na vlas podobne patalie som mal aj ja ked som kupoval JEEPA chlapik v bazare --nemate nan uzavrete PZP. on jeep bol totis dovos tak vravym dobre spravte zmluvu na dobu urcitu chlapik nato OK. Vsetko som mu zaplatil a na 2den som siel naspet do NR pre auto ake vsak bolo moje prekvapko ked dosiel majitel JEEPA a podal mi papiere aj s PZP. Siel som za bazarnikom ,ze co s tou poistkov no ze sa s tym uz neda nic ,ale to ma tak nenastartovalo ako ked som k novemu roku zmenil poistovnu a po novom roku mi prislo platit aj tu co som uzavrel v bazare lenze som sa pital v poistovne ked som menil ci je vsetko koser ubespecily ma ,ze ano pokial bola zmluva na dobu urcitu tj. do konca kalendarneho roku tak sa nemusi nic odhlasovat len jednoducho nezaplatit sek co poslu na zaciatku noveho roku. Povedane laicky. Totisto ak zaplatim tak automatycky plati povodna zmluva nakolko vraj suhlasim s podmienkami poistovne. Prisly asi 2--3 upomienky a poto aj nejaky vyhrazny dopis na ktory som us musel avizovat . Tak som milej poistovne vysvetlil ,ze ich poistna zmluva podla toho co napisali oni mne uviedol som aj paragraf co udaly do pisma bola ties neplatna nakolko auto nebolo este moje a malo uzavrete PZP. a od toho dna nepriniesla pani postarka nic od poistovne.

Pon, 20.07.2009, 22:14
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Pejo ja som sa zlakol, ze som ti nieco zle urobil

Pon, 20.07.2009, 22:22
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dôverihodnejší, ako poistovací agent už môže byť len Jehovista z herbaliftu... :smt159

Uto, 21.07.2009, 1:21
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Re: Kapo

Dlho som rozmyslala, ako je mozne dosiahnut pocet prispevkov 2800, alebo viac. Ale zjavne mas potrebu sa vyjadrovat uplne ku vsetkemu, ako napriklad vyssieuvedeny duchaplny prispevok.
Neviem ako si dospel k zaveru, ze Jehovisti su nedovery hodni. Ak je to preto, ze Ti chceli porozpravat o niecom, comu neveris, a zda sa Ti to divne, tak to este neznamena, ze su nedovery hodni.
Ja osobne poznam viacerych, a ked mi alebo nam nepomohli, tak urcite neuskodili, ani som sa nesklamala v nich, ako tomu bolo u viacerych "kamaratov" .
Tak by som poprosila - váž slová. Lebo nebolo to ani vtipne, podla mna.

Dakujem

Uto, 21.07.2009, 17:44
Profil WWW
Frajer

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Danka nechcem byt nikoho obhajcom ale podla mna to nebolo myslene tak aka bola tvoja reakcia ja svedkov jehovových nemusím ale v tom príspevku to bolo ozaj brate viac humorom .Co ma jehovista s herbalifom ??????

Uto, 21.07.2009, 20:58
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dAnKa píše:
....... zjavne mas potrebu sa vyjadrovat uplne ku vsetkemu, ako napriklad vyssieuvedeny duchaplny prispevok.......

To, že si si na mňa zasadla kôli Jacsonovy mi je teraz jasné.

A ak si chceš rýchlo zvýšiť počet príspevkov, a nemáš nič lepšie k veci, tak v kľude sa ďalej vyjadruj duchaplne ku všetkým mojim príspevkom. :wink:

/PS: Mám Vás aj tak stále rád a aj trošku v úcte, aj keď ste Jacksonovi Jehovisti z Herbaliftu/

Uto, 21.07.2009, 22:51
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Danka, kapo je taky Inventar fora, to neries ... Toho musis stretnut nazivo, ze Kapo ? :-D (ostatni mi daju za pravdu).

Uto, 21.07.2009, 23:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Danka, Kapov cynický a podpichovací humor chce zopár hlbokých nádychov a výdychov...mal som s tým dlho problémy, parkrát som sa z toho vyhadzal. ale ked ho stretneš naživo uvidíš že je to velká dobromyselná kopa chlapa, obklopena gramatickými chybami a gazikmi v roznom štádiu rozkladu. :-D

dont vori, bi hepi 8-)

edit:kurwa, predseda ma predbehol :-D

Uto, 21.07.2009, 23:19
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
pejo píše:
Stala sa mi nemilá príhoda. Mal som PZP vo Wustenrote za cca220€/rok. Chcel som to znížiť a tak som dal dôveru známemu poistnému maklérovi v PU. Včas som mu dal všetky potrebné údaje na odhlásenie a vybral mi PZP v poisťovni AXA za 140€/rok. Super, ohromné, tešil som sa. Ešte dali aj balíček záchrany. Zaplatil som 1. splátku 35€. Po asi týždni mi prišla upomienka z Wustenrotu, aby som zaplatil PZP. Volám im späť, že som poistený v AXE. Nie, nie, ste poistený u nás, lebo vy, alebo váš Maklér ste neposlali odhlášku. Tak čo, išiel som za maklérom, čo s tým? Ten bol neprítomný a ani sa neozval, tak ma vybavil jeho kolega. Odhláška z AXY, Wustenrotu som musel zaplatiť a teraz už len budem čakať či z AXY pošlú späť nejaké peniaze.

mna podobna zabavka vysla v konecnom dosledku vela penazi (aj koruna za nic je vela, ale to bolo este horsie).
mal som zakonnu poistku v kooperative. ked prisiel wustenrot, bol som sa opytat co a ako a dali mi polovicnu sadzbu. myslim ze to bolo niekedy po roku 2000, neviem presne. pretoze as jednalo o polovicu z 20 000 sk, v tej dobe, ale ved aj teraz je to vela penazi. ked som sa pytal, ako to povodne zrusim, tak mi povedal, ze nech tu dalsiu splatku nezaplatim a ze oni to vybavia. tak sa aj stalo. po asi 3 upomienke som bol na kooperative s tym, ze som poisteny inde. a ze nech si to laskavo dau do poriadku. potom bol klud. v roku 2008 mi prisla predvolanka pred sud, ze som kooperative dlzny neviemkolko tisic. zmluva, kde bolo jasne napisane, ze poistny vztah konci nesaplatenim splatky zrazu neplatila a dotycnu klauzulu vysvetlovali uplne inac. sud som prehral, aj odvolanie. kooperativa si vypocitala podivne uroky a straty, co namietala aj sudkyna a ze sa mame dohodnut. ale pravna zastupkyna kooperativy neodpovedala na ziadny z listov ale do telefonu vzdy povedala ze sa na to pozrie. pozrela sa asi tak, ze 2 dni pred odchodom na dovolenku mi kurwa exekutor povereny najvyjebanejsou poistovnou roka (je mi jedno co dostanem za nadavky) zablokoval vsetky ucty. kedze aj banka bola velmi sikovna, tak mi pre istotu zrusila aj precerpanie uctu, aby som to nahodou nemal z coho zaplatit. musel som si rychlo pozicat asi 3nasobok penazi, vlozit to tej svini exekutorskej na ucet, potom este dalsie vlozit na zablokovany ucet. nehovoriac o tom, ze mi zablokoval vsetky ucty, cize som nemal ako dat do hromady vlastne peniaze o ktore ma evidentne okradli. kvoli tomu mi neodisli uvery, cize o dalsiu zabavu som mal postarane. kedze som bol nasrany ak osa len da, moj slovnik bol asi prilis presne mieriaci, lebo po par sekundach so mnou spinavec u exekutora prestal hovorit (ved koho by to potesilo, ked mu niekto na rovinu povie ze co je, ze?), takze som sa k svojim peniazom dostal az o 2 dni.
klamstvo a neschopnost wustenrotu a bordel a ignoracia kooperativy ma s velkou slavou sumarne spolu so vsetkymi vydavkami s tymto spojenymi okradli asi o 35 000 sk. nehovorim uz o tej hanbe, aby mna, slusneho cloveka co v zivote nemal ani len sekeru v senku tahali po sudoch. a co este v banke kam chodime 10 rokov...
ak niekde pocujem slovo poistovna, neviem odkial ale v ruke sa mi objavi odiseny granat!
:smt067

Str, 22.07.2009, 8:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Hold sme na SK

a furt tvrdím že najlepší busines je mať sukromnú firmu a prímy mať zakotvené v zákone :-D a niesu to len poisťovne ale aj celá banda právnická a exekutorská :-D

Kuwa nezakopali ste mi niekto mojho exekutora?? už sa mi mal ozvať a je nejako ticho :smt126

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Str, 22.07.2009, 9:11
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Taktiež aspoň stučne vyjadrím svoj názor a skúsenoť.

N I K D Y !!!!!!!!!!!!! V I A C !!!!! cez makléra - v mojom prípade PZP.

Nebol ani schopný poriadne vypísať zmluvu a tak ma poisťovňa ešte 1/2 roka obháňala, xcela doplatky na poistnom (kvoli zle vyplnenej zmluve) a podobné púťoviny.
Nakoniec som s úžasom zistil, že aj napriek tomu, že cena uňho bola zaujímavá by som pri prepážke na pobočke danej poisťovne ako človek z "ulice" dostal ešte o niečo lepšiu cenu a navyše bez vydrbanej spoluúčasti.
Banda jedna zasratá, prd to robí , iba provízie ráta a pritom ani prstom nepohne - ako maklerí, nie dámy na pobočke - teda aspoň nie tie v našom meste - tie sú nadmieru milé ústretové, za čo im aj takouto formou patrí pochvala a poklona.

Ex. Lada Niva 1.6

Str, 22.07.2009, 9:22
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to SittingBull
jo, je to tak, že pred nejakými pár rokmi platilo, že stačí nezaplatiť a zmluva zanikne pre neplatenie. Maximálne si im doplatil za jeden mesiac, ktorý si ešte mohli nárokovať. Podarilo sa im však dostať do zákona, že ak ti zmluva o PZP zanikne u niekoho pre neplatenie, nemôžeš sa poistiť do inej poisťovne ale patríš tej pôvodnej, čiže akokoľvek - ak by si aj uzavrel zmluvu s druhou poisťovňou - zmluva je neplatná.

Ale to už zrejme veľmi dobre vieš .... Tebe sa to muselo udiať presne na prelome týchto dvoch období a pekne to využili...

Mne sa to stalo našťastie len "v malom", teda v rozsahu 9 mesiacov, ale čítať to tvoje - mráz mi behá po chrbte...

Str, 22.07.2009, 9:25
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 44 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný