Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina
Autor |
Správa |
jankarol
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 12.11.2012, 15:39 Príspevky: 911 Bydlisko: Vranov nad Toplou
|
Sorry ale ked vies taku prestavbu spravit prečo si nevyberies nejaky dobrý základ ze ked na ňom niekam prídes každý sa za tym otočí a povie super .... Každý to hani kvôli tomu ze zbytočne mrhas talentom aj prostriedkami na niečo co zostane stále iba Rumunsku krabicou... Kritikou sa sleduje to ze a k nato máš postav niečo co bude totálna pecka....
|
Štv, 03.01.2013, 13:47 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|
Agos: na začiatku si písal že to máš na značkách a nechceš aby tá úprava bola nejak nápadná. Ako s takou prestavbou kde vymeníš motor, prevodovky, nápravy a čo ja viem ešte čo budeš musieť upravovať ako s tým chceš prejsť STK? Pozri pandíkove vlákno čo všetko musí rezať a prevárať, myslíš že technici na STK sú úpný dementi aby si nevšimli že sú tam zásahy do konštrukcie náprav, do podlahy a podobne?
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Štv, 03.01.2013, 15:07 |
|
 |
RENSO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.08.2008, 15:31 Príspevky: 1393 Bydlisko: Revúca
|

a máme tu Pandíka 2, teda Aríka  nič v zlom, ale do desiatky by som nedal ani cent, leda dobre kupil a ešte lepšie predal, ale ja už by som sa aj tej kupy bál, že by mi to ostalo dlho na krku, chalani ti dobre radia... skús niečo imidžovejšie, napr M461, alebo GAZ69, alebo niečo čo má nejakého ducha....
ale aby si nepovedal, že do teba j*bem aj ja a nenapíšem niečo k veci, tak nebudem len j*bať, ale skusim ti aj poradiť, pokial si si už sám vybral
skús tam dať motor 1,6TD z Golfa II, prevodovku tiež, a za to už daj nejakú takú ako si sám zvolíš, dá sa použiť dajme tomu lacné riešenie, a to nápravy GAZ/UAZ (diferák na pravej strane) tam by si mohol použiť prídavnú prevodovku zo samíka alebo z týchto aut. alebo potom variacia diferáku na druhej, čiže vodičovej strane, tam sú k máni dosť lacné nápravy Jeep, alebo ARO M461, to M461 by som asi skôr volil, sú pomalšie a aspon to nebude až taký "bastard".... k prídavnej prevodovke ti ostáva asi už len jeepacka, alebo potom niečo drahšie. mne by sa pozdávala volba prídavka z 240-ky a bud otočené nápravy z M461, alebo UAZ, GAZ... samozrejme možností je hufa viac, ale do niečoho užšieho a slabšieho by som nešiel, a píšeš že ideš prekopávať ARO 10, čiže tvoju volbu a stoj čo stoj rozhodnutie dosť ovplivňuje finančná stránka, preto ti nepíšem nápravy z Patrola a Toyoty, tie su drahšie ako dva desiatky.
ale ked sa cítiš finančne, tak to postav na MB Unimog nápravy, prídavku tam použi ATLAS, a motor s prevodovkou už je jedno aký, nad 150kW najlepšie V8
RENSO
_________________ vek: 25 ex: Wrangler 2,5i ex: Wrangler 4,0i ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 2,5TD ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 4,0i závodný špeciál ex: Grand Cherokee 4,7 WJ cestná leštenka now: Ford Explorer
|
Štv, 03.01.2013, 15:12 |
|
 |
agos
Učeň
|

RENSO píše: a máme tu Pandíka 2, teda Aríka  nič v zlom, ale do desiatky by som nedal ani cent, leda dobre kupil a ešte lepšie predal, ale ja už by som sa aj tej kupy bál, že by mi to ostalo dlho na krku, chalani ti dobre radia... skús niečo imidžovejšie, napr M461, alebo GAZ69, alebo niečo čo má nejakého ducha.... ale aby si nepovedal, že do teba j*bem aj ja a nenapíšem niečo k veci, tak nebudem len j*bať, ale skusim ti aj poradiť, pokial si si už sám vybral skús tam dať motor 1,6TD z Golfa II, prevodovku tiež, a za to už daj nejakú takú ako si sám zvolíš, dá sa použiť dajme tomu lacné riešenie, a to nápravy GAZ/UAZ (diferák na pravej strane) tam by si mohol použiť prídavnú prevodovku zo samíka alebo z týchto aut. alebo potom variacia diferáku na druhej, čiže vodičovej strane, tam sú k máni dosť lacné nápravy Jeep, alebo ARO M461, to M461 by som asi skôr volil, sú pomalšie a aspon to nebude až taký "bastard".... k prídavnej prevodovke ti ostáva asi už len jeepacka, alebo potom niečo drahšie. mne by sa pozdávala volba prídavka z 240-ky a bud otočené nápravy z M461, alebo UAZ, GAZ... samozrejme možností je hufa viac, ale do niečoho užšieho a slabšieho by som nešiel, a píšeš že ideš prekopávať ARO 10, čiže tvoju volbu a stoj čo stoj rozhodnutie dosť ovplivňuje finančná stránka, preto ti nepíšem nápravy z Patrola a Toyoty, tie su drahšie ako dva desiatky. ale ked sa cítiš finančne, tak to postav na MB Unimog nápravy, prídavku tam použi ATLAS, a motor s prevodovkou už je jedno aký, nad 150kW najlepšie V8 RENSO
No ja sa asi najskôr priklanam k možnosti uaz napravy, pridavka sa mi páči s gaz 69 lebo je odelene od motora a knej sa da uz dopasovat všeliaky motor od nivi cez bmw az po mercedes proste motor s prevodovkou s hociakej zadokolky... nad riešenim 1.6 td som premyšlal ale ako tu všetci píšu tak napravy a prevodovky,diferaky atd s 10 stoja za hovno....tak nad tym uz dako neuvazujem...proste na 99percent (ak aro nepredam) sa pustim do uaz naprav ,redukcie s 69 a motor??? podla teba by na zaciatok bola niva 1.6 slaba???? ,niesom milionar a netvrdim ze to zajtra bude behat, ked na to budem šetrit rok a dalši stavat tak budem spokojný.... a netvrdím ze postavím naj offroad stroj proste chcem 10 s menej poruchovím podvozkom motorom... a nech si tu píšu že uaz napravy su slabe,s uazom mam nieco prezite kamosou otec za tym niekolko rokov tahal stromy ,vozil drevo ,vozily sme sa na tom viem co to vydrží ,
|
Štv, 03.01.2013, 15:48 |
|
 |
agos
Učeň
|
romo11 píše: Agos: na začiatku si písal že to máš na značkách a nechceš aby tá úprava bola nejak nápadná. Ako s takou prestavbou kde vymeníš motor, prevodovky, nápravy a čo ja viem ešte čo budeš musieť upravovať ako s tým chceš prejsť STK? Pozri pandíkove vlákno čo všetko musí rezať a prevárať, myslíš že technici na STK sú úpný dementi aby si nevšimli že sú tam zásahy do konštrukcie náprav, do podlahy a podobne?
romo11 k tomu co si mi napísal : sme na slovensku !s!t!k!
|
Štv, 03.01.2013, 15:50 |
|
 |
jankarol
OFFROAD Expert
|
Uz som tam zachytil poznamku v zatvorke (ak ARO nepredam) 
|
Štv, 03.01.2013, 15:54 |
|
 |
agos
Učeň
|
jankarol píše: Uz som tam zachytil poznamku v zatvorke (ak ARO nepredam) 
v podstate vsetky auta,motorky co som mal /mam davam na net za mne vyhovujucu cenu ak sa preda preda sa ak nie pokracujem v planoch. A počuj nechces si kupit ford? zaregistrujes sa na fordclube tam su taky kritici ako ty hodil by si sa tam! vážne tam radi zhadzuju píšu bludy a hlavne nie k veci... som tu čakal iny kolektív...
|
Štv, 03.01.2013, 16:18 |
|
 |
jankarol
OFFROAD Expert
|
Nie nie len si ma zle pochopil .... Ked máš schopnosti a možnosti postaviť dobry off road tak je škoda aby si si nevybral lepší základ ... Nekritizoval som teba len som narazal nato ze s niečím iným by si sa oveľa viac povozil aj v teréne ako presedel v dielni...
|
Štv, 03.01.2013, 18:00 |
|
 |
agos
Učeň
|
jankarol píše: Nie nie len si ma zle pochopil .... Ked máš schopnosti a možnosti postaviť dobry off road tak je škoda aby si si nevybral lepší základ ... Nekritizoval som teba len som narazal nato ze s niečím iným by si sa oveľa viac povozil aj v teréne ako presedel v dielni...
v podstate ked ti pravdu poviem tak mne sa to aro 10 páči ...preto sa možno stym chcem zabavat , a prišlo mi to ako najlacnejsie 4x4 s spz a rámom... rozmyslal som aj nad nivou no ta nema rám je to samonoska ale tvarovo sa mi viac páči 10tka... časom sa uvidí čo a ako. 
|
Štv, 03.01.2013, 18:14 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 15.03.2009, 22:18 Príspevky: 2349 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
agos počuj chlapci ti tu radia dobre a viem o čom píšem cca. 2-3r nazad som sa z takou prerábkou pohraval aj ja a nakoniec som to zavrhol ako zbytočné mrhanie času a aj penez , to ale netvrdím ,že aro je na prd pár liet som s ním behal deno denne do prace a aj doma sa dosť narobilo , naj riešenie budeš mať asi toto : ak chceš zdvihať tak daj 5 -6 šrovbové naboje a na ne kolesá z 240 alebo nejaké 15-ky myslím si že by nebol problem . (lepšie povedané menší ako pri pevnej prednej ) Tým by si dosiahol večiu svetlú výšku a ešte sa dá podvyhnúť kastla nad rám , ja som mal podložené puky .
No ale najprv čo som vôbec spravil tak som prerobil tie sprosté volnobežky v predných nabojoch bo ma sralo ked som za mesiac musel kupiť 2X košíky a keď to od drbalo niekde v stupaní a hlavne v zime tak to už bolo o hubu.
Teraz som zbadal ,že tie naboje už máš. 
_________________ Ex. XJ. 2,5td 1998. WJ 2,7 crd 2002. zatial leštenka . Grand Vitara 2,0td 2006 3dv. WK/WH 3crd. 2006. Prejdem kade chcem - skoro všade !
Naposledy upravil tibik dňa Štv, 03.01.2013, 18:25, celkovo upravené 1
|
Štv, 03.01.2013, 18:18 |
|
 |
jankarol
OFFROAD Expert
|
Každopádne držím palce takze priebežne tu hádz aj nejake fotky ...
|
Štv, 03.01.2013, 18:19 |
|
 |
agos
Učeň
|
jankarol píše: Každopádne držím palce takze priebežne tu hádz aj nejake fotky ...
Vdaka 
|
Štv, 03.01.2013, 18:29 |
|
 |
agos
Učeň
|

tibik píše: agos počuj chlapci ti tu radia dobre a viem o čom píšem cca. 2-3r nazad som sa z takou prerábkou pohraval aj ja a nakoniec som to zavrhol ako zbytočné mrhanie času a aj penez , to ale netvrdím ,že aro je na prd pár liet som s ním behal deno denne do prace a aj doma sa dosť narobilo , naj riešenie budeš mať asi toto : ak chceš zdvihať tak daj 5 -6 šrovbové naboje a na ne kolesá z 240 alebo nejaké 15-ky myslím si že by nebol problem . (lepšie povedané menší ako pri pevnej prednej ) Tým by si dosiahol večiu svetlú výšku a ešte sa dá podvyhnúť kastla nad rám , ja som mal podložené puky . No ale najprv čo som vôbec spravil tak som prerobil tie sprosté volnobežky v predných nabojoch bo ma sralo ked som za mesiac musel kupiť 2X košíky a keď to od drbalo niekde v stupaní a hlavne v zime tak to už bolo o hubu. Teraz som zbadal ,že tie naboje už máš. 
ja tam mám 6 skrutkove naboje.... volnobežky zatial posluchaju , ako daleko si s prerabkou zašiel??? s čoho si chcel hodit napravy??? popripade motor prevodovku ? vdik
|
Štv, 03.01.2013, 18:32 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|