Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 30.05.2025, 16:01
Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10 ] 
 EDS 

Ak máte Volkswagen, ste s ním spokojný?
Áno 76%  76%  [ 13 ]
Nie 24%  24%  [ 4 ]
Celkom hlasov : 17

EDS 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať EDS
http://www.vw.sk/technika/technika_eds_m.htm

No podľa mňa strašná sprostosť s tým diferenciálom..pribrzdenie kolesa nemá z uzávierkou nič spoločné..

To hlasovanie je len tak pre radosť :wink:

Niva 1.7i, LPG, gurtne, dynamická gurtňa, navijáčik, šekle, lopata, baterka, CB, PMR, motorová píla, kompresor, air jack, menič 12/230V 1500W, nejaké náradie, T3 a ďalšia výbava Samurai s navijákom 9500LB, T3 :smt124

Pon, 02.11.2009, 14:14
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Preco by to mala byt sprostost?je to pravda nieje to uzavierka ide o to ze zacne zaberat aj to koleso ktore dovtedy nezaberalo

Pon, 02.11.2009, 14:22
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No veď áno, ale oni tam pletú uzávierku difu :roll:

Niva 1.7i, LPG, gurtne, dynamická gurtňa, navijáčik, šekle, lopata, baterka, CB, PMR, motorová píla, kompresor, air jack, menič 12/230V 1500W, nejaké náradie, T3 a ďalšia výbava Samurai s navijákom 9500LB, T3 :smt124

Pon, 02.11.2009, 14:30
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ak sa dobre pamatam moj otec mi spominal ze sa to robievalo aj na obycajne MB-cke ze ked nemohol niekto cez zimu vyjst hlavne cez zimu a bola dobre dostelovana rucna brzda tak sa trosku pritiahla a fungovalo to...
Ja osobne som tomu neveril ale mal som moznost to vyskusat na are 240 ked som odtrhol prednu poloos a bolo treba nacuvat hore kopcom do garaze a bez predku to nechcelo ist...tak som trosku pritiahol rucnu brzdu a fakt to fungovalo zacali prehrabavat obe kolesa jasne ze jedno malo vacsie otacky ako druhe cize to nepracovalo ako uzavierka difu. ale je sprostost davat to pod nejakym nazvom EDS a montovat to do novych aut aj ked mozno keby to auto mam a pomohlo by mi to by som nebol proti aby sa to montovalo... :smt023
Ale myslim si ze konstruktery vo volkswagen vedia co robia ked to montuju...

Pon, 02.11.2009, 14:38
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Júúj zas ma tu nikto nechápe :)

Nehovorím, že to nefunguje. Ide o to, že s diferenciálom to nemá nič spoločné a že na oficiálnej stránke píšu bludy. jedine že by nie

Pon, 02.11.2009, 16:49
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
... je ni to sice jedno, ale pise sa Volkswagen

edit:resolved
d.

Pon, 02.11.2009, 19:37
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin píše:

Nehovorím, že to nefunguje. Ide o to, že s diferenciálom to nemá nič spoločné a že na oficiálnej stránke píšu bludy. jedine že by nie

praveze to priamo suvisi s funkciou diferencialu.tym ze sa to koleso pribrzduje akoby si oklamal diferencial lebo si mysli ze pribrzdene koleso uz ma dobru trakciu,presunie teda vykon na druhe koleso.

Pon, 02.11.2009, 20:01
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tento systém je hodne využívaný u SUV aj v regulérnych offoch.Dokonce ho používa aj defík :smt107 .Je v kombinácii s ABS
Používa ho aj Discovery III,Range Rover.U zýchto dvoch sa to volá Terain Response a LR ho doviedol k dokonalosti.
Presne ako píše Rudy-Vitara odľahčené koleso pribrzdí brzda a diferenciál prenesie výkon na koleso ktoré je v zábere.Riadi to samozrejme elektronika a preto sa nazýva "elektronická uzávierka"
P.S
má to aj hocijaký traktor.dá sa mu samostatne pribrzdiť jedno,alebo druhé koleso.tam je to samozrejme čisto mechanická záležitosť

Pon, 02.11.2009, 21:41
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dado píše:
... je ni to sice jedno, ale pise sa Volkswagen

edit:resolved
d.

Čo som to napísal zle? :shock: Ak áno tak sorry :oops:

Rudy-Vitara: Veľmi dobre viem ako tieto systémy fungujú. ESP, ktoré obsahuje aj systém ASR, robí presne rovnakú funkciu, zaujímavé že som sa ešte s pojmom "uzávierka" nikde u týchto systémov nestretol. No čím to asi bude :roll: Je to len oblbovanie zákazníkov, nieje podstatné či je tam napísané elektronická. Laik to pochopí úplne ináč, alebo to nepochopí :lol:
Ono ja sa tu nepotrebujem hádať, ani nejak nemám nič proti Volkswagenu, len keď som si ten šlánok prečítal tak som sa akurát zasmial. No a tým posledným odstavcom to už úplne dorazili...

Uto, 03.11.2009, 13:15
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin píše:

No myslim ze je to aj tak jedno, ludia co sa tomu aspon trochu rozumeju pro prestudovani zistia co to naozaj je a tomu zbytku co jazdi len po ceste je to jedno.. Vacsinou ked sa niekoho kto s SUV alebo offom nejazdi v terene opytam na vybavu a ci to ma nejaku uzavierku dostanem odpoved ze "ano je to 4x4"..

Uto, 03.11.2009, 16:02
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný