Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 19.07.2025, 23:31
Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1076 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 72  Ďalší
 Pandíkov "PROTOTYP" 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
OFFroad4wd píše:
Obrázok

To má len také maličké zúbky!?! :shock:

Jááááj! Šetri to trochu!

Ned, 06.03.2011, 21:14
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no treba mierniť kus no :lol:
dnes sme odniesli disky strieknúť komaxitom odfotil som ich ako to vyzerá keď sú otočené :wink:
pôvodné ET bolo až +45 teraz neviem koľko je ale cca 4cm budú viac von
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Uto, 08.03.2011, 18:16
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Máš takúto širokú plochu pre usadenie stredu a takto s tým šetríš? :P :)
Ešte 2cm by to dalo a mohol by si zahodiť podložky do zberu :wink: :-D

Uto, 08.03.2011, 21:44
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak aby sa nepovedalo že som sa na pandu vyprdol, tak makám a makám :wink:
včera mi prišli zadné pružiny z pandy ale 4x2 tak som jednu už pripasoval dozadu na pero, zdvihlo to cca 3cm, na spodku som ju zaistil (viď. fotka) a vrch pri krížení sa občas odlepí a má škáru cca 2cm ale vráti sa nas5 potom na to isté miesto, lebo ako "vodítko" tej pružiny je originál doraz ktorý má asi cca 10cm na dĺžku
dnes spravím druhú stranu + vyberiem 1xm podložky vpredu na ulož. tlmiča a vyberiem podložky čo som dával na drážky na kyneťáky aby poloosi sa šturili viac dnu každá o pol cm
niečo tam búcha v zábere treba nám nové tlmiče lebo to netlmí nič, vytiekli - predné :oops:
tak ako vždy fotos :wink:
a aby som nezabudol... včera sme boli po strieknuté disky tie otočené, o cca týždeň-dva prídu mi trucky2000 ktore pôjdu na tieto disky :wink:
pred:
Obrázok
teraz:
Obrázok

najskôr navaril som 8mm šrúbu na pero na taký kov
Obrázok
a o tu šrúbu tento pliešok, ktorý istí spodok pružiny
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Uto, 15.03.2011, 7:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dobre vyzerajú tie disky. Už dlhšie tvrdím, že tvoja panda ďaleko lepšie vyzerá ako moje Isuzu. ( Šak už dlho nemá ani 4x4. )

Spodné dorazy na tvojej zadnej náprave sú v tlmičoch?

Uto, 15.03.2011, 8:19
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tunki nie veď si pozri tu fotku jak som ju vykrížil včera a nájdi tu vo vlákne ako keď nemala ešte pružiny spodný doraz je teraz že je to tvrdšie a nepustí to nižšie :wink: rozmýšľam ešte dať na tú šrubu "istiacu" čo istí pružinu že o to našrubujem po jednom puku aby perá netrpeli až tak

Uto, 15.03.2011, 15:19
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ved to musi byt ako koza ved panda je vzadu lahka zmackne to vobec trocha ? s coho su pruziny ?

Uto, 15.03.2011, 20:05
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pandik moc nesucit s perami, sak su tam nato aby fungovali ako maju a ked rupne tak prehodis za druhe. Moc nespekuluj nad niecim kde netreba a radsej pokukaj ine veci co este ides riesit

Uto, 15.03.2011, 20:06
Profil ICQ
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dnes som spravil druhú stranu tá panda vyrástla o 4-5cm trošku je to tvrdšie ale náprava mi vôbec pri hrabaní neskákala a to je super :wink:
niečo nám vpredu asi v prevodovke búcha, keď ideme doľava - nič ideme rovno ale stále len v zábere - začne niečo búchať keď sme šli testovať nič a ako to poskákalo znova to začalo a keď ideme doprava ale vždy len keď je to v zábere - začne búchať ale aj hýbať s autom náhodou neviete čo to je? poloosi som stlačil podložkami obe o 5mm dnu do prevodovky lebo myslel som si že poloosi zaberajú o kraje trianglov v prevodovke kvôli dvihnutí ale zdá sa nám že to búcha trošku viac ešte ako keď neboli podložky na kĺboch... čo myslíte čo to môže byť? na pande sú len homokynetické kĺby na kolese a potom nejde žiaden kĺb o prevodovku ale len ten kríž také 3 ložiska, môžu to byť aj zlé tie kríže? aby som nezabudol máme vytečený ľavý predný tlmič takže je ako keby seknutý a keď prejdeme cez retardér tak zas nebúcha, prejdeme cez druhý a zas búcha
čím to asi je?
na zadné bočné sklá pribudli 2 nálepky, robil mi ich jeden kamarát (tie Pandík) takže keď ma budete vidieť utekať, snažte sa ma predbehnúť :-D
ako vždy pripájam fotos aj z testu
:wink: na tlmičoch je vidieť o koľko je to vyššie
Obrázok

Obrázok

Obrázok

poštár a panda :D
Obrázok

tu je vidieť koľko to šlo hore
Obrázok

Obrázok

trošku vykrížená
Obrázok

Obrázok

pružina na pravej strane kde to je odľahčené
Obrázok

tu je tá viac zaťažená
Obrázok

a nové nálepky na zadných bočných sklách
Obrázok

Uto, 15.03.2011, 20:59
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No nic,idem si porobit nalepky a polepim celeho trola :lol: :lol: mozno z toho vyrastie nejaka amerika. Pandik ,podla mna si tam tie pruziny uz nemal davat,lebo ako sam pises,ze je to tvrdsie znamena ze auto je moc "prepruzene" voci vahe pandicky.Nejde o to aby bolo auto co najvyssie,ale proste aby to splnalo ucel a bolo to po kazdej stranke dobre.

Uto, 15.03.2011, 23:04
Profil ICQ
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak či tak plánujem neskôr to postaviť len na pružiny a urobiť ramená.. dá sa stým jazdiť, zas žeby to bolo skamenené to nie skor predok je tvrdý, tlmiče vytečené a nepéruje to nič :D už som objednal z čiech nové za cca 2dni sú tu tak budem makať :wink:

Str, 16.03.2011, 7:41
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dnes som objednal u susedov čechov nové predné tlmiče, do 2-3dní sú tu takže budem meniť tlmiče na uloženie tlmiča pridám ešte 1cm podložky aby boli 4cm na uložení tlmiča + pružiny robia cca 5cm liftu ale! motor s prevodovkou spustím o 3cm nižšie, preto motor s prevodovkou a nie vybratie tých podložiek, lebo keď vyberiem podložky panda bude ako nakopnutá (zadok vysoko, predok nízko) a teraz ako to je, tak ani nechytám kardan ani nič také tak tomu zachytávaniu sa chcem vyhnúť a preto predok zdvihnem ešte 1cm aby bol cca v rovine so zadkom akurát svetlosť z 24cm klesne na 21cm alebo 20cm ale keď budú nové gumy T2000 (o cca týždeň), tak to znova zdvihne cca na 23-24cm svetlosť vpredu a vzadu nejakých cca 22cm pod obalom diferáka :wink:
treba potom spustiť aj ramená aj všetko o tie 3cm okrem kardanu a bude dobre :wink:

Str, 16.03.2011, 17:55
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak a prišiel ten čas... predok je dvihnutý 8cm takže poloosi majú veľký uhol a potom v prevodovke niečo búcha... takže treba predok znížiť a aby panda neostala ako nakopnutá koza, tak som sa rozhodol, že nespustím celý predok ale iba motor s prevodovkou a ramená o3cm :wink: predok ešte podvihnem 1cm nech je karoséria v rovine predok so zadkom keby som predok nedvíhal o ten 1cm znížil by som to len o 2cm
tie 3cm nebudú chýbať pretože onedlho tu sú nové väčšie kolesá a tých cca 22-23cm svetlú výsku predku mi vrátia :wink:
zajtra idem nakúpiť nové dlhšie šrúby a nejako to už spojazdním
takže tak
ako vždy fotos
položil som pandu na zem bez kolies, odpojil som už posledné 2 šrúby a dvihol som ju celú hore na 4 kolesá aby motor ostal na zemi oddelený od macíka
Obrázok Obrázok
tu som musel vyrezať trošku aby som urobil držiaku od motora trošku priestoru
Obrázok Obrázok

takto je to pôvodne
Obrázok

a takto to bude vypodložené o 3cm nižšie, to isté aj na silenbloku na prevodovke kde netrebalo vyrezávať a ešte jedne je silenblok a aj ten vypodkladám
Obrázok Obrázok

Obrázok

a aby som nezabudol, včera mi prišli zadné brzdové strmene z passata cenofka 40€ aj s poštou aj s platničkami, ktoré sú vo veľmi dobrom stave, ale strmene majú čas najskôr nech to ide :wink:
Obrázok Obrázok

Pia, 18.03.2011, 23:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak vypadá to fajn :wink: Pandička pri tom trole vypadá zaujímavo :-D Tak držím palce nech tú prerábku čím skôr máš hotovú :wink: a ešte tie gumy,aa bude to pecka :P

Sob, 19.03.2011, 22:01
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dík 8-) to si piš že to bude pecka 8-) aha tu tento Francúz ma presne tie isté gumy dokonca aj rozmer ten istý čo mám ja objednané ma to rozšírené cca ako ja podložkami a vyzerá to takto a ešte si domysli že mne budu zo 4cm trčať von tak to bude iná kááva :D
Obrázok Obrázok

a s5 k dnešnej práci :wink:
od rána do večera som bol v garáži a tvoril som :wink: už by som to mal poskladané a zajtra by sme sa šli povoziť lenže čo človek nečakal došiel drôt v co2-ke treba mi ešte navariť 4 pásoviny na ramená ktoré znižujem a pri zváraní prvej došiel drôt :cry: tak som aspoň nahodil motor s prevodovkou spojazdnil som to a pripravil som si jakle 3cm vysoké na zníženie ramien takže už len tie pásovinky navariť poskladať a bude... možno v pondelok prídu nové predné tlmiče tak keby prišli tak by som ich vymenil hneď aby som to nerozoberal toľkokrát + doložím ten 1cm podložky
na uloženie tlmiča
tu sú všetky fotky, sú tam aj popisi pod nimi čo a ako :wink:
http://pandik4x4.rajce.idnes.cz/FIAT_Pa ... en_o_3cm/#

Sob, 19.03.2011, 22:29
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 1076 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 72  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný