Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana
Autor |
Správa |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Na pozadí nepríjemnej mrzutosti (zrušenie MOA2) a následného frflania že kto to vedel a kto nie a kto sa zbytočne prebehol a kdesi čosi by som si dovolil navrhnúť:
Čo takto skĺbiť určitú komunikačnú štruktúru, ktorá by umožnila skrzevá mobilné telefóny plošné šírenie správ.
Fungovalo by to asi tak, že by sme sa dohodli kto komu zavolá. Bol by prvý, ktorý by zavolal ďalším povedzme piatim. A tý by volali ďalším piatim, atd, atd. Tak by sa správa šírila geometrickým radom, nikto by na tom neskrachoval, nikto by nebol vynechaný a predišlo by sa duplicitám (napr. ja som zlé správy o MOA volal Šamanovi a Leone a dozvedel som sa, že som už tretí ... a bolo dosť ľudí, ktorý sa to nedozvedeli vôbec)
Dokonce netreba ani volať ... úplne stačí SMS (v tomto konkrétnom prípade napr. "MOA2 zrušená, čítaj fórum")
Či by mala takáto štruktúra fungovať náhodne, alebo na geografickom princípe, to už ponechávam na nasledujúcej diskusii.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Pon, 28.09.2009, 12:00 |
|
 |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|
No neni to zly napad jedno clubove cislo ktore by rozosielalo vsetkym rovnake smsky ale nato che daky prispevokv € lebo sms daco stoja a daky dobrovolnik by musel to vsetko korigovat ukladat cisla a podobne ale ako viem hlavny admini tejto stranky maju dost svojej prace cize to je moc nerealne si myslim
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Pon, 28.09.2009, 12:15 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
nie tak. To by stálo peniaze a tých niet.
budem trebárs prvý
kto chce rozoslať po fóre urgentnú správu, volá, alebo lepšie píše mne.
Ja preposielam ďalším piatim. Z nich každý preposielam ďalším piatim, tý ďalším atd.
Každého to stojí 5 esemesiek a správa sa šíri.
Alebo (to ma medzitým napadlo), bude viac prvých ... trebárs regionálne - východ, stred, západ. Alebo podľa krajov, skrátka to je jedno. Tak by mohla byť správa dľa potreby šírená v konkrétnom regióne, alebo aj celoštátne, ak sa obošlú všetci prvý.
pre predstavu:
keby bol jeden prvý tak
prvá SMS, vie to jeden
druhá SMS, vedia to piati
tretia - 25
štvrtá - 125
piata - 625
šiesta - 3125 ...  ... koľko nás vlastne je?
|
Pon, 28.09.2009, 12:24 |
|
 |
juroBSP
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 22:10 Príspevky: 356 Bydlisko: BA/SE
|

Je to celkom dobry napad, vratane tej struktury, co si navrhol.
Tak napr. keby si bol hlavnym guru Ty (z viacerych dovodov: navrhol si to  , patris k najznamejsim ludom z fora, k najdlhsie registrovanym, podla poctu prispevkov si zakladnym kamenom fora, zucastnujes sa skoro vsetkych oficialnych akcii, disponujes mnohymi informaciami potrebnymi pre kazdeho offoadaka, ... - urcite by sa dalo pokracovat). Ty si vyber teda dalsich piatich, napis sem nicky, Ti napisu dalsich cca 5, ktorych oslovia, Ti dalsich, az sa nazbiera ta cca 400-ka (podla Tisovca), z ktorej sa kazdy zucastni aspon jednej akcie rocne.
Tvoj vyber ako nyjvyssieho guru by mal byt celoslovensky, alebo ceskoslovensky (mozno by si mohol svoj vyber rozsirit az na 7, aby boli zahrnuti klucovi hovorcovia-mediatori z jednotlivych oblasti (napr. BA okolie - michi, TN okolie - thunder, PD okolie - Majod, Vychod - Martino, CZ1 - shaman, ...). Samozrejme tento vyber ako najvyssi guru spravis podla seba.
Myslim, ze tych par centov za SMS nikoho nezlozi.
Takze, vsetci by odovzdavali prvu informaciu Tebe a podla svojej pozicie v strukture, svojim 5-tim partakom.
Kazdy si potom skontroluje zoznam, ked sa tam uvidi, dopise svoju paticu (alebo stvoricu, al. sedmicu), tak aby sa v nej neopakoval nikto, kto uz v zozname je. Potom bude kazdy zodpovedny za to, aby sa informacia dostala od neho ku vsetkym, ktorych si zvolil.
Ak si Ty 1., bude cca 7 2., (7 x 5) 35 3., (35 x 5) 175 4., (175 x 3) 525 5. Cize, keby kazdy okrem Teba, posielal 5-tim dalsim, tak uz 4-ty v poradi, bude posielat iba 2 az 3 - teda ak ma byt bvysledok cca 400. Ak niekto v zozname nebude, poziada niekoho, kto uz v zozname je a v zozname ma 5, alebo menej nickov, aby zaradil do zoznamu aj jeho.
_________________Nissan Patrol K260 - Biely Spaniel = BSP, kratky, 2,8TD

Naposledy upravil juroBSP dňa Pon, 28.09.2009, 13:05, celkovo upravené 1
|
Pon, 28.09.2009, 12:27 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Ja som za  napad je dobry ,ale zase verim ,že tych negativnych sprav už nebude vela.... skor bude asi zaležat aj na rychlosti organizatora napr. teraz konkretny pripad,že keby sme išli z vychodu na MOA 330 km napr. v piatok rano a kedy bola zverejnena prva info na webe o 8.30 ??  a to už nevravim ,že by niekto ,ako aj byva zvykom z vačšej dialky chcel niekde prist o den skor.... Ale dobre ,zachadzam do extremov ,moje čislo je stale k dispozicii...
Edit: 603 tak som to presne myslel ,ako si napisal 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
Naposledy upravil MARTINO dňa Pon, 28.09.2009, 12:59, celkovo upravené 1
|
Pon, 28.09.2009, 12:58 |
|
 |
603
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.11.2008, 23:39 Príspevky: 529 Bydlisko: ba//mi
|
mylsim ze to nebude fungovat... organizator akejkolvek akcie je myslim si zodpovedny za uspech ci neuspech akcie ako takej a tym zodpoveda i za dostatocnu informovanost, hlavne vsetkych nahlasenych ucastnikov... na zvazenie je ci je dostatocne v hodine dvanastej zavesit sucho na web oznam alebo dat si namahu a obvolat cca 70-80 ludi osobne a ospravedlnit sa...
akcie organizujeme, a presuvame sa cca 100 km, kde vsetko musi robit tik tak, tik tak... ziadne bum...
tak ty tak ty taktik...
_________________www.khvmi.sk
|
Pon, 28.09.2009, 12:58 |
|
 |
juroBSP
Ťažký Profík
|
Ja si prave myslim, ze jedine takto, ako to navrhuje Martin4, to moze fungovat ako-tak spolahlivo.
Je to riesenie kriziovej situacie! T.j. riesenie takej situacie, ktora vznikla tento vikend a moze sa znovu zopakovat, ci uz v dosledku nezodpovednosti, alebo aj v dosledku nepriaznivej zhody okolnosti a pod.
Myslim, ze nie vzdy ma organizator kontakty na vsetkych prihlasenych, obvzlast, ak sa prihlasuje iba cez forum bez poplatkov vopred.
Ak si nedohodneme (nebudeme chciet) nejaky takyto system, vysledok bude vzdy taky, ze niektori prijmu informciu viacnasobne (zbytocne telefonaty a peniaze) a niektori ju nedostanu vobec, alebo neskoro.
To, ci to bude fungovat dobre, zavisi na vsetkych zucastnenych. Ak aj budu nejake informacne vypadky, budu mensie ako ked sa nedohodneme.

|
Pon, 28.09.2009, 13:13 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
onô ... takáto sieť by nebola len na šírenie zlých správ (aj keď práve zlé správy obvykle vyžadujú najrýchlejšie šírenie)
ešte taká otázka ... jest možno považovať prihlásených anjelov za záujemcov o účasť v informačnej sieti?
|
Pon, 28.09.2009, 13:24 |
|
 |
PATaMAT
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 01.09.2008, 16:29 Príspevky: 501 Bydlisko: Michalovce
|
podla mna by to velmi nefungovalo dajme tomu ze martin napises sms piatim a ty piati ako mozu vediet komu to poslat ci sa to uz neopakuje?? napr. keby sa mne neikto ozval a bol by som medzi prvymi tak mi prijdu na um ludia ako Martino, Tunki, atd zvycajne stalica z caffe s ktorymi som v kontakte a ako zorganizovat to aby kazdy vedel komu ma pisat??? jednoduchsie na system by bolo jedno cislo ktore vie komu ma napisat hromadnu sms.. ale to uz zas ide do financii a kazdy ma dost svojich starosti. Neviem si rpedstavit niekoho kto by si to vzal na hlavu a ako to z financiami a ustrazit kolko tam je dajem tomu kreditu.. dosti zlozity system..
_________________Ford Maverick 2.4i, T3, CB, winch 5t, svetla,hilift, pevnosťáky, dáka gurtňa a mnoho dalšieho... 
|
Pon, 28.09.2009, 13:50 |
|
 |
juroBSP
Ťažký Profík
|
Skus citat vyssie - existoval by pyramidovy zoznam.
"Fungovalo by to asi tak, že by sme sa dohodli kto komu zavolá. Bol by prvý, ktorý by zavolal ďalším povedzme piatim. A tý by volali ďalším piatim, atd, atd. Tak by sa správa šírila geometrickým radom, nikto by na tom neskrachoval, nikto by nebol vynechaný a predišlo by sa duplicitám."

Naposledy upravil juroBSP dňa Pon, 28.09.2009, 13:56, celkovo upravené 1
|
Pon, 28.09.2009, 13:52 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 23:17 Príspevky: 667 Bydlisko: Nitra
|
Martin, ma to jednu chybycku krasy. Ak sa o tom dozvie clovek ktory bude az z napriklad stvrtej patky a nikto pred nim sa to nedozvie tak im to ani nikto neda vediet. Kurna to je ale problem  .
Najlepsie by ale bolo keby si teda ty mal info o vsetkom co sa deje a vzdy by si spustal lavinu telefonatov ty  . Vies ked sa lavina spusti od polovice nezasiahne svoj "offroadovy vrvhol". To bude znamenat to ze zrejme ty "najvacsi" alebo "najuznavanejsi" offroadaci a ty na prvom mieste nikdy o nicom nebudes vediet
LEBO TI NIKTO NEZAVOLA  )))))))))))
_________________ Lestenka
|
Pon, 28.09.2009, 13:55 |
|
 |
juroBSP
Ťažký Profík
|
Vsetci by odovzdavali prvu informaciu Martinovi4 a podla svojej pozicie v strukture, svojim 5-tim partakom.
Kazdy si skontroluje zoznam, Ktory tu zacne vytvarat Martin a ked sa tam uvidi, dopise svoju paticu (alebo stvoricu, al. sedmicu) partakov, tak aby sa v nej neopakoval nikto, kto uz v zozname je. Potom bude kazdy zodpovedny za to, aby sa informacia dostala od neho ku vsetkym, ktorych si zvolil.

|
Pon, 28.09.2009, 14:01 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 23:17 Príspevky: 667 Bydlisko: Nitra
|
juroBSP píše: Vsetci by odovzdavali prvu informaciu Martinovi4 a podla svojej pozicie v strukture, svojim 5-tim partakom.
 - Martin takze nabijacku na telefon stale so sebou - ked sa niekde nieco suchne ocakavaj 200-300 telefonatov za hodinu
Ja si myslim ze ked ma organizator akcie zoznam prihlasenych ucastnikov , mal by to mat aj s tel. . Potom zo slusnozti (napr. v pripade ze akciu zrusi) si pekne sadne za telefon a obvola to a ospravedlni sa. To by bolo asi to najjednoduchsie a najferovejsie riesenie. Ak ide niekto na akcie buez prihlasenia alebo tak aby o tom niekto vedel - tak si pred odchodom precita forum ci je vsetko ok, ci sa daco nezmenilo - ja to tak robim vzdy.
_________________ Lestenka
|
Pon, 28.09.2009, 14:06 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
PeterB ,mudro pišeš ,akurat ,že takou chybičkou je,že na akcie chodia aj ludia ,ktori nečitaju forum resp. pridu niekde na akciu samostatne či už na zaklade reklamy v mediach //vid MOA 2 Offroad 4x4magazin -reklama v časopise na celu stranu A4  // alebo inde... ale to už ako pišeš by mal riešit organizator telefonom  Ja osobne však nevidim buducnost akcii nejak zle , hoci stat sa može hocičo ,ale v tomto smere som optimista 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pon, 28.09.2009, 14:20 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
juroBSP to pochopil správne
"lavína" sa spúšťa z jedného bodu (povedzme že by mohli byť ešte zo dva záložné) a "valí" sa vopred stanoveným smerom.
Každý účastník by mal v telefóne čísla tých piatich čo sú za ním v poradí. (a ešte číslo toho, kto je pred ním, aby si mohol overiť autora lavínovej správy = aby nemohlo dôjsť k neoprávnenému spusteniu lavíny nejakým hoaxom) Dostane SMS od správnej osoby, prepošle piatim ďalším.
Ako maximálna fičúrina by ešte mohla byť spätná kontrola, že niektorý z posledných by poslali späť prvému potvrdenie, že správa došla až na koniec.
Ale to už nie je nevyhnutné.
EDIT
stále sa tu držíte toho názorného, ale nie najšťastnejšieho príkladu s rušením akcie.
Ono by to mohlo mať aj vážnejšie použitie.
Napr. správa - vytápa nás /alebo/ zafúkalo nás /alebo/ všade okolo popadali stromy - príďte na pomoc kto môžte a ste v dosahu by tiež ľahko mohla prebehnúť...
|
Pon, 28.09.2009, 14:24 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|