Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 22.06.2025, 20:32
Dnes je nedela 22. júna 2025, meniny má Paulína a zajtra Sidónia

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 128 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší
 TJ 4.0 '98 Sahara (hroch:) 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Fajer ja som videl bf goodreach at co mali na pafindery najazdene 80000km a tiez som tomu nechcel verit a chlapik ich este predaval.Jano isiel porovnat s gumami na feliciu :-D ze to nemoze vydrzat :-D gumy boli pred 4 rokmi kupene nove eco tramp vraniky-take atcka a drzali sa na galoperi ale boli v zime tvrde ako stolverky :-D

Naposledy upravil JOE66 dňa Str, 26.12.2012, 20:50, celkovo upravené 1

Str, 26.12.2012, 20:47
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
fajer píše:
.

BFG KM2 - dllllho dlllho nic., cca po 30tis. som nameral o 2mm menej.
viac na nich este nemam = neviem posudit.

Aká bola hĺbka dezénu keď si ich kúpil ? A na akom aute ich máš?

Str, 26.12.2012, 20:47
Proviantak
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To JOE66: no , po skusenostiach uz BFG AT urcite nechcem , prave ta zimna prevadzka je s GENERAL AT neporovnatelna.. GENERAL GRABBER ma aj napriek nizkej teplote "dobru" adheziu., samozrejme nie ako cisto zimna pneu, no s BFG neporovnatelne.

To StanToy: fuu pohladam na fotkach., tusim som si to fotil.
no fotil som , ale hlbku dezenu som neodfotil.. zmeram na rezerve.. ta je stale nova :-)
http://offroad.laugo.sk/viewer.php?albid=205&stage=3&ref_imgid=684

Str, 26.12.2012, 21:04
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Joe sa mi páči ako si znaly podnikateľského prostredia a máš 100% info o všetkom co sa deje tak je to asi presne u teba asi zo všetky vsevedko co vie všetko....ale realita podstatne iná :) trosku som bral z rezervou co o tebe vraveli chalani takze ďakujem ze si mi potvrdil vyjadrenia ... Howk dohovoril som...

Str, 26.12.2012, 21:09
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
aj ja ta beriem s rezervou :-D zily mi to netrha .Vsevedko? nauc sa citat ak som kupil svetla a porovnal ich ako svietia a vybral si tu lacnejsiu a so svietivostou rovnaku alternativu ako led a dal som tu svoj nazor tak nic nevidim na tom nic zle diskusia bola o svetlach :-D nie o tom ,ze co jedna babka,babky o mne povedali :-D napis k veci o svetlach ak sa tomu rozumies a ak nie tak keci si nechaj pre seba

Str, 26.12.2012, 21:26
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:-D :-D :-D 8-)

Str, 26.12.2012, 21:48
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja len dodam moj postreh, ci nazor ku xenonom versus ledkam:
Ked si clovek zrata cena/vykon - zrejme ho este stale vyjdu lepsie xenony. V tomto ma chalan pravdu. Porovnal by som to k nastupu LCD obrazovkam. Kazdy vedel, ze su drahe, ze sa zo zaciatku nerovnali krystalovemu obrazu CRT-ckam - ze to bol na tu dobu zbytocny luxus, ktory pritom este neprekonal ani vykon starej klasiky. Bolo to tak. Ovsem uz kazdy vedel, ze je to trend buducnosti a za chvilu vypracu trh so vsetkym starym. Xenonom davam dva roky. Na trh idu diody, kde jedina ma vykon 10W a hore, je otazkou casu, kedy dostupnost technologie zhodi vyrobnu cenu.
Ano, povodne som chcel aj ja halogeny, prave kvoli tomu, ze vyjdem lacnejsie. Ale ked som si to vsetko dal dokopy, tak som nemohol vybrat lepsiu cestu, ako LEDky. Nebol to lacny spas (4 svetla skoro 300 euro), ale je to fakt nadcasove osvetlenie s primitivnou kabelazou (hint: odber). Nemusim riesit relatka, balasty (ak xenon) a neviem kolko kablov. Za dva roky by som halogeny daval do smetiaku (predat by sa nedali) a kupoval by som LED.

K nakupu som dostal 2+2 kusy led ziaroviek (interier, parkovacky, atd.), voci ktorym som bol doteraz skepticky. Ked som to nahodil, presvedcilo ma to o jednom - vsetky male ziarovky idem vymenit za LEDky. Ovela viac svetla, za ovela menej stavy (a uz som si celkom zvykol na to chladne, kontrastne osvetlenie) :)

A teraz ma mozete ukamenovat, ze vam zase zasieram a spamujem forum. :D

Str, 26.12.2012, 23:11
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Spin mas pravdu s tymi ledkami-treba pockat az kym klesne cena ja zatial xenon pozitiv a tie co si kupil ledky tak zajtra ak chlapik dvihne telefon tak pojdem vyskusat a ak budes menit v interieri osvetlenie za led tak tie sulfidky si zober dvoj alebo trojledkove a zober ich na skusku z obchodu aby si to mohol vratit-niekedy 2diodova svieti silnejsie ako 3diodova a na niektorych autach ak das do interieru ledky namiesto sulfidky tak ti to nemusi svietit-riadiaca jednotka ich ,,stopne,, to sa mi stalo na mercedese a kamosovi na seate ale kamosovi na novom superbe svietia bez problemou-to znamena kup s kamenneho obchodu a tak aby si ich v pripade mohol vratit-lebo za jednu chceju od3 do 9eur a na osvetlenie interieru ich treba niekedy aj 15

Str, 26.12.2012, 23:34
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Spin, nemyslím, že ťa niekto kameňoval, keď si hovoril k veci :wink: ako napríklad teraz. Naviac toto úplne tvoje vlákno, kde si pánom ty :-D
Ale mohol by si dať info, kde si LEDky kupoval, prípadne aj typy, označenie. Lebo asi na tom dosť záleží. Ja som totiž dal LED obrysovky z Forstingeru asi pred rokom na ženinu Vitaru, a musel som ich dať po pol roku preč, začali mi totiž blikať. Môže to byť ale aj chyba elektroinštalácie auta...alebo nekvalita LED, neviem.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Str, 26.12.2012, 23:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jenki toto čo píšeš s tým blikaním..to je nekvalita.tie LEDky sa otrasú a buď začnú blikať alebo úplne prestanú svietiť..som kúpil tam tiež na bawoša obr.a išli poriadne asi mesiac,navyše mi auto písalo chybu na osvetlení..ale to bolo koli tomu že to boli LED.a nie klasika..
A čo sa týka témy...čítam a smejem sa dobre..ako staré tetky. :-D :-D :-D

BMW 320d e90.. rýchlobežka
Nissan Patrol K160 2,8TD
0944 057 888

Str, 26.12.2012, 23:49
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
JOE66 píše:
Spin mas pravdu s tymi ledkami-treba pockat az kym klesne cena ja zatial xenon pozitiv a tie co si kupil ledky tak zajtra ak chlapik dvihne telefon tak pojdem vyskusat a ak budes menit v interieri osvetlenie za led tak tie sulfidky si zober dvoj alebo trojledkove a zober ich na skusku z obchodu aby si to mohol vratit-niekedy 2diodova svieti silnejsie ako 3diodova a na niektorych autach ak das do interieru ledky namiesto sulfidky tak ti to nemusi svietit-riadiaca jednotka ich ,,stopne,, to sa mi stalo na mercedese a kamosovi na seate ale kamosovi na novom superbe svietia bez problemou-to znamena kup s kamenneho obchodu a tak aby si ich v pripade mohol vratit-lebo za jednu chceju od3 do 9eur a na osvetlenie interieru ich treba niekedy aj 15

a sulfidky mám 6ledkové..a tie nepresvietiš 3kou...joe joe
A ktorý predajca ti dá na skúšku?..som umrel teraz nehnevaj sa :smt043 :smt043 :smt043

Nissan Patrol K160 2,8TD
0944 057 888

Str, 26.12.2012, 23:53
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
hej len niekde 6ledkovu sulfidku nestrcis lebo je dlha a zalezi ci tam mas hranate diody alebo mensie okruhle :-D a ja beriem z kamenneho obchodu-maju aj internetovu stranku myslim,ze asi www.unitech-elektro.sk a mam tam zlavy lebo beriem niekedy viac veci tak bezne zoberiem ak pasuje zaplatim ak nie tak vratim-chapenzi? ak mozes prist so mnou-rad predvediem v praxi :-D

Štv, 27.12.2012, 0:07
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
JOE66 píše:
hej len niekde 6ledkovu sulfidku nestrcis lebo je dlha a zalezi ci tam mas hranate diody alebo mensie okruhle :-D a ja beriem z kamenneho obchodu-maju aj internetovu stranku myslim,ze asi www unitech-elektro.sk a mam tam zlavy lebo beriem niekedy viac veci tak bezne zoberiem ak pasuje zaplatim ak nie tak vratim-chapenzi? ak mozes prist so mnou-rad predvediem v praxi :-D

Prepáč nechapen zí...lebo:
-Je uplne jedno kolko tých lediek je vo vnútri,pretože sú to SMD led a tých
dáš aj 10.
-Sú 3 alebo 4 velkosti sulfidiek a pri každej si ten počet led moožeš vybrať.
-A diskotéky som robil aj ja niekedy keď LED ešte neboli a jediné čo som riešil bolo,že keď prestalo niečo svietiť,kúpil som novú výbojku alebo halogénku../lebo v scaneroch a stroboscopoch boli väčšinou výbojky a v ostatných halogény/..a nepovažoval som sa za machra na svetlá..

Je uplne každému jasné,že budúcnosť v osvetlení je v LED,ale je to ako keby si mal Samsung Galaxy v roku 96.Bol by ti na hovno.
Čiže moj názor je že Led sú fajn..ale stále je v tejto problematike dobiehať..

Tak pane odborníku...pište. :-D

Nissan Patrol K160 2,8TD
0944 057 888

Štv, 27.12.2012, 0:20
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no sulfitiek je viac typov a s smd alebo obycajnymi ledkami a este mas uz aj s elektronikou aby ti to nevyhadzovala riadiacia jednotka ale niekedy ti menej lediek v jednej sulfidke zasvieti lepsie ako viac v inej-to zavisi od vyrobcu a k vybojkam tiez som niekedy vymenil vypalenu za novu ale niekedy clovek chcel viac svetla a tym padom si menil uchytenie vybojky+ predradnik a kopec blbosti aby to fungovalo-priklad mal som scanery s 575hmi vybojkami a daval som tam myslim,ze asi hti alebo msr 1200 a to len preto ,ze ta 575 uz bola pre mna malo na otvorenu akciu a aj ze som mal k nim lacnejsi pristup :-D ake scanery si pouzival ? lampo,fall,,martin, futuljralt alebo slovenske trixi? inak diodam patri buducnost len este musia,,dospiet vyrobcovia v cine,, :-D

Štv, 27.12.2012, 0:33
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
aj plazmam patril svet

aj solarnym panelom

no a ked tak spominam, tak bola doba, ked bol material buducnosti azbest

ledky su v plienkach a su nespolahlive

ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon

Štv, 27.12.2012, 0:39
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 128 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný