Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 22.06.2025, 23:30
Dnes je nedela 22. júna 2025, meniny má Paulína a zajtra Sidónia

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 15 ] 
 Obycajny Samurai 
Autor Správa
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
už sa tu nejaký ten týždeň prehŕňam po fóre, tak som sa chcel aspoň trošku autom predstaviť.

je to zatial séria Samurai 1,3 karburátor bez katu rv. 88, nemám s ním nejaké obrovské plány spraviť z neho mašinu čo prejde aj 3pochodový barák bez zaváhania.

Je to na papieroch tak ani nechcem robiť nejaké okaté zásahy do konštrukcie. A na moje vozenie v takom lakšom teréne, poľných cestách a občasné využitie samíka ako pracanta z vozíkom netreba mega kríženie a V8motor.

Dosť bolo kecov tu sú fotky:
tieto sú ešte u pôvodného majiteľa bez mojich zásahov.
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
BTW stresny nosic je za nejaku symbolicku cenu k mání.

a fotka po mojom odstrojeni
Obrázok

Planovane upravy:
Kolesa:
-Vranik truck2000
-vymena troch kolies (predne + rezerva) za tie z trojuholnikovymi otvormi
-lakovanie diskov v práškovej lakovni na strieborno

Podvozok:
-nahamrovanie listov
-výmena tlmičov, niekde som sa tu dočítal, že z nivy pasuju
-nejaky plech na ochranu motora, to ešte nemam premyslene
-v pripade potreby o malicko dlksie hupacky

Narazniky:
-predny je ohnuty, chcem si doma vyrobit pevnostak, no nic velke, viac menej len o trosku vacsi nez original, trubkovy ram v predu chcem nechat povodny
-zadny chcem vyrobit cely druhy z pevenejsieho materialu, no podobny ako original

kasna:
-vzhladom na vek som velmi spokojny no nejku tu lišku ryšku som našiel. Takze vyvarenie zadnych blatnikov, ramu celneho skla a vleckoveho priestoru
-nastrek z vnutra na matnočiernu Alkyton
-nastrek z vonku "metalicku" šedu. Alkyton. Neni to metaliza, len by sa mala podobat. Musim kupit a vyskusat. V technicaku pisu Seda metaliza a prepisovat sa mi to nechce. (alkyton farba, preto lebo hodne znesie, mam ju vyskusanu a da sa nastriekat aj doma v garazi) ty padom ziadna hlava v smutku ked to niekde oskrem.
-vymena znicenych tapacirov za hlinikovy protismykovy plech (dvere a vleckovy priestor)
-bocne naslapy - domaca vyroba

Sedačky:
-predne: vymena za vyhrievane zo swifta + obšitie (vaham medzi kvalitnou handrou a koženkou)
-zadne povodne, len nastiekat ich ram a tiez obsit

Motor:
-vymena vsetkych beznych veci (naplne fitre atd atd....)
-v pripade nutonosti vymena alternatora za vacsi
-vymena sviecok aj z kablami
-na zaciatok vyvarenie vyfuku, casom novy
-ak zacne robit problemy karburator tak zvazujem prisposobenie vstrekovania z 1.3swift. vcetne elektriky a riadiacej jednotky.
Motoru chcem venovat najviac casu, trosku mu vdychnut novy zivot.

Svetla:
-hore svetelna rampa 4x dialkove svetla + 1 hladacik do zadu
-na povodny predny ram 2 hmlovky

Audio:
240W zosik + 4x repro a odmonotvavatelny subwoofer (na toto si moc nepotrpim, ale auto sluzi na stanovackach ako zakladny zdroj hluku) a veci som zohnal za par supiek od znameho, tak preco to tam nedat, ked uz to lezi v sufliku.

Som zvedavy na Vase pripomienky. Dufam ze ma tu nikto nezotre, ze to s tymi upravami beriem len tak decentne. No na pojazdenie k vode a na stanovacky fakt nepotrebujem offroad special.

rozpredávam vitaru 1,6 16V 5D 97

Sob, 24.09.2011, 0:24
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pekný samík. Páči sa mi. Kedže plánuješ vyvárať, farbiť čo treba a meniť čo treba tak auto ti dobre poslúži. Ty sám vieš načo ho budeš potrebovať, a keď ti postačí v tejto základnej úprave tak nevidím dôvod načo ho upravovať. Tento typ áut upúta moju pozornosť aj bez úpravy viac ako barsjaké iné auto na ktorých ludia v meste machrujú. Nebudem menovať tie vozy aby som neurazil(nejde o 4x4).
Tak už len veľa šťastných km, a nech sa ti darí pri plánoch ktoré tu spomínaš
:-)

Sob, 24.09.2011, 9:11
Profil ICQ
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diky moc za pochvalu, mna tiez viac zaujme nejaky poriadny off. Z luxusnych bruchoplazov som v celku znudeny. Aj ked je u nas skoro vsade rovina a v zime ked je 10cm snehu tak to niektori pokladaju za kalamitny stav. Tak sa u nas moc ozajstnych offov nepohybuje....

Viac menej ked sa uz ideme vozit tak len ja a krsny na LJ80

Jazdit po meste bez strechy a dveri je dost dobra zabava.

Upravy su v dlhodobom planovani, Hlavne po veceroch v zime. V lete na upravovanie kašlem to sa chcem vozit.

Sob, 24.09.2011, 11:30
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dlhsiu dobu som tu nebol. No o to viac som bol v garazi.

pribudli nove kolecka Fulda Tram 4x4 255/60 R15. povodne som chcel nieco uplne ine ale, dostal som ponuku ktora sa neodmieta. Len budem musiet teraz poriesit rozsirenie blatnikov.
Obrázok
Obrázok

Pustil som sa to rozsiahlej omladzovacej kury motora. Okrem lozisk som vymenil vsetko co sa dalo. A aby to nebolo malo, vylestil som kanaly a prebrusil sedla ventilov.

takto nenapadne to nejako zacalo
Obrázok
Obrázok

Obrázok

Piesty boli tiez pekne zasrate
Obrázok

po ocisteni a prekruzkovani
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Hlava bola v katastrofalnom stave. Uz mi boli jasne polovicne tlaky
Obrázok
Obrázok

Po cisteni a lesteni
Obrázok
Obrázok

Ako by to bolo nez novych rozvodov.
Obrázok

A uz sa kompletuje
Obrázok
Obrázok

zatial nemam foto kde je motor komplet hotovy. Momentalne to mam sice ozivene. Jedine kde to vazne je novy vyfuk v pošte ktory by mal prist az zajtra. (3tyzdne cakam jak na Godota)

Uz bez vyfuku to ide lepsie nez pred tym.

Pon, 26.12.2011, 13:29
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Si sa niako rozbehol. A to si pisal,ze nemas velke plany. ten motor je super.

Pon, 26.12.2011, 13:44
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ten motor za to vážne stál. všade som sa dočítal že tieto motory sú dobré len pri ich veku sú zanačne vydýchnité. Niečo na tom bude. Uvidím keď nahodím výfuk a spravim 500km zábežných pre krúžky. No už teraz to ide podstatne lepšie. BTW a bolo to z časti aj nutné. Prasknuté tesnenie pod hlavou (olej tiekol po bloku rovno do spojky) a tlaky 6atm bol fak mizeny.

BTW ako odmastit spojkovu lamelu. Dokedy do nej nenatiekol olej z motora cez otvor na rysku tak bola spojka OK. Teraz mi spojka dost šmýka. Už som skúšal ísť dlhšiu dobu cez spojku či sa to nevypáli no zatial bez úspechu. Nerád by som striekal do spojkoveho priestoru nejake odmastovadlo, aby som neodmastil aj ložisko. Nevie nikto čo s tým? rozoberať sa mi to vážne nechce. jedine ked budem menit celu spojku.

Pon, 26.12.2011, 15:20
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tiez sa mi stalo podobne so spojkou.. rozobrat, ine ti nepomoze nic, len to dokladne odmastit.. neskusaj vypiect spojku prehriatim (smykanim spojky) lebo v klude prasknu pritlacne plechy na pritlacaku, co sa stalo aj mne :-D

Pon, 26.12.2011, 16:56
Profil ICQ
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
je to moc velka maturita rozobrat a zlozit? Na swifte to bola robotka na cely den pre jedneho. ak je to komplikovane tak tu spojku rovno vymenim. Nerad robim veci na 2x. Ta co tam je zrejme este original. cena novej co som si robil prehlad chodi okolo 120eur

Pon, 26.12.2011, 17:02
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nie, za 3 hodiny to mas aj s ocistenim, je to v pohode, treba zlozit dole šaltpaku z prevodovky, zhodis oba predne kardany, tu vzperu, co je pod prevodovkou.. prevodovku demntujes, a uz len spojku rozobrat a vycistit.

stav spojky posud, mne stacilo menit len oblozenie lamely, lozisko bolo vysusene, to som rozobral a premazal.. dodnes funguje no problem. a tanier som musel menit ale len preto ze som spojku spalil

Pon, 26.12.2011, 17:10
Profil ICQ
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diky moc, neznie to hrozivo. tak sa do toho teda pustím.

Pon, 26.12.2011, 22:22
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no tak som sa do toho vcera v noci pustil a mal si pravdu prevodovka bola do 3ch hodin vonku aj z upratovanim garaze.

Verdikt: v spojkovom priestore všetko parádne premazané :twisted: od oleja co natiekol z pod hlavy motora (ked bolo prasknute tesnenie) cez otvor na risku az na spojku.

Lamela je zodrata až po nity, prítlačák je vydraty do polovice, sa normálne divím že, nepovolil už skorej. Ložisko je síce suché ale vyzerá OK.

Nič to, dal som si zistit cenu celej spojkovej sady. Nebudem to kúskovať. Ono tie diely majú veľmi podobnú životnosť. Ušetrím 20eur na ložisku a po sezone možem davat znova von prevodovku.

Máte nejakú vytipovanú overenú značku spojkovej sady? Chalanisko co mi zhana diely odporucal LUK alebo Sachs. Nechcem kupovať najlacnejšiu spojku. Občas sa mi stane, že spojka dostane dosť zabrať (a komu nie :-D ) tak nech tam nemam nejaky polsky shit

Sob, 07.01.2012, 13:18
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jednoznačne valeo ale tam aj cenovka je kus vyššia 8-) ale aj ta LUK nie je zlá... nie som si istý akú značku som dal asi rok dozadu ani nie a musel som vymeniť potom celu spojku za kvalitnejšiu tuším LUK ale nie som si 100%ne isty... predtým bol aj pritlačák taký okato šmejd pacičky boli hrubé a šla ťažko teraz ide parádne ľahučko, za takéto veci si radšej priplať spojka sa často stláča a hlavne v teréne ja len aby si neurobil to čo ja po pol roku boli problémy
ináč samurai je fakt super plány máš dobré a okato sa posúvaš ďalej
spomínal si farbu ALKYTON neviem či je to dobrá voľba na nástrek auta ešte zvnútra dobre ale exteriér fu to neviem je to syntetyka aby si ju nezlupil vapkou ja ju používam na doplnky čierna matná a na mechanické časti ako ramená pružiny atď mám žltú ALKYTONKU na doplnky je super fakt vydrží o dosť viac ako tie ostatné syntetiky nastriekal som sňou už 2 nárazníky nášlap a konštrukciu rezervného kolesa a drží to...
tak nech sa darí v plánoch prajem veľa km bez pokazenej spojky aby ťa v pohode doviezol kam len chceš ;-)

Sob, 07.01.2012, 13:43
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no veď o tom pišem. sa zhodneme. na spojke šetriť nebudem to nemá cenu. Na swifte som kúpil lacnu spojku a kopala jak sprosta. Chalanisko mi zisti ceny roznych značiek a už len vyberem najlepšiu kombinaciu cena/kvalita.

BTW k tomu alkytonu. Používam ju doma takmer na všetko. Je drahšia no vďačná. Či ňou striekaš alebo na ňu zobereš štetec.

Mám ju vyskúšanú aj na motorke, odolávala či už blatu piesku, benzínu, a dokonca aj mechanické vlastnosti su neni špatné. na to kolkokrat som prebehol cez kriky žiadny škrkanec. Jej vyhoda je že sa dá celkom pekne nanasat aj v domacich podmienkach. a pripadne oskrene zalezitosti si v poho sam zastriekam.

čo sa čistenia od blata tika. maš pravdu možno vapku by neustála ale to mi vobec neva. Ja čístím auto nie velkým tlakom, ale velkým množstvom vody. Mám velké čerpadlo v studni a keď dám na koniec hadice zúženie tak to spraví celkom statočný prúd a a nepotrebujem ani vysoký tlak. (kamo si tak umyl do kovu vapkou daewo nexia)

A diky za pochvalu samika. Nemám nanho moc času, ale v tomto ma čas netlači tak sa potroche bavkám. Neplanujem ho spravit do brutalneho terénu. Skôr do pôvodného stavu z pár viac či menej kozmetickými úpravami.

Sob, 07.01.2012, 14:26
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mne zas jeden vravel že dakto daval striekať žigulu ale potrebovali staru farbu dať preč, bola to synta a zo strechy im krasne zišla špachtlou :D my na pande máme nejakú na stroje je o cca polovicu lacnejšia ako autolak a je to vlastne aj to isté nevidím v tom rozdiel

Sob, 07.01.2012, 18:19
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja by som to nejak neriešil. keby som mal po chuti tak je moj idol flaškovo zelená, ale TP nepusti ked pišu strieborna metla tak dame matalicku hlinikovu od alkytonu čo sice neni metla, ale aspon sa tak tvari a to stačí. neni to Ečkovy medak ale OFF tak jake srani z farbu. ja na KO nepojdem koli zmene farby ked KO stoji cca 90eur a prestrek auta 30eur v cene aj z vypitimi pilsnermi

Ned, 08.01.2012, 3:35
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 15 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný