Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 29.05.2025, 7:28
Dnes je štvrtok 29. mája 2025, meniny má Vilma a zajtra Ferdinand

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 4 ] 
 Únik nafty 
Autor Správa
Čumil

Odpoveď s citáciou
Zdravím všechny, dneska jsem vlezl pod auto ( Grand 2.5 TD ) a zjistil jsem, že mi od někud uniká nafta. Konkrétně, asi to zní zvláštně, objevuje se na kompresoru klimatizace. Díval jsem se i víc nahoru a tam je sucho. Všechny hadičky jsou dobře dotaženy a nikde nerosí. Připadá mi to, jako by to unikalo přímo z kompresoru ( to je ale asi blbost ). Podotýkám, že filtr je taky v pohodě. Prosím poraďte odkud by to mohlo být. Předem díky.

Ned, 19.08.2007, 21:11
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Milan48 píše:
Zdravím všechny, dneska jsem vlezl pod auto ( Grand 2.5 TD ) a zjistil jsem, že mi od někud uniká nafta. Konkrétně, asi to zní zvláštně, objevuje se na kompresoru klimatizace. Díval jsem se i víc nahoru a tam je sucho. Všechny hadičky jsou dobře dotaženy a nikde nerosí. Připadá mi to, jako by to unikalo přímo z kompresoru ( to je ale asi blbost ). Podotýkám, že filtr je taky v pohodě. Prosím poraďte odkud by to mohlo být. Předem díky.

mohol by to byť "fuel timing solenoid" - to je ventil ktorý riadi otváranie a zatváranie prívodu paliva (napríklad pri vypnutí motoru)
Je umiestnený pod čerpadlom paliva - teda kúsok od kompresora klimy

Pon, 20.08.2007, 12:07
Profil WWW
Čumil

Odpoveď s citáciou
Ten ventil je přímo nad kompresorem, nebo tak jako šikměji nahoře. Ptám se proto, že nafta se mi objevuje ve spodní části kompresoru. Myslím tím, když ležím pod autem tak dole směrem k zadní části auta. Je od toho " poblitá " i část převodovky v místě u kompresoru. Jinak díky :wink:

Pon, 20.08.2007, 12:18
Čumil

Odpoveď s citáciou
Zdravím všechny, tak se mi to povedlo vyřešit. Byla to záslepka přepadu na čtvrtém válci. Špatná těsnost.Nafta tekla po bloku motoru až ke kompresoru klimatizace. :smt125

Sob, 25.08.2007, 15:55
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 4 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný