Dnes je štvrtok 29. mája 2025, meniny má Vilma a zajtra Ferdinand
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 14 ] |
|
Autor |
Správa |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
No neviem či niekto poradí ale možno hej.
Zo spodu mi stale niečo hrkoce a rad by vedel čo, napadla ma takato kacírska myšlienka. Najprv odpojiť predný, tj natvrdo vymontovať a skusiť previesť sa, potom zadný. Otazka može sa to???
Prípadne ako najlešie zistiť či su križe v kardane kaput.
Prípadne ako zistiť že je rozvodova reťaz v prídavnej vyťahaná a treba výmenu???
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 15.11.2006, 17:19 |
|
 |
ludo
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 01.11.2006, 12:26 Príspevky: 424 Bydlisko: Bratislava
|
kardany?zastav,daj spiatocku a pohni sa nesmie nic cvaknut ani trhnut...inak treba vliezt úpod auto a skusit 
_________________ Grand Cherokee V8 4,7 WJ
Jeep Wrangler 2,5 YJ
|
Str, 15.11.2006, 17:36 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
ludo píše: kardany?zastav,daj spiatocku a pohni sa nesmie nic cvaknut ani trhnut...inak treba vliezt úpod auto a skusit 
No ručne skušal vyzera ok akurat ma serie že neviam ako premazať nikde maznička.
No ale aj taka si pojdu dole aby presvedčil či niesu chytene ložiska na hruške a rozvodovke.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 15.11.2006, 17:46 |
|
 |
ludo
Ťažký Profík
|
Andrej ja asi viem o co ti ide.....chces mat istotu ze je vsetko OK..tiez som taky bol a vzdy to dopadlo tak ze som sa nasr.....co je vsetko na hov....vies ako to riesim teraz???ked odpadne kardan zacnem riesit opravu  inak nesaham a vozim sa 
Jeep Wrangler 2,5 YJ
|
Str, 15.11.2006, 17:54 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
ludo píše: Andrej ja asi viem o co ti ide.....chces mat istotu ze je vsetko OK..tiez som taky bol a vzdy to dopadlo tak ze som sa nasr.....co je vsetko na hov....vies ako to riesim teraz???ked odpadne kardan zacnem riesit opravu  inak nesaham a vozim sa 
No jo zaujímava teoria, ale akosi poznaš murphyho zakony poj..babra sa to ked to najmenej čakaš a vždy na takom mieste kde bys bol nerad. Ja už odkrutil dosť odťahoviek ešte ked mal favača. Na dialnici nič príjemné ak si auto povia kašlem na teba a ty maš domov cca 150km
Mna to jednoducho serie už z primcípu, nemam rad ked niečo hrka a vy dava divne zvuky a neviem čo? Možno magor ale pri mojom koničku sa to moc nevyplatilo a nevyplaca heh, takže radšej mam všetko ok
|
Str, 15.11.2006, 17:58 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
tak ku kardanom: kedže máš ročník nižší ako 96(ak sa nemýlim) tak tvoj quadratrac má medzidif. A teda nedával by som dole ani predný ani zadný kardan. Zvyšný kardan by ti hnalo cez samosvorú viskospojku a to by mohol byť klinec do jej rakvy. Mrtvé kríže sa musia dať odhaliť pod autom dôkladným lomcovaním oboch častí navzájom vo všetkých možných osách. Najlepšie v nejakom pneuservise zdvyhnúť auto aby boli všetky štyri kola vo vzduchu a ísť rad radom.(pritom môžeš vyzuť tie disky pre mna  )
k tej reťazi: sedliacky rozum hovorí: našiel by som mierne rovné stúpanie. Najprv ho pomaly prejsť na jednotke a dobre pritom počúvať. Potom ho vycúvať na spiatočke a pritom počúvať. Ak sa štrkot ozýva len jedným smerom tak je to na 99% tá reťaz.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Str, 15.11.2006, 18:01 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|

diesel píše: tak ku kardanom: kedže máš ročník nižší ako 96(ak sa nemýlim) tak tvoj quadratrac má medzidif. A teda nedával by som dole ani predný ani zadný kardan. Zvyšný kardan by ti hnalo cez samosvorú viskospojku a to by mohol byť klinec do jej rakvy. Mrtvé kríže sa musia dať odhaliť pod autom dôkladným lomcovaním oboch častí navzájom vo všetkých možných osách. Najlepšie v nejakom pneuservise zdvyhnúť auto aby boli všetky štyri kola vo vzduchu a ísť rad radom.(pritom môžeš vyzuť tie disky pre mna  ) k tej reťazi: sedliacky rozum hovorí: našiel by som mierne rovné stúpanie. Najprv ho pomaly prejsť na jednotke a dobre pritom počúvať. Potom ho vycúvať na spiatočke a pritom počúvať. Ak sa štrkot ozýva len jedným smerom tak je to na 99% tá reťaz.
Jo tak si ťa najbližšie beriem ako počúvača  ja som hluchy jak peň, viem že niečo hrčí ale kde to neviem a na toto ani braško nevie dojsť a ten nema problem povedať to a to ložisko je v hajzli lebo hučí a podobne  zaujímave že je to len pri určitých otačkach a potom pravidelne nejake kvazi hrkotanie treba počuť.
Inač nove budem mať zajtra obute, takže v piatok ak najdem servis ešte prípadne v sobotu tak dam vyzuť a nesiem k Tebe 
|
Str, 15.11.2006, 18:05 |
|
 |
ludo
Ťažký Profík
|
Andrej sorry ja som nerozumel ze ti nieco hrkoce-----to meni situaciu....ja som myslel ze PREVENTIVNE ides rozoberat a skumat  ---takto je to jasne...ale v tom ti neporadim...
Jeep Wrangler 2,5 YJ
|
Str, 15.11.2006, 18:12 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
No supeer, tak keď prídeš môžeme popočúvať. Budem doma, mám naplánovaný selectrac.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Str, 15.11.2006, 18:15 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
diesel píše: No supeer, tak keď prídeš môžeme popočúvať. Budem doma, mám naplánovaný selectrac.
Jasné
Inač som dal naceniť dištancie ked davaš podložky na auto tak som zvedavý na cenu čo mi povie chlapík. Takže keby chcel zadne nieje problem urobiť nejaké navyše 
|
Str, 15.11.2006, 18:18 |
|
 |
TOM
Koumák
|
nez som menil kardanove krize na XJ tak sa najprv ozyvali poriadne kovove rany pri rozbehu + neskor vibracie okolo 80-90km ,ale to uz davno bola vola,ktora sa dala zistit rukou..aj 20°. krize na ramenach zas dobre pocut pri plnom rajde, krokom, s otvorenym oknom, to je zas zvuk ako ked ides po rafiku
nepravidelny hrkot za jazdy to mi skor pripomina ked mi koncilo listove pero, potom pri jednej terennej vlozke prisla suba a polka pera sa zapichla do blatnika. ja sa tiez pridavam k nazoru ze male sramoty na jeepe este nic hrozne neznamenaju, on vzdy nejako dojde 
|
Str, 15.11.2006, 22:11 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
Vy ste ale salámisti  ja tiež už radšej jazdím len v okolí nášho mesta,keby dačo 
|
Str, 15.11.2006, 23:19 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Jacko píše: Vy ste ale salámisti  ja tiež už radšej jazdím len v okolí nášho mesta,keby dačo 
Jo lenže každy ma iny okruh našho mesta heh  u mna to je tak idealne aj po BB 
|
Štv, 16.11.2006, 10:03 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
Andrej,lahni pod auto,chyt kardan pri krizi a skus nim zatriast.Nesmie sa ani pohnut.Robim to vzdy ked ich premazavam.Niektore krize su jednorazove a nedaju sa mazat.Ak je rozsypany kriz,tak je to vidiet a robi to vybracie lebo to uz nieje vycentrovane.
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Štv, 16.11.2006, 17:51 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 14 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|