Dnes je štvrtok 1. mája 2025, meniny má nikto a zajtra Žigmund
Co zozerie naftovy motor?
Autor |
Správa |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
Maco ty ficis na nejakej kvalitnej trave, aj ja chcem ...
Precitaj si to este raz ... Chcel si odpoved na otazku, kolko vydrzi nafta. Dostal si ju. Chalan len konstatuje, ze skladovanim a neskorsim pouzivanim nafty, mozes dojst do konfliktu s potencionalnymi nizsim narokmi na obsah siry. (co teba samozrejme trapit nebude, to tu teraz neriesime). Nic viac ...
Jasne je tam napisane - kvalitne uzatvorene nadoby, a aj 20- rocna nafta je pouzitelna (po odkaleni).
|
Pon, 16.01.2012, 22:20 |
|
 |
Maco
Koumák
|
...ale ved dobre dobre.. rozumieme sa..  na trave zatial neficim ale som posraty z toho, ze potrebujem odjazdit za rok minimalne 20 tisic km na aute ktore zere 10 litrov nafty co je zhruba 2 kubicke metre za rok a teda pri momentalnej cene skoro 3000 eur..  zacinam mat fobiu z tych informacnych panelov co su na cerpacich staniciach, kazdy vikend tam pribudaju cisla a mne sa z toho proste robi grcno.. uz som zacal okolo nich jazdit so zavretymi ocami  ...vies ake to moze mat nasledky???? 
|
Pon, 16.01.2012, 23:13 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
Neviem cim sa zivis, ale:
1. Ak auto potrebujes na kseft, malo by si na seba zarobit, potom asi nebudes riesit palivo (lebo vzdy ho v podstate zaplati zakaznik).
2. Ak to potrebujes ako presuvadlo, ale nie je potrebne priamo na vykon prace, treba sa popozerat po inom aute (bud nejaka koktavka, fabia diesel, alebo nieco s LPG).
2 auta vyzeraju ako luxus, ale v zasade su asi jedinym riesenim bodu 2.
P.S.
To nie je z mojej hlavy. Ale suhlasim s tym ...
No, studuj
edit - no vidim, ze toto uz mas precitane viewtopic.php?t=2028&highlight=lpg+diesel
Tak aspon toto http://www.rasol.sk/vyskum.html
|
Pon, 16.01.2012, 23:19 |
|
 |
Maco
Koumák
|
..problem 1: auto si na seba nezaraba,
..problem 2: na svoj ucel mi je mala aj A6 Avant aj oktavka atd. odhliadnuc od nepouzitelnosti na nespevnene cesty a uz vobec nie mimo cesty..
..problem 3: dve auta mi nic neriesia lebo stale vozim tolko co do vyssie spominanych aut nevlezie
potrebujem jazdit s navarou.. mozem uvazovat o bratovi nissan frontier benzin+LPG.. LPG pojde hore priamoumerne s benzinom.. spotrebu benzinoveho frontiera odhadujem na aspon 18 litrov LPG.. co je ako 9 benzinu alebo cca 10 nafty.. takze spotrebou by som bol na tom istom.. akurat ze LPG sa rovnako tyka ropna kriza a okrem ropnej krizy takmer zhodne prichadza aj ta plynova takze CNG je v klube.. ale to uz rubeme riadne OFF TOPIC asi.. takze skladovat naftu je OHUBU, fritak mi Komon Rejla zlikviduje raz dva tri a nafta bude taka draha ze sa na to rovno mozem vysrat alebo zacat viac zarabat..
|
Pon, 16.01.2012, 23:38 |
|
 |
Egres
Učeň
Registrovaný: Ned, 02.09.2012, 17:02 Príspevky: 17 Bydlisko: Vrbové
|
konik píše: Neviem co za stado slonov by si musel chovat aby si mal dost hovien na vyrobu plynu.
1MW vyvinuty bioplynom treba 5400kg hovien za 24 hodin  hod si to do trojclenky 
_________________ Y-60 naleštená bábika
|
Ned, 23.09.2012, 23:45 |
|
 |
spin
Ťažký Profík
|
Alebo naftu ma na kseft, resp. z kseftu :D Skor mi to tak prislo...
Pon, 24.09.2012, 9:34 |
|
 |
Klokan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 28.12.2009, 20:22 Príspevky: 1042 Bydlisko: Pezinok Lošonec
|

Maco píše: ..problem 1: auto si na seba nezaraba,  ..problem 2: na svoj ucel mi je mala aj A6 Avant aj oktavka atd. odhliadnuc od nepouzitelnosti na nespevnene cesty a uz vobec nie mimo cesty.. ..problem 3: dve auta mi nic neriesia lebo stale vozim tolko co do vyssie spominanych aut nevlezie  potrebujem jazdit s navarou.. mozem uvazovat o bratovi nissan frontier benzin+LPG.. LPG pojde hore priamoumerne s benzinom.. spotrebu benzinoveho frontiera odhadujem na aspon 18 litrov LPG.. co je ako 9 benzinu alebo cca 10 nafty.. takze spotrebou by som bol na tom istom.. akurat ze LPG sa rovnako tyka ropna kriza a okrem ropnej krizy takmer zhodne prichadza aj ta plynova takze CNG je v klube.. ale to uz rubeme riadne OFF TOPIC asi.. takze skladovat naftu je OHUBU, fritak mi Komon Rejla zlikviduje raz dva tri a nafta bude taka draha ze sa na to rovno mozem vysrat alebo zacat viac zarabat.. kup sharana s haldexom a mas miesta a aj spotrebu ja mam 5 st automat a zerie 7,2 nafty aale us som jazdil aj za 5,9 ale to som chodil ako dieta a o priestore neni rec
_________________ Jeep zj 4.0 1994 Jeep xj 4.0 H.O.1996 Mazda 323 bf turbo 4wd Multipla CNG Ex. Jeep cherokee 2.1 Ex.LKT 81 T Ex.UKT 6340 Ex .suzuki samurai 1,3 sj510 0904976223
|
Pon, 24.09.2012, 20:22 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 24.03.2008, 14:40 Príspevky: 2320 Bydlisko: Sliač
|
ty mas sharana 4motion, diesel, automat?......
_________________http://www.4x4offroad.skRasto Nissan Patrol Y60 TD 4,2T, Silverstone Extreme 35'', Ironman, 2x Superwinch EP9 ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon
|
Pon, 24.09.2012, 20:52 |
|
 |
Kmoter
Majster Slovenčinár
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 20:07 Príspevky: 957 Bydlisko: Nitra
|
Mam doma cca 25l prepaleneho oleja len neni to fritak a išiel som hladať odpoved či to po prefiltrovaní možem liať to Toyky alebo zohnať origilan fritak lebo že ten je lepší ale podla toho čo soms a tu dočítal tam možem vpodstate liať akýkolvek olej 
_________________Ja a slovenčina
Toyota LC 61
|
Ned, 11.11.2012, 17:57 |
|
 |
devatnik23
Frajer
Registrovaný: Štv, 11.10.2012, 9:02 Príspevky: 246 Bydlisko: Prašník
|
Kmoter píše: Mam doma cca 25l prepaleneho oleja len neni to fritak a išiel som hladať odpoved či to po prefiltrovaní možem liať to Toyky alebo zohnať origilan fritak lebo že ten je lepší ale podla toho čo soms a tu dočítal tam možem vpodstate liať akýkolvek olej  No len nie motorový. Ja jazdím na fritovaci z restiky a pohodka. Len je tam taká tá nevýhoda že sa dá s tým jazdiť len v lete, resp v teple. Ešte nejakú náhradu na zimu a sme za vodou.
_________________Suzuki Vitara 2.0TD Intercooler, automat, Truck 2000, lift 3cm, CB TTI, gurtne, vzduchový klaksón. Jazdím na hranolky.  Spotreba na ceste 7,2l/100km. Poteší. 
|
Štv, 02.05.2013, 10:06 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|