Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 10 ] |
|
Autor |
Správa |
Martin
Ťažký Profík
|
http://www.vw.sk/technika/technika_eds_m.htm
No podľa mňa strašná sprostosť s tým diferenciálom..pribrzdenie kolesa nemá z uzávierkou nič spoločné..
To hlasovanie je len tak pre radosť 
_________________Niva 1.7i, LPG, gurtne, dynamická gurtňa, navijáčik, šekle, lopata, baterka, CB, PMR, motorová píla, kompresor, air jack, menič 12/230V 1500W, nejaké náradie, T3 a ďalšia výbava Samurai s navijákom 9500LB, T3 
|
Pon, 02.11.2009, 14:14 |
|
 |
Rudy-Vitara
Ťažký Profík
Registrovaný: Sob, 10.01.2009, 1:54 Príspevky: 262 Bydlisko: Žarnovica
|
Preco by to mala byt sprostost?je to pravda nieje to uzavierka ide o to ze zacne zaberat aj to koleso ktore dovtedy nezaberalo
_________________ Vitara 1.6, navijak, šnorchel, zdvihutá, rozšírená, T3, Hi-lift, kompresor,....
|
Pon, 02.11.2009, 14:22 |
|
 |
Martin
Ťažký Profík
|
No veď áno, ale oni tam pletú uzávierku difu 
_________________Niva 1.7i, LPG, gurtne, dynamická gurtňa, navijáčik, šekle, lopata, baterka, CB, PMR, motorová píla, kompresor, air jack, menič 12/230V 1500W, nejaké náradie, T3 a ďalšia výbava Samurai s navijákom 9500LB, T3 
|
Pon, 02.11.2009, 14:30 |
|
 |
negio
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 30.11.2008, 17:15 Príspevky: 280 Bydlisko: Bratislava
|
Ak sa dobre pamatam moj otec mi spominal ze sa to robievalo aj na obycajne MB-cke ze ked nemohol niekto cez zimu vyjst hlavne cez zimu a bola dobre dostelovana rucna brzda tak sa trosku pritiahla a fungovalo to...
Ja osobne som tomu neveril ale mal som moznost to vyskusat na are 240 ked som odtrhol prednu poloos a bolo treba nacuvat hore kopcom do garaze a bez predku to nechcelo ist...tak som trosku pritiahol rucnu brzdu a fakt to fungovalo zacali prehrabavat obe kolesa jasne ze jedno malo vacsie otacky ako druhe cize to nepracovalo ako uzavierka difu. ale je sprostost davat to pod nejakym nazvom EDS a montovat to do novych aut aj ked mozno keby to auto mam a pomohlo by mi to by som nebol proti aby sa to montovalo...
Ale myslim si ze konstruktery vo volkswagen vedia co robia ked to montuju...
_________________ Mitsubishi Pajero 2,5td, T3
|
Pon, 02.11.2009, 14:38 |
|
 |
Martin
Ťažký Profík
|
Júúj zas ma tu nikto nechápe
Nehovorím, že to nefunguje. Ide o to, že s diferenciálom to nemá nič spoločné a že na oficiálnej stránke píšu bludy. jedine že by nie
|
Pon, 02.11.2009, 16:49 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
... je ni to sice jedno, ale pise sa Volkswagen
edit:resolved d.
|
Pon, 02.11.2009, 19:37 |
|
 |
Rudy-Vitara
Ťažký Profík
Registrovaný: Sob, 10.01.2009, 1:54 Príspevky: 262 Bydlisko: Žarnovica
|
Martin píše: Júúj zas ma tu nikto nechápe Nehovorím, že to nefunguje. Ide o to, že s diferenciálom to nemá nič spoločné a že na oficiálnej stránke píšu bludy. jedine že by nie
praveze to priamo suvisi s funkciou diferencialu.tym ze sa to koleso pribrzduje akoby si oklamal diferencial lebo si mysli ze pribrzdene koleso uz ma dobru trakciu,presunie teda vykon na druhe koleso.
_________________ Vitara 1.6, navijak, šnorchel, zdvihutá, rozšírená, T3, Hi-lift, kompresor,....
|
Pon, 02.11.2009, 20:01 |
|
 |
marcek4x4
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 14.11.2006, 22:24 Príspevky: 324 Bydlisko: Dudince
|
Tento systém je hodne využívaný u SUV aj v regulérnych offoch.Dokonce ho používa aj defík  .Je v kombinácii s ABS
Používa ho aj Discovery III,Range Rover.U zýchto dvoch sa to volá Terain Response a LR ho doviedol k dokonalosti.
Presne ako píše Rudy-Vitara odľahčené koleso pribrzdí brzda a diferenciál prenesie výkon na koleso ktoré je v zábere.Riadi to samozrejme elektronika a preto sa nazýva "elektronická uzávierka"
P.S
má to aj hocijaký traktor.dá sa mu samostatne pribrzdiť jedno,alebo druhé koleso.tam je to samozrejme čisto mechanická záležitosť
_________________ LANDROVER DISCOVERY bývalá leštenka
|
Pon, 02.11.2009, 21:41 |
|
 |
Martin
Ťažký Profík
|
dado píše: ... je ni to sice jedno, ale pise sa Volkswagen
edit:resolved d.
Čo som to napísal zle?  Ak áno tak sorry
Rudy-Vitara: Veľmi dobre viem ako tieto systémy fungujú. ESP, ktoré obsahuje aj systém ASR, robí presne rovnakú funkciu, zaujímavé že som sa ešte s pojmom "uzávierka" nikde u týchto systémov nestretol. No čím to asi bude  Je to len oblbovanie zákazníkov, nieje podstatné či je tam napísané elektronická. Laik to pochopí úplne ináč, alebo to nepochopí
Ono ja sa tu nepotrebujem hádať, ani nejak nemám nič proti Volkswagenu, len keď som si ten šlánok prečítal tak som sa akurát zasmial. No a tým posledným odstavcom to už úplne dorazili...
|
Uto, 03.11.2009, 13:15 |
|
 |
viders
Frajer
Registrovaný: Štv, 12.03.2009, 15:30 Príspevky: 242 Bydlisko: RS / Praha
|
Martin píše: Júúj zas ma tu nikto nechápe Nehovorím, že to nefunguje. Ide o to, že s diferenciálom to nemá nič spoločné a že na oficiálnej stránke píšu bludy. jedine že by nie
No myslim ze je to aj tak jedno, ludia co sa tomu aspon trochu rozumeju pro prestudovani zistia co to naozaj je a tomu zbytku co jazdi len po ceste je to jedno.. Vacsinou ked sa niekoho kto s SUV alebo offom nejazdi v terene opytam na vybavu a ci to ma nejaku uzavierku dostanem odpoved ze "ano je to 4x4"..
|
Uto, 03.11.2009, 16:02 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 10 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|