|
Hľadať • Registrovať •
FAQ •
Anjeli •
Pravidlá •
Rapid Link
• Prihlásenie
|
Dnes je nedela 25. mája 2025, meniny má Urban a zajtra Dušan
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 5 ] |
|
Autor |
Správa |
iwko
Učeň
Registrovaný: Sob, 01.03.2008, 13:51 Príspevky: 62 Bydlisko: Vrable
|
Cauko mam mali problem dvihal som moje ZJ 5.2 a teras ma trasie volant pri rychlosti okolo 60 sa to roztrasie aked pridam plyn tak sa to strati ja mam auto s qadra trackom takze stale 4x4 no ja si myslim ze to robi kardan len neviem ci pred. alebo zadok .
|
Ned, 07.09.2008, 13:30 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
O kolko si dvihal ? Spustil si aj rozvodovku smerom k zemi ?
Pravdepodobne mas zly zaklon napravy. A pravdepdobne zadnej. Pripadne prednej ale ten by si musel mat velmi, velmi zly.
Skontroluj ci je vystup z rozvodovky na zadny kardan rovnobezny so vstupom do zadneho difu.
Skontroluj ci nemaj vstup do predneho difu rovnobezny z cestou. Musi byt vyhnuty do hora asi 5 st.
(presne uhly takto spamati neviem)
|
Ned, 07.09.2008, 14:18 |
|
 |
pal
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 02.11.2006, 1:34 Príspevky: 889 Bydlisko: Ruzindol (TT)
|
2-3° proti zaberu 
_________________ zelena mrdka
|
Ned, 07.09.2008, 18:19 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
iwko píše: Cauko mam mali problem dvihal som moje ZJ 5.2 a teras ma trasie volant pri rychlosti okolo 60 sa to roztrasie aked pridam plyn tak sa to strati ja mam auto s qadra trackom takze stale 4x4 no ja si myslim ze to robi kardan len neviem ci pred. alebo zadok .
bol si na geometrii po dvíhaní? jeep má Y usporiadanie riadenia, takže dvíhanie zvyšuje mieru zbiehavosti zároveň znižuje záklon čím sa zvyšuje citlivosť na rozvybrovanie z nevyváženosti kolies a akejkolvek vôle na náprave. U fulltime 4x4 to má byť cca nula až 1mm zbiehavosti...to že pridáš plyn, u fulltime mierne upraví hodnoty na náprave a súčasne dočasne zafixuje prípadné vôle. Zároveň platí čo píše dado...ale hladal by som problém v prednej náprave...správne uhly predného kardanu majú prioritu pred uhlami záklonu.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Ned, 07.09.2008, 20:11 |
|
 |
iwko
Učeň
Registrovaný: Sob, 01.03.2008, 13:51 Príspevky: 62 Bydlisko: Vrable
|

diesel píše: iwko píše: Cauko mam mali problem dvihal som moje ZJ 5.2 a teras ma trasie volant pri rychlosti okolo 60 sa to roztrasie aked pridam plyn tak sa to strati ja mam auto s qadra trackom takze stale 4x4 no ja si myslim ze to robi kardan len neviem ci pred. alebo zadok . bol si na geometrii po dvíhaní? jeep má Y usporiadanie riadenia, takže dvíhanie zvyšuje mieru zbiehavosti zároveň znižuje záklon čím sa zvyšuje citlivosť na rozvybrovanie z nevyváženosti kolies a akejkolvek vôle na náprave. U fulltime 4x4 to má byť cca nula až 1mm zbiehavosti...to že pridáš plyn, u fulltime mierne upraví hodnoty na náprave a súčasne dočasne zafixuje prípadné vôle. Zároveň platí čo píše dado...ale hladal by som problém v prednej náprave...správne uhly predného kardanu majú prioritu pred uhlami záklonu. dvihal som to o 8cm , panhardky som urobil nastavovacie napravim prednu a zadnu mam do jedneho milimetra vyosene geometria je dobra robil som si , rozvodovku som este nepodkladal inak nato som aj myslel ze ju musim podlozit asi kvoli tomu to trasie
|
Pon, 08.09.2008, 12:41 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 5 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|