Dnes je piatok 30. mája 2025, meniny má Ferdinand a zajtra Petronela, Petrana
Autor |
Správa |
biker
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 0:00 Príspevky: 1239 Bydlisko: Senica
|
je toto mozne??? uz som zvyknuti na vselijakych "profikov" ale posledne dni prsi a nejak sa mi zda ze je na cestach viac a viac soferov co svietia hmlovkami jak idioti ked neni hmla.
za 20 km som stretol asi 50 aut a polovica z nich maju zapnute hmlovky. takze mi svietia do huby osmymi svetlami ked pocitam odrazy z cesty. je to moooc prijemne...
na to ze kopu ludi ma nastavene stretavacky moc vysoko som si uz zvykol ale toto je uz moc.
no a sem-tam im zapnem hmlovky aj ja. nemam ich v spoileri ale sucast hlavnych svetiel. a oni zacnu mi blikat dialkovymi ze asi im to je neprijemne alebo co...? chapete to? ja nee...
aj tu su nejaki co malo vidia ked vnoci prsi a potrebuju mat ten pocit ze su lepsie videni ked oslepuju protiiducich? 
|
Str, 09.12.2009, 0:06 |
|
 |
RENSO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.08.2008, 15:31 Príspevky: 1393 Bydlisko: Revúca
|
to niesu vodiči... to su k.k.ti, toto isté si všimam aj ja za posledných par upršaných dní, a tež ma ide vychytit... ale ja mam toho viac, tak to zapnem všetko a je pokoj... ...kým nezajdem po zakrutu kua
_________________ vek: 25 ex: Wrangler 2,5i ex: Wrangler 4,0i ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 2,5TD ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 4,0i závodný špeciál ex: Grand Cherokee 4,7 WJ cestná leštenka now: Ford Explorer
|
Str, 09.12.2009, 0:11 |
|
 |
thunder
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.05.2007, 22:16 Príspevky: 1999 Bydlisko: Trencin
|
joj, ste mi brnkli na strunu teraz. predne hmlovky su totalne najzbytocnejsia vybava auta a je to jedna z veci, co mi pravidelne zdviha tlak. kazdy idiot to v dazdi zapne, ako keby mu v jazde pomohlo, ze mu to svieti 3 metre pred auto. cez den to je este pohoda, ale v tme v dazdi je to neprijemne. a to som potom neprijemny aj ja. ak je takyto borec s hmlovkami v noci za mnou, s radostou mu zapnem moju zadnu. ked ma taku znizenu viditelnost, ze musi mat zapnute hmlovky, tak nech ma teda poriadne vidi a netrafi ma zozadu...
oprotiiducim zase zablikam dialkovymi. asi to nepochopia ze preco, ale nech trenuju mozgove zavity, nezaskodi im...
|
Str, 09.12.2009, 0:53 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
Necuduj sa,kopu aut si kupili starsi spoluobcania a teraz si myslia ze pokial im to svieti,tak im to aj funguje 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Str, 09.12.2009, 1:53 |
|
 |
Tunki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové
|
Ja ked som oslepovaný, tak si prisvietim všetkým čo mám aby som videl. Akurát dávam pozor, aby sa do toho nedostali nevinní vodiči z kolóny za oslepovacím vozidlom 
_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition .... Trooper 2.2TD (RIP) .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí*
|
Str, 09.12.2009, 2:06 |
|
 |
603
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.11.2008, 23:39 Príspevky: 529 Bydlisko: ba//mi
|
tusim si domontujem nejake tie hmlovky... )
_________________www.khvmi.sk
|
Str, 09.12.2009, 9:05 |
|
 |
masurko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.09.2007, 12:05 Príspevky: 1818 Bydlisko: Trencin
|
thunder píše: ... predne hmlovky su totalne najzbytocnejsia vybava auta...
Romco podla mna si nasli aj ine uplatnenie ako len vytacat oprotiiducich a sice ako osvetlenie pri zatacani a je to podla mna velmi dobra vec. S ostatnymi vyjadreniami plne suhlasim a tiez najprv zapnem hmlovky dotycnemu a ked nepochopi a neni predomnou nevinny tak mu pomozem aj dialkacmi. Aj tak to asi neostava riesit inak ako svietenim a blikanim, pretoze prislusnika PZ som este nevidel udelit pokutu za taketo pouzitie hmloviek aj ked to vyhlaska zakazuje.
_________________ "Bolesť trvá len chvíľu, víťazstvo trvá navždy" Ex: JEEP CHEROKEE 4.0i, 4.5" lift Ex: Patrol K260, 2.8D homemade pickup Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba
|
Str, 09.12.2009, 9:18 |
|
 |
thunder
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.05.2007, 22:16 Príspevky: 1999 Bydlisko: Trencin
|
ano, ta funkcia prisvietenia, ked auto zataca je super. ale tam to hned po zatoceni zhasne a neotravuje...
predne hmlovky su blbost. zadna ma opodstatnenie, napr. cez den, ked leje, tak sa za autom pri vyssej rychlosti zdviha vodna stena a svetla zanikaju. na dialnici to pomoze skor zbadat auto vpredu. ale v noci je to presne naopak, svieto to tak intenzivne, ze velakrat cez to svetlo nie je vidiet dopredu...
ale naco su dobre predne? na osvetlenie to nema sluzit, lebo to je rozptylove svetlo a svieti len tesne pred auto. a normalne stretavacky vidiet rovnako dobre ako aj hmlovky. tak neviem na co je to dobre. akurat, ze niektore auta si nedokazu rozsvietit zadnu bez prednych...
Naposledy upravil thunder dňa Str, 09.12.2009, 10:35, celkovo upravené 1
|
Str, 09.12.2009, 10:23 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
masurko píše: pretoze prislusnika PZ som este nevidel udelit pokutu za taketo pouzitie hmloviek aj ked to vyhlaska zakazuje.
Vyborny postreh, pritom je to taka lahka cesta ako prist k vianocnym premiam ...
Ja uvazujem o domontovani pridavnych svetiel dozadu (pracovnych), a budu zapinatelne podla lubovole, tudiz hmlovkar za mojim chrbtom = neuvidi ani prd ... Budem hajzel, ale co uz ...
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Str, 09.12.2009, 10:32 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
thunder píše: ...akurat, ze niektore auta si nedokazu rozsvietit zadnu bez prednych...
Aj ja mám na aute takúto sprostú kombináciu a ide ma z toho trafiť šľak. Keby to aspoň spravili, že sa najprv rozsvieti zadná a potom predné! Takto keď som na konci kolóny a chcem mať zažatú iba zadnú hmlovku musím osvetlovať aj auto pred sebou.
V daždi hmlovky nepoužívam.
P.S: Ak by niekto vedel ako a či sa vôbec dá prerobiť rozsvecovanie hmloviek na samostatné kombíky, potešil by ma...
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Str, 09.12.2009, 10:48 |
|
 |
konik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 06.02.2008, 20:07 Príspevky: 743 Bydlisko: Nitra
|
masurko píše: pretoze prislusnika PZ som este nevidel udelit pokutu za taketo pouzitie hmloviek aj ked to vyhlaska zakazuje.
kedysi davno ked mi este fungovali hmlovky na bruchoplazke som dostal za Svetoplukovom jeden nenavratny statny dlhopis v nominale 500 skk za vyhladavanie zajacov v jarkoch hmlovkami - je fakt ze na tu haved vidno lepsie ked zapnes hmlovky... /do hmly ich nezapinam akosi mi to nepomaha vo videni ani cez hmlu ani cez dazd ani cez sneh len ma oslepuju/ cize hmlovky mam len z vychovnych dovodov, zlomyselnosti a este pre strycka prihodu.
_________________ GR Y60 W IM C BFG MT HiLift IM Spulka
|
Str, 09.12.2009, 12:21 |
|
 |
Fefe
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 16.11.2008, 20:51 Príspevky: 1050 Bydlisko: Bratislava
|
predné hmlovky zásadne používam mimo obce kde si osvetlujem krajnicu pri oprotiidúcom aute vypínam a pri hmlovkároch nechávam.
Zadné mám 2x a tie keď zapnem chudák čo ide za mnou a keď nepomáha len troška prišliapnem brzdový pedál aby sa zopol spínač a pridajú sa ďalšie 3 svetlá.
Zatiaľ každý pochopil, že ma zozadu oslňuje. 
_________________ Nissan Pathfinder R51 2005 128kW malá "expedičná" úprava: ASFIRpredný nárazník + ochrana spodku, IRON MANpodvozok, BFG KO2pneu,navijáčik, ARB uzávierky diferenciálov + kompresor
|
Str, 09.12.2009, 13:09 |
|
 |
EssoSk
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 18.03.2009, 20:11 Príspevky: 350 Bydlisko: Poprad
|
Nejazdím moc po cestách ale keď sa nájde kretén čo ich má zapnuté tak ho poteším mojim lúčom 4x zo zahrádky a 2x z rámu
_________________ Končím........
|
Str, 09.12.2009, 13:58 |
|
 |
Jameson
Frajer
|

Ja mám zadné a predné hmlovky spínateľné samostatne. Predné som použil dva krát v živote, raz pri Rovinke (snežilo tak husto, že ma oslepovali vlastné svetlá, hmlovky tým krásne prenikli) a raz pri Poprade na diaľnici - bola taká hmla, že som nevidel ani návesné tabule, kým som nebol pod nimi. V takýchto prípadoch sú hmlovky úplne na miestne, lenže ľudia si to neuvedomujú. Nedávno som stretol pár expertov, ktorí predné hmlovky používali ako svetlá na denné svietenie... To už bolo na mňa celkom silné kafe...
Zadnú hmlovku používam na diaľnici, keď je hodne zlé počasie - buď hmla alebo taký hustý dážď, ktorý pri vyššej rýchlosti spôsobí, že zozadu (vďaka podtlaku za autom) nevidieť obryskovky. Ono, či má význam zapnúť zadnú hmlovku vidieť krásne na iných autách - ak ich vidím jasne a dosť ďaleko, je zbytočné ju zapínať. Ak nie, tak je najvyšší čas... Na druhú stranu, na bratislavskom diaľničnom obchvate sa bežne stretnete so zadnými hmlovkami, zapnutými v kolónach. Fakt nič lepšie nepremasíruje očné spojovky, ako uprený pohľad do žiarivočerveného svetlometu, smažiaceho vám do ksichtu...
_________________ Zlaté zlatíčko so 150 koňmi pod kapotou... /Hyundai Terracan CRDi/
|
Str, 09.12.2009, 16:15 |
|
 |
bado
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 27.10.2008, 19:46 Príspevky: 346 Bydlisko: Banska Bystrica
|
absolutny suhlas s ich nepoužívaním za dažďa. napríklad včera po tme som sa vracal z Ožďan (RS) a len tak už trochu z recesie som si ich počítal, po Zvolen som narátal 38 "hmlovkárov" a každého som odzdravil asi 3 sekundovými diaľkovými  Ešte zadná sa ako tak na dialnici dá zvládnuť, ale keď sa trepú autá v rozostupoch tak 10 metrov v kolone tak to je už fakt bezohľadnosť hraničiaca s hlúposťou.
|
Str, 09.12.2009, 18:29 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|