Dnes je pondelok 23. júna 2025, meniny má Sidónia a zajtra Ján
moje skusenosti s terennymi autami
Autor |
Správa |
Jojdo
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 16.03.2012, 15:55 Príspevky: 384 Bydlisko: Prievidza
|
_________________ Jeep Cherokee 2,5 TD (motor Croma) Nissan Patrol Y60 2,8
|
Pia, 07.12.2012, 10:21 |
|
 |
abacad
Začínajúci koumák
Registrovaný: Pia, 16.09.2011, 21:27 Príspevky: 121 Bydlisko: Trencin
|
ano, myslel som to tak, ak by sa to uchytilo, majitelia aut by mohli písať svoje recenzie, každý o vozidle s ktorým jazdí, ako je spokojný aké sú pozitíva,závady, čo mu vadí...a pod. Aby človek vedel napríklad pri kúpe landrovera aké sú plusy, ake sú mínusy, aby potom v priebehu pár mesiacov neprišiel na to že kúpil zle, že auto nesplní jeho očakávania, alebo, že da viac do opravy a udržby ako za PHM.
|
Pia, 07.12.2012, 10:55 |
|
 |
abacad
Začínajúci koumák
|
priateľu, písal som o svojich skúsenostiach, energetici nemávajú autá nijak upravene a často i pneu maju tak 50:50 cesta/terén. Na takom jimny sa chodí veru zle, nedivím sa že často nevýjdu .po výmene podvozka a zmene pneumatík je to výrazne lepšie auto, čo sa týka priechodnosti. a to je len začiatok úprav...
|
Pia, 07.12.2012, 11:48 |
|
 |
KIRA
Ťažký Profík
Registrovaný: Sob, 14.05.2011, 7:40 Príspevky: 285 Bydlisko: TT kraj stred
|
abacad píše: priateľu, písal som o svojich skúsenostiach, energetici nemávajú autá nijak upravene a často i pneu maju tak 50:50 cesta/terén. Na takom jimny sa chodí veru zle, nedivím sa že často nevýjdu .po výmene podvozka a zmene pneumatík je to výrazne lepšie auto, čo sa týka priechodnosti. a to je len začiatok úprav...
aj na sériovom Jimny nemože byt problem prejst po pooranom poli, teda pokial týžden neprší.
Ked si za to sadne niekto z nulovými skusenostami tak končí tak ako teraz v správach. vonku 3cm snehu a 20 rozbitých áut na okres. Chyba je medzi sedankou a volantom
_________________ Samurai 88: motor G16A (Vitara) + servo Mazda 3 Z6 2007
rozpredávam vitaru 1,6 16V 5D 97
|
Pia, 07.12.2012, 12:09 |
|
 |
devatnik23
Frajer
Registrovaný: Štv, 11.10.2012, 9:02 Príspevky: 246 Bydlisko: Prašník
|

Tak prispejem aj ja:
1. ARO 240
Síce som na ňom jazdil len dva dni, lebo sa potom niečo posralo (littlepepe že?  ), tak musím povedať že to auto bolo super. Po lese som valil 100 a podvozok to krásne kopiroval, je to jednoduchý stroj takže žiadne extra veci sa nemajú aké kaziť. Volant nemá servo a je to aj cítiť.
Motor je dosť smädný ale ktorý ťažký off nieje. Miesta je v celom aute požehnane aj ked za volantom som sa cítil dosť stiesneno. Celkovo by som to nazval veľkého pracanta za málo peňazí.
2. ARO 10.4
Na tom som jazdil už viac, hrkotak, kostitras a nervyzráč. Neviem či som mal až tak nevydarený kus ale viac som stál ako jazdil. Na tak jednoduché auto tam bolo strašne moc elektriky a ked sa do toho dostali myši hotovo. Motor bol 1.4 benzín bol to akurát aj spotreba bola akurát.
3. Suzuki Vitara 2.0TD
S mojím terajším autom som spokojný, odolné, jednoduché, spotreba dobrá, prejazdnost tiež, priestranne, pohodlné ako na ceste tak v teréne, nič nebucha, neskripe, nepiska a zatiaľ bez poruchy. Mínus hnije ako snáď každý japonec, trochu mi vadí že nejde predok zaradiť za jazdy.
_________________Suzuki Vitara 2.0TD Intercooler, automat, Truck 2000, lift 3cm, CB TTI, gurtne, vzduchový klaksón. Jazdím na hranolky.  Spotreba na ceste 7,2l/100km. Poteší. 
|
Pia, 07.12.2012, 16:47 |
|
 |
Slovak 87
Učeň
Registrovaný: Uto, 13.11.2012, 21:12 Príspevky: 43 Bydlisko: HE teraz UK
|
to abacad: tak to si ma prekvapil s tym LANDROVER DEFENDER 110 tu v UK ho pouzivaju dost a povazuju ho za ikonu a to nie len na off road. Ja som sa viezol v defender 90 po uprave a ten isiel kam len chcel nemal skoro ziaden problem ani do kopca ani v blate. ale to bol stary (85-90) a fakt paradne upraveny.

|
Pia, 07.12.2012, 20:55 |
|
 |
sahara04
Koumák
Registrovaný: Uto, 21.08.2012, 11:45 Príspevky: 150 Bydlisko: okres BJ
|

1. nie tak celkom terénne Subaru Forester 2.0S Turbo '99 - tipujem jedno z prvých áut myslených ako SUV (opravte ma, ak sa mýlim). mal som ho cca 2 roky. keď som obul GY wrangler AT, prešiel všade , kde ma pustila svetlá výška - ideálne na poľné cesty a lúky, dostatočne robustný podvozok, na ceste zase taká veľká Impreza - Symetrical AWD je veľmi návykové - jazdné vlastnosti najmä na snehu excelentné. spoľahlivosť príkladná, keď som ho kúpil, tak som menil komplet brzdy a gumy a späťák, odvtedy okrem kvapalín nič. vnútorný priestor prekvapivo dostatočný(odviezol som na jeden krát celú kúpelňu - vaňa, umývadlo, záchod, obklady, alebo 40m2 drevenej podlahy). nevýhoda - keď sa už niečo poserká, stojí to majlant (spätné zrkadlo stojí toľko, čo hlava válcov na Discovery 2,5tdi)
2. Land Rover Discovery I, 2,5tdi '96 - mal som ho cca 3 roky, bez úprav, iba gumy 235/85/R16 - výborné v teréne a na prekvapenie rovnako dobré aj na ceste, hoci nie prehnane pohodlné, ale na tom si nezakladám (kríže ma zatiaľ nebolia), dobrá stabilita, ale keď je naložené po strechu (a zmestí sa toho naozaj veľa), človek hneď zbystrí. na snehu však treba veľmi opatrne. spoľahlivosť - taká anglická - nič moc, ale keď aj niečo odíde, dá sa s tým ešte jazdiť - kým sa neodlomí koleso, človek vždy dôjde domov alebo do servisu. náhradné diely prekvapivo lacné. nevýhody - hnije zo spodu a keď človek nemá garáž, štartovanie v zime býva lotéria.
|
Štv, 24.01.2013, 14:52 |
|
 |
abacad
Začínajúci koumák
|
jo, stary defik,nie ten s fordovým motorom, tomu sa treba vyhnuť...
|
Pia, 25.01.2013, 1:28 |
|
 |
ladanivapepe
Frajer
Registrovaný: Ned, 14.12.2008, 17:26 Príspevky: 201 Bydlisko: SENKVICE
|

Tak pridam aj ja. Lebo presne nieco taketo som potreboval citat vzdy ked som isiel kupovat dalsieho tatosa. Cize nie len pocut chvalu ked chce niekto to svoje auto predat, ale ozaj vlastne skusenosti negativa, pozitiva.
Lada Niva 1,6 benzin, karburator, r.v. 1986. Aj v seriovej verzii a na origo ruskych gumach Voltyre 175/80 r16, velmi dobra prejazdnost. Moja skusenost najlepsia pneumatika na Nivu je maxi cross 195/80 r15. Nestalo sa mi na tychto pneumatikach, ze by som urval poloos. A snad o perfektnych vlastnostiach v terene pisat ani nemusim. Jednoducha obsluha, lacne nahradne diely. Nizka hmotnost, niekedy staci ak spolujazdec troch potlaci a ide sa dalej. Negativa. Ak je zatazena slabsi vykon, urcite v terene max. spolujazdec. Korozia, nutne osetrenie karoserie, manzety na homokinetickych klbov, mensia vydrz capov. Ak sa rozhodnete pre ostrejsie vzory pneu a vacsie velkosti pneu ako 195/80r15 treba ratat s pochrumanymi poloosami, homokinetakmi a diferakmi. Vpredu odporucam prerabku namisto hlinikoveho obalu difu dat zelezny.
Lada Niva 1,9td dobra spotreba bez uprav a na at pneu sa da jazdit pod 7 l nafty. Dobra prejazdnost. V tazkom terene ju treba drzat vo vysokych otackach max. na 2 rychlostnom stupni, na 3 stupni nema auto potrebnu silu a dynamiku. Tiez plati pozitivum co aj pri 1,6. Dizlova verzia ma uplne zle vyriesene uchytenie predneho diferencialu, odchadzaju tam stifty, nutne kontrolovat a dotahovat, idealne tiez prerobit obal na zelezny. Dalej jej velkym problemom je vakuova pumpa a la peugeot. Hotova katastrofa.
|
Pia, 25.01.2013, 9:08 |
|
 |
Little PEPE
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.07.2010, 20:34 Príspevky: 1296 Bydlisko: Myjava
|
devatnik23 píše: Tak prispejem aj ja:
1 Po lese som valil 100 .
to si sa nepochválil preto si mi odpísal motor visíš 1000e bez srandy
_________________Pepe K160 3,3TDi + Red Banditos Y60 4,2 D, Hyena V8 6.2D + Audi A6 2,5TD UTE Y60 TD42 vo výstavbe "ked motor tak kladivo, ked smrad tak z diesla" td42@safe-mail.net
|
Pia, 25.01.2013, 9:20 |
|
 |
devatnik23
Frajer
Registrovaný: Štv, 11.10.2012, 9:02 Príspevky: 246 Bydlisko: Prašník
|
Ale to bolo len obrazne.  dobre vieš že to nebola moja chyba.  To tá vy.ebana karma moja, plus únava materiálu a ide to.
_________________Suzuki Vitara 2.0TD Intercooler, automat, Truck 2000, lift 3cm, CB TTI, gurtne, vzduchový klaksón. Jazdím na hranolky.  Spotreba na ceste 7,2l/100km. Poteší. 
|
Pia, 25.01.2013, 9:53 |
|
 |
pavol2078
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 04.03.2010, 19:40 Príspevky: 1447 Bydlisko: povazska bystrica
|

devatnik23 píše: Tak prispejem aj ja: 1. ARO 240 Síce som na ňom jazdil len dva dni, lebo sa potom niečo posralo (littlepepe že?  ), tak musím povedať že to auto bolo super. Po lese som valil 100 a podvozok to krásne kopiroval, je to jednoduchý stroj takže žiadne extra veci sa nemajú aké kaziť. Volant nemá servo a je to aj cítiť. Motor je dosť smädný ale ktorý ťažký off nieje. Miesta je v celom aute požehnane aj ked za volantom som sa cítil dosť stiesneno. Celkovo by som to nazval veľkého pracanta za málo peňazí. 2. ARO 10.4 Na tom som jazdil už viac, hrkotak, kostitras a nervyzráč. Neviem či som mal až tak nevydarený kus ale viac som stál ako jazdil. Na tak jednoduché auto tam bolo strašne moc elektriky a ked sa do toho dostali myši hotovo. Motor bol 1.4 benzín bol to akurát aj spotreba bola akurát. 3. Suzuki Vitara 2.0TD S mojím terajším autom som spokojný, odolné, jednoduché, spotreba dobrá, prejazdnost tiež, priestranne, pohodlné ako na ceste tak v teréne, nič nebucha, neskripe, nepiska a zatiaľ bez poruchy. Mínus hnije ako snáď každý japonec, trochu mi vadí že nejde predok zaradiť za jazdy.
ARO 240 si neviem predstavit ako ide po ceste 100km/h nie to este po lese 
_________________Myšiak 2,8TD,+8cm hore -pevnosťák ARB, HELLA 181,PMR,CB,Super Swamper 33",gurtna, dobrá duša za volantom OFFROAD CLUB LÚKY
|
Pia, 25.01.2013, 10:04 |
|
 |
pablo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 12.09.2007, 18:24 Príspevky: 1377 Bydlisko: Púchov
|
nedávno som pozeral video na youtube ako si na árečku valí po dialnici 130,  teraz to video len nájsť 
_________________ ~`<| _________ oooo __ ~~ | / ../ …\ … \ \ _|____\ ~~~[_ - - - ______ --- _ \ - \\\\\\ -\ ~~~~( o) ) – o - - - ( o ) ) – o ---) )
Jeep ZJ 5.2 V8,nápravy patrol Y61, 7.5" long arm,flowmaster a kopec iného.. Jeep XJ 4.0 cestná leštenka
|
Pia, 25.01.2013, 10:51 |
|
 |
pavol2078
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 04.03.2010, 19:40 Príspevky: 1447 Bydlisko: povazska bystrica
|
dobre pablo po dialnici budis ale otazka vies si predstavit ist na tvojom jeepe po lee 100km? ako prosim ta v 100km rychlosti v lese moze auto kopirovat teren daka blbost nie ? ja si to osobne neviem predstavit no dalsia otazka je taka co povazuje kto za teren ak si tym myslel polnu rovnu cestu tak to ano 
_________________Myšiak 2,8TD,+8cm hore -pevnosťák ARB, HELLA 181,PMR,CB,Super Swamper 33",gurtna, dobrá duša za volantom OFFROAD CLUB LÚKY
|
Pia, 25.01.2013, 11:01 |
|
 |
Pronto
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.07.2009, 9:45 Príspevky: 576 Bydlisko: BA/Zvol.Slatina
|
ak je poľná rovná cesta terén, potom je offroad aj škoda 105
BTW: chcel by som vidieť niekoho ísť po zvážnici s 20% stúpaním rozritej ísť 100km/h. Jedine že by to bol preklep a malo to byť 10km/h 
_________________ Pajero Wagon 3,0 V6 24V - 35x13,5R15 Maxxis Mudzilla, Superwinch 12000, CB Intek, Sirio 1000 + LPG STAG Stavba - Nissan Patrol K160, 3.3TD, OME podvozok, ARB vzadu+kompresor, 36" SuperSwamper TSL, Warn winch, Tripmaster, CB, klietka...
|
Pia, 25.01.2013, 11:15 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|