Dnes je štvrtok 29. mája 2025, meniny má Vilma a zajtra Ferdinand
Autor |
Správa |
dzordzo
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 26.02.2007, 14:27 Príspevky: 399 Bydlisko: Bratislava
|
Ehm. Predstavte si situaciu (vid obrazok http://www.www43.com/hnupi.jpg ). Obe auta maju prevodovku plnu vody. Prevodovka nema odvzdusnovak. Odvzdusnovak ma len pridavna prevodovka ale ta nenabrala vodu, resp. olej v nej na to nevyzeral. Kadial sa teda dostala voda do prevodovky? Predpokladajme, ze auta stali vo vode cca 12h.
_________________ unlimited
|
Uto, 16.10.2007, 23:48 |
|
 |
patrik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 23:06 Príspevky: 775 Bydlisko: slovensky grob
|
_________________ discovery td5
|
Uto, 16.10.2007, 23:58 |
|
 |
patrik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 23:06 Príspevky: 775 Bydlisko: slovensky grob
|
_________________ discovery td5
|
Uto, 16.10.2007, 23:59 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Harley tuším niekde dával fotku odvzdušnenia automatu...neviem síce o ktorý typ išlo ale predpokladám že všetky by mali mať. Okrem tej možnosti je pravdepodobná aj tá že voda tam vliezla cez gufero medzi automatom a prídavkou. Priestor medzi nimi nieje utesnený. Tesní sa len samostatne automat a prídavka každá svojim vlastným guferom. Predpokladám že po vašom jazdení boli automaty pekne rozžhavené a v tej vode po ochladení vznikol poriadný podtlak.
Inak ten bazén mi silne pripomína "svetoznámy" "brod mokrých iteriérov" v istej jame na záhorí.  Tam už ostalo visieť na diferákoch "zopár" aut.
som si dovolil capnúť fotku rovno sem:

_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Str, 17.10.2007, 6:37 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
hej automat má svoje odvzdušnenie na pravej strane ako je výfukové potrubie a končí to vpredu na prevodovke.
vid foto:
http://www.4x4nazory.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=6260
mno akurat toto je tuším odvetranie rozvodovky. JA to mal na opačnej strane 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 17.10.2007, 8:28 |
|
 |
dzordzo
Ťažký Profík
|
Andrej píše: hej automat má svoje odvzdušnenie na pravej strane ako je výfukové potrubie a končí to vpredu na prevodovke. vid foto: http://www.4x4nazory.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=6260mno akurat toto je tuším odvetranie rozvodovky. JA to mal na opačnej strane 
Ano jedine odvetranie je z rozvodovky. Ta hadicka konci prisrobovana na hornom okraji prevodovky na strane od motora ako je zrejme z toho obrazku z ceska. Na prevodovke som ziadne odvetranie nenasiel a predpokladam, ze sa niekadial odvetravat musi. Nezda sa mi, ze by to bolo riesene netesnostou medzi rozvodovkou.
Ako osetrit prevodovku aby som po kazdom nevydarenom brodeni nemusel robit generalku?
Patrik bingo.
|
Str, 17.10.2007, 8:57 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
Na tom obrázku odemě je opravdu jen odvětrání přídavky.To sem se seknul já  .Kde je odvětraná hlavní převodovka ,fakt nevím ale každopádně bejt odvětraná musí ,bez toho by to nešlo.
Pak už jedině nalejvacím hrdlem ale mám obavy,že jeho konec bejvá ponořenej pod hladinou a nebo(!) je přesně na ní,když je motor vypnutej. Možná to funguje i jako takovej špunt proti nasávánín vlhkosti,při chladnutí.Když motor neběží a hladina je vyšší.
To je jen teorie,možná je to blbost.
Jinak ta fotka je hustá!  Co ste tam 12hodin dělali? Kempovali? 
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Str, 17.10.2007, 10:04 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Harley píše: Jinak ta fotka je hustá!  Co ste tam 12hodin dělali? Kempovali? 
No hej neplánovane, pač akosi na tom fajnovom sypkom podklade sa to nedalo vytiahnuť bez navijáka 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 17.10.2007, 11:09 |
|
 |
dzordzo
Ťažký Profík
|
Harley píše: Jinak ta fotka je hustá!  Co ste tam 12hodin dělali? Kempovali? 
Stalo sa to vecer bola tma, pockali sme do rana. Este vecer jeden pokus o vyprostenie ale bol neuspesny. Tymto sa chcem este raz podakovat Andrejovi za ochotu pomoct nam vytiahnut z brindy.
|
Str, 17.10.2007, 11:26 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
dzordzo píše: Harley píše: Jinak ta fotka je hustá!  Co ste tam 12hodin dělali? Kempovali?  Stalo sa to vecer bola tma, pockali sme do rana. Este vecer jeden pokus o vyprostenie ale bol neuspesny. Tymto sa chcem este raz podakovat Andrejovi za ochotu pomoct nam vytiahnut z brindy.
 Pohoda kedykoľvek ked bude treba. Len nabuduce radšej niekde na pevnom podklade ešte teraz sa zomna sype to malé žlté 
|
Str, 17.10.2007, 11:33 |
|
 |
ludo
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 01.11.2006, 12:26 Príspevky: 424 Bydlisko: Bratislava
|
Harley  ..tak ako neviem kade to tecie von.....tak sa to dajako moze dostat dnu......  .....
_________________ Grand Cherokee V8 4,7 WJ
Jeep Wrangler 2,5 YJ
|
Pia, 19.10.2007, 23:12 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
|
Já už ale vím .Jelikož jsme tohle řešili i na 4x4názorech,tak to přetiskávám sem:
Tak už to vím!!
Studoval jsem pečlivě manuál a tyhle převodovky se odvětrávaj přes jejich olejový čerpadlo.Přes zpětný ventilek a takový labyrint(vent baffle)to ústí do prostoru kde je měnič.
Tohle stačí na běžný ponoření do vody na průjezdy a pod. ale né na zaparkování auta pod vodu.
Mimo to,tohle je taky místo,kudy se vyvalí olej,když se přelije převodovka olejem.Pak se to mylně identifikuje,že převodovka teče pod měničem.
Takže Ludo,nemůže to bejt i tvůj případ?
www.properform.cz
|
Sob, 20.10.2007, 9:40 |
|
 |
ludo
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 01.11.2006, 12:26 Príspevky: 424 Bydlisko: Bratislava
|
Harley..som v koncoch....  dalsia demontaz...vsetko po starom....ale mam prvy x pocit ze to tecie dakde zvrchu......na lavej strane...utrel som to a .....je to tam mastne......nechapem ako to moze mechanik stale dokola rozoberat bez toho aby sa poriadne nekukol ...nevies kde je ten odfuck.......na odvetranie......??
_________________ Grand Cherokee V8 4,7 WJ
Jeep Wrangler 2,5 YJ
|
Ned, 21.10.2007, 20:14 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
ludo píše: nechapem ako to moze mechanik stale dokola rozoberat bez toho aby sa poriadne nekukol
lebo je platený od hodiny a má na háku tvoj jeep. Znie to surovo ale je to tak...viem si predstaviť ako by "fungoval" moj jeep, keby som ho zveril tým barbarom. Prečo si konečne nelahneš pod to a nespravíš si to sám? 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Ned, 21.10.2007, 20:50 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
|
Já sice taky účtuju v mým servisu hodinovku ale kdybych napoprvý problém neodstranil a znovu to začalo téct,tak další laboraci si neůčtuju.
Ludo,já to tam psal.Ten odfuk je v tom prostoru,co je měnič.Je to za ním,na čerpadle,který tvoří jakoby vztupní stěnu do převodovky.V tom prostoru není olej jen ten měnič.
Jestli někde najdu nějakou fotku,tak to sem hodím.
Je mi tě líto 
www.properform.cz
|
Ned, 21.10.2007, 22:18 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|