Dnes je nedela 25. mája 2025, meniny má Urban a zajtra Dušan
Autor |
Správa |
Romana
Čumil
Registrovaný: Pon, 12.05.2008, 19:47 Príspevky: 1 Bydlisko: Trenčín
|
Caute chalani,
Ak viete mi niekto poradit s mojim problemom tak budem naozaj vdacna.
Takze mam Renault Laguna 2,2 diesel, vsetko je v elektrike a verte mi je to hroza.
Moj problem:
neskutocne cierny ale naozaj neskutocny dym ide za mnou ci za studena a ci za chodu. Najviac pri preradovani cize zrychlovani, ked idem rovnakou rychlostou nepridavam neubaram tak nedymi. A samozrejme na 2,2 idem ako na babete cize nema ziadny vykon to auto.
Bola som uz dva krat na diagnostike a ste mi hovoria inu pricinu. Najskor som vymenila prietokomer, potom neaky RGventil ci co a teraz mi naposledy povedali, ze to moze byt chladic vzduchu na turbe alebo turbo.
Tak ak mate niekto s niecim takymto problem alebo ste mali tak prosim odpiste mi, ale seriozne dala som uz dost penazi do toho uz by som rada vedela co tomu moze byt.
Dakujem
|
Pon, 12.05.2008, 19:59 |
|
 |
masurko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.09.2007, 12:05 Príspevky: 1818 Bydlisko: Trencin
|
ahoj romana no cierny dym budu bud vstrekovacie trysky alebo turboduchadlo 
_________________ "Bolesť trvá len chvíľu, víťazstvo trvá navždy" Ex: JEEP CHEROKEE 4.0i, 4.5" lift Ex: Patrol K260, 2.8D homemade pickup Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba
|
Pon, 12.05.2008, 20:02 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
To som riesil nedavno - mozna zdochnuta tryska (alebo aj viac).
Treba vybrat a sup na diagnostiku (skuska pretlakom, ci ako sa tomu nadava). Tam zistis ci su ok, ale niektora naprd, a ak ano, aj ktora. Nasledne jednu (alebo viac) kupis, vymenis a si za vodou ...
Nechcem tvrdit ze to je tvoj problem, ale je to dost mozne ..
Zdochnute turbo - biely dym. (vraj, ja som benzin positive).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Pon, 12.05.2008, 20:48 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Tak podla toho čo tu píšeš ti nepomôže ani Koperfield ani najlepší mecanic dokonca ani Finder  .
Máš D, TD, HDi.... rok výroby....od kedy to začalo. Alebo si to už tak kúpila? /v tom prípade vrátiť/ .
Inak dobrích automechanikov je ako šafránu /kurvamálo/ ale skús sa poinformovať tu : http://www.agat.sk/01-profil.html
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Pon, 12.05.2008, 20:52 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 23:17 Príspevky: 667 Bydlisko: Nitra
|
Skus sa najprv pozriet na turbo. Cely chladiaci okruh - ci ti niekde neunika vzduch von (napr. niekde v chladici). Je to najjednoduchsi a najlacnejsi test a moze to byt pricina. Ja mam vectru 2.0 a mal som v chladici turba dieru asi ako 50 haliernik a auto fungovalo presne ako pises ty  . Straasne to dymilo a nechcelo to vobec chodit. Dokonca raz mi vypadla hlavna privodna rura vzduchu do chladica turba a nevedel zom sa rozbehnut na jednotke !
_________________ Lestenka
|
Pon, 12.05.2008, 20:53 |
|
 |
biker
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 0:00 Príspevky: 1239 Bydlisko: Senica
|
to je 4x4?
a ta pricina je toto:

|
Pon, 12.05.2008, 21:34 |
|
 |
Tunki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové
|
biker píše: to je 4x4? a ta pricina je toto: 
Ato vieš jak hluchonemý kupoval renault na lízing.
(naozaj nenarážam na to čo pripomína značka)
_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition .... Trooper 2.2TD (RIP) .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí*
|
Pon, 12.05.2008, 23:09 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Moc čierny dym znamená príliš moc nafty v pomere so vzduchom
1.) ak turbo nie je počuť (turbo je vždy tak nejak počuť) - mohlo by byť zablokované, alebo inak mechanicky znefunkčnené a netlačí vzduch do sania, ale riadenie čerpadlo by nemalo rozpoznať že má dávať viac nafty...
2.) ak je chladič KO (deravý) - turbo tlačí a regulácia hovorí že dáva a riadenie čerpadla hovorí, že dá viac nafty k natlačenému vzduchu, ale nikde nie je snímač úniku v chladiči stlačeného vzduchu... rovnako sa to može tváriť aj s poškodenými hadicami (spojmi) v sacom potrubí
3.) vzduchový filter - pri veľmi silnom znečistení motor dymí čirnym dymom.
4.) "tečúce" trysky - to jest nerozprašujú do jemnej hmly ale vytvárajú vačšie kvapky a dokonca prúd nafty tiež robia čierny dym
5.) veľký predvstrek = okamih vstrekovania paliva do motoru = čierny dym, sprevádzaný výrazne ostrým zvukom motora. Ale nepokazí sa to zo dňa na deň.
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Uto, 13.05.2008, 11:33 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|