Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana
škodová udalosť pri autonehode
Autor |
Správa |
PATaMAT
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 01.09.2008, 16:29 Príspevky: 501 Bydlisko: Michalovce
|
Tak stala sa nám taka nemilá vec a to že sa nás pokúšal obehnúť jeden róm samozrejme na aute privezeného z GB ciže pravostranné riadenie ale najlepšie na tom že my sme odbočovali doprava schádzali sme na parkovisko pri hlavnej ceste on si nevšimol že máme smerovku a chcel nás obehnúť po pravej strane ciže po krajnici a bolo veľké bada bum. Na našom aute je zakonná aj havarijná poistka, auto je na leasing ktorý konči o dva mesiace jeho auto je normálne napísane na jeho meno v GB a má tam naň aj poistku. K nehode bola privolaná polícia ktorá spravila fotodokumentáciu a spísali zápis, ten dotyčný dostal na mieste pokutu 60eury za priestupok. a čo ďalej? kde hlásiť škodovú udalosť kedže taká poistovňa tu ani nieje???
_________________Ford Maverick 2.4i, T3, CB, winch 5t, svetla,hilift, pevnosťáky, dáka gurtňa a mnoho dalšieho... 
|
Str, 23.09.2009, 22:23 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
neviem či je to tak aj dnes, ale bejvávalo, že škoda sa hradí z havarijnej poistky a poisťovne sa pokonajú navzájom.
Takže šupom hlásiť do havarijnej poistkovne a dožadovať sa obhliadky.
No a tmavoslovák by mal svojej zákonnej poisťovni v GB oznámiť že spôsobil škodu ( buhehe ... to chcem vidieť ... ale aj motyka môže vystreliť)
Je veľmo dobre, že je policajtský záznam.
off topic ... onehdá som sa trocha vyskytoval pri východnej marke a tolko anglánskych áut som v živote nevidel 
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Str, 23.09.2009, 22:25 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 24.03.2008, 14:40 Príspevky: 2320 Bydlisko: Sliač
|
daj si to urobit zo svojej havarijnej, a nech sa potom stara poistovna (podla mna by to malo to byt bez problemov)
este jedno pre pre havarijnu pojistku - ked ako hovoris na aute konci leasing, tak sa nan uz pravdepodobne vztahuje aj nejaka ta amortizacia, co je pri PZP niekedy problem - poistovne totizto velmi platit nechcu a vselijaku sa zvyknu vykrucat
preto je lepsia slusna havarijna pojistka, ktora okrem totalnych skod amortizaciu neriesi
_________________http://www.4x4offroad.skRasto Nissan Patrol Y60 TD 4,2T, Silverstone Extreme 35'', Ironman, 2x Superwinch EP9 ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon
|
Str, 23.09.2009, 22:31 |
|
 |
PATaMAT
OFFROAD Expert
|
jejha páni kluci taku rychlu odozvu som necakal.. ano mam dufam ze vsetky udaje toho tmavoslovaka.. spociatku bolo velke halo lebo kazdy z toho bol vyhukany a cigana sme tam skoro zabit isli ale nakoniec sme prisli nato ze jeho otca pozna moj otec skrz taxikarcenia, dokonca bol velmi ochotny a sam zavolal flojdov bez debaty uznal ze je an vine a namiste zaplatil pokutu nadiktoval udaje ktore sme si zapisali dokonca sme si vymenili cisla a zajtra sa mame kontaktovat ako sme obstali u poistovni.. najlepsie na tom ze nase auto je uz po treti krat burane a stale sa to stane v druhej polovici roku a zakazdym 23teho 
_________________Ford Maverick 2.4i, T3, CB, winch 5t, svetla,hilift, pevnosťáky, dáka gurtňa a mnoho dalšieho... 
|
Str, 23.09.2009, 22:39 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
Ináč ide to aj z poisťovne, kde máš zákonnú poistku. Tvoja poisťovňa ti škodu uhradí a pokoná sa s anglickou poisťovňou sama. Je to lepšie, keď máš pri havarijnej poisťovni spoluúčasť.
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Štv, 24.09.2009, 8:44 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Riesili ste to ako skodovu udalost, alebo ako dopravnu nehodu ?
|
Štv, 24.09.2009, 8:58 |
|
 |
thunder
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.05.2007, 22:16 Príspevky: 1999 Bydlisko: Trencin
|
bacilpyrin píše: Je to lepšie, keď máš pri havarijnej poisťovni spoluúčasť.
toto nie je celkom pravda...
urcite treba ist cez havarijnu. tam ti amortizaciu nerataju a vyplatia celu skodu bez spoluucasti, ak mas poistne vyratane z ceny noveho auta, co vacsinou byva.
zo zakonnej poistky vinnika sa potom vyplaca len spoluucast na tvojej havarijnej, takze by si o tie peniaze nemal vobec prist...
|
Štv, 24.09.2009, 9:24 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
|
je to tak, ako hovori thunder
_________________http://www.4x4offroad.skRasto Nissan Patrol Y60 TD 4,2T, Silverstone Extreme 35'', Ironman, 2x Superwinch EP9 ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon
|
Štv, 24.09.2009, 9:42 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Ja som sa napr. dohodol bez poistovne a slusne my zaplatil.
Ale jednalo sa o firemny kamion, ktory sice mal poistku, len ze faktura za poistku nebola uhradena. Tak ze ich vyslo lacnejsie takto sa dohodnut ako sa tahat po sudoch.
|
Štv, 24.09.2009, 15:55 |
|
 |
thunder
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.05.2007, 22:16 Príspevky: 1999 Bydlisko: Trencin
|
no to bol ale velmi specificky a iste ojedinely pripad...
ja osobne by som nebol napriklad ochotny ani len poskodenemu doplacat amortizaciu... na to si predsa platim povinne PZP, aby ma poistovna zastupovala pri rieseni mnou sposobenych skod a to v PLNOM rozsahu.
kazdy ma predsa moznost platit si havarijnu poistku, ak chce mat preplatenu skodu celu. ked to niekto nema, nie je to moj problem, ale jeho...
|
Štv, 24.09.2009, 16:20 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
ja v podstate uz len doplnim ze vsetko co chcete prehnat cez havarijnu poistku musi byt zdokumentovane policiou.
_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Štv, 24.09.2009, 18:01 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
|
to milos: nemusi, a policia sa tomu dnes aj dost brani
|
Štv, 24.09.2009, 19:47 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
pred rokmi (2001) keď bolo menej cigánov s britskými a belgickými značkami, mi odrazil svojim autom takýto olaský zmrd elektrické spätné zrkadlo s výhrevom. Polícia vôbec neriešila či má cigoš nejaké poistenie, a samozrejme ani žiadne nemal resp. mal len neplatné. Dostal som radu že však ho dajte na súd.
Naštastie mám od začiatku DAS a tá plnenie vymohla na medzinárodnej kancelárii posisťovateľov. Cigánov strýko v Belgicku na ktorého bolo auto zmrda registrované sa iste potešil keď sa do neho pustila jej lokálna pobočka.
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Štv, 24.09.2009, 21:17 |
|
 |
PATaMAT
OFFROAD Expert
|
2 dado: riesi sa to ako škodová udalosť kedze nam to tak bolo povedane policiou aj clovek ktory uzatraval poistky na auta. Aj my sme s achceli dohodnut z tym ciganom kedze docela solidne jednal a povedal ze si zisti ako to ma hlasit a tak sa nam ozve ci nam da cash alebo to pojde cez poistku ale dnes uz volal a povedal ze nam da 65 eur za dvere a zvysok si mame zaplatit sami tak uz to je nahlasene na poistovni zajtra ide auto na obhliadku a uvidime aka skoda bude vycyslena lebo robit s to bude rozpoctom a nie cez fakturu kedze my robime karosarske prace tak si auto spravime...
|
Štv, 24.09.2009, 21:18 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|
Pozor, spoluúčasť ti nemusí poisťovňa škodcu vyplatiť. Poisťovňa škodcu, totiž vypláca poistné plnenie poisťovni poškodeného vo výške amortizovanej hodnoty + doplatok do výšky škody (na základe obhliadky) mínus spoluúčasť (ak sa amortizovalo).
Takže ak je auto nové, alebo zánovné, tak dostaneš celú sumu a netratíš nič, a ak máš staršie auto môžeš (ale aj nemusíš) prísť o spoluúčasť. Závisí to zrejme od poisťovne škodcu a ich likvidátora.
Osobný príklad:
stál som na parkovisku a ženská mi na Superbe oškrela nárazník. Nechal som ho opraviť - oprava cca 15.000 - dostal som všetko naspäť.
O dva týždne neskôr mi sused na jeepe oškrel nárazník ktorý praskol, na obhliadke pobvedali výmena, suma cca 30.000,- ale nedostal som spoluúčasť - amortizovali. Mal som si nechať len opraviť a bolo by všetko OK, lebo diely podliehajú amortizácii, práca nie.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Štv, 24.09.2009, 23:44 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|