Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 25.05.2025, 16:34
Dnes je nedela 25. mája 2025, meniny má Urban a zajtra Dušan

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 5 ] 
 problem po dvihnuti 
Autor Správa
Učeň

Odpoveď s citáciou
Cauko mam mali problem dvihal som moje ZJ 5.2 a teras ma trasie volant pri rychlosti okolo 60 sa to roztrasie aked pridam plyn tak sa to strati ja mam auto s qadra trackom takze stale 4x4 no ja si myslim ze to robi kardan len neviem ci pred. alebo zadok .

Ned, 07.09.2008, 13:30
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
O kolko si dvihal ? Spustil si aj rozvodovku smerom k zemi ?

Pravdepodobne mas zly zaklon napravy. A pravdepdobne zadnej. Pripadne prednej ale ten by si musel mat velmi, velmi zly.
Skontroluj ci je vystup z rozvodovky na zadny kardan rovnobezny so vstupom do zadneho difu.

Skontroluj ci nemaj vstup do predneho difu rovnobezny z cestou. Musi byt vyhnuty do hora asi 5 st.
(presne uhly takto spamati neviem)

Ned, 07.09.2008, 14:18
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
2-3° proti zaberu ;)

Ned, 07.09.2008, 18:19
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
iwko píše:
Cauko mam mali problem dvihal som moje ZJ 5.2 a teras ma trasie volant pri rychlosti okolo 60 sa to roztrasie aked pridam plyn tak sa to strati ja mam auto s qadra trackom takze stale 4x4 no ja si myslim ze to robi kardan len neviem ci pred. alebo zadok .

bol si na geometrii po dvíhaní? jeep má Y usporiadanie riadenia, takže dvíhanie zvyšuje mieru zbiehavosti zároveň znižuje záklon čím sa zvyšuje citlivosť na rozvybrovanie z nevyváženosti kolies a akejkolvek vôle na náprave. U fulltime 4x4 to má byť cca nula až 1mm zbiehavosti...to že pridáš plyn, u fulltime mierne upraví hodnoty na náprave a súčasne dočasne zafixuje prípadné vôle. Zároveň platí čo píše dado...ale hladal by som problém v prednej náprave...správne uhly predného kardanu majú prioritu pred uhlami záklonu.

Ned, 07.09.2008, 20:11
Učeň

Odpoveď s citáciou
diesel píše:
iwko píše:

bol si na geometrii po dvíhaní? jeep má Y usporiadanie riadenia, takže dvíhanie zvyšuje mieru zbiehavosti zároveň znižuje záklon čím sa zvyšuje citlivosť na rozvybrovanie z nevyváženosti kolies a akejkolvek vôle na náprave. U fulltime 4x4 to má byť cca nula až 1mm zbiehavosti...to že pridáš plyn, u fulltime mierne upraví hodnoty na náprave a súčasne dočasne zafixuje prípadné vôle. Zároveň platí čo píše dado...ale hladal by som problém v prednej náprave...správne uhly predného kardanu majú prioritu pred uhlami záklonu.
dvihal som to o 8cm , panhardky som urobil nastavovacie napravim prednu a zadnu mam do jedneho milimetra vyosene geometria je dobra robil som si , rozvodovku som este nepodkladal inak nato som aj myslel ze ju musim podlozit asi kvoli tomu to trasie

Pon, 08.09.2008, 12:41
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 5 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný